Officiële Website seizoen 2004-2005

ThuisArchief                                          Terug in de tijdVerder in de tijd

Archief

's-Graveland 5 wint rechttoe rechtaan van sv Almere: 4 -1        5 December

> sv Almere is een van de sterkere ploegen uit de competitie. Vandaar dat een aantal spelers van 's-Graveland 5 enigszins gespannen was voor het duel van vandaag. Het bleek achteraf vooral gezonde wedstrijdspanning, want de 's-Gravelanders hebben de wedstrijd van de eerste tot de laatste minuut eigenlijk onder controle gehad.
De eerste helft kwam 's-Graveland al snel op voorsprong door een fout in de Almeerse verdediging. Erik Klap was er als de kippen bij om een klutsbal van twee verdedigers van Almere op te pikken en beheerst af te ronden. Almere kon niet echt een vuist maken en kwam niet verder dan een schot uit de tweede lijn en een vrije trap dicht bij het doel. 's-Graveland kon daar maar een paar kansen meer tegenover stellen. Eén van deze kansen werd door aanvoerder Jeroen te Nuyl uitstekend benut, waarmee een 2-0 russtand op het scorebord kwam.
In de tweede helft eigenlijk van hetzelfde laken een pak: 's-Graveland controleerde de wedstrijd, maar kwam niet tot veel uitgespeelde kansen. Luc te Nuyl en opnieuw Jeroen zorgden voor de 3-0 en 4-0. Almere mocht via een penalty de eer redden, en bepaalde de eindstand op 4-1. Revanche dus voor de heenwedstrijd die in 2-2 eindigde (zie verslag vorige wedstrijd).

Aanvoerder Jeroen te Nuyl zit met een tevreden gezicht in de kantine. "Veel jongens beseften het misschien niet, maar vandaag was het een hele belangrijke wedstrijd. Ik schat Almere in als een van de sterkste tegenstanders uit de competitie. Daarom ben ik uiterst tevreden met deze overwinning, en ook zeker de manier waarop die tot stand is gekomen. We hebben misschien niet flitsend gespeeld, maar hebben de wedstrijd wel gecontroleerd. Toch altijd maar even afwachten na twee zondagen zonder wedstrijd. We moesten vandaag zo vroeg voetballen omdat er veel thuiswedstrijden op de club werden gespeeld. Vandaar dat we ons ook om moesten kleden in de massageruimte van het eerste elftal. Geen probleem voor ervaren voetballers. Ik heb wel gekkere dingen meegemaakt. Een paar jongens waren nogal onder de indruk van de posters aan de wand. 'O, zitten je spieren nou zo in je lichaam', hoorde ik ze zeggen. Ik kon het niet laten om daarbij mijn goed ontwikkelde lichaam ook even onder aandacht te brengen (zie foto). Met name mijn biceps, triceps en lachspieren zijn behoorlijk goed ontwikkeld, al zeg ik het zelf."

Een speler die zich dit seizoen uitstekend heeft ontwikkeld is Gijsbert de Fokkert. Op het middenveld verzet hij bergen werk, en weet daarbij ook nog zijn doelpuntjes mee te pikken. Gijsbert: "Voor de wedstrijd merkte ik dat ik mijn shirtje verkeerd om aanhad. Vandaar dat ik het even uit moest doen. Nee, ik vond het niet koud. Het was eigenlijk perfect voetbalweer. Zeker toen we er in de eerste helft een zonnetje bij hadden."
"Ja, ik ben inderdaad bezig aan een lekkere serie wedstrijden. Ik zit gewoon goed in mijn vel. Voor een belangrijk deel komt het omdat ik voel dat Jeroen me echt vertrouwen geeft. Dat is belangrijk voor me. Ook op het werk draait het als een tierelier. Vandaag moet ik nog even naar de zaak om een uitgave van Popstars the Rivals bij te werken. Gelukkig is het meeste al gedaan. Eerder dit jaar heb ik het boek geschreven van de film In Oranje. Ja inderdaad, de film was er eerst, en toen kwam ik met het boek waarin foto's van de film zijn opgenomen. Toch heb ik een aantal mensen gesproken die het boek beter vond dan de film."
"Op de foto hieronder zie je mijn collega Vincent Weggemans een bal op de goal koppen. Jammer genoeg had de keeper hem klemvast, want ik stond klaar voor de rebound."

De Toss

Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Het was vandaag vroeg dag. Om tien uur aftrappen is aan de vroege kant. Wat dat betreft waren wij met een team met merendeels bedeesde huisvaders misschien in het voordeel tegen een team met veel jongens die gisterenavond nog even de bloemetjes buiten hadden gezet in Almere."
"Joost heeft vandaag opnieuw een prima partij gefloten. Je ziet dat hij ook in de wedstrijden waar het wat feller aan toe gaat, en waar veel commentaar op de leiding is, het koppie er goed bij houdt."
"De aanvoerder van Almere leek me een aardige jongen. Van het type geen woorden maar daden. Als middenmidden had hij een lastige wedstrijd met de eerste helft Vincent, en de tweede helft Mark tegenover zich."

Supporter van de week

> Wellicht lag het aan het vroege tijdstip, Sinterklaas, of het koudere weer, maar de supporters van 's-Graveland 5 lieten het afweten bij deze zo belangrijke wedstrijd tegen de sv Almere. De aanmoedigingen en aanwijzingen aan spelers en grensrechter moesten komen van de geblesseerde speler Ton van der Meer, die overigens wel van de partij was bij de heenwedstrijd in Almere. De sportman in hart en nieren ondergaat morgen in de Amsterdamse Jan van Gooyen-kliniek een kijk- en doe-operatie. De orthopedisch chirurg denkt aan een scheurtje in de meniscus, doch wil tevens een blik werpen op de banden en het kraakbeen. Geld inzamelen voor een fruitmand was niet nodig want het wordt 's ochtends heen en 's avonds terug. Het hele team is in gedachten bij hem, en hoopt dat hij snel de training kan (her?)vatten en na de winterstop zijn wedstrijden weer gewoon meespeelt. Supporter van de week: Ton van der Meer.