Archief    

4 mei 

īs-Graveland kampioen door winst op īt Gooi

s-Graveland 5  -  īt Gooi 5      3 - 2

In de laatste wedstrijd van het seizoen is īs-graveland 5 kampioen geworden door, voor de tweede keer binnen een week te winnen van īt Gooi. īs-Graveland 5 hield de vele supporters tot de laatste minuut in spanning. De 1-0 russtand werd bereikt door een mooie combinatie van de gebroeders Klap, afgemaakt door Erik die eigenlijk al gewisseld wilde worden vanwege de opspelende blessures. In de tweede helft werd vrij simpel uitgelopen naar 3-0. Door een onverklaarbare verslappingwist īt Gooi echter toch nog tot 3-2 terug te komen. En daarna moest zelfs de lat eraan te pas komen om īs-Graveland voor verlies te behoeden. Het laatste fluitsignaal kwam dan ook als een bevrijding, en binnen en buiten de lijnen volgde een enorme vreugde-explosie. Mensen lieten emoties de vrije loop. Voorzitter Joop Glijn reikte, namens het bestuur, de felicitaties en bloemen uit aan het team.

Een fotoverslag

Kampioenen
staand v.l.n.r. Ronald van Oostrum, Luc te Nuyl, Rob Klap (met Roosje), Ton van der Meer, Marco Nieuwendijk, Frits van der Meer, Henk Huibers, Stok van de Burg, Henk van de Woude (scheidsrechter), Erik Klap, Walter Seegers. Zittend v.l.n.r. Peter Krumpelman, Jeroen te Nuyl, Joost te Nuyl, Michiel Kamer, Roel de Saegher, Fred Fouraschen. (Afwezig: Pim van Leeuwen)

De eerste toeschouwers waren ruim voordat de wedstrijd begon aanwezig om de beste plaatsen in te nemen.
Jip en Fien in kampioensjurk, met hun vader die ook deze wedstrijd weer een aantal belangrijke reddingen zou verrichten.
Speciaal voor kampioenschap vervaardigde beker.
Voor topscoorder Erik Klap stond tevens de Gouden Schoen klaar.
Met name Peter Krumpelman, die īs ochtends de eerste boot vanaf Texel had genomen, liet zich door het publiek opzwepen.
Vader Boudewijn en vrouw Maud informeren bij hun zoon, respectievelijk man, naar de ernst van de blessures.
Het enthousiaste publiek (Tom) blijft doorgaan met aanmoedigen. 
Een zichtbaar geëmotioneerde aanvoerder is zojuist in de bloemetjes gezet.
De champagne kan open...
Aanvoerder Jeroen spreekt klare taal in een toespraak waarmee hij terugblikt op het afgelopen seizoen.
Het team bedankt Jeroen met een zittende, maar welgemeende, ovatie.
Sponsor Martin spreekt ook het team toe. "Dit kampioenschap straalt af op het bedrijf PSI. Hiermee kan ik bij mijn zakenrelaties aankomen. Jongens bedankt!" 
Op het terras duurde de rest van de middag het feest voort.
Boudewijn Klap: "Dat neusje voor doelpunten had ik indertijd ook." 
Ton tegen Peter: "Net als voor Fred Fouraschen is dit mijn eerste kampioenschap in 38 jaar voetbal."
Peter tegen Ton: "Ik werd in de jeugd bij Actif elk jaar kampioen".
Ton tegen Peter: "Ik heb thuis alles van PSI."
Margo: "Voor mij is het het hele weekend feest. Eerst mijn verjaardag die ook al zo gezellig was, en nu dit. Het kan niet op."
Maarten (midden) mag als veelbelovend amateur-wielrenner eigenlijk geen alcohol gebruiken. Maar voor het kampioenschap van īs-Graveland 5 maakte de sympathieke Hilversummer een uitzondering.

De Toss

Roel: "Nee, het is geen verrassing voor mij meer als ik de aanvoerdersband krijg uitgereikt, als Jeroen reserve staat. Deze wedstrijd heb ik de band geaccepteerd op voorwaarde dat ik ook de tweede helft, als Jeroen weer in het veld zou komen, als kapitein mocht optreden. Na overleg met Joost heeft Jeroen hiermee ingestemd."
"Ik zal niet beweren dat ik altijd de toss gewonnen heb als ik aanvoerder was, maar wel dat ik als aanvoerder nog geen wedstrijd verloren heb. De toss was trouwens een makkie vandaag. Eerst windje-tegen kiezen had ik als opdracht meegekregen. Dus dat heb ik gedaan."Terug in de tijd Terug naar Overzicht Verder in de tijd


 

Đ Vijfde Dimensie, 2002-2003