Archief

«Terug  7 maart 2004 Verder»

7 maart Koploper BFC te sterk voor 's-Graveland 5: 6 - 2

D
e eerste wedstrijd van het seizoen was tegen BFC met 8-3 verloren gegaan (zie archief). Achteraf misschien niet gek want BFC lijkt zonder veel moeite op weg naar et kampioenschap. Toch had 's-Graveland 5 er vandaag goede hoop op. Die hoop duurde een half uur.
In het eerste half uur van de wedstrijd had 's-Graveland het beste van het spel. Helaas werd dit echter niet in doelpunten uitgedrukt. Het was zelfs BFC die de score met een mooie kopgoal opende. Luc te Nuyl maakte daarop weer snel gelijk met ook al een fraai doelpunt; hakbal achter het standbeen. In het laatste kwartier van de eerste helft trok BFC de wedstrijd naar zich toe. Dit leverde maar liefst drie doelpunten, en een 4-1 ruststand op.
I
n de tweede helft lukte het 's-Graveland niet meer het initiatief te nemen, ondanks vier wissels aan de kant van BFC. Goed keeperswerk van Michiel, en slecht mikken van de BFC-voorhoede, hield de schade nog enigszins beperkt. Nadat BFC was uitgelopen tot 6-1 kon Erik Klap de eindstand bepalen op 6-2.

Veluwe
"
Natuurlijk is dit een enorme tegenvaller." Aanvoerder Jeroen te Nuyl klinkt behoorlijk teleurgesteld. "We hadden dit jaar nog niet verloren, en steken in een redelijke goede vorm. Ik had er dus goede hoop op dat we vandaag een goed resultaat konden neerzetten. Zelf kon ik maar één helft voetballen omdat ik een belangrijke bijeenkomst had op de Veluwe. Daarom had ik gehoopt dat we de rust met een voorsprong zouden kunnen bereiken, waarna de rest van het team die in de tweede helft zou kunnen verdedigen. Het heeft jammer genoeg niet zo mogen zijn."
"
We starten in de eerste helft best goed. Lekker fel op de bal en goede combinaties. BFC had het echt lastig. In dat eerste half uur hadden we er een paar in moeten schieten. We hebben de kansen ervoor gekregen, maar niet benut. Zonde want doe je dat wel dan krijg je een heel andere wedstrijd. Als wij 2-0 hadden voorgestaan, had ik moeten zien wat BFC er van had gebakken. Aan de andere kant kan je zeggen dat BFC de wedstrijd gewoon terecht heeft gewonnen. Ze hebben wat mij betreft duidelijk het sterkste team van deze competitie."

Alternatieve fruitmand
Jeroen: "Om een 4-1 achterstand in de tweede helft weg te werken is veel gevraagd. Ik denk ook niet dat dat gelukt was als ik er wel was bij geweest. Maar goed, ik begrijp dat het in ieder geval nog geprobeerd is. Wie we vandaag echt gemist hebben is Roel de Saegher. Wij hadden vandaag namelijk te weinig in te brengen tegen de sterke aanvallers van BFC. En dan is Roel een jongen die de rust achterin kan bewaren en daarbij zich niet snel de kaas van het brood laat eten. Maar we zullen Roel nog wel even moeten missen. Voorlopig moet hij nog herstellen van de operatie. Helaas is het niet zo dat je na een acute blinde darmontsteking weer acuut kunt voetballen."
"
Gisteren ben ik hem namens het elftal een fles Ammaretto en wat Belgische biertjes gaan brengen, bij wijze van alternatieve fruitmand. Dat viel duidelijk bij hem in de smaak. Hopelijk is hij mede door deze alcoholinjectie weer gauw terug op het veld."

Kameraadje
S
lachtoffer van een opspelende blindedarm, Roel de Saegher, komt in de rust niet echt aan een dankwoord toe.
Roel: "Natuurlijk had ik vandaag graag meegedaan, maar dat gaat eenvoudigweg niet. Het herstel zal ook nog wel even duren. Toch wilde ik vandaag deze wedstrijd niet missen. Ook omdat ik wist dat ik mijn neefje Bram Krumpelman (foto) weer eens zou zien. Een leuk knulletje met veel balgevoel en al bijna net zoveel verstand van voetbal als zijn vader. Dat komt waarschijnlijk omdat hij lid is van de Feyenoord-kameraadjes. Jammer voor hem dat Feyenoord het dit seizoen nog niet zo lekker doet. Misschien gaat het volgend seizoen beter met Gullit aan het roer.

Zwarte piste
R
oel: "En dan is het ook nog van dat lekkere voetbalweer. Ik begrijp de jongens niet die op wintersport gaan. Als je in het zonnetje net zo'n lekkere passeerbeweging als Frits (foto) eruit gooit... Daar kan geen zwarte piste tegenop. Voetbal is voor mij ook een wintersport."

De toss

Jeroen: "De scheidsrechter was een imposante verschijning. Het leuke is dat ik aan zijn KNVB-badge kan zien dat hij net zoveel van de spelregels weet als Joost en ik. Hij heeft dan namelijk net als wij de spelregelcursus van de KNVB moeten volgen. En dat bleek maar weer. De man floot een uitstekende wedstrijd. Zelfs toen wij het in de tweede helft zonder grensrechter moesten stellen. Doordat ik nogal op zijn badge gefocust was, heb ik overigens wel de toss verloren."
"
De aanvoerder van BFC leek me nog steeds een aardige jongen, hoewel hij opnieuw niet zoveel zei. Hij zal ook gespannen zijn geweest voor de wedstrijd. Nergens voor nodig, zou achteraf blijken."

Terug in de Tijd

"Als hij iets uit gaat leggen zegt hij altijd: 'Er zijn drie dingen. Ten eerste...' En dan wacht ik altijd op het tweede en derde punt, maar dan verliest hij zichzelf volkomen in punt één. Punt twee en drie komen nooit, maar zitten verpakt in het hele verhaal."