Archief

«Terug  21 september 2003 Verder»

21 september Eerste overwinning´s-Graveland 5 tegen Victoria 4
´s
-Graveland 5 besefte dat het dit weekend moest gebeuren, en het gebeurde ook. Met een zeer gemotiveerd team werd geconcentreerd en met inzet gespeeld tegen de jonge garde van Victoria 4. De verdediging gaf weinig kansen weg en de aanval stond op scherp. Dit alles had tot gevolg dat de score in de eerste helft vrij snel door ´s-Graveland werd geopend en uitgebouwd werd tot een 3-0 ruststand. In de tweede helft heeft Victoria het nog wel even geprobeerd, maar de rijen van de blauw-witten (vandaag voor alle duidelijkheid spelend in het rood) bleven gesloten. Eindstand 4-2, en ´s-Graveland 5 doet weer mee.

Semi-playing-elftalbegeleider Joost te Nuyl was nog niet honderd procent hersteld van zijn ribblessure. Vandaar dat de grensrechtervlag alweer gauw ter hand werd genomen. De laatste twintig minuten speelde hij gewoon mee alsof er niets aan de hand was.
Hardlopen is het probleem niet, dat heb ik gisteren tijdens de voorbespreking met Jeroen ook al aangegeven. Het is met name het lichaams- en balcontact waarin ik me enigszins terughoudend moet opstellen. Vandaar dat ik vandaag ook geen kopduel ben aangegaan. Ook heb ik geen bal op de borst doodgemaakt, zoals ik dat anders wel eens doe. De twintig minuten die ik gevoetbald heb verliepen prima. Toen ik erin kwam, heeft Jeroen me gevraagd de balans in het elftal terug te brengen. Ik denk dat ik daar aardig in geslaagd ben. Zoals het er nu uitziet maak ik volgende week gewoon een helft vol."
"
Het team heeft vandaag een goede prestatie neergezet. Iedereen wilde voor elkaar werken. Prima, toch. Als we zo doorgaan eindigen we in de bovenste helft van de competitie. Let op mijn woorden.""

Aanvoerder Jeroen te Nuyl vertelt na de wedstrijd honderduit: "We hebben ons prima voorbereid op deze wedstrijd. Zo heb ik deze week Ronald van Oostrum gebeld om te horen wat hij zoal wist van de tegenstander. Hij heeft namelijk goede contacten bij die club. Zijn zoontje Jesse speelt bij Victoria. Ronald is zelf elftalbegeleider bij dat team. Daarbij speelt zijn broer Peter bij Victoria 5. Ronald heeft me waardevolle informatie geleverd over het vierde van Victoria waardoor ik, in overleg met Joost, onze startopstelling op een paar plaatsen heb aangepast. En dat heeft prima uitgepakt, dacht ik zo. Ronald heeft zelf trouwens een goede wedstrijd gespeeld. Hij zal wel veel reacties krijgen als hij zich volgende week bij Victoria laat zien. Leuk, toch?""

Voetbaltrucjes
"
Verder ben ik erg blij dat ik Rob Klap vandaag weer kon opstellen. Hij was gisteravond pas teruggekomen van zijn vakantie in Frankrijk. Niet gek dus dat hij nog een beetje vermoeid was en dat de meeste van zijn voetbaltrucjes nog niet wilden lukken. Hij heeft echter een puike partij gespeeld. Hij houdt op het middenveld de bal vaak even vast zodat de rest van het team de kans krijgt om zich weer te hergroeperen. Daarnaast weet hij het spel prima te verdelen. Juist om die dingen heb ik hem zo graag bij de groep.""

Rommelig
"
Voor de wedstrijd ging alles nogal rommelig. Ik was vergeten dat Henk tot 11:00 bij de golfles van zoon Mitchel is. Daarbij kwam nog dat Michiel onverwacht moest werken, en ik dus op het laatste moment op zoek moest naar een keeper. Nu weet ik dat ik altijd een beroep op Ton van der Meer kan doen, maar vanwege de venijnige harde schoten die van de Victorianen verwacht mochten worden, was ik meer op zoek naar een lijnkeeper met snelle reflexen. Het nummer van Pim Reyn kon ik pas op allerlaatste moment achterhalen, zodat ik toch nog een beroep op Ton moest doen voor de eerste twintig minuten. Een heel gedoe dus. Maar eerlijk is eerlijk, zowel Ton als Pim hebben een prima wedstrijd gekeept. Klasse, jongens!""

Doorwisselen
Jeroen:"Hoe tevreden ik ook over de wedstrijd in het algemeen ben, ik ben zeker niet tevreden over het doorwisselen zoals dat door een aantal spelers werd toegepast deze wedstrijd. Ik dacht dat ik vooraf mijn bedoelingen duidelijk uiteen had gezet, maar het was kennelijk niet bij iedereen aangekomen. Nogmaals, het is niet bedoeld dat als je een beetje moe bent, dat je dan zomaar het veld uitrent en zegt ´ik wil wisselen´. Het doorwisselen wil ik niet alleen gebruiken als een wisseling tussen twee spelers maar soms ook als een wisseling tussen twee spelconcepten. Ik zal het volgende week allemaal nog maar eens een keertje uitleggen."
"
De achterhoede speelde vandaag de beste wedstrijd van het seizoen. Met name Roel ging als een dolleman tekeer. De samenwerking met Pim verliep goed. Hoewel Pim wat mij betreft wel wat teveel doorwisselde."
"
Al met al dus een goede wedstrijd, die hoopt biedt op een goed vervolg van het seizoen. OK, de tegenstander was vandaag ook niet echt in vorm. Je kon zien dat die jonge jongens allemaal nog een beetje aan elkaar moesten wennen. Echte automatismen, zoals die er bij ons team zijn ingesleten, heb ik bij hun niet kunnen ontdekken.""

De toss

Jeroen: "Heel fijn dat Henk van de Woude vandaag weer onze scheidsrechter was. Hij heeft een prima wedstrijd gefloten. Ook de toss volde weer heel vertrouwd aan. De aanvoerder van Victoria leek me een aardige jongen. Hij koos heel enthousiast voor de verkeerde kant van het muntstuk. Zodoende koste het me vandaag weinig moeite om de toss te winnen."

Terug in de Tijd

"Alleen voor Piet Schrijvers komen, stond gelijk aan zelfmoord."
Frank Kramer

"Er zijn in een wedstrijd drie minuten - en die natuurlijk onderverdeeld in momenten - waar het op aankomt." Johan Cruijff