Archief

«Terug  15 februari 2004 Verder»

15 februari  's-Graveland 5 wint bij Muiderberg : 4 - 5

O
p papier leek het een makkie te gaan worden. Muiderberg 4 staat niet al te hoog in de competitie. 's-Graveland 5 is bezig aan een goede reeks. En na vijf minuten stond het 0-1 voor de blauw-witten. Maar een makkie werd het geenszins. De organisatie bij ´s-Graveland 5 was de eerste twintig minuten erg slecht. Alles en iedereen liep door elkaar. Zodoende kon Muiderberg al weer snel terug en zelfs op een 2-1 voorsprong komen. Met wat omzettingen in de opstelling vond ´s-Graveland 5 gelukkig weer het goede spoor. Waarbij iedereen gewoon een eigen poppetje kreeg om te dekken en de bal weer wat rustiger werd rondgespeeld. Keeper Michiel moest helaas door een blessure aan de rug uitvallen waarna Stok zijn plaats tussen de twee palen innam. Met wat rustiger voetbal en met twee mooi uitgespeelde doelpunten werd een ruststand van 2-3 bereikt.
Na rust ging ´s-Graveland in hetzelfde tempo verder. Muiderberg zette nog een tandje bij en drong wat meer aan. Een mooie, leuke wedstrijd wilde het niet worden maar spannend werd het nog wel. Vooral ook omdat er twee doelpunten van ´s-Graveland werden afgekeurd. Via 2-4, 3-4, 3-5 werd het in de laatste minuut 4 - 5.

Blindedarm
"
De laatste keer dat ik hier gevoetbald heb, speelde ik in de adspiranten." Aanvoerder Jeroen te Nuyl begint zij analyse van de wedstrijd voorzichtig. "Toen was het hier geen makkelijke partij. Dat was het vandaag ook niet. Het begon er al mee dat we niet ruim in de poppen zaten. Peter Krumpelman had vóór het seizoen al aangekondigd dat hij dit weekend met zijn 70-jarige moeder op de Veluwe zou zitten. Maar geheel onverwacht, ook voor hemzelf was de acute blindedarmontsteking die Roel de Saegher op zijn veertigste verjaardag kado kreeg. Toch lullig voor hem, hij was erop gebrand om vandaag zijn positie op de topscorerslijst verder te verbeteren. Hopelijk is ie er snel weer bij. Veel jongens waren ook verbaasd dat Joost er niet bij was, maar ik heb hem rust voorgeschreven. Wat mij betreft moet hij goed genezen van zijn blessure. Aan een fitte Semi-playing-elftalbegeleider heeft het team veel meer dan aan een semi-fitte. Verder moet er niks achter gezocht worden. Gelukkig was oproepkracht Marco Nieuwendijk beschikbaar. Klasse!"
Geswitched
"
We begonnen nogal rommelig aan de wedstrijd. Achteraf maak ik mezelf het verwijt dat ik teveel in de standaardopstelling heb geschoven. Ik ben van nature geen rechtsback. Dat weet ik zelf ook wel. Maar ja, als aanvoerder moet je toch wat proberen. Toen we 2-1 achterkwamen zag ik echter dat de aanval meer stootkracht nodig had, en de verdediging wat meer rust kon gebruiken. Vandaar dat ik in twee fases van rechtsback, via rechtshalf naar rechtsbuiten ben geswitched. Toen liep het gelijk een stuk beter."
"
Het was zeker niet onze beste wedstrijd van het jaar. maar we hebben mijn inziens wel verdiend gewonnen. We hebben behoorlijk wat kansen gemist. Met name uit de scrimmages voor de goal (zie foto) hadden we meer rendement moeten halen."

Voetbalhumor
"Voor de wedstrijd werden er wat grappen over mijn wintersportvakantie gemaakt, maar daar heb ik nauwelijks op gereageerd. Ik heb vandaag mijn voeten laten spreken." Fred Fouraschen blikt terug op de wedstrijd. "´Doe je ski´s af voor je gaat voetballen.´ en ´Scheen de zon niet op wintersport?´ waren een paar flauwe opmerkingen die ik voor de wedstrijd te horen kreeg. Het valt me op dat het vaak door jongens geroepen wordt die zelf nog nooit op de lange latten gestaan hebben. Maar goed die voetbalhumor neem ik op de koop toe."

"
Inderdaad het waren een paar mooie assists waarmee ik spelers vrij voor de goal zette, en liet scoren. Persoonlijk geniet ik van zulke acties nog meer dan zelf een doelpunt maken. Dat geldt ook voor het uitspelen van een tegenstander. Dat geeft echt een kick als dat weer eens lukt. Vandaag heb ik lekker gevoetbald. Ik was even bang dat ik nogal stijve enkels zou hebben omdat ik de hele week in die strakke skischoenen heb gestaan, maar dat viel mee. Voor de wedstrijd heb ik speciaal wat oefeningen gedaan om de enkels los te maken. (foto: Fred rechts, links actiefotograaf Tom.)"

De toss

Jeroen: "´Rommelig´, zo zou ik ook de toss willen bestempelen. De officiële scheidsrechter voor deze wedstrijd was helaas niet op komen dagen. De spelers van Muiderberg moesten dit probleem zelf oplossen. Eens te meer bleek maar weer dat bij het leiden van een wedstrijd meer komt kijken dan een paar keer op een fluitje blazen. Mensen die de scheidsrechtercursus bij de KNVB niet gevolgd hebben, weten eigenlijk niet waarover ze praten. Joost en ik weten wèl wat er bij het fluiten komt kijken. Maar goed laat ik niet op de arbitrale dwalingen van vandaag ingaan. Ik wil nog een leuke middag hebben."
"
De aanvoerder van Muiderberg leek me een aardige jongen. Toen hij echter na tien minuten de scheidsrechtersfluit overnam, bleek het een aardig verwarde jongen. Maar goed, zoals ik al zei, kan ik het iemand die de cursus niet heeft gevolgd, ook niet echt kwalijk nemen. O ja, in alle commotie heb ik van daag de toss verloren.

Terug in de Tijd

"Een echt goeie wedstrijd heb ik volgens mij nooit gespeeld. Mijn beste wedstrijd had mijn afscheidwedstrijd moeten worden, maar toen is het er ook niet echt van gekomen."