.
JAARGANG 11

16 oktober

Geen 3-3 maken betekent verliezen bij AW: 6-2

Het gaat veel te ver om te stellen dat 's-Graveland 5 vandaag had moeten winnen, maar er had meer in gezeten. Toen 's-Graveland in de tweede helft naar 3-2 terugkwam, leek de 3-3 een kwestie van tijd. Kansen kwamen er ook. Toen echter verzuimd werd om te scoren, sloeg -geheel volgens de voetbalwetten- de tegenstander toe. Inderdaad, AW maakte de 4-2 en liep daarna verder uit naar 6-2.

Allen Weerbaar 4 - 's-Graveland 5: 6-2
Ruststand: 3-1
Doelpunten 's-Graveland: Frits van der Meer, Michael Wouters

De omstandigheden waren vandaag weer uitstekend. Stralend weer, een malse grasmat en uniek in de resereve zevende klasse: een mooi houten scorebord waarop tijdens de wedstrijd de actuele stand getoond wordt (foto rechts). Ontwerper, maker en bediener van het scorebord is Ed Graven (Eddy of Evert voor z'n vrienden). De heer Graven is een oude bekende op de Gooise velden in functies als wedstrijdsecretaris, scheidsrechter en grensrechter. Eerder dit seizoen heeft hij al een wedstrijd bij 's-Graveland 5 gevlagd. Vanwege een griep doet hij het de laatste weken wat rustiger aan. Door de hoge score viel dat vandaag nog behoorlijk tegen.

Goede omstandigheden betekende nog niet dat heel veel spelers stonden te trappelen om vandaag de wei in te gaan. Uit de 23-koppige A-selectie meldden zich vandaag negen poppen aan de aftrap. Gelukkig had aanvoerder Jeroen te Nuyl voor aanvulling gezorgd. Ronald van Oostrum deed mee, en speelde een uitstekende wedstrijd. Ook de familie Fine hielp het vijfde uit de brand: Dennis deed de eerste helft mee, Dave de tweede. Prima geregeld, toch?

"Slordig" is misschien wel de beste typering van het spel van 's-Graveland in de eerste helft. Waar in vorige wedstrijden de bal goed werd rondgespeeld in de ploeg, werd er nu veel balverlies geleden. Dit zorgde ervoor dat AW vaak gevaarlijk kon worden en uit een vrije trap en een penalty op 2-0 kwam. 's-Graveland kreeg ook kansen. Frits van der Meer benutte er eentje (2-1). Jeroen te Nuyl had de 2-2 op de pantoiffel maar zag zijn inzet gekeerd. Voor rust maakte de kleine handige spits van AW er nog 3-1 van. Na de rust ging 's-Graveland beter van start en drong AW achteruit. Michael Wouters rondde een voorzet van Jeroen te Nuyl prachtig af. 3-2 en de eerste welverdiende treffer van Michael voor 's-Graveland 5. Zoals gezegd, de 3-3 hing in de lucht maar viel niet, wel de 4-2. Zelfs op dat moment kreeg 's-Graveland nog kansen om terug te komen. Helaas, AW bracht via uitvallen de score naar 5-2 en met een ziedend schot, waarbij eerst de schoen uitloog, naar 6-2.

De toeschouwers hadden, vooral door het mooie weer, toch een lekkere middag. v.l.n.r. Joost te Nuyl, Menno van den Brand en Luc te Nuyl konden na afloop in ieder geval nog lachen. (Luc, nog bedankt voor het vlaggen en succes met de revalidatie, red.)

De Rust

Supporters van de week

Het gezin Hagen heeft kennelijk de zinnen gezet op de titel "supporters van het seizoen". Elke wedstrijd dat Giliam in het veld staat, neemt hij zijn supporters mee. Hoewel, niet iedereen is even geinteresseerd in de wedstrijd. Zo ziet Sabine meestal maar weinig van de sportieve prestaties van Giliam. Zo ook vandaag. Sabine kwam aan het eind van de eerste helft met drie kinderen en verdween aan het begin van de tweede helft weer met eentje. Wel met een goede reden: samen met de jongste (Teun) bezocht zij een leuke voorstelling in 't Spant. Kas en Teddie bleven Giliam en 's-Graveland aanmoedigen. Om het hardst riepen zij "Hup 's-Graveland". Prima. Jammer genoeg konden zij niet beloond worden met een overwinning. Volgende keer hopelijk beter.

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Vorig seizoen zaten we ook bij AW in de competitie, maar dat was een ander team. Daar hebben we toen twee keer van verloren. We hebben vandaag te druistig gespeeld. Zeker de eerste helft. Dat moeten we de terugwedstrijd toch echt anders gaan aanpakken."
"De scheidsrechter van vandaag heeft uitstekend gefloten. Ik vind dit wel de beste scheids van het seizoen tot nu toe. Dan reken ik onze eigen scheids Menno van den Brand natuurlijk even niet mee."
"De aanvoerder van Allen Weerbaar (links op de foto) was een aardige jongen en een goede voetballer. Hij vond het een beetje vervelend dat zijn teamgenoot (rechts op de foto) ook op de foto wilde. Aan het begin van de tweede helft moest de foto opnieuw genomen worden. Zijn teamgenoot stond er echter op dat hij ook opnieuw op de foto kwam. Het zal wel een soort van Turkse humor zijn. Het was trouwens een heel vriendschappelijke wedstrijd. Een leuk team om tegen te spelen."