Homepage 's-Graveland 5

   10 mei, Uitslagen, stand en programma
  Webredactie maakt potje van uitslagen...
# Afgelopen zondag verloor 's-Graveland van Laren. Met 5-1, stond op deze website te lezen. Onduidelijk is of de betreffende webredacteur voldoende met zijn gedachten bij de wedstrijd is geweest, of dat het zonnige weer hem parten heeft gespeeld. Via de mail en de KNVB-website werd duidelijk dat er in werkelijkheid met 4-1 verloren is. Met het 4-1 verlies is 's-Graveland 5 zeker van de tiende plaats dit seizoen. Muiderberg won weer eens, en wel met 4-1 van de Zebra's. Dit betekent direct twee plaatsen winst voor Muiderberg. Muiden won met 3-1 bij 't Gooi.

# Bij de uitslagen van vorige week maakte de webredactie melding van een 9-1 overwinning van  Kampioen Wasmeer bij runner-up HSV'69. Geheel ten onrechte. HSV'69 had juist met 9-1 gewonnen van Wasmeer. Een geluk bij een ongeluk is dan te merken dat de 's-Graveland-site ook in de Hoef goed gelezen wordt. De webredactie ontving twee mailtjes met een correctie:

Beste redactie,
met veel plezier volg ik de wekelijkse belevenissen van sgraveland 5.Een aantal jaar geleden heb ik het plezier gehad om namens HSV '69 
jullie tegenstander te zijn. ik werd toen geattendeerd op jullie site,sindsdien lees ik 1x per week de site als een echte real voetbalsoap. Deze keer zag ik toch een kleine fout staan in het stukje van 4 mei. Gemeld wordt dat runnerup hsv '69 met 9-1 klop heeft gehad van kampioen wasmeer. Dit was echter precies andersom, wasmeer werd met een 9-1 nederlaag terug naar 't hilversumse gestuurd. Vandaar ook dat hsv het beste doelsaldo heeft... Alle eer voor mijn clubgenoten die bij deze inhaalwedstrijd tegen de kampioen bewezen dat 
zij met een wat constanter prestatie niveau toch minimaal wat langer om het kampioenschap hadden kunnen strijden. Verder niets dan lof voor de site en wellicht ooit tot ziens op het veld.
mvg, Martien Rling

Beste website beheerder,
Allereerst hulde voor de mooie en actuele site van jullie elftal. Ik volg het hele jaar al aandachtig de verslagen en sta elke week weer te kijken van het mooie camera-werk. Afgelopen week kwam ik echter het volgende tegen: "Wat te denken van de overwinning van  Kampioen Wasmeer bij runner-up HSV'69 met maar liefst 9-1..." Wie goed kijkt ziet waarom het beste doelsaldo in het voordeel van HSV uitvalt. Wij hebben namelijk zoals in de uitslagen wel goed staat vermeld met de alleszeggende cijfers van 9 - 1 gewonnen van Wasmeer. Helaas hebben we door blessures en scheidsrechterlijke dwalingen de competitie niet winnend kunnen afsluiten, dus we hopen het beste voor volgend jaar. Het zou aardig zijn als jullie dan ook in onze competitie acteerden, het is altijd prettig om wat verslagen van de andere velden te vernemen. Onze website (www.hsv2.nl) is jammer genoeg een beetje te vaak niet ge-update, omdat er nog mensen gezocht moeten worden die dit frequenter kunnen doen.Hopelijk kunnen jullie wat met bovenstaande informatie ;)
En tot aanstaande zondag alvast, Groeten uit het mooie Hoefse landschap,
HSV 2


# De tegenstander van komende zondag is HSV'69 2 (thuis, 11:00). 
HSV'69 kan gezien worden als het team met de jonge beloften die het dit jaar voor het eerst bij de senioren probeerden. In de heenwedstrijd (November 2005) verloor  's-Graveland 5 onder aanvoering van aanvoerder Stok van den Burg met 4-2 . (zie verslag heenwedstrijd). HSV'69 legde eenvoudigweg meer energie in het spel, 's-Graveland 5 kon daar qua voetbal te weinig tegenoverstellen. 
HSV heeft alles bij elkaar een uitstekend seizoen gespeeld, en is er klaar voor om het volgende seizoen niet tweede maar eerste te worden. Dit seizoen was daarvoor nog niet constant genoeg. Er werd vijf keer gelijkgespeeld en twee keer verloren (van Muiden en Wasmeer). Gezien het vertoonde spel van de afgelopen weken heeft 's-Graveland 5 zondag niet echt een kans. Je weet echter maar nooit hoe een 's-Gravelandse koe een Hoefse haas vangt.  Aanvoerder Jeroen te Nuyl zal in ieder geval alles op alles moeten zetten om het hele team er het koppie bij te laten houden in deze laatste competitiewedstrijd.  Zie ook Alle Uitslagen
 
Uitslagen 7 mei
Laren 99 4  Graveland 's 5  4 - 1
Gooi 't sc 6  Muiden 4  1 - 3
Muiderberg 4  Zebra's de 3  4 - 1
 
Uitslagen 30 april
Victoria 4  Graveland 's 5  6 - 6
NVC 4  BFC 4  19 - 1
Gooi 't sc 6  Zebra's de 3  6 - 3
Muiden 4  Muiderberg 4  6 - 1
HSV'69 2  Wasmeer 3  9 - 1
   
Uitslag 27 april
Muiden 4  NVC 4  3 - 0
 

 zie ook alle uitslagen

Stand per 7 mei

    G W Gl V P + -
1. Wasmeer 3 22 18 1 3 55 95 52
2. HSV'69 2 20 13 5 2 44 82 32
3. Muiden sc. 4 21 11 4 6 37 62 55
4. NVC 4 21 11 3 7 36 98 71
5. Zebra's de 3 21 11 2 8 32 84 60
6. Laren 99 sv 4 19 8 5 6 29 53 50
7. Muiderberg 4 20 8 3 9 27 50 48
8. Victoria 4 21 7 6 8 27 59 63
9. Gooi 't sc 6 22 7 5 10 26 48 55
10. Graveland 's 5 21 7 1 13 22 82 80
11. Batavia '90 4 21 3 1 17 10 36 112
12. BFC 4 21 2 2 17 7 37 108
Programma 14 mei
Graveland 's 5 - HSV'69 2
Muiden 4 - Laren 99 4
Muiderberg 4 - BFC 4
  
Programma 21 mei
Graveland 's 5 Veteranen
Toernooi bij 't Gooi
 
Muiderberg 4 - HSV'69 2
NVC 4 - Laren 99 4
 
 

   
  9 mei,  *)Waar is de bal?-competitie
  # Nieuwe Opgave (31)
Afgelopen zondag speelde 's-Graveland 5 een uitwedstrijd tegen Laren 4. Met mooi weer en hoog gespannen verwachtingen begon 's-Graveland aan de wedstrijd. Het weer bleef mooi, de verwachtingen al snel minder hoog gespannen. Na tien minuten werd tegen een 2-0 achterstand aangekeken. Na een 3-1 ruststand, volgde een 4-1 eindstand. In eerste instantie werd als opgave gekozen voor het moment waarop aanvoerder Jeroen te Nuyl in de tweede helft een penalty miste. Door de puzzelredactie werd dit echter bij nader inzien niet als geschikt beschouwd. De foto's tijdens de wedstrijd  zijn vooral door Carola, de vrouw van Frits van der Meer, genomen. Vandaar dat hij deze week figureert in een onduidelijke actie. Wat is deze waterdrager nu weer van plan? Loopt hij met de bal aan de voet? Loopt hij een gat dicht? Loopt hij achter de feiten aan?  En, waar is de bal eigenlijk? Weet jij het? Bekijk de foto goed. Bevindt de bal zich op dit moment op positie A, B, C of D? Je antwoord kan je mailen aan de webredactie onder vermelding van "Waar is de bal?" (inzenden tot 16 mei 18:00)
Oude opgaven en oplossingen zijn te vinden op de
*)Waar is de bal?-pagina

 

 
  # Oplossing vorige opgave (30)
Zondag 30 april speelde 's-Graveland 5 tegen Victoria 4. In de eerste helft bouwde 's-Graveland een overtuigende 1-3 voorsprong op. In de tweede helft werd deze voorsprong zeer onprofessioneel uit handen gegeven. Uiteindelijk mocht 's-Graveland, na een 6-4 achterstand, nog tevreden zijn met een 6-6 gelijkspel. Op de foto een beeld uit de eerste helft. Na een, ongetwijfeld knap opgezette, aanval van 's-Graveland, countert Victoria. In dat soort gevallen is Fred Fourasschen niet te beroerd om de omschakeling in te zetten. Op de fiets heeft hij regelmatig voor hetere vuren gezeten. Komt hij in dit geval op tijd? Waar loopt hij eigenlijk naar toe. Gaat ie voor de man of de bal?  Op het moment waarop deze actie op de gevoelige digitale plaat is vastgelegd, bevond de bal zich op positie A (zie foto onder).
Een van de moeilijkste opgaven van dit seizoen. Dat is direct te merken aan de kwantiteit en kwaliteit van de inzendingen. Voor de eerste keer in de historie van de
*)Waar is de bal?-Competitie geen enkel juist antwoord. Natuurlijk wel weer goede motivaties. Hoewel Pim van Leeuwen de bui misschien al voelde hangen: "Aflevering 30 in de competitie. Ik ga mijn 9de goede antwoord proberen te geven. Bal C en wel hierom.". Gijsbert de Fokkert kiest niet altijd het meest logische uitgangspunt: "Dit lijkt me vooral een wedstrijd wie de mooiste huppel maakt. Fred maakt een Volte, terwijl de andere stallion - die met de wapperende manen - aan een Pirouette bezig lijkt. De opgave zit verder tegen het moeilijke aan. Iedereen kijkt een andere kant op. Als we er vanuit gaan dat Fred de controle over de situatie heeft, dan kan het niet anders of de bal moet bij bal B zijn.". Maarten Schaap had bij het pokeren afgelopen vrijdag meer geluk: "Wat heel opvallend is aan deze foto, is het spiegelbeeld-effect tussen deze Victoriaan en Fred. Afgezien van het feit dat de shirtjes verschillend zijn en dat wat de Victoriaan teveel aan haar heeft  heeft Fred daarentegen weer te weinig, is de symmetrie zeer opvallend. Fred is altijd al een spiegelende speler geweest. Je zou dan ook denken dat het dan ook niet anders kan dat de bal op de denkbeeldige scheidingslijn moet zitten: bal B. De webmaster probeert ons zeer getruct om de tuin te leiden. Maar daar trappen we dus niet in: bal D is het juiste antwoord.P.s. Voor de jongens die vrijdag met mij aan de pokertafel hebben gezeten moet het een rotweekend geweest zijn: financieel uitgekleed en 5-1 op je kloten. Tot op het Gala! ".
In de *)Waar is de bal?-Competitie zijn in de spelers-categorie de kaarten zeker nog niet geschud. Gijsbert de Fokkert en Menno van den Brand staan nog steeds gebroederlijk aan de leiding. In de categorie Overigen blijft Maarten Schaap drie punten voor op Stefan van Baalen van wie deze week opnieuw geen elektronisch teken van leven werd ontvangen.
In theorie nog twee rondes (14 mei:wedstrijd tegen HSV'69, 21 mei: Veteranentoernooi bij 't Gooi) en van alles mogelijk. Zeker wanneer de jury de ongeschreven voetbalregel Laatste bal heeft alles toepast. Zoals eerder op deze site vermeld, worden door de webredactie en de sponsor de voorbereidingen getroffen voor een grandioos 
*)Waar is de bal?-Gala. 
 

Beweeg de muisaanwijzer over onderstaande foto en bekijk de originele situatie. 


 
Stand Spelers t/m opgave 30 Punten
   
Gijsbert de Fokkert 14
   Menno van den Brand *) 14
   Stok van den Burg 11
Jeroen te Nuyl 10
Pim van leeuwen 8
6    Wouter Takes 3
7  Erik Klap 1
    Roel van de Steenhoven 1
    Roel de Saegher 1
Stand Overigen t/m opgave 30 Punten
   
Maarten Schaap 15
Stefan van Baalen *) 12
3  Bram en Steyn 5
4  Henk Huibers 2
Daan van ADO'20 6 1
   Jurgen  Muiderberg 4 1
 

 
  7 mei, Aanvoerder mist penalty, Verlies van Laren:  5 - 1
  # Mooi weer. Veertien eigen mensen. Supporters langs de lijn. Alle ingredinten leken aanwezig voor 's-Graveland 5 om er een mooie wedstrijd van te maken. Toch zat het er vandaag wr niet in. Laren kwam al snel op een voorsprong die niet meer te achterhalen bleek.
Met de wind in de rug dacht 's-Graveland 5 in de eerste helft het spel te kunnen maken. Niet bleek minder waar. Laren liet 's-Graveland voetballen en wachtte de geschikte momenten af. Die kwamen al snel. Via twee uitvallen stond het na tien minuten al 2-0 voor Laren. 's-Graveland wilde wel maar kreeg geen vat op het spel. Na de 3-0 van Laren, kon Erik Klap gelukkig de 3-1 scoren. Laren was echter niet onder de indruk en maakte vlak voor de rust de 4-1.
In de tweede helft vond Laren het wel best, 's-Graveland kreeg wat meer ruimte en mocht op de helft van Laren voetballen. Het ging echter allemaal in een zeer laag tempo. Alleen Gijsbert de Fokkert was met zijn rushes bij de blauw-witten de positieve uitzondering. Niet vreemd dus, dat een overtreding op Gijsbert werd bestraft met een penalty. Aanvoerder Jeroen te Nuyl stapte resoluut naar voren. "Laat mij hem maar nemen", zei hij tegen zijn medespelers. Enkelen van hen keken elkaar vertwijfeld aan, en niet zonder reden. De inzet van de sympathieke Hilversummer werd door de Larense goalie gestopt. Alsof dat niet genoeg is maakte Laren kort daarop de 5-1 en sukkelde de wedstrijd naar het einde. eindstand 5-1.  
 

   
 

 # Linksback Menno van den Brand: "Ik ben vandaag naar Laren gekomen met heel andere verwachtingen. Ik begrijp ook nog steeds niet hoe we het vandaag zo makkelijk hebben kunnen weggeven. Voor mijn gevoel waren wij tachtig procent van de wedstrijd in balbezit. Wat doen die jongens wat wij niet kunnen? Kunnen we daar voor volgend seizoen op trainen? Trouwens, ik denk dat het voor mij vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen is geweest. Volgende week kan ik namelijk niet, want mijn petekind doet eerste communie." 
"Wat veel mensen nog niet wisten, is dat mijn vrouw Yvonne vorige week is geridderd. Ik vind het hartstikke leuk voor haar. Wat mij betreft heeft ze dat lintje voor haar vele sociale werk in de gemeente, dubbel en dwars verdiend. Over sociaal gesproken, zelf laat ik dit seizoen in dat opzicht ook nog wel wat van me merken. Als vertegenwoordiger van de sponsor BGN van de 
*)Waar is de bal?-Competitie, is mij gevraagd een *)Waar is de bal?-Gala te organiseren. Bel mij niet, jullie horen het nog wel."

   
 

   
  # Stok van den Burg (links op de foto): "In de rust zat ik er helemaal doorheen. Mijn achillespezen zijn mijn achilleshiel. Verder voetballen was vandaag niet verantwoord geweest. Gelukkig mocht ik eruit van de aanvoerder."
"Een aantal spelers vond het maar gek dat we zo makkelijk verloren hebben van Laren. Ik vind er echter helemaal niets geks aan. Als je ziet hoe een aantal jongens labbekakkerig in het veld staat, moet je genoeg weten. Ten eerste wordt er bij ons veel te weinig bewogen. Ten tweede als er wordt bewogen gebeurt dat veel te langzaam, als het al in de goede richting gebeurt. Ten derde en vierde is de passing te onnauwkeurig en de balaanname idem dito. op de foto leg ik het Frits van der Meer allemaal nog eens uit. Die pakte het daarna wel aardig op. Jammer genoeg had ik geen tijd meer om de andere tien bij te praten. Nou ja, ik stort me samen met Erik Klap maar op de organisatie van het teamuitje. Daar beleef ik wl veel plezier aan."

   
 

    
 

Supporters van de week

# Carola Bijlsma (niet op de foto, vrouw van middenvelder Frits van der Meer): "We wilden vandaag met het gezinnetje mee. Het was immers mooi weer, en volgende week bij de laatste wedstrijd kunnen we niet. Ik heb veel foto's gemaakt. Vandaar dat ik er zelf niet op sta. Op de bovenste foto zie je Steijn en Bram Krumpelman, en Tom en Werner van der Meer. Die met de voetbalshirts aan waren volgens mij Peter Krumpelman en Luc te Nuyl. De laatste was al na tien uitgevallen. Hij vertelde de kinderen dat zijn spieren en pezen in zijn rechterbeen waren afgescheurd en dat hij links een dubbele beenbreuk had. Het zal wel. Ik heb niet zo'n kijk op sportblessures."
"Op de onderste foto zie je Jip en Fien Kamer, de dochters van keeper Michiel. Vandaag hadden ze hun vriendin Sophie meegenomen die bij hun in de straat woont." 
"En o ja, Nick van den Burg, de zoon van Stok, was er ook nog. Alleen die jongen bewoog zo snel dat ik hem niet op de foto heb kunnen vastleggen. 

 

De toss

  # Aanvoerder Luc te Nuyl: "Vast aanvoerder Jeroen begon de eerste helft als reserve. De familietraditie wil dan dat de aanvoerdersband bij een broer terecht komt. Aangezien ik op dat moment de enige broer van Jeroen in het team was, kwam de band bij mij terecht. Logisch, lijkt me. Jammer alleen dat ik na tien minuten geblesseerd moest uitvallen."
"De scheidsrechter van vandaag leek me bij de KNVB niet als zodanig geregistreerd. Dat hoeft niets te zeggen, dat zag je vandaag maar weer. De man floot een prima wedstrijd."
"De aanvoerder van Laren was een aardige jongen. Hij liet mij bij de toss direct de keuze. Sympathiek, hoor. Jammer dat we als doelmanniet echt op de proef hebben kunnen stellen. Behalve bij die penalty van mijn broer Jeroen dan, maar daar heb ik het maar niet meer over."
 

 

   
   3 mei, Teamuitje en Championsleague-finale
  # De ontspanningscommissie van 's-Graveland 5 bestaat dit seizoen uit Stok van den Burg en Erik Klap. Zij organiseren dit jaar een teamuitje. Geruchten dat dit zou plaatsvinden op 19 mei zijn blijkens de gemailde informatie niet gegrond.

Stok en ik - uw reisduo - kunnen allebei 19 mei niet. Het lijkt ons dus raadzaam het geheel te verschuiven naar vrijdag 23 juni. Vertrek rond middaguur richting Scheveningen, aldaar wat ludieke acties, met een eventuele versnapering en een hotelovernachting plus ontbijt op zaterdagochtend. Die zaterdagavond (24 juni) speelt Oranje wellicht achtste finale... dus dat kan een geinige uitloop zijn! Stok en ik houden jullie van onze voortgang in en rond Scheveningen vanaf nu geregeld op de hoogte.

En op 17 mei kunnen liefhebbers in barretje FC Klap (met pilsener) Champions Leaguefinale Arsenal-Barcelona (met poultje!) komen kijken.


Hartelijke groeters en tot zondag!
  Mede namen Stok, Erik
 

 
   3 mei, Maarten Schaap in Berlijn
  # Maarten Schaap supporter van 's-Graveland 5 en koploper in de *)Waar is de bal?-Competitie categorie Overigen, is in Berlijn geweest en stuurt ons een berichtje. Wat betekent "Schlachtenbummler" eigenlijk?
 
Afgelopen weekend was ik met mijn meisje in Berlijn en trof tot mijn grote verbazing op een resterend stukje Muur volgend tafereeltje aan. Blijkbaar zijn jullie ook over de grenzen erg populair aan het worden. Vond dat ik jullie dit niet mocht onthouden.

Gr. Maarten (Schlachtenbummler(van een afstand) van het eerste uur)

 

 
  30 april, 's-Graveland 5 doet zichzelf tekort tegen Victoria: 6 - 6
  # Voor een verslag van deze wedstrijd en alle eerder gespeelde wedstrijden, zie Archief Verslagen  
 

 
   3 april, Wasmeer Kampioen
  # Wasmeer is gisteren door een 6-2 overwinning op Muiden welverdiend kampioen geworden. Onze felicitaties gaan natuurlijk uit naar aanvoerder Rien Kamphorst, Supertalent Johan Rutten, Verdedigingsblok John en Wim van Dalen, Goochelaar Marco Wiegers, Jarige Harold de Vink en alle andere spelers, begeleiders en supporters van Wasmeer 3. 
Foto's van de wedstrijd en het waterballet zijn te vinden op www.wasmeer.nl.
 

 

 
  16 januari, Website 's-Graveland 5 in de krant
 

 

# In het kerstreces was het niet iedereen opgevallen, maar 30 december 2005 werd de website van 's-Graveland 5 vermeld in het sportkatern van De Gooi- en Eemlander.
In het artikel wordt verwezen naar de *)Waar is de bal?-competitie die sinds dit seizoen op de homepage is opgenomen. Liefhebbers van dit spel blijken ook terecht te kunnen op de site van NVC 6. Zover de puzzelredactie weet, is de site van ADO'20 6  echter de eerste die het waar-is-de-bal?-spel op het Nederlandse internet introduceerde. Zij spelen het al vier seizoenen.
Vlotte Pen
In De Gooi- en Eemlander wordt de kwaliteit op schrijversgebied van de "aardige" 's-Graveland 5 site verklaard door de vlotte pen van Jeroen te Nuyl en Erik Klap. De Webredactie wil hier echter duidelijk stellen dat deze spelers het tot nu toe vertikken een schriftelijke bijdrage te leveren aan de site. Zij staan op de webredactie dan ook net bekend om hun vlotte pen, wl om hun vlotte babbel. 
 

  Homepage bereikbaar via www.sgraveland5.nl
  # Na drie seizoenen onderhandelingen met een Russische investeringsmaatschappij is het eindelijk gelukt. De domeinnaam www.sgraveland5.nl is afgekocht en eindelijk terechtgekomen bij de partij die daarop het meeste recht heeft. Vanaf nu dus geen moeilijke internetadressen meer of zoekopdrachten met "mooi doelpunt" of "wonderteam". 
Familie, vrienden, kennissen, tegenstanders en andere voetballiefhebbers hebben de pagina natuurlijk allang bij hun favorieten staan. Voor diegenen die dat nog niet hebben, doe het nu! Ga met de muisaanwijzer op deze link www.sgraveland5.nl staan en druk op je rechtermuisknop. Kies vervolgens "Toevoegen aan Favorieten...", klik op "OK" en klaar is kees.