's-Graveland 5

 

OfficiŽle Website seizoen 2004-2005

 ThuisArchief                                          Terug in de tijdVerder in de tijd
 

   Archief 

   
 

 's-Graveland 5 wint, maar niet gemakkelijk, van BVV'31: 5 - 2   14 November

> Vooraf wist 's-Graveland 5 dat het niet makkelijk zou worden in Blaricum tegen BVV'31. Het werd ook niet makkelijk, hoewel de 's-Gravelanders het nooit echt spannend hebben laten worden. Daarvoor werd de marge steeds groot genoeg gehouden. Topscorer Erik Klap drukte met vijf doelpunten zijn stempel op de wedstrijd. 
In de eerste helft begon 's-Graveland rommelig. Er kon geen goed antwoord gevonden worden tegen het viermans-middenveld van BVV. Daarnaast was de passing ver onder de maat. Hierdoor werd een aantal malen de bal weggegeven aan BVV. Het was aan uitstekend keeperswerk van Michiel Kamer te danken dat 's-Graveland in de wedstrijd kon blijven. Het laatste kwartier van de eerste helft was de organisatie eindelijk op orde en zat het spel van 's-Graveland wat beter in elkaar. Inmiddels waren er twee van een aantal snel uitgevoerde uitvallen met succes afgerond door Erik Klap, waardoor 's-Graveland met een 0-2 voorsprong de rust in kon gaan.
In de tweede helft drong BVV verder aan, maar kon toch niet echt een vuist maken tegen de blauw-witten. De marge in de score bleef voldoende om niet het echte vuur bij de Blaricummers te laten ontbranden. Na 0-3, volgde 1-3, 1-4 en 2-4. Met een fraaie solo en een onvervalste hattrick bepaalde Erik Klap de eindstand op 2-5.

 

Aanvoerder Jeroen te Nuyl zit in de kantine van BVV en kijkt met een half oog naar de wedstrijd Ajax - Feyenoord op een groot scherm. achter een biertje. "Van te voren was het voor mij duidelijk dat BVV een  sterke tegenstander zou zijn. Dat is ook wel gebleken. Met name in de eerste helft stond het bij ons niet goed. Je zult mij niet horen zeggen dat het kwam omdat ik zelf de eerste helft reserve stond, maar 't zou er misschien best mee te maken kunnen hebben.
Vandaag was Erik Klap bij ons natuurlijk de man van de wedstrijd. Hij heeft al onze doelpunten voor z'n rekening genomen. Klasse hoor! En dan mist hij misschien nog het echte wedstrijdritme. Hij heeft immers nog maar de helft van de wedstrijden meegedaan. Erik heeft een aantal weekenden welbewust zijn rust gepakt. En dat heeft duidelijk een positieve invloed op hem gehad. Ik denk dat ik aan een paar andere jongens ook maar eens ga voorstellen om eens paar weekendje rustig aan te doen."
 


Jeroen te Nuyl: "Een positief punt van vandaag is wat mij betreft ook de geslaagde terugkeer van Vincent Weggemans. Die heeft een aantal weken met een hamstringblessure aan de kant gezeten. Toch altijd weer even afwachten hoe zo'n speler zich houdt."
Vincent zelf kijkt ook tevreden terug op de wedstrijd. "Natuurlijk was het weer wennen, maar ik ken mijn lichaam goed genoeg om zelf te kunnen beslissen of ik weer een hele wedstrijd kan spelen. En vandaag kon het. Voor de wedstrijd heb ik net gedaan of ik wat duels om de bal moest uitvechten met Marco Nieuwendijk (zie foto). Toen dat lekker liep, wist ik zeker dat het goed zou gaan. Marco was trouwens wat teleurgesteld dat hij vandaag niet door Jeroen was opgeroepen. Hij had voor de zekerheid wel z'n spullen meegenomen. Klasse van zo'n jongen, natuurlijk. Ik heb maar weinig opmerkingen gehad over mijn nieuwe baard. Dat valt me dan wel weer tegen."
 

De Toss

Gelegenheidsaanvoerder Roel de Saegher: "Toen Jeroen en Pim allebei reserve stonden in de eerste helft, wist ik genoeg. Ik had ook niet het idee dat er discussie was wie er anders aanvoerder zou kunnen zijn. Goed om te merken dat ik in dit soort situaties nog steeds het vertrouwen van Jeroen en de rest van het team heb."
"De scheidsrechter van vandaag was absolute top. Je kunt merken dat hij gewend is om wedstrijden op niveau te fluiten. Hij had de wedstrijd strak in de hand, maar liet doorspelen als dat kon. Wat mij betreft zou deze man ons elke week mogen fluiten. Hoewel de thuiswedstrijden door Joost te Nuyl ook uitstekend geleid worden."
"De aanvoerder van BVV leek me aanvankelijk een aardige jongen. Maar in de wedstrijd bleek het een behoorlijk lastige spits. Ik had nog best moeite met hem. Door dekkingsfouten van anderen kwam hij zelfs tot scoren. Nou ja, drie punten in de tas, daar doen we het mee."

Supporter van de week

> Hans de Waard is voor velen een oude bekende Actifer, en vandaag voor het eerst dit seizoen aanwezig bij een wedstrijd van 's-Graveland 5. Vorig seizoen was hij wat vaker langs de lijn te zien. Wellicht heeft het er mee te maken dat zijn ski-kameraad Ton van der Meer al een tijdje geblesseerd langs de lijn staat.
Hans: "Ik ben dit seizoen nogal druk met een nieuwe hobby, en daarbij is het ook nog niet echt lekker fietsweer geweest. Dan is het me net effe te ver van Eemnes naar 's-Graveland. Van Eemnes naar Blaricum is maar een wippie. Vandaag heb ik genoten. Ik ben vast van plan nog een paar wedstrjiden te komen kijken." Supporter van de week: Hans de Waard (met zonnebril rechts op de foto naast, de nog steeds aan zijn knie geblesseerde, Ton van der Meer) . 


  

 

 

 

 
 

 

 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
     
 

© Vijfde Dimensie