Officiële Website seizoen 2004-2005

ThuisArchief                                          Terug in de tijdVerder in de tijd

Archief

Verlies van wedstrijd èn titelkansen tegen Victoria : 3 - 2          3 april

> Misschien geen verdiende overwinning voor Victoria, maar ook geen onverdiend verlies voor 's-Graveland 5. Hoewel een gelijkspel misschien meer recht had gedaan aan de krachtsverhoudingen in de wedstrijd, stond 's-Graveland na negentig minuten met lege handen. De neutrale supporter had misschien een leuke wedstrijd gezien, spelers en supporters van 's-Graveland beseften dat met het verlies ook de kans op de titel zo goed als verkeken is.
Was de heenwedstrijd uitgedraaid op een redelijk eenvoudige overwinning voor 's-Graveland (zie verslag vorige wedstrijd), deze wedstrijd liep geheel anders. Eigenlijk heeft Victoria de wedstrijd in de eerste twintig minuten van de eerste helft gewonnen. Met een aantal technisch knap uitgespeelde uitvallen werd het slap openende 's-Graveland om de oren geslagen. Twee van deze aanvallen leverde twee technisch fraaie treffers op. Pas na een half uur kreeg 's-Graveland meer grip op de wedstrijd, en werd het voetbal vooral op de helft van Victoria gespeeld.
In de tweede helft had 's-Graveland duidelijk een veldoverwicht maar lukte het niet dit in veel scoringskansen om te zetten. Toch lukte het via mooie goals van Vincent Weggemans (goeie kopbal) en Pim van Leeuwen terug te komen tot 2-2. 's-Graveland bleef in de laatste minuten zoeken naar de winnende treffer. Door onverwacht  balverlies lag er daardoor ineens een heel half veld vrij voor de aanval van Victoria die niet verzuimde. Eindstand 3-2.

> Aanvoerder Jeroen te Nuyl liet zich de eerste helft vervangen door vice aanvoerder Pim van Leeuwen (foto). Jeroen had namelijk nog wat belangrijks te doen op het werk. Pim: "Ik werd vanochtend opgepeld door Jeroen met de mededeling dat ik de eerste helft moest starten als aanvoerder. Ik heb verder geen vragen gesteld. Het is zijn keuze als hij zijn werk belangrijker vind dan een wedstrijd waarin het kampioenschap op het spel staat. Zelf had ik misschien een andere keuze gemaakt. Jeroen heeft me ook de startopstelling en mogelijke reserves doorgegeven. Ik heb dat in de kleedkamer rustig en duidelijk aan de jongens overgebracht."
" Mij valt het op dat ik als vice aanvoerder helemaal door het team wordt geaccepteerd. Aan de andere kant, leiding geven is minder moeilijk als de meeste mensen denken.
In de tweede helft heeft Jeroen het weer van me over genomen. Ik kon weer een wat vrijere rol pakken. Mede daardoor konden we meer naar het doel van Victoria gaan voetballen. Het leverde twee doelpunten op, maar het hadden er natuurlijk meer moeten zijn. Ik vind het leuk voor Vincent (foto) dat hij de voorzet van Gijsbert zo mooi inkopte. Dat ik zelf, op aangeven van Vincent, ook een mooi doelpunt maakte, vind ik leuk maar liever had ik gehad dat iemand anders er twee had gemaakt."

> Jeroen te Nuyl: "We hebben het vandaag weer zelf laten liggen. We kunnen de schuld helemaal bij onszelf zoeken. Natuurlijk kun je allerlei redenen aanvoeren waarom het vandaag is misgegaan. Of het uit heeft gemaakt dat ik er bij de start van de eerste helft niet bij ben geweest, daar wil ik verder niet op speculeren. Wat ik er van begrijp was iedereen nog niet goed met z'n hoofd bij de wedstrijd. Dan is het normaal gesproken de taak van de aanvoerder om in te grijpen. Pim heeft me verteld dat hij vóór de wedstrijd iedereen gevraagd heeft het koppie erbij te houden. Dat is dus kennelijk niet gebeurd. Ook met mijn broer Luc (foto) liep het anders dan gepland. Hij speelde vandaag op nieuwe voetbalschoenen.  Misschien was dat wel de reden dat hij weer last kreeg van zijn enkelblessure. Ook Roel de Saegher moest er met een blessure aan de hamstring af. Gelukkig dat we genoeg reserves hadden."

De Toss

> Pim: "Wat ik er van begreep was pas op het laatste moment duidelijk dat deze jongen onze wedstrijd zou gaan leiden. Ik het idee dat hij bij dit team van Victoria voetbalt. Geen probleem, als je maar eerlijk fluit, en dat deed ie volgens mij wel."
> "Victoria had ook een gelegenheidsaanvoerder naar de toss gestuurd. Het leek me een aardige jongen. Hij was een van de gevaarlijke mensen in de aanval van Victoria."

Supporter van de week

> Jeroen: "Dit keer wil ik speciaal aandacht voor een supporter van de tegenpartij. Zo kan het dus ook... Vandaag weer veel te weinig supporters langs de lijn bij een wedstrijd waar een titelkandidaat aan het werk is. De goeie niet te na gesproken trouwens, maar die weten wel wie ik bedoel. Weer geen spelersvrouw langs de lijn te bekennen. Waarschijnlijk omdat het te zonnig was, en men vond dat men te lang moet staan. Het supporterslegioen van Victoria heeft daar zo z'n oplossingen voor. Gewoon luchtig gekleed, een hoofddeksel tegen de zon en een stoel. Zo kan het voor iedereen fijn zijn langs de lijn. Waarom kan dat bij ons niet?"

> Ruud is voor de meeste spelers van 's-Graveland 5 geen onbekende. Vele seizoenen heeft hij het doel verdedigd van het eerste van Actif, de club waar de roots van de meeste jongens liggen. Frank Tjin A Die (links op de foto) heeft meer dan honderd wedstrijden met hem gevoetbald. Ruud kwam speciaal naar deze wedstrijd kijken vanwege zijn oude bekenden, maar ook omdat zijn neef, Dennis Peek (de zoon van Jos Peek), bij tegenstander Victoria voetbalde. Hij vond dat 's-Graveland 5 het aan zichzelf te wijten had dat het had verloren. Een zeer goeie analyse. Wie weet zien we hem nog eens vaker langs de lijn. Supporter van week: Ruud de Haas.