Van Harte Aanbevolen: Uitslagen 9 december

Ardahanspor2

PVCV

3 - 9

PVC2

Graveland2

1 - 9

Maarssen

Abcoude fc

Afg.

Kockengen

Nautilus

4 – 1Stand na 9 december

 

 

 #

1

PVCV

10

24

55

26

2

Graveland2

10

24

60

33

3

Nw Utrecht3

8

18

45

21

4

Maarssen

8

16

39

29

5

Kockengen

10

15

26

26

6

Nautilus afc

10

14

27

33

7

PVC2

10

10

29

42

8

Abcoude fc

8

3

17

42

9

Ardahanspor2

10

0

16

62Programma

Donderdagavond

Trainen
 

Nieuwjaarsreceptie 2019
18-20 Januari
Münster

10 feb    11.00    

PVCV    's-Graveland 2

10 mrt   14.30    

Abcoude fc  's-Graveland 2

17 mrt   11.30    

's-Graveland 2   Nautilus

24 mrt  11.00

Ardahanspor 2 's-Graveland 2

07 apr   11.30    

's-Graveland 2 Kockengen

14 apr   11.30    

Maarssen  's-Graveland 2

Oude Beloften 2018-2019
     Thuis Uit        Mail
   
 9 december Bliksemstart bij PVC levert ’s-Graveland ruime overwinning op: 1-9

Harde wind en regen raasden dit weekend over de Nederlandse voetbalvelden. Gelukkig was het droog in Utrecht toen de Oude Beloften op het Marco van Basten-sportpark aftrapten voor de terugwedstrijd tegen PVC2. En 's-Graveland had er duidelijk zin in met Jeroen, Luc, Ronald, Frits, Jarno, Menno, Niels, Marc, Frank en Sander. Direct vanaf de aftrap werd met snelle en ragfijne combinaties het doel van PVC gezocht en gevonden. Waar het inspelen en kaatsen anders nog wel eens problemen oplevert, liep het vandaag gesmeerd. Na tien minuten stond 's-Graveland met 0-3 voor. De combinaties liepen over meerdere schijven en op de laatste schijf was het meestal Jarno van Diermen of Sander de Leeuw die het werk afmaakte. PVC kon er niet veel tegenover stellen. Gevaarlijkste man Johan schoot een aantal maal op doel, maar keeper Frank Scheltus stond paraat. Met 0-5 op het bord, werd de kleedkamer opgezocht voor de thee.  
Lees Verder...
   
 2 december Revanche ’s-Graveland in negen-punten-wedstrijd tegen Nieuw Utrecht: 7-3

De slechtste wedstrijd van de Oude Beloften in dit seizoen was zonder twijfel de openingswedstrijd bij Nieuw Utrecht. Deze werd met 11-3 verloren. Toen werd ook al wel duidelijk dat Nieuw Utrecht behoorlijk goed kan voetballen. Niet voor niets was Nieuw Utrecht tot vorige week de koploper in de competitie. 's-Graveland had dus iets goed te maken en moest winnen om uitzicht te houden op een kampioenschap. Een soort van negen-punten-wedstrijd dus, zeg maar. De Oude Beloften traden aan met Jeroen, Luc, Stok, Frits, Jarno, Giliam, Niels, Frank en Sander. Vooraf liet aanvoerder Jeroen de motivatiespeech over aan keeper Frank Scheltus. Deze benadrukte het belang van de wedstrijd en riep iedereen op om geconcentreerd te spelen. En dat hielp.  
Lees Verder...
   
 25 november ’s-Graveland wint makkelijk van Maarssens zestal: 8-2

Maarssen 2 staat bekend als het team met de vader, de zoon en de geinige geest. Het team is voor de doelpuntenproductie voor een groot deel afhankelijk van vader Cor en zoon Cor die elkaar binnen de lijnen uitstekend weten te vinden. Bij de Oude Beloften was er dan ook sprake van enige opluchting toen bleek dat de zoon er vandaag niet bij was. Jammer genoeg waren enkele ander spelers van Maarssen ook afwezig, waardoor ze de wedstrijd met slechts zes spelers moesten voetballen. 's-Graveland zat ruim in de poppen en trad aan met Jeroen, Luc, Fred, Frits, Frank, Niels, Marc, Giliam Jarno en Stok. En dan was Menno ook nog eens staande bij. De wedstrijd bleek al snel geen wedstrijd te willen worden. Maarssen kon alleen maar tegenhouden. Het was aan 's-Graveland om de man meer-situatie uit te buiten. De Oude Beloften hadden het daar niet makkelijk mee.  
Lees Verder...
   
 18 november ’s-Graveland trekt overwinning over de streep bij Kockengen: 2-3

Kockengen was de vorige seizoenen geen hoogvlieger, maar wist het 's-Graveland toch altijd erg moeilijk te maken. De wedstrijd in de winter en het 5-1 verlies van twee seizoenen geleden, staat bij veel Oude Beloften nog vers in het geheugen. Dit seizoen heeft Kockengen al negen punten uit vijf wedstrijden. 's-Graveland was dus gewaarschuwd. 's-Graveland trad aan met Jeroen, Luc, Fred, Frits, Frank, Niels, Harun, Giliam en Jarno. 's-Graveland startte geconcentreerd en had al snel het betere van het spel. Dat betaalde zich na een kwartiertje uit in een doelpunt van Jarno van Diermen. Kockengen kon daar weinig tegenover stellen, totdat de bal uit een kluts pardoes voor de voeten van een geel-zwarte viel. Die bedacht zich geen twee keer en zette de 1-1 ruststand op het virtuele scorebord.  
Lees Verder...
   
 11 november ’s-Graveland heeft geen kind aan Ardahanspor 2: 7-2

Ardahanspor zat vorig jaar, net als 's-Graveland, met één team in de competitie. Ook bij Ardahanspor zijn ze gaan doorselecteren en dit seizoen met twee teams van start gegaan. Het eerste speelt in de 1e klasse A. Het tweede bij 's-Graveland 2 in de 1e klasse B. Omdat het andere seizoenen ook niet altijd heel gemakkelijk ging tegen Ardahanspor, prentte  aanvoerder Jeroen te Nuyl zijn jongens toch in dat er geen sprake mocht zijn van onderschatting. 's-Graveland trad aan met Jeroen, Luc, Sander,  Fred, Frits, Frank, Alfred, Menno, Niels, Stok, Harun, Ronald en Menno. Een wel heel uitgebreide selectie voor zeven tegen zeven. Maar is het niet zo dat de kwaliteit van de bank de doorslag kan geven voor een kampioenschap? Wij dachten van wel. Een echte wedstrijd is het eigenlijk nooit geworden. Al snel was duidelijk dat 's-Graveland de bovenliggende partij was.  
Lees Verder...
   
 4 november ’s-Graveland heeft aan een helft genoeg bij Nautilus: 2-6

 Nautilus was vorig seizoen een laagvlieger in de competitie. In de huidige stand van dit seizoen stond de ploeg uit Amstelveen tot vandaag twee punten voor op de Oude Beloften. Vandaar dat 's-Graveland rekening hield met een heel andere tegenstander dan vorig jaar. Dat viel gelukkig mee. 's-Graveland trad aan met Jeroen, Luc, Stok, Frits, Niels, Sander, Jarno, Harun en Menno. Dus zonder keeper Frank Scheltus die andere besognes had. In de eerste helft was 's-Graveland heer en meester op het veld. Langs de lijn werd zelfs gesproken van een Braziliaanse voetbaltrein. Met mooie combinaties werd het doel van Nautilus opgezocht. De eerste tien minuten leverde dat nog geen doelpunt op. Maar toen Sander De Leeuw eenmaal de 0-1 had binnengetikt, ging het snel. Een hard schot van Jarno van Diermen; een mooie combinatie met Harun Sengul, afgerond door Frits van der Meer, Nog een keer Jarno en nog een keer Sander. Bij het rustsignaal stond een 0-5 stand op het scorebord. Verre van geflatteerd.
Lees Verder...
   
 28 oktober ’s-Graveland 5 geeft voetballes en verslaat Abcoude met 11-3

 Op deze zonnige maar frisse zondagochtend moesten De Oude Beloften aantreden tegen Abcoude, dat uit 2 wedstrijden nog nul punten had vergaard. Zou het dan vandaag zonder de Grote Kale Leider (shopweekend met schoonmoeder) en zonder de Webmaster (op rail-away weekend met zijn nieuwe liefde) gaan lukken om de matige start van dit seizoen te doen vergeten? Het antwoord is kort maar krachtig: Ja! Met Frank, Giliam, Harun, Niels, Sander, Luc, Jarno, Alfred, Fred en met Bert en Menno achter de hand gingen de Oude Beloften gelijk vol op de aanval. Nog maar amper begonnen schoot Jarno een nieuw record in de boeken; namelijk dat van snelste openingsdoelpunt gescoord door een elftal van ‘s-Graveland. Het oude stond op naam van Eddie de Pape uit zaterdag 1 en dat was nog geen dag oud.  Jarno had er precies 33 seconden voor nodig en Eddie nog altijd 54. Dat Eddie dat deed op een groot veld, doet nu even niet ter zake.
Lees Verder...
   
 7 oktober Zevental PVCV troeft 's-Gravelands Oude Beloften af: 3-5

 Vooraf kon het volgens de voetbalanalisten alle kanten op. PVCV had de wedstrijd tegen PVC net verloren. Voorige week hadden de Oude Beloften net gewonnen van PVC.  Vijf minuten na de aftrap waren de analisten er snel uit. PVCV was een gevaarlijk ploegie, gevaarlijker dan 's-Graveland in ieder geval. De Oude Beloften traden aan met het tiental Jeroen, Sander, Frank, Frits, Harun, Bert, Marc, Giliam, Fred en Niels. PVCV trad aan met een zevental. Conditioneel gezien zou 's-Graveland de overhand moeten hebben. Dat was echter niet genoeg. PVCV was gevaarlijker, met name via handige spits Samir. Een beetje ruimte was genoeg voor deze balgoochelaar die na tien minuten verantwoordelijk was voor de 0-1. 's-Graveland herstelde zich enigszins van het zwakke begin en voor de rust kon Giliam Hagen met een hard schot gelijk maken (1-1). Ondanks goede bedoelingen ging het na de rust toch mis. 's-Graveland probeerde het wel maar stuitte onder andere op goed Vleutens keeperswerk. PVCV ging een stuk efficienter met de kans om. Fouten van 's-Graveland werden genadeloos afgestraft.
Lees Verder...
   
 30 september 's-Gravelands Oude Beloften in tweede helft naar winst op PVC 2: 3-2

Het was de vraag of 's-Graveland de klap van vorige week te boven kon komen. En om maar snel een antwoord te geven: Ja, dat kon.  's-Graveland trad aan met een elftal: Fred, Luc, Jeroen, Frank, Frits, Sander, Harun, Bert, Alfred, Gilliam en Niels. Net als vorige week liep het niet soepeltjes. 's-Graveland is nog niet de Braziliaanse voetbaltrein van vorig seizoen. Dat bleek wel in de eerste helft. Een machteloos 's-Graveland creëerde wat kansjes, maar eigenlijk geen echte kans. Niet dat PVC daar nou zoveel tegen had in te brengen. In de tweede helft ging het al wat beter. 's-Graveland combineerde beter en kwam vaker voor de goal van PVC terecht. Sander de Leeuw brak de ban met een bekeken schot (1-0). De wedstrijd leek gespeeld, zeker toen Jeroen te Nuyl de 2-0 aantekende. De wedstrijd werd echter niet in het slot gegooid. PVC mocht blijven hopen op meer, want scoorde twee keer de aansluitingstreffer. Eerst de 2-1 en na de 3-1 van Sander in de laatste minuut ook nog de 3-2. Maakt niet uit. De eerste drie punten voor de Oude Beloften  zijn binnen.
Lees Verder...
   
 23 september Belabberde seizoensopening Oude Beloften met verlies bij Nieuw Utrecht 3: 11-3

De Oude Beloften speelden vandaag hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen in de regen tegen een nieuw team van Nieuw Utrecht. Dat pakte niet bepaald goed uit. Sterker nog, het werd de slechtste seizoenstart ever. Na afloop werden excuses gezocht voor het slechte spel, maar die werden niet gevonden. 's-Graveland trad aan met Stok, Fred, Frank, Frits, Sander, Marc, Luc, Harun en Ronald . Het team was geen schim van dat van vorig seizoen. Het leverde alle ballen in bij de tegenstander. De tegenstander, een team met behoorlijk goede voetballers, wist daar wel raad mee. Keeper Frank Scheltus kreeg de ene na de andere goal om de oren. Alle 's-Gravelandse spelers deelden in de malaise. Een balletje overspelen naar iemand van de eigen kleur was in de meeste gevallen teveel gevraagd. Voor de rust was het slecht en stond er een 5-2 ruststand op het scorebord. Na de rust was het zo mogelijk nog slechter en werd Nieuw Utrecht aan nog meer doelpunten geholpen. Heel gauw vergeten deze wedstrijd. Goed dat er geen supporters bij waren.
Lees Verder...
   
 16 september 's-Graveland 35+ 2 verliest nipt van 's-Graveland 35+ 1 in Vriendschappelijke oefenpot

Jeroen te Nuyl: "Het was een mooie opwarmer, die helaas wel met 5-4 verloren ging maar waarbij ’s Graveland 35+ 2 wel absoluut de morele winnaar was. We traden aan met invaldoelman Jurgen Troost, die het uitstekend deed, Bert, Ronald, Stok, Marc, Sander, Luc en mezelf; 8 man dus, omdat topscorer Jarno van Diermen tijdens de SVS Cup op vrijdagavond lelijk door zijn enkel was gegaan; dat zag eruit als gescheurde of in elk geval flink opgerekte enkelbanden. ’s Graveland 1 trad aan met een veel bredere selectie en begon ook beter en scherper aan de wedstrijd. Binnen mum van tijd stonden we met 3-0 achter en leek een stevige afstraffing onvermijdelijk, maar gaandeweg begon het beter te draaien, met meer rust aan de bal en veel lopende mensen, en zorgde Marc ervoor dat we met 3-1 gingen rusten. In de tweede helft een prima combinerend 2e, dat alleen vergat zichzelf ruimer te belonen. Kansen genoeg, maar het 1e maakte tegen de verhouding in toch 5-1, voordat Luc en Stok de spanning terugbrachten. En toen Marc met een plaatje van een doelpunt – verre lob over doelman Remco Kempers, applaus alom – de 5-4 liet aantekenen, leek een terecht gelijkspel nog mogelijk, maar verder lieten onze clubgenoten het in deze zeer sportieve wedstrijd onder de vakkundige leiding van Martin het niet komen. Het was daarna zeer prettig toeven op het buitenterras, waar ook supporter Joost van de partij was, evenals later Frank ‘Reiseleiter’ Scheltus, die dacht dat we om 14.30 uur zouden spelen… Voor de schrik nam hij toen maar een pilsie en dat hebben wij dus ook maar gedaan. Zondag de competitiestart, waar ik helaas moet ontbreken wegens een wijntrip in de Elzas, maar ik reken uiteraard op 3 punten, de eerste van de in totaal 54. Nou goed, 50, want we spelen waarschijnlijk 2x gelijk. Alles Gute! Uw kapitein."
   
 19 augustus Oude Beloften worden 's-Graveland 35+ 2 in plaats van 's-Graveland 35+ 1

Jeroen te Nuyl: "Ik heb inderdaad een mail van Frank gekregen. Vooral allemaal geneuzel over de nieuwjaarsreceptie. Dat ie er zoveel werk aan had en of er nog geld in de wonderpot zat waarmee hij misschien zijn vrouw in kon huren om hem te helpen. Nou, de wonderpot is vorig seizoen schoon opgegaan, dus hij zal alle voorbereidingen nog even zelf moeten doen. Dat kan ie best."
"Frank had wel een punt ten aanzien van de indeling. De jongens van het derde van vorig seizoen, gaan dit jaar ook 35+ spelen. Op papier zijn die jongens sterker dan wij (op het gras moeten wij het nog zien, red.) dus het is logisch dat zij het eerste team worden en hoog ingedeeld worden. Wij worden dan het tweede team en komen bij de tien laagst geklasseerde teams van vorig seizoen. Dat biedt iets meer kans dat we onze seizoensdoelstelling, drie punten meer dan vorig seizoen, waar kunnen maken. Ik heb contact opgenomen met André Janmaat die de namens de club met de KNVB afstemt. Hij heeft direct met Zeist gebeld en de zaken geregeld. Het zal wennen zijn maar vanaf nu zijn we dus sv s-Graveland35+ 2."
   
 5 augustus Frank Scheltus' vakantie bestaat voornamelijk uit voorbereiden van de nieuwjaarsreceptie

Frank Scheltus:  "Best frustrerend, hoor. Terwijl al mijn teamgenoten lekker vrij hebben van het voetbal en van hun werk, lekker met vakantie gaan naar koelere streken, zit ik hier in het snikhete Kortenhoef dag in dag uit de nieuwjaarsreceptie van de Oude Beloften voor te bereiden. Daar komt namelijk heel wat bekijken. Zeker, omdat ik de afgelopen nieuwjaarsreceptie in Osnabrück wil overtreffen. Ik ben nog in onderhandeling met verschillende Duitse steden, maar de LangeListe is ondertussen wel een KurzListe geworden waar o.a. Hamburg en Münster nog op staan. Ik wil in september met beide gemeentebesturen  om tafel en dan maar zien wat voor aanbieding dat oplevert."
"De nieuwe competitie-indeling vind ik drie keer niks. Het 2e sv's team zit in een andere competitie met allemaal zwakkere teams. Weet niet wie dat tweede team van ons zijn, maar wellicht is ruilen een optie, of niet natuurlijk. Doelstellinkio technisch lijkt mij de competitie waar we nu inzitten echt ondoenlijk. Maar wie ben ik. Ik zal er eens een mailtje aan wagen aan onze Grote Kale leider Jeroen. Tot gauw, allemaal!"
   
 3 augustus Luc te Nuyl denkt na over zijn voetbaltoekomst

Luc te Nuyl:  "Je zou het aan mijn lijf en prestaties in het veld misschien niet zeggen, maar ik word ook een dagje ouder. De zomervakantie was  voor mij een periode om eens goed na te denken over mijn voetbaltoekomst. Wat wil ik nog bereiken sportief en financieel gezien? Wil ik nog hogerop? Een financiële klapper maken? Die vragen speelden door mijn hoofd. Ik heb op de club gezocht naar professionals die me bij dit vraagstuk konden helpen. Daarbij kwam ik uit bij penningmeester Koen Janmaat voor het financiële gedeelte en bij Bas Brouwer voor het voetbaltechnische verhaal. Met Koen en Bas heb ik alle opties op tafel gelegd. Koen heeft alles uitgelegd over de contributieverhoging en zo. Heel ingewikkeld. Bas heeft verteld over zijn betaald-voetbal periode bij Gooiland. Na een intensief gesprek, kwamen we erachter dat het voor mij verstandig is om nog een seizoen bij de Oude Beloften te blijven. Dat had ik vooraf niet gedacht, maar ik kan er prima mee leven. Ik heb Jeroen gebeld en verteld dat ik nog een seizoen voor het team behouden blijf. Jeroen vond het prima, maar moest ook snel ophangen omdat hij verder moest met de krant lezen. Maakt niet uit. Ik heb zin in het nieuwe seizoen!"
Foto Koen Bas Luc...
   
 31 juli Marco van Basten:  "zeg maar een soort van 'de Van Diermen Eredivisie'.."

De grote voetbalvernieuwer bij de FIFA, Marco van Basten, is door de amateursectie van de KNVB gevraagd mee te denken over de opzet van de 35+ competitie in de district West 1 voor het nieuwe seizoen. Een grote competietie met twintig teams of alternatieven als een knock-out-systeem waarbij ook het aantal ontvangen gele kaarten meetelt of een team een ronde verder gaat. Lang hoefde Marco niet na te denken. In de persconferentie op het sportcentrum in Zeist lichtte hij de gemaakte keuze toe. "We hebben rekening gehouden met de wensen van alle betrokken teams en met die van 's-Graveland in het bijzonder. We hebben de eindstand van vorig seizoen genomen en in tweeën geknipt. De bovenste helft zit bij elkaar in een competitie en de onderserste helft zit bij elkaar in een competitie. Het nieuwe team van 's-Graveland hebben we toegvoegd aan de onderste helft. Als we de sponsoring erbij zouden denken,  krijg je zeg maar een soort van 'de Van-Diermen Eredivisie' en de 'Piepenbrock-League'. Prima, toch? Nee, we gaan de videoscheidsrechter voorlopig niet invoeren in deze competities. Alleen al vanwege het feit dat er daar zeer competente scheidsrechters rondfluiten als een Joost te Nuyl, om maar eens een andere bekende pannenkoek te noemen."
   
   
   
   
   
   
 
eXTReMe Tracker