Officiële Website seizoen 2004-2005

ThuisArchief                                          Terug in de tijdVerder in de tijd

Archief

's-Graveland 5 wint met matig voetbal van Muiden: 6 - 0       31 oktober

> Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, speelde 's-Graveland 5 niet de beste wedstrijd van het seizoen. Misschien kwam het omdat topscoorder Erik Klap na vier wedstrijden afwezigheid weer van de partij was. Veel jongens dachten dat Erik ze er wel even in zou schoppen en dat het voor de rest niet zo'n vaart zou lopen. En, bij nader inzien, is dat misschien ook wel het verhaal van de wedstrijd.
's-Graveland begon nog enigszins fris aan de wedstrijd. In de eerste helft werden nauwelijks kansen aan de Muidenaren weggegeven. Via mooie aanvallen werd er vier keer gescoord. De eerste door Jeroen, na een fraaie actie en dito voorzet van Erik. De tweede en vierde door Erik. De derde door Peter Krumpelman die een steeds belangrijkere rol in het elftal lijkt te gaan spelen. Bij vriend en vijand staat hij inmiddels bekend om zijn enorme sprongkracht. Vandaag bewees hij ook een neus voor doelpunten te hebben door een scherpe voorzet koelbloedig binnen te glijden.
Na rust kon 's-Graveland het spel niet meer maken. Muiden kreeg zelfs kansen op tegengoals. Vooral voortreffelijk keeperswerk van Michiel Kamer zorgde ervoor dat dit seizoen de eerste wedstrijd met nul tegendoelpunten kon worden afgesloten. Een aantal maal lukte het de 's-gravelanders om wel voor het vijandelijke doel te komen. Erik en Gijsbert zorgden daarbij met hun doelpunten voor de eindstand 0-6.

Aanvoerder Jeroen te Nuyl zit in het Hilversumse café Cartouche achter een bokbiertje. "Drie punten in de tas, niet meer over praten. We hebben vandaag niet voortreffelijk gevoetbald, maar gelukkig heeft dat geen negatieve gevolgen voor ons gehad. In de eerste helft hebben we met vier mooie doelpunten afstand genomen en daarmee de wedstrijd in het slot gegooid. In het Muiderslot zou je kunnen zeggen. hahaha.  Natuurlijk was het belangrijk voor ons dat Erik er vandaag weer bij was. Het voetbalt dan toch een stukje makkelijker. Zelf heb ik een helft reserve gestaan. Bij een 4-0 stand leek me dat wel kunnen. Ook weer een doelpuntje meegepakt. Ik sta nu gedeeld tweede op de topscorerslijst. Prima toch!  Bij het inschieten (zie foto) voelde ik al dat het lekker zat."

Jeroen: "Maar bij een paar jongens heb ik vandaag in de administratie een plusje kunnen zetten. Natuurlijk bij invallers Marco en Ronald die ons vandaag uitstekend hebben geholpen. Verder bij Roel en Kees die een prima wedstrijd speelden.Roel had zijn handen vol aan de aanvoerder van Muiden en hij had de scheidsrechter niet bepaald mee, maar hij heeft zich uitstekend geweerd. Natuurlijk ook Michiel een plusje. Met name in de tweede helft verrichte hij een aantal uitstekende reddingen. Het blijft een lekker idee dat we een keeper van deze klasse op de goal hebben.
Natuurlijk ook een paar jongens moeten teleurstellen met een reservebeurt. Frits dacht dat hij daaraan zou ontsnappen omdat hij wel eens een foto voor de website maakt. Nou, mooi niet dus. Om te laten zien dat tegenwoordig iedereen een foto kan maken, heb ik hem zelf maar eens met zijn beteuterde kop op de digitale plaat vastgelegd."

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Vandaag stond de wedstrijd onder leiding van een wel heel bijzondere scheidsrechter. Bij de toss liep het al een beetje raar. Na het opgooien van het muntje kon hij zelf niet vaststellen of het kop of munt was. Hij draagt een bril voor veraf en had zijn leesbril niet bij de hand. De toss heb ik trouwens wel gewonnen."
"De scheidsrechter voelde wedstrijd goed aan. Wat hij in de tweede helft deed heb ik echter nog niet eerder meegemaakt. Hij legde het spel stil omdat hij zelf heel erg nodig moest plassen. Daarvoor nam hij even de tijd in de bosjes. Daarna hervatte hij het spel weer. Moet kunnen vind ik. Zeker als je weet dat hij deze week voor zijn werk in Wales is geweest en een blauwe maandag voor Ajax 2 heeft gevoetbald."
"De aanvoerder van Muiden leek me een aardige jongen. Hij was ook zeker de gevaarlijkste man aan Muidense kant. Als Michiel niet zo goed gekeept had, had hij zeker twee of drie doelpunten gemaakt."

Supporter van de week

> Mirjam kwam vandaag heel enthousiast haar vriend Gijsbert aanmoedigen en verdient daarmee de titel Supporter van de week. Volgens Mirjam heeft Gijsbert het vaak over het voetbal van 's-Graveland 5. Hij is de jongste speler van het team en twijfelt daarom nog wel eens aan de toekomstperspectieven van het elftal. Toch voetbalt hij volgens haar met veel plezier zowel op de dinsdagse trainingen als de zondagse wedstrijden. Volgens Mirjam wil hij zich dit seizoen bewijzen door een tweede plaats op de topscorerslijst te behalen. Mirjam: "Als het aan mij ligt wordt hij eerste, vandaar dat ik zo hard juichte toen hij de 6-0 binnenschoot."