Archief|

Archief

«Terug  2 november 2003 Verder»

2 november ´s-Graveland 5 hervindt zich tegen Laren'96: 8-4

Er stond vandaag een zes-punten-wedstrijd met als inzet een steviger positie in de middenmoot op het programma. ´s-Graveland had de laatste twee weken met grote cijfers verloren. Laren'99 had de afgelopen twee wedstrijden gewonnen.
Hoewel de ´s-Gravelanders vastberaden het veld betraden in rood reserveshirt, was het Laren die na drie minuten direct het doel wist te vinden 0-1. Voor ´s-Graveland was dit het sein om zich schrap te zetten. En met resultaat. Binnen twintig minuten stond het 4-1, o.a. door twee kanonskogels van Luc. Na het doorwisselen van een aantal spelers raakte de organisatie bij ´s-Graveland jammer genoeg zoek. Extra lastig werd het toen ook keeper Michiel met last van z´n rug van het veld ging. Laren wist terug te komen en de ruststand op 5-3 te bepalen. Na rust liet ´s-Graveland zich niet meer van de wijs brengen. Na 6-3, 6-4 scoorde Erik zijn vijfde doelpunt van de wedstrijd (7-4), en werd de eindstand door Frits bepaald op 8-4.

"Natuurlijk was ik geprikkeld." Luc, broer van aanvoerder Jeroen en Semi-playing-elftalbegeleider Joost te Nuyl zit na de wedstrijd aan een welverdiend biertje. "Ik heb gewoon mijn eigen verantwoordelijkheid genomen, zoals de oproep deze week aan alle spelers luidde. Toen ben ik gaan bedenken wat ik het beste voor het team zou kunnen doen. Ik kon eigenlijk maar een ding bedenken, en dat was er vandaag één of twee inschieten. Gelukkig is dat gelukt. Het leuke is dat ik voor de wedstrijd heb aangegeven wat de ruimte tussen de bal en de lat zou zijn bij mijn eerste doelpunt (zie foto). Ook dat is aardig uitgekomen. Het was een mooie combinatie met Ton. Al met al heb ik een lekker weekend achter de rug. Gisteren ben ik met Peter in Loosdrecht wezen vissen en hebben we allebei een snoek gevangen van bijna een meter. Ik zal de foto´s wel opsturen, want er zijn maar weinig mensen die ons willen geloven."

Aanvoerder Jeroen te Nuyl zit met een pijnlijk gezicht in de kantine. "Onder in mijn rug heb ik in de eerste helft iets verrekt. Het leek me niet verstandig om verder te voetballen. Volgende week weer een wedstrijd. Het lukte me niet meer om gewoon op de bank te zitten. Vandaar dat ik in de rust mijn aanwijzigen voor de tweede helft maar vanaf de grond aan het team heb meegedeeld."
"
Wat een gezeur over dat doorwisselen weer zeg. Vorige week moet ik alle moeite doen om ternauwernood elf man bij elkaar te harken, en vandaag wil ik zestien man lekker laten voetballen. Dan verwacht ik wel dat iedereen er begrip voor heeft dat ik in de wedstrijd doorwissel. Degene die zeggen dat het de organisatie uit het team haalt, moeten niet zeuren. We hebben toch gewonnen. Nou, dan. O ja, ik wil nog even zeggen dat ik Stok een prima reservekeeper vind, maar dat ik hoop dat Michiel volgende week toch weer van zijn rugklachten af is. Dat hoop ik voor mezelf trouwens ook"

De toss

Pim: "Dat gedoe over wie reserve-aanvoerder is, hebben we nu gelukkig achter de rug. Dat geeft me ook vertrouwen bij de toss. Ook de scheidsrechter kijkt niet meer vreemd op als hij mij bij de middenstip ziet verschijnen. Een en ander resulteerde erin dat ik de toss op mijn sloffen gewonnen heb. Van Jeroen moest ik de helft kiezen die het verst bij de kantine vandaan was. Zelf begreep ik niet wat daar het specifieke voordeel van was. Maar ja, op zo´n moment stel je geen vragen."
"
Gelukkig dacht ik eraan om de sponsornaam op het reserveshirt af te dekken. Ik vind dat niet kunnen richting onze hoofdsponsor. Daarbij heeft de naam op het reserveshirt een relatie met de prijzenoorlog die heerst tussen de supermarkten. Zelf doe ik er trouwens wel mijn boodschappen."
"
De aanvoerder leek me een aardige jongen, geen slechte keeper ook. Hij vroeg me of ik interesse had in een bezoek aan de kapper. Laren wordt namelijk gesponsord door een haarmodezaak. Zelf ben ik net naar de kapper geweest, maar ik heb hem doorverwezen naar een paar jongens van ons elftal die wel eens een nieuw kapsel kunnen gebruiken."