ThuisArchief                                          Terug in de tijdVerder in de tijd

Archief

's-Graveland 5 verliest van uitgekookt Wasmeer: 5 - 1
10 oktober

> Het team 's-Graveland 5 staat na de wedstrijd bij Wasmeer 3 weer met beide beentjes op de grond. Vooraf werden nog grappen gemaakt over de gemakkelijke overwinning die op de "veteranen van de Wasbeer" zou worden behaald. Achteraf was het stil in de kleedkamer en werd het eerste verlies van dit seizoen door de blauw-witten verwerkt.
De eerste helft kende een voor 's-Graveland 5 zeer rommelig begin. Het was zoeken voor veel spelers naar een goede positie, terwijl ze door aanvoerder Jeroen te Nuyl toch met duidelijke instructies het veld waren ingestuurd. Wasmeer maakte kundig gebruik van de verwarring en wist twee keer goed door te breken en te scoren. 's-Graveland kon geen vuist maken tegen de sterke Hilversumse verdediging. Zodat een 2-0 ruststand het resultaat was. In de rust vielen in de 's-Gravelandse kleedkamer harde woorden. Verwijten vlogen over en weer.
Toch werd met goede moed, en een ietwat gewijzigde opstelling, aan de tweede helft begonnen. De omzettingen leken wonderwel goed uit te pakken toen Pim van Leeuwen, voor de gelegenheid op de spitspositie neergezet, binnen twee minuten de 2-1 met een klassieke snoekduik binnenkopte. Twee minuten later had Pim zich legendarisch kunnen maken door de gelijkmaker binnen te schieten. Helaas de onwennigheid met een positie in de voorhoede zorgde ervoor dat de juiste richting niet werd gevonden. Wasmeer liet zich zich niet van de wijs brengen en scoorde al snel de 3-1 en 4-1. De tweede helft vertoonde verder het vertrouwde beeld; Veel balbezit voor een onmachtig 's-Graveland 5 en zo nu en dan een gevaarlijke uitval van Wasmeer. Kortom een lesje in efficiënt voetbal voor 's-Graveland en een 5-1 eindstand.

Aanvoerder Jeroen te Nuyl zit met een somber gezicht in de kantine van Wasmeer. "Ja, wat moet je er van zeggen. Ik vind het verlies van vandaag een enorme teleurstelling. Het is een combinatie van onderschatting, niet luisteren naar de aanvoerder, niet van spelsysteem kunnen veranderen en een off-day. Wasmeer heeft gewoon goed gevoetbald en terecht gewonnen. Nadat zij vorige week 0-0 tegen Olympia hadden gespeeld, dachten wij dat we wel eens eventjes zouden winnen. Nou, je ziet het. De voorbereiding op de wedstrijd verliep op zich goed. Vanwege de vele afwezigen had ik opnieuw Marco Nieuwendijk, ditmaal met teamgenoot Jeroen, bereid gevonden om mee te doe. Prima dus. Voor de wedstrijd heb ik namens het team een schitterende speelgoed Ark van Noach aan Frank Tjin a Die aangeboden, vanwege de geboorte van zijn zoontje Jaïro. Achteraf heeft dat misschien allemaal wat te veel afgeleid. Ook voor mij een les. Volgende keer doe ik de kraamkado's na de wedstrijd."

Ook Mark de Jong zit er een in de aanbouw van de kantine met een flesje Bitter-Lemon een beetje beteuterd bij. "Je kan merken dat het hele team deze klap aan het verwerken is. Voor mij is het een dubbele teleurstelling. Ik had namelijk gehoopt weer een plaatsje op de topscorerlijst op te kunnen schuiven, maar dat is niet gelukt. Voor de wedstrijd heb ik nog wel geoefend op de vrije trap. Achteraf had ik dat misschien beter niet kunnen doen. De verwachting bij veel jongens is dat ik elke vrije trap er wel eens effe in zal knallen, maar zo werkt dat niet. Een van Hooijdonk loopt bijvoorbeeld ook niet één op één. De vrije trap die ik de eerste helft mocht nemen was misschien net eventjes te schuin en te ver van het doel. Een lange keeper in de goal maakt het voor mij op de een of andere manier ook altijd lastig. Jammer dus, hij ging er niet in. Daarbij komt ook dat ik al een tijdje erg verkouden ben. Ik wil het niet als excuus opvoeren, maar toch. Jeroen zei nog tegen me: 'dat fijne neusje voor vrije trappen zit zeker ook verstopt.' Ik heb er maar om gelachen. Als aanvoerder bepaalt hij namelijk mede wie de vrije trappen mag nemen."

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog wel eens klaag over de arbitrale leiding bij Wasmeer. In mijn ogen fluiten ze niet altijd even onpartijdig. Vandaag hebben we echter een uitstekende scheidsrechter gezien. De scheids, Hans Lankrijer, is voor mij geen onbekende. Een prachtige voetballer in zijn gloriejaren. Hij zou wat mij betreft niet misstaan in het Hilversums elftal aller tijden. Toen ik nog voor de Gooi en Eemlander werkte mocht ik vaak verslag doen van de wedstrijden van Huizen waar Hans uitblonk als linksbuiten. Een mooie tijd was dat. Maar goed, hij blijkt dus ook een prima scheidsrechter te zijn."
"De aanvoerder van Wasmeer, Rinus, is voor mij ook geen onbekende. Ik ken hem niet persoonlijk, maar weet dat ie aardig wat jaartjes in het eerste van EMM heeft meegedraaid. En dat kan je nog zien vind ik. Nogmaals een leuke wedstrijd tegen leuke jongens maar met een vervelende uitslag."

Supporters van de week

> Fien (links op de foto) en Jip (rechts op de foto) ondersteunen vader Michiel kamer alweer heel wat seizoenen. Bij de wedstrijd kiezen ze positie achter het doel dat  hun vader verdedigt, en in de rust en na afloop kijken ze hun ogen uit in de kleedkamer. Winst of verlies altijd vrolijk en positief, supporters van de week: Jip en Fien.