Thuis Uit Mail Voetbalplaatjes  


Uitslagen 2 en 9 juni

2 juni

 

 

 

Kismet2

Schalkwijk1

3

0

sGraveland3

PVC1

2

1

Kismet1

PVCV1

9

1

sGraveland2

Vrij

 

 

De Meern2

SO Soest1

0

3

sGraveland1

UVV1

 

 

De Meern1

Ardahanspor1

8

4

9 juni

 

 

 

PVCV1

s Graveland2

0

0

De Meern1

Kismet2

13

4


Stand na 9 juni

 

 

 #

P

-  

1

Kismet1

23

59

120

46

2

De Meern1

23

54

136

77

3

s Graveland1

22

51

97

49

4

UVV1

20

44

111

43

5

SO Soest1

21

35

65

58

6

s Graveland3

23

35

70

59

7

Schalkwijk1

24

34

98

94

8

Kismet2

23

28

80,5

135

9

PVCV1

22

19

60

85

10

Ardahanspor1

23

18

54

77

11

s Graveland2

24

18

45

112

12

PVC1

24

17

39

90

13

De Meern2

22

15

67

117,5

Programma

 

 

 

 

31-8 

Joost te Nuyl ToernooiTopscorer
1 Jarno van Diermen 19

 2 

Giliam Hagen

5

3

Sander de Leeuw

3

 

Martijn Mensen

3

 

Pascal Jongsma

3

 6

Frits van der Meer

2

 

Jeroen te Nuyl

2

 

Luc te Nuyl

2

 

Ronald van Oostrum

2

 

Johan van Wijk

2

10

Raymond Voorn

1

 

Michel van Eekert

1
Totaal overzicht competitie, programma en uitslagen

Actuele Stand

Wedstrijdreglement Wilde 7x7-Competitie
Website van SV 's-Graveland
         
  9 juni
  Oude Beloften pakken in laatste wedstrijd een verdiend punt bij PVCV: 0-0

De laatste wedstrijd van het seizoen hebben de Oude Beloften zich eindelijk weer eens van hun goede kant laten zien. Bij het Vleutense PVCV was het een boeiende wedstrijd met kansen over en weer. Na twee keer dertig minuten waren begin en eindstand gelijk: 0-0. 's-Graveland trad aan met Menno Ronald, Michel, Luc, Frits, Jarno, Martijn, Alfred en Job. Genoeg spelers om te voetballen, maar toch geen compleet team. De trieste afwezigheid van Giliam was in de kleedkamer en op het veld nog steeds voelbaar.
De aftrap van de wedstrijd vond iets later plaats dan gepland omdat we even moesten wachten op Job die naar PVC was gereden in plaats van PVCV. Het scheelt een letter, maar ook behoorlijk wat kilometers. Het was het wachten waard. Job, de Gele Tijger, keepte een meer dan puike partij. Sowieso had de SVS2 het vandaag verdedigend goed voor elkaar. En vanuit een goede verdediging werd zelfs soms ook een goede aanval opgebouwd. Het spel ging aardig op en neer. Beide teams kregen kansjes, maar gescoord werd er de eerste helft niet. Na de thee was het spelbeeld onveranderd. PVCV was dicht bij de 1-0 via een carambollage voor de goal. Job wist de bal daarbij echter op miraculeuze wijze buiten het doel te houden. Eindstand 0-0.
Lees meer...
 
         
  12 mei
  Krachtsverschil Oude Beloften en UVV te groot: 2-8

De wedstrijd van vandaag stond natuurlijk geheel in het teken van het afscheid van Giliam Hagen. Voetballen is wat ons samenbrengt in plezier en zoals vandaag ook in verdriet. Hoe moeilijk het ook voor te stellen is dat we dat voortaan zonder Giliam moeten doen. De Oude Beloften traden aan met: Luc, Ronald, Kees, Frits, Michel, Jarno, Pascal, Job, Niels en Rick die de eerste helft helaas moest opgeven met een hamstring-blessure. Vanaf de aftrap was duidelijk dat UVV de bovenliggende partij was. Handig combinerend vonden de Utrechters de weg naar de goal. De Oude Beloften konden daar een enkele uitval en een enkel schot op het Utrechtse goal tegenoverstellen. Met een 0-4 stand werd de kleedkamer opgezocht voor een kopje thee. In de tweede helft had 's-Graveland iets meer in de melk te brokkelen. Jarno van Diermen wist de Utrechtse goalie twee keer te verschalken. Eindstand 2-8.
Lees meer...
 
         
  12 mei
 
Oude Beloften nemen voetballend afscheid van Giliam Hagen

Het had vandaag een gewone zondag moeten zijn, net als zovele zondagen waarop de Oude Beloften een wedstrijd spelen in de 35+ veteranen-competitie. Deze zondag was echter heel bijzonder omdat die in het teken stond van het afscheid van onze Giliam. Extra bijzonder was het door de aanwezigheid van Giliams familie, zijn ouders, broer, schoonouders, Sabine en kinderen Teddy, Kas en Teun. En niet alleen zijn familie, ook andere vrienden en bekenden van Giliam waren erbij.
Voor de spelers van de Oude Beloften was het een  emotioneel weerzien in de kantine waarbij ongeloof en verdriet werden gedeeld. Indrukwekkend waren buiten de woorden van voorzitter van de SV, Marc Degenkamp en aanvoerder Jeroen te Nuyl. Beiden gaven aan welke belangrijke rol Giliam binnen de club en binnen het team van de Oude Beloften vervulde. Zo mogelijk nog indrukwekkender was de minuut stilte van de voetballers van de Oude Beloften, SVS 1,  De Meern en UVV in de middencirkel van het hoofdveld, voor de aftrap van hun wedstrijden.
De wedstrijd tegen UVV was bijzonder vooral door de gedachte dat geen wedstrijd van de Oude Beloften nog hetzelfde zal zijn zonder Giliam. 
Fotoimpressie...

 
         
  8 mei
 
Ongeloof en verdriet na plotseling overlijden Giliam Hagen

Afgelopen maandag ontvingen de spelers van de Oude Beloften het vreselijke nieuws dat teamgenoot Giliam Hagen totaal onverwacht is overleden. Aanvoerder Jeroen te Nuyl: “Ik kreeg het nieuws via het bestuur van de club en heb toen alle spelers via de team-app geïnformeerd. Het is zo onwerkelijk en niet te bevatten. Dat kwam ook terug in de reacties van iedereen op het bericht. Afgelopen zaterdag hebben we met Giliam nog bij de wedstrijd van het eerste elftal staan kijken en na afloop een biertje gedronken. Ongelofelijk dat een paar dagen later hij er dan niet meer zou zijn. Het blijft niet te bevatten."
"Giliam is een van de dragende spelers van ons team (en ook voor het zaalvoetbalteam 35+, red.). Hij was er altijd en altijd met een positieve instelling. Als ik één woord van toepassing vind op Giliam dan is dat “enthousiast”.  Dat enthousiasme had hij binnen en buiten het veld en dat straalde hij ook uit op zijn medespelers. Wat zullen we dat gaan missen. Mijn gedachten gaan natuurlijk ook uit naar zijn kinderen. Toen ze nog wat jonger waren, waren ze regelmatig langs de lijn te vinden bij onze wedstrijden. Wat moet dit voor hen ook verschrikkelijk hard aankomen.”
“Ongeloof maakt langzaam plaats voor nog meer verdriet. Vanaf deze plek wens ik ons team, maar natuurlijk ook alle familie, vrienden en bekenden van Giliam, de komende tijd heel veel sterkte toe. We gaan Giliam een waardig afscheid geven.” 


 
         
  24 april
  Krachteloze Oude Beloften ook bij Ardahanspor onderuit: 0-5

De wedstrijd van afgelopen woensdag gaf misschien enige aanleiding om te denken dat de Oude Beloften weer een opgaande lijn te pakken zouden hebben. Dat bleek vandaag helaas niet het geval. De SVS2 ging op bezoek bij Ardahanspor, normaal gesproken een tegenstander waar niet van verloren hoeft te worden. Dat gebeurde ook niet in de heenwedstrijd, eerder dit seizoen, die met 3-1 werd gewonnen. Het ontbrak bij de Oude Beloften niet aan de goede wil. De weg naar het doel van de tegenstander wordt echter onvoldoende gevonden. 's-Graveland trad aan met Jeroen, Luc, Jarno, Frits, Niels, Giliam, Fred, Menno, Fred en Jeroen Voeten die als inval-keeper (waarom heeft hij nog geen bijnaam?, red.) een prima wedstrijd speelde.
De eerste helft ging het redelijk gelijk op. Ardahanspor drong wat meer aan en kreeg kansen, de SVS2 kreeg kansjes. De drie tegendoelpunten had de SVS vooral aan zichzelf te verwijten. Geen weggevertjes, maar wel slordigheden die door de Utrechtenaren voor rust drie keer werden afgestraft. In de rust was het Jarno van Diermen die het team op het hart drukte om snel een tegengoal te maken.
Lees meer...
 
         
  17 april
  "Uiteindelijk hebben we toch gewoon weer op ons kloten gekregen"

(Door Jeroen te Nuyl)
Tja, de kop boven dit verslag - een rake quote van Luc te Nuijl na afloop in de kleedkamer - zegt eigenlijk alles: de Oude Beloften speelden beslist geen slechte avondwedstrijd op het gladde kunstgras bij De Meern 1, maar werden toch met een 7-3 nederlaag naar huis gestuurd.
SVS 2 trad aan met Job, Menno, Niels, Giliam, Luc, Jarno, Pascal, Rob Geels, Johan van Wijk (beide gastspelers deden het uitstekend) en Jeroen. Toen bleek dat De Meern geen scheidsrechter had, nam die laatste, niet helemaal fit, de fluit maar ter hand en in de mond. Hij had een makkelijke avond want het was een zeer sportieve wedstrijd, maar toch ook een beetje pijnlijke want opnieuw bleek De Meern duidelijk een maatje te groot, al had er beslist meer in gezeten voor de Oude Beloften. De kansen waren er: zo stoomde Jarno in totaal drie keer alleen op de keeper af zonder tot scoren te komen. Dat deed hij uiteindelijk toch op karakteristieke wijze vanuit de draai, maar toen was het pleit al beslecht in het voordeel van de thuisclub.
Lees meer...
 
         
  14 april
  Oude Beloften gaan over de knie tegen De Meern 1: 1-10

Vol goede moed traden de Oude Beloften vandaag aan tegen de Meern1. Vorige week was immers tegen de SVS1 de gifbeker leeggedronken en was de positieve lijn weer gevonden. Dat had nog geen punten opgeleverd, maar wel het gevoel dat de punten snel weer zouden binnenstromen. Even was er de angst dat de tegenstander, De Meern 1, niet zou komen opdagen. Er bleek echter sprake van miscommunicatie over de aanvangstijd. De Oude Beloften stonden zoals gewoonlijk om half twaalf klaar voor de aftrap. Van de Meern was echter geen spoor te bekennen. Op de formele competitiesite stond namelijk een aanvangstijd van half een. Dat betekende dat de Oude Beloften een uurtje hadden om eens goed bij te praten met elkaar en een wedstrijdplan uit te denken. Zo gezegd, zo gedaan. De 's-Gravelandse selectie bestond uit Giliam, Niels, Ed, Frits, Jarno, Michel, Pascal, Fred, Rick en Jurgen die opgeroepen was als keeper. (Niet af te lezen aan de uitslag, maar Jurgen heeft een uitstekende wedstrijd gekeept, red.).
Een uurtje later dan gedacht, werd er dan toch afgetrapt. De Oude Beloften zakten in en lieten De Meern het spel maken. Dat wilde De meern ook wel, met een aantal technisch begaafde spelers in het team.
Lees meer...
 
         
  7 april
  Nipte nederlaag Oude Beloften tegen 's-Graveland 1: 3-2

's-Graveland 1 is niet voor niets de 's-Graveland 1, SVS1. Het meeste voetballend vermogen van de oudere voetballers van de club komt in dit team samen. Natuurlijk, ook bij de Oude Beloften, 's-Graveland 2, lopen goede voetballers, maar laten we zeggen dat het daar iets meer op leeftijd is. De SVS1 heeft zelfs nog kansen op het kampioenschap, nog genoeg mogelijkheden om Kismet1 in te halen. Vandaag was het de vraag of de Oude Beloften het negatieve tij zouden kunnen keren. De laatste drie wedstrijden waren verloren gegaan met een belachelijk aantal doelpunten tegen.  De Oude Beloften traden vandaag aan met Frits, Ronald, Pascal, Fred, Niels, Giliam, Rick, Raymond, Job - de gele tijger-, en Mark en Bas die vanuit de SVS 3 de selectie complementeerden. Elf spelers, genoeg ruimte voor een uitgebreid wisselbeleid. De Oude Beloften begonnen behoudend aan de wedstrijd. De SVS1 mocht komen. De Oude Beloften loerden op een uitbraak. Die kwam er ook. Spits Rick Calis legde bij een uitbraak netjes af op Giliam, die helaas verzuimde de 0-1 aan te tekenen. De Oude Beloften wisten de SVS1 aardig van de goal af te houden, maar wisten toch niet te voorkomen dat met een 2-0 achterstand de kleedkamer opgezocht moest worden voor de rust.
Lees meer...
 
         
  24 maart
  Ook dikke nederlaag Oude Beloften tegen De Meern 2: 1-8

In de rust leek er nog niets aan de hand. Maar na afloop van de wedstrijd tegen De Meern 2 keken de Oude Beloften elkaar mistroostig aan. Weer dik verloren... De spreekwoordelijke gifbeker bleek ook vandaag nog niet leeg. Natuurlijk, De Meern was fortuinlijk bij de afwerking op de goal. Ze vlogen er makkelijk in. 's-Graveland aan de andere kant wist nauwelijks kansen te creëren, laat staan af te maken. De Oude Beloften traden aan met Jeroen, Luc, Ronald, Michel, Frits, Fred, Jarno, Giliam, Ed Mijwaart en Rick - de Blauwe Reiger- kalis die vandaag de plaats onder de lat innam.
In de eerste helft hielden beide teams elkaar redelijk in evenwicht. De beste kansen waren voor De Meern. 's-Graveland voetbalde zich af en toe een weg naar de Utrechtse goal, maar kon niet echt gevaarlijk worden. De verhoudingen werden dan ook goed afgespiegeld door de ruststand 1-2. Voor 's-Graveland wist Luc te Nuyl de bal uit een scrimage binnen te werken. In de rust werden door de Oude Beloften goede voornemens besproken voor de tweede helft. Met windje mee moest de weg omhoog gevonden worden.
Lees meer...
 
         
  17 maart
  Blamage Oude Beloften bij Schalkwijk: 9-1

De Oude Beloften hebben na de winterstop nog niet de goede vorm te pakken gekregen. Van vorm is eigenlijk helemaal nog geen sprake. Schalkwijk is normaal gesproken een tegenstander van ongeveer gelijk gewicht. Zeker in uitwedstrijden pakken de Oude Beloften nog wel eens punten. Hoe anders was dat vandaag. 's-Graveland was geen partij voor Schalkwijk. De Oude Beloften traden aan met Niels, Giliam, Frits, Luc, Fred, Jeroen, Menno, Jarno en Frank die sinds lange tijd weer eens zijn keepershandschoenen had aangetrokken. Negen man, net aan voldoende gezien de fysieke gesteldheid van de selectie. De eerste helft ging het de eerste tien minuten redelijk gelijk op. Schalkwijk dicteerde het spel, maar werd niet echt gevaarlijk. Toch kwam het daarna snel op voorsprong, mede door enige hulp van 's-Graveland. Het eerste doelpunt was een carambole tussen Frank, de paal en een speler van Schalkwijk; de 2-0 een makkelijk gegeven pinantie; de 3-0, vooruit, een aardige Schalkwijkse combinatie. De Oude Beloften konden er aanvallend weinig tegenover stellen. Gelukkig wist Jarno van Diermen uit een uitval de 3-1 binnen te knallen. Dat was ook de ruststand.
Lees meer...
 
         
  3 maart
  Oude Beloften moeten Kismet1 papieren overwinning schenken: 3-0

Jeroen te Nuyl: "Een uiterst teleurstellende gang van zaken natuurlijk. Moet je kijken wat voor lekker lenteweer het vandaag is. Ideaal voetbalweer. Maar het is even niet anders. Zo'n beetje iedereen is geblesseerd van de wintersport teruggekomen. Ik kreeg met pijn en moeite een team bij elkaar met een paar niet fitte spelers. Het leek me niet verstandig om daarmee de wedstrijd bij Kismet te beginnen. Het had waarschijnlijk nog meer blessures en een onvolledig team opgeleverd. Als aanvoerder neem ik dan mijn verantwoordelijkheid. Ik heb contact opgenomen met de leider van Kismet. Die aanvaardde mijn aanbod van een 3-0 overwinning. Het is even niet anders. Wat mij betreft schaffen we de wintersport voor spelers van boven de veertig af, of het moet curling zijn. Geen Koude Beloften, dus. We moeten nog een wedstrijd tegen de Meern 1 inhalen. Waarschijnlijk moet dat een keertje doordeweeks. Eens kijken of er genoeg mensen komende donderdag kunnen. Jullie horen nog van mij"
 
         
  25 februari
  Vernedering Oude Beloften tegen de SVS 3: 1-11

Elke club-derby is een wedstrijd op zich. Eerder dit seizoen wisten de Oude Beloften nog te winnen van 's-Graveland 3, maar eerder behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst. Zo bleek ook vandaag maar weer. Aan het begin van de week leek het er nog even op dat de Oude Beloften niet genoeg spelers op de been zouden kunnen brengen. Vandaag traden zij echter aan met maar liefst elf spelers, te weten: Jeroen, Luc, Jarno, Michel, Fred, Giliam, Menno, Ronald, Frits, Kees, en Bert die zich bereid had verklaard om de keepershandschoenen aan te trekken. 
Heel lang spannend bleef de wedstrijd niet. Na tien minuten stond de SVS 3 al met 0-3 voor. Toen was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Foutjes in de verdediging van de Oude Beloften werden keihard afgestraft. De SVS 3 troefde de Oude Beloften de eerste helft op alle fronten af.  Maar heel spaarzaam konden de Oude Beloften de helft van de tegenstander opzoeken. Bij een van die spaarzame aanvallen kon Ronald van Oostrum wat terugdoen. Met een 1-5  achterstand werd de kleedkamer voor de rust opgezocht.
Lees meer...
 
         
  4 februari
  Weinig lijn bij Oude Beloften tegen Kismet 2: 6-4

Lag het dan misschien toch aan het feit dat de Oude Beloften moesten aantreden op een kunstgrasveld waar normaal gesproken American Football op wordt gespeeld? Hoe dan ook, op de Utrechtse mat met wel heel erg veel lijnen, viel tegen Kismet 2 juist opvallend weinig lijn in te ontdekken in het spel van de gasten die dan ook terecht verloren: 6-4. Vooraf waren de verwachtingen nog hooggespannen: de thuiswedstrijd tegen het laaggeplaatste Kismet 2 had een klinkende 6-1 overwinning opgeleverd en de Oude Beloften brachten liefst 11 topfitte spelers op de been: Job, Giliam, Niels, Harun, Menno, Michel, Pascal, Luc, Raymond, Jarno en Jeroen. Omdat de thuisclub weer zonder scheidsrechter en met eigen tijdwaarneming wilde spelen en SVS 2 daar toch minder goede herinneringen aan had, stelde Jeroen voor dan zelf maar te gaan fluiten, wat dankbaar werd geaccepteerd. Ook hij moest constateren dat Kismet in deze zeer sportieve wedstrijd vanaf het begin de bovenliggende partij was. De thuisploeg kwam al snel op 1-0 toen Job de bal niet onder controle kon krijgen. Jarno liet na een rappe counter weliswaar 1-1 aantekenen, maar door veel slordig balverlies kwamen de Oude Beloften niet in hun spel en keken de gasten bij rust zelfs tegen een 2-1 achterstand aan. Na in de kleedkamer enkele harde noten te hebben gekraakt onderling en Job ondanks een handblessure gelukkig verder kon keepen, leek het tij in de tweede helft meteen te keren toen Giliam na een mooie combinatie met Jarno voor 2-2 zorgde. Kismet was evenwel niet onder de indruk en bleef onder aanvoering van hun sterk spelende aanvoerder de aanval zoeken, wat resulteerde in een 4-2 voorsprong.
Lees meer...
 
         
  28 januari
  Oude Beloften winnen eerste wedstrijd in het nieuwe jaar met moeite van PVC: 3-2

Het was duidelijk weer even wennen De Oude Beloften speelden vandaag hun eerste wedstrijd na zes weken zondagsrust door feestdagen en afgelastingen. Het sportieve 2024 werd goed begonnen met een zwaar bevochten 3-2 overwinning op het Utrechtse PVC.
In de tweede wedstrijd van het seizoen had 's-Graveland bij PVC met 4-0 verloren. De Oude Beloften waren dus gewaarschuwd. Er werd aangetreden met Harun, Ronald, Jeroen, Giliam, Niels, Michel, Pascal, Sander, Jarno en Jurgen Troost op wie vandaag een beroep werd gedaan als invalkeeper. In de eerste helft had 's-Graveland een klein veldoverwicht, maar kon dat niet echt in veel grote kansen omzetten. Natuurlijk trekt Jarno van Diermen zich nooit wat van veldoverwicht of spelbeeld aan. Na zich bij een aanval mooi vrij te draaien, schoot hij knap de 1-0 binnen. Lang duurde de 's-Gravelandse vreugde niet. Met een schot van afstand maakte PVC bijna onmiddellijk weer gelijk (1-1). Nog geen minuut later had Ronald van Oostrum, na een knappe loopactie, de 2-1 op zijn linkerschoen. Helaas lukte het hem niet de bal binnen te schieten. Met een gelijke stand werd de kleedkamer opgezocht.
Lees meer...
 
         
  13 januari
  Nieuwjaarsreceptie Oude Beloften een daverend succes

De Oude Beloften hebben inmiddels een jarenlange traditie opgebouwd met een nieuwjaarsreceptie van het eigen team. Normaal gesproken is er daarbij sprake van een meerdaags event in een grote Duitse stad. Alsof de treinstakingen in Duitsland waren voorzien, werd deze keer van de gewoonte afgeweken en werd de nieuwjaarsreceptie in eigen land gehouden, sterker nog: vlak in de buurt. Café-Restaurant het Aanzien (voorheen de Bollie Blooper) in het vertrouwde Kortenhoef was de locatie waar maar liefst 22 Oude Beloften bij elkaar kwamen om elkaar een goed en sportief 2024 te wensen. Niels Steenvoorden had het allemaal uitstekend geregeld.
De stemming was opperbest, ook al vanwege de voor velen onverwachte aanwezigheid van Joost te Nuyl. Aanvoerder Jeroen blikte in een originele toespraak terug en vooruit. Daarbij uitte hij zijn tevredenheid over de sportieve prestaties in de eerste seizoenshelft. De nieuwjaarsreceptie is ook de plek voor prijzen en trofeeën. De prijs voor de topscorer, Grote Kale Leider-trofee, Aardige Jongen-Trofee, Beste Webmaster en een Blauwe Reiger werden met feestelijke lofredes uitgereikt. Als de nieuwjaarsreceptie een voorbode is van 2024 dan wordt het voor de Oude Beloften een topjaar.
Lees meer...
 
         
  30 december
  Drie Oude Beloften kampioen bij mix-zaalvoetbaltoernooi

(Door Giliam Hagen) Aan het jaarlijkse mix-zaalvoetbaltoernooi in De Fuik deden dit jaar drie Oude Beloften mee. Organisator Theo liet de teamindeling aan de vier aanvoerders/keepers over. Daar viel meteen de beslissing: de eerste drie keepers zagen de twee Oude Beloften over het hoofd waarna aanvoerder/keeper  Pascal twee spelers mocht kiezen en uiteraard koos hij voor Niels en Giliam. Aangevuld met Rik, Jordi, Demi en Johan werden er 3 wedstrijden van 10 minuten gespeeld: 2x winst, 1x gelijk, geen doelpunten tegen. Dit was voldoende voor de winst.
Supporter van de week Sander kwam ons aanmoedigen in de 3e helft (ook gewonnen).
De scheidsrechters en andere aanvoerders waren aardige jongens en uitmuntende fluiters/keepers, met z'n allen hebben we er na afloop een paar biertjes op gedronken. Ook met dank aan de afscheidnemende beheerder Dirk. Hopelijk is iedereen heel thuisgekomen. Dit belo(o)ft natuurlijk veel voor de rest van het seizoen, maar nu eerst een mooie oudejaarsdag voor iedereen en tot de nieuwjaarsreceptie op de SV en/of de echte nieuwjaarsreceptie in Bollie Blooper/Het Aanzien.

Doe allemaal voorzichtig met vuurwerk en het allerbeste voor 2024!
Groeten, Giliam

 
         
  24 december
  Aanvoerder Oude Beloften wenst iedereen fijne feestdagen

Lees meer...
 
         
  10 december
  Oude Beloften weten tegen Soest voorsprong net niet vast te houden: 1-1

SO Soest is normaal gesproken een hoogvlieger in de competitie, een team dat elk seizoen meedoet om het kampioenschap. Dit seizoen lijkt dit niet aan de orde: nog maar weinig wedstrijden gespeeld en al de nodige verliespunten opgelopen. Het was dus de vraag met wat voor Soest de Oude Beloften te maken zouden krijgen. De Oude Beloften traden aan met: Jeroen, Luc, Martijn, Giliam, Niels, Fred, Frank, Ronald, Michel en Rick, alias de Blauwe Reiger, die op een meer dan uitstekende manier het 's-Gravelandse doel verdedigde. Vanaf het begin leunden de Oude Beloften wat achteruit. Soest mocht het spel maken, 's-Graveland loerde op de counter. Dat werkte eigenlijk best goed. Soest speelde wel op de 's-Gravelandse helft maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet of nauwelijks. 's-Graveland daarentegen kwam er een aantal malen heel gevaarlijk uit. Martijn Mensen en Luc te Nuyl waren daar een aantal keer actief bij betrokken. Een doelpunt hing in de lucht, maar bleef lang uit. De voorzet was soms net niet goed of het afwerken van een goede voorzet was ondermaats. Het doelpunt kwam daarom logischerwijze voort uit een soort van voorzet van Martijn die het Soester doel in rolde (1-0). Een handvol kansen volgde over en weer. Bij 's-Graveland hield de blauwe Reiger met uitgestoken armen en benen zijn doel schoon.
Lees meer...
 
         
  3 december
  'InGraveland'-tactiek van Oude Beloften werkt niet tegen UVV: 7-2

De instructies vooraf waren duidelijk: op bezoek bij het sterke UVV zou de 'InGraveland'-tactiek - 6 mensen strak achterin houden en alle ballen op Jarno - het best werken. Helaas strandden de Oude Beloften in goede bedoelingen en waren de Utrechters totaal niet onder de indruk: 4-0 bij rust, eindstand 7-2
De voorbereiding verliep al niet optimaal: Ronald bleek de tas met shirts in de auto te hebben achtergelaten, Niels was zijn voetbalbroek vergeten, Jarno speelde in de krappe broek van zijn zoon en Menno vergat bij de aftrap zijn jas uit te trekken. En dan bleek UVV ook nog eens zonder scheidsrechter te willen spelen. Kortom, de Oude Beloften waren zichzelf niet (of nooit geweest) op het gladde kunstgras van UVV, waar ook Fred 'Kappen en Draaien' Fouraschen zijn kunsten weer eens vertoonde. De gasten traden aan met Job, Niels, Giliam, Harun, Menno, Ronald, Martijn, Luc, Jarno, Fred en Jeroen, maar die brede selectie kon niet voorkomen dat SVS 2 vanaf het begin achter de feiten aanhobbelde en door UVV van het welbekende kastje naar de welbekende muur werd gestuurd. Het is dat Job een paar uitstekende reddingen verrichtte en UVV enkele malen rakelings voorlangs schoot, anders was de achterstand nog veel groter geweest dan de 4-0 bij rust.
Lees meer...
 
         
  26 november
  Oude Beloften krijgen even vleugels tegen Ardahanspor: 3-1

Voor de wedstrijd tegen Ardahanspor begon, bracht aanvoerder Jeroen in de kleedkamer nog even de kansloos verloren uitwedstrijd vorig seizoen in herinnering, een van de beroerdste wedstrijden in de historie van de Oude Beloften. Die les werd goed ter harte genomen: zonder de pannen van het dak te spelen, werd de Utrechtse tegenstander toch gedecideerd terzijde geschoven: 3-1. 's Graveland trad aan met doelman Job, Niels, Giliam, Harun, Ronald, Menno, Pascal, Sander, Martijn, Jarno en Jeroen. 11 man dus, eigenlijk 1 te veel, maar dat loste zich eigenlijk vanzelf op. De thuisploeg ging voortvarend van start op het kunstgras van veld 1. Jarno maakte met een fraai afstandsschot 1-0, Sander maakte er daarna 2-0 van na een vloeiende aanval en niets leek een gemakkelijke zege in de weg te staan. Ongelukkig balverlies zorgde echter voor de 2-1 en Ardahanspor rook zijn kans. De gasten kwamen er soms gevaarlijk uit, maar doelman Job gaf geen krimp. Na de rust een beter 's-Graveland, dat via Sander, Jarno en Jeroen een aantal goede kansen kreeg, maar die niet wist te benutten. Dat Jarno uiteindelijk na een mooie aanval 3-1 aantekende, zorgde voor de nodige rust en de verdiende 3 punten.
Lees meer...
 
         
  22 november
  Martijn Mensen maakt eigen album en Webalbum compleet

Martijn Mensen: "Omdat we dit weekend niet hoefden te voetballen, hadden we tijd om extra boodschappen te doen bij de Jumbo. Ik ben op zondagochtend met mijn vrouw en kinderen door het huis gaan lopen om te bedenken wat we op de boodschappenlijst zouden kunnen zetten. We hebben een grote vriezer en veel bergruimte, dus we hebben ook overal een voorraadje van ingeslagen. We hebben tot 2025 voldoende bittergarnituur, mini-Magnums, keukenrol, wc-verfrisser, shampoo en pepernoten. Alles voor de goede zaak. Ik heb mijn eigen album compleet, nu nog die van mijn kinderen, maar dat zien we dan wel weer."
Frits van der Meer: "Het Web-album is nu ook compleet, maar ook weer niet. Het is onduidelijk of de Jumbo het plaatje van Pim heeft vrijgegeven. Dank aan alle mensen die de plaatjes voor het webalbum hebben opgestuurd. Uit de inzendingen valt af te leiden dat Niels de meeste boodschappen bij de Jumbo doet. Statistisch gezien lijkt Frank het vaakst boodschappen te doen bij de Jumbo. Die gaat kennelijk voor de kleine boodschap. Verder valt de bijdrage op van sympathieke supersupporter Maarten Schaap, die vanuit Hilversum behoorlijk moet omrijden op zijn wielrenfiets om in Kortenhoef de boodschappen te doen. Chapeau!"
Bekijk het Webalbum Oude Beloften...
 
         
  19 november
  Is Pim wel of geen plaatje?

Menno van den Brand: "Ik dacht dat we een beetje rustig weekend zouden hebben omdat we niet hoefden te voetballen. Maar er is toch behoorlijk wat reuring geweest in het dorp. Dat was vrijdagavond ingecalculeerd met de SVS-Cup-35+ en de Beaujolais Primeur-avond. Ik heb gehoord dat de Beaujolais weer van uitzonderlijke klasse was. Het zal wel, maar ik drink dat spul niet. Dan heb ik nog liever een glas karnemelk. Wat voor veel meer opwinding zorgt is de onduidelijkheid of Pim van Leeuwen nou wel of niet een voetbalplaatje is. In mijn album is er geen ruimte voor Pim, terwijl in het web-album Pim boven aan de pagina staat. Van Yvonne begrijp ik dat ze Pim gefotografeerd heeft en aan de Jumbo heeft opgestuurd. Het kan zijn dat ze daar Pim in eerste instantie vergeten zijn en bij een soort tweede druk van het album Pim alsnog hebben toegevoegd. Dan zouden er twee versies van het club-album in omloop zijn. Het moet niet gekker worden. Straks gaan ze me ook nog vertellen dat er ook een plaatje van Maarten Schaap is. Belachelijk!"
Bekijk het Webalbum Oude Beloften...
 
         
  12 november
  Onvoldoende beschikbare spelers maken van Oude Beloften, Loze beloften

Jeroen te Nuyl: "Je hoort op het nieuws dat het de laatste tijd zoveel regent. Dat heb ik zelf ook gemerkt. Bij mij regende het afgelopen week afzeggingen. Hartstikke jammer, want het was vandaag een lekker voetbalweer. Op papier hebben we meer dan achttien man. Vorige week hadden we maar liefst vijf wissels. Deze week kwam ik niet verder dan vijf inzetbare Oude Beloften. Dat is voor mij toch echt te weinig. Het verontrustende is dat er op dit moment nogal wat geblesseerden zijn. Het goede nieuws is dat die nog een weekje rust krijgen om te herstellen. Volgende week is er een competitievrij weekend, vraag me niet waarom. Er werden sowieso weinig wedstrijden gespeeld vandaag in onze competitie (drie, red). De twaalfde van de elfde is kennelijk geen favoriete datum om te voetballen. Ik ga zo nog effe boodschappen doen bij de Jumbo in Kortenhoef en dan natuurlijk voetbalplaatjes scoren. Ik heb mezelf nog niet en Linda wil me ook in haar portemonnee hebben, dus we doen extra veel boodschappen. Leuk om te zien dat ik in ieder geval al wel in het webalbum sta."
Bekijk het Webalbum Oude Beloften...
 
         
  5 november
  Oude Beloften hebben weinig tot niets in te brengen tegen SVS1: 2-7

Eerder dit seizoen werd de eerste clubderby van het seizoen tegen de SVS3 winnend afgesloten. Vol goede moed stonden de Oude Beloften, ofwel de SVS2, daarom vanochtend aan de aftrap tegen de SVS1. De Oude Beloften waren vandaag meer dan volledig. Twaalf spelers, vijf wissels klinkt goed, maar bleek in de praktijk toch net iets te veel van het goede. De Oude Beloften traden aan met: Jeroen, Luc, Ronald, Rick, Jarno, Niels, Giliam, Michel, Pascal, Menno, Martijn en Jurgen die vandaag als invalkeeper goed zijn mannetje stond.
De SVS1 startte vanaf de aftrap voortvarend en waren de Oude Beloften in alle opzichten de baas. De Oude Beloften konden het snelle spel van de SVS1 eenvoudigweg niet bijbenen. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste goal van de SVS1 een feit was. Strak vrijgelopen, strak ingespeeld, strak afgemaakt. Het spel van de Oude Beloften stak er bleekjes bij af. De SVS1 speelde goed en geconcentreerd, de Oude Beloften probeerden tevergeefs te zoeken naar de goede vorm. De SVS liep in de eerste helft gemakkelijk uit naar 0-5. De Oude Beloften kregen in de eerste helft niet meer dan een halve mogelijkheid.
Lees meer...
 
         
  2 november
  Wie maakt de Voetbalplaatjes Oude Beloften in het Webalbum compleet?

Het is zover. Ze zijn eindelijk verkrijgbaar. Bij elke tien euro boodschappen bij de Jumbo in Kortenhoef krijg je een zakje voetbalplaatjes. Als je de kassière heel lief aankijkt, krijg je er misschien nog wel een zakje bij. En dan maar hopen dat er een plaat van je team, of beter nog, van jezelf bij zit. Er zijn zo'n zevenhonderd plaatjes in omloop, maar het mag duidelijk zijn dat de webredactie zo snel mogelijk de achttien plaatjes van de Oude Beloften compleet wil hebben. Heb jij een plaatje van een speler van de Oude Beloften? Mooi kijk dan even in het webalbum van de Oude Beloften of dat plaatje er al ingeplakt is. Zo niet, maak er een foto van en stuur die via de mail of in de Whatsapp naar de webredeactie. Zo komen we er ook achter welke spelers makkelijker of moeilijker te verkrijgen zijn. Het gerucht gaat dat de Jumbo van elk team, plaatjes van een paar spelers zeldzaam heeft gemaakt om de verkoop van boodschappen te bevorderen.

Bekijk het Webalbum Oude Beloften...
 
         
  29 oktober
  Goed combinerende Oude Beloften winnen van De Meern 2: 2-5

Het is een beetje raar om in dit stadium van het seizoen al te spreken over zes punten-wedstrijden, maar vandaag was het er eentje. De Meern 2 op de negende plaats, 's-Graveland 2 op de achtste plaats met een puntje verschil. Afwezige aanvoerder Jeroen te Nuyl had via de team-app de verwachtingen aardig opgeschroefd: "Ik reken op minstens 3 punten". Het team stelde Jeroen niet teleur. De Oude Beloften traden aan met: Niels, Jarno, Rick, Frits, Luc, Martijn, Ronald, Sander, Raymond en Job, die een degelijke wedstrijd keepte.
Vanaf de aftrap controleerden de Oude Beloften de wedstrijd, o.a. door de bal goed rond te laten gaan en al combinerend het doel van de tegenstander op te zoeken. 's-Graveland kreeg in het eerste kwartier een handvol mooie kansen, maar wist er geen te verzilveren. Het benutten van kansen zou ook later in de wedstrijd een probleem blijven. En als je de kansen benut, zegt een oude voetbalwet dat de tegenstander scoort, dat gebeurde dus ook. De Meern maakte via een klutsgoal de 1-1. De Oude Beloften lieten zich echter niet uit het veld slaan Dat leverde in de eerste helft nog veel kansen en twee mooie doelpunten op van Martijn Mensen (1-3). De tweede helft gaf een zelfde beeld als de eerste: 's-Graveland de bovenliggende partij, De Meern loerend op de counter.
Lees meer...
 
         
  22 oktober
  Schalkwijk gewoon iets beter dan Oude Beloften: 4-7

Schalkwijk is al seizoenen lang een geduchte tegenstander van de Oude Beloften. Aan elkaar gewaagd en het gekke is: als er in 's-Graveland gespeeld wordt, trekt Schalkwijk vaak aan het langste einde en in Schalkwijk weten de Oude Beloften nog wel eens te winnen. Vandaag deed zich een bijzondere situatie voor want deze wedstrijd stond eigenlijk op het programma in Schalkwijk, maar werd op verzoek van Schalkwijk gespeeld in 's-Graveland. Vandaar veel verwarring wie nu eigenlijk thuis speelde en wie uit. Ook na de wedstrijd was dat nog niet helemaal duidelijk. Wel duidelijk was dat de Oude Beloften vandaag hun meerdere hadden moeten erkennen in Schalkwijk. De Oude Beloften traden aan met Niels, Giliam, Ronald, Luc, Jeroen, Pascal, Frits, Menno, Jarno, Martijn en Hans Bolt die vandaag uitstekend inviel als gelegenheidskeeper.
Het begon zo mooi. Al na twee minuten scoorde Luc te Nuyl de 1-0 na een mooie voorbereidende combinatie van Martijn en Pascal. Schalkwijk liet zich echter niet uit het veld slaan en tekende al snel de 1-1 aan. Inspelen, kaatsen, inschieten dat deden de Schalkwijkers goed. 's-Graveland had er vaak geen antwoord op. Bij de rust stond het zo al 1-3 voor Schalkwijk.
Lees meer...
 
         
  20 oktober
  Eerste struikelblok voor sponsordeal met Jumbo weggenomen

Mail Luc te Nuyl aan Webredactie:

Denken in oplossingen. Inspelend op de terechte bezorgdheid over het afketsen van de mooie nieuwe sponsordeal met Jumbo, is het grootste struikelblok "Maarten" gelukkig al verholpen.

Bekijk aangepaste Jumbo Teamfoto...
 
         
  15 oktober
  Jumbo overweegt Sponsorcontract met Oude Beloften na geslaagde teamfoto

Menno van den Brand: "Van mij heb je het niet gehoord, maar er kunnen wel eens hele rare dingen gaan gebeuren qua sponsoring van de Oude Beloften. Omdat ik best een goede relatie heb met de fotograaf van de teamfoto's, weet ik ook hoe deze zijn ontvangen bij de directie van de Jumbo. Het schijnt dat de teamfoto van de Oude Beloften met kop en schotel boven alle andere teamfoto's uitstak. Het straalt precies uit waar Jumbo voor wil staan, sportiviteit, gezelligheid, goedkoop, goed kunnen wisselen, inleveren van lege flessen, dat soort dingen. Omdat Jumbo gaat stoppen met het sponsoren van Max Verstappen en de Wielerploeg komt er enorm veel geld vrij om in nieuwe sponsor-deals te stoppen. Volgens mij kunnen we de Oude Beloften straks de Gouden Beloften gaan noemen. We lopen er straks tiptop bij: allemaal een driedelig kostuum, nieuwe voetbalschoenen, een geel uit-tenue en geen gedoe meer met zelf shirtjes wassen, een of twee fysiotherapeutes, noem maar op. Ik zal me zelf niet opdringen om een eventuele deal uit te onderhandelen met de Jumbo. Daarvoor hebben we in ons team genoeg financiële kennis, bijvoorbeeld bij Sander en Pascal. Onderhandelpunten zijn in ieder geval het afkopen van de huidige shirtsponsor en waarschijnlijk gaan ze moeilijk doen omdat Maarten Schaap op de foto staat, terwijl ze niets meer met wielrennen te maken willen hebben. Wat mij betreft knippen we Maarten eraf. Ik snap sowieso niet wat ie op de foto doet."
Preview Jumbo Teamfoto...
 
         
  8 oktober
  Kismet 1 troeft de Oude Beloften op alle fronten af: 0-5

Tuurlijk, Kismet 1 had alle drie wedstrijden dit seizoen gewonnen, maar de Oude Beloften zaten ook in een soort van positieve flow. Vandaar dat de 's-Gravelanders hun kansen vooraf helemaal niet zo slecht hadden ingeschat. Helaas. Kismet 1 bleek een degelijke ploeg zonder echt zwakke plekken. De oude beloften werden afgetroefd en kwamen eigenlijk geen moment goed in de wedstrijd. 's-Graveland 2 trad aan met:  Niels, Frits, Pascal, Sander, Giliam, Luc, Ronald, Michel, Martijn en Jurgen Troost, die vandaag gevraagd was als inval-keeper. Jurgen keepte een uitstekende wedstrijd, werd ook door de tegenstander gecomplimenteerd. Het zegt dus wel iets als je met zo'n goede keeper alsnog 5-0 verliest.
Kismet 1 pakte vanaf de aftrap het initiatief. De Oude Beloften werden teruggedrongen op eigen helft. Op zich niet erg, maar het lukte de Oude Beloften niet goed om onder de druk uit te voetballen. De rust ontbrak om de bal goed in de ploeg te houden. Het spel was te statisch. Kismet zat er telkens goed tussen. Met een klein beetje geluk was 's-Graveland op een 1-0 voorsprong gekomen. Helaas strandde Martijn Mensen op de Utrechtse keeper.
Lees Meer...
 
         
  1 oktober
  Oude Beloften winnen eerste clubderby van het seizoen van SVS 3: 1-3

De clubderby's die de Oude Beloften elk seizoen spelen tegen SVS 1 en SVS 3 zijn wedstrijden op zich. Niet zelden trekken de Oude Beloften daarbij aan het kortste eind. Vandaag was alles anders. De Oude Beloften wisten het positieve spel van vorige week vast te houden tegen de jonge jongens van SVS 3. De Oude Beloften traden aan met: Niels, Frits, Harun, Pascal, Jarno, Frank, Sander, Giliam, Menno en Rick, die vandaag zijn rol als inval-keeper mocht spelen omdat Job afwezig was door ziekte. Rick keepte een uitstekende wedstrijd.
De SVS 3 had gekozen voor een tacktiek waarbij de Oude Beloften het spel mochten maken en spits Jarno van Diermen strakke bewaking kreeg. Geen onlogische aanpak want het spel maken is niet het sterkste punt van de Oude Beloften en Jarno is dit seizoen goed op schot. Toch was het niet Jarno, maar Sander de Leeuw die na tien minuten in de eerste helft de 0-1 aantekende. Na een knappe combinatie kon hij vrij voor de goal inschieten. De rest van de eerste helft hadden de Oude Beloften de wedstrijd onder controle. Er waren wat kleine kansjes over en weer, maar doelpunten leverden die niet op.
Lees Meer...
 
         
  24 september
  Fotoshoot voetbalplaatjes inspireert Oude Beloften tegen Kismet 2: 6-1

De Jumbo-supermarkt in Kortenhoef wil het grote succes van de actie met voetbalplaatjes van alle 's-Gravelandse voetbalteams dit seizoen gaan herhalen. In voorgaande weken werden alle individuele spelers hiervoor al gefotografeerd. Vandaag werd van de Oude Beloften een teamfoto gemaakt die ook in het voetbalplaatjesalbum terecht moet komen. Een en ander zorgde voor de wedstrijd voor een soort van teamgevoel dat mee werd genomen in de wedstrijd tegen Kismet 2. De Oude Beloften traden aan met: Niels, Frits, Harun, Martijn, Pascal, Michel, Jarno, Jeroen, Sander, Menno en Job, die vandaag jarig was. Hij trakteerde het team op een aantal mooie reddingen. Elf poppen, vier wissels, ook het wisselen leek vandaag een stuk beter te lopen dan anders.
Het was vandaag de wedstrijd van Jarno van Diermen. Met maar liefst drie doelpunten voor rust en twee na rust maakte Jarno even duidelijk wat dit seizoen zijn ambitie is: de Looney Tunes-trofee voor de topscorer, niets meer en niets minder. Vanaf de aftrap hadden de Oude Beloften het initiatief. Kismet leek enigszins overvallen door de sterke start van 's-Graveland. Binnen 10 minuten stond het middels ragfijn combinatiespel al 2-0.
Lees Meer...
 
         
  17 september
  Rommelig spel van Oude Beloften resulteert in nederlaag bij PVC: 4-0

De Oude Beloften hebben de goede seizoenstart van vorige week geen vervolg kunnen geven. Werd vorige week een punt gehaald tegen een tegenstander (PVCV) waar dat meestal niet lukt. Deze week werden de punten aan de tegenstander (PVC) gelaten waar die normaal gesproken alle drie mee naar 's-Graveland worden genomen. Het rommelen begon al in de voorbereiding waarin het, zonder vakantievierende aanvoerder Jeroen, moeilijk bleek om een complete selectie bij elkaar te harken. Marc en Richard van s-Graveland 1, dat vandaag vrij was, waren gelukkig bereid de Oude Beloften-selectie aan te vullen. Deze bestond verder uit: Niels, Giliam, Frits, Ronald, Luc, Harun, Martijn en Bert, die voor de gelegenheid de keepershandschoenen wilde aantrekken.
Vanaf de aftrap was het voor 's-Graveland zoeken. Vorige week was er een duidelijke strategie, deze week niet. PVC viel wel aan, maar liet 's-Graveland ook het spel maken. Dat past de Oude Beloften minder goed. Waar PVC de bal rustig rondspeelde, wist 's-Graveland de bal maar moeilijk in de ploeg te houden. Het overwicht van PVC in de eerste tien minuten werd ook uitgedrukt in een doelpunt (1-0). Daarna kwamen de Oude Beloften wat meer in de wedstrijd.
Lees Meer...
 
         
  10 september
  Oude Beloften beginnen het seizoen goed tegen PVCV: 1-1

De goede voorbereiding van vorige week heeft deze week zijn vruchten afgeworpen. PVCV was de nummer twee van vorig seizoen en daarmee gelijk een sterke tegenstander voor 's-Graveland om het seizoen mee te beginnen. Vorig seizoen hadden de Oude Beloften nog met 10-1 slaag gekregen in de uitwedstrijd. Het was dus niet zo gek dat de Oude Beloften vandaag begonnen met de punt naar achteren. De Oude Beloften traden aan met: Martijn, Pascal, Sander, Luc, Frits, Harun, Rick, Giliam, Niels, Ronald en Menno. Elf spelers, vier reserves, dat was helemaal geen overbodige luxe gezien de weersomstandigheden. Bij temperaturen boven de dertig graden raakten veel spelers na het trekken van een sprintje snel buiten adem. Fijn dat er dan spelers langs de kant staan die uitgerust zijn.
Ondanks dat 's-Graveland behoudend begon, kreeg het wel de eerste kans. Martijn speelde zichzelf na een mooie loopactie vrij, maar zijn schot werd gekeerd door de doelman van PVCV.
Lees Meer...
 
         
  3 september
  Serieuze voorbereiding op het nieuwe seizoen

Jeroen te Nuyl: "Het is altijd weer even puzzelen hoe we bij de Oude Beloften de voorbereiding op het nieuwe seizoen organiseren. Zelf geloof ik niet in een voorbereiding van meerdere weken. Je hebt dan kans dat we te vroeg in het seizoen gaan pieken, of dat iedereen al moe is voordat het seizoen begint. Kijk, we kunnen allemaal al voetballen en ik ga er vanuit dat iedereen voor zichzelf z'n conditie op peil houdt in de vakantie. Dat betekent dat we alleen weer een beetje aan elkaar moeten wennen en qua strategie de puntjes op de spreekwoordelijke "i" moeten zetten. Nou, dan is wat mij betreft één keer trainen met z'n allen genoeg. Nee, we waren jammer genoeg niet met z'n allen. Maar met Luc, Frank, Niels, Giliam, Michel, Frits, Pascal, Sander, Jarno en mezelf konden we toch mooi een potje vijf tegen vijf doen. Omdat voetbal ook een denksport is, breng ik er wel een extra element in. Scoren in het kleinste doeltje is 1 punt, naast schieten in het kleine doel is -1 punt, koppen is het kleine doel is 1 punt. Luc en ik moesten poten en partijen kiezen. Ja, dan kies ik toch de jongens in mijn team die wat extra coaching kunnen gebruiken. Het was een heel nuttig potje. Zelf ben ik er volgende week niet bij, maar ik heb alle vertrouwen in."
Zie Foto-impressie
 
         
  2 september
  Harde supporterskern roert zich

Maarten Schaap: "Ik heb de vakantie gebruikt om eens over het een en ander na te denken. Kijk, ik ga het rustiger aan doen met wielrennen, dus er komt wat meer tijd vrij voor andere dingen. Ik zou natuurlijk nog wat vaker kunnen komen kijken bij de Oude Beloften. Maar ik heb alle plussen en minnen eens op een rijtje gezet, en toen ben ik toch wel geschrokken. In feite ben ik zo'n beetje de enige normale supporter als je alle kinderen, familieleden, geblesseerde spelers niet meetelt, maar dat wordt maar weinig gewaardeerd, vind ik. Waarom wordt er op de nieuwjaarsreceptie bijvoorbeeld geen supporter van het jaar gekozen? Er is nog genoeg ruimte in mijn prijzenkast. Waarom niet iets leuks georganiseerd voor de supporters, of dus eigenlijk supporter? Een open dag voor de supporters? Het is waarschijnlijk minder moeite als ik een spelersdag organiseer en de spelers bij mij thuis langs laat komen. Gezien de kwaliteit van het spel, had ik wel een paar nieuwe spelers verwacht, maar de transferperiode is vannacht gesloten en volgens mij heeft Jeroen niet toegslagen op het laatste moment. Kortom, ik wil eerst wat afspraken maken voordat ik toezeggingen doe dat ik dit seizoen weer langs de lijn te zien zal zijn."
 
         
  16 augustus
  Spelregels in het nieuwe seizoen onveranderd

Pim van Leeuwen: "Jeroen heeft mij weer benaderd of ik de wedstrijden van de Oude Beloften wil fluiten. Ik heb daar positief op gereageerd. Mijn oog-blessure is gelukkig helemaal over, dus ik kan het allemaal weer scherp zien. Natuurlijk te verwachten dat daar nog wel wat flauwe grappen over worden gemaakt. Andere gegadigden om te fluiten zijn natuurlijk ook van harte welkom. Ik wil ook wel eens een zondag wat anders doen."
"Nee, nieuwe spelregels zijn er dit seizoen niet. Dus ik hoop dat ik het allemaal weer niet opnieuw hoef uit te leggen. De meeste onwetenheid is er over uitballen. Nou nog één keertje dan: Bij een uitbal wordt het spel hervat met het inpassen of schieten van de bal. De tegenstander moet op minimaal 5 meter afstand staan. Het is toegestaan om direct te scoren. Verder nog vragen?"
 
         
  15 augustus
  Aanvoerder Oude Beloften heeft zin in nieuw seizoen

Jeroen te Nuyl: "Ja, het begint alweer een beetje te kriebelen. Dat is meestal wel zo als het balletje gaat rollen in het betaalde voetbal. Ik ga er vanuit dat mijn Rotterdamse cluppie het weer goed gaat doen, zowel in de eredivisie als in de Champions League. Maar daar gaat het nu natuurlijk effe niet over."
"Ik hoop dat iedereen een lekkere vakantie heeft, of heeft gehad. Ik heb geen aan of afmeldingen gekregen afgelopen periode, dus we moeten het gaan doen met dezelfde selectie als vorig seizoen. Prima, want die heeft potentie. Mijn ambitie dit seizoen is een plek in het linker rijtje. Dat moet toch mogelijk zijn als iedereen een beetje serieus zijn best gaat doen. Ik hoop dat iedereen voor zichzelf de conditie goed heeft bijgehouden. De oproep van Frank om te gaan trainen vond ik sympathiek, maar het kwam voor mij net iets te vroeg. Laten we komende weken even appen met elkaar. Een keertje trainen kan geen kwaad. De automatismen zullen waarschijnlijk nog wel ingesleten zijn, maar voor het balgevoel is het altijd goed. Tot gauw!"
 
         
  11 augustus
  Indeling competitie seizoen 2023 bekend

Net als vorig jaar hebben Michel Marée van PVC en John de Vos van De Meern (foto), de organisatie ter hand genomen van de competitie voor de 35+veteranen op zondag in de regio Utrecht, Gooi en Vechtstreek. 10 september is de eerste wedstrijd.
John de Vos: "Net als vorig seizoen zal ik de uitslagen verwerken die ik krijg aangeleverd van de leiders van alle teams. Ten opzichte van vorig seizoen is er niet veel veranderd. Jammer genoeg is SCH ermee opgehouden. In plaats van veertien zitten er nu dertien teams in de competitie. Dat betekent dat er elke zondag ook een team vrij is. Het is effe niet anders. Ik hoop dat we er met z'n allen weer een leuke en sportieve competitie van gaan maken. Er was sprake van dat we met ons team (de Meern 2, red.) weer bij Maarssen zouden gaan voetballen, maar dat gaat in ieder geval dit seizoen nog niet gebeuren."
 
         
  10 augustus
  Directeur topvoetbal KNVB betreurt wilde bond 35+

Nigel de Jong is sinds begin dit jaar aangesteld als directeur topvoetbal binnen de KNVB.  De oud-international weet als geen ander wat topvoetbal inhoudt. Hij doorliep als jeugdspeler alle nationale teams van de KNVB en speelde tussen 2004 en 2015 81 keer voor het Nederlandse elftal. Daarmee was hij actief op vier eindtoernooien, waaronder het WK van 2010 toen Oranje de finale haalde. HIj vindt het jammer dat er 35+veteranen zijn die buiten de KNVB om een competitie organiseren.
Nigel de Jong: "Voor mij is topvoetbal topvoetbal. Ik weet dat dat ook gespeeld wordt in de 35+competities. Als teams buiten de KNVB om gaan voetballen kan ik daar geen zicht op houden en dus ook niet doorselecteren. Ik heb Jan-Dirk (Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal, red.) heel duidelijk gezegd dat ik wil dat ie daar wat aan gaat doen. Ik wil zicht houden op het topvoetbal, ook bij de 35+. Dus stoppen met die wilde competitie."