Archief

«Terug  28 september 2003 Verder»

28 september Overtuigende overwinning´s-Graveland 5 tegen NVC 3
D
e grote vraag dit weekend was of ´s-Graveland 5 de stijgende lijn kon vasthouden die het de laatste twee weken had ingezet. Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Al na tien minuten in de eerste helft bij NVC, stond het 0-2 voor de blauw-witten. De eerste helft werd zeer overtuigend gespeeld. ´s-Graveland maakte het spel en gaf NVC geen kans. Er werden slechts vier van de vele kansen benut, maar er werd achterin helemaal niets weggegeven, en zo werd de 0-4 ruststand met tevredenheid begroet. Na de rust lukte het de ´s-Gravelanders niet meer om het spel te maken, en kreeg NVC zelfs even de overhand. De overwinning kwam echter geen moment in gevaar. Eindstand 2-5. Conclusie:´s-Graveland 5 doet gewoon weer mee.

Deze wedstrijd moest onder andere in het teken staan van de comeback van semi-playing-elftalbegeleider Joost te Nuyl. Het pakte echter geheel anders uit. In plaats van minimaal 45 minuten binnen de lijnen, hanteerde Joost ook deze week 90 minuten de grensrechtervlag. Joost: "Ik heb een heel dubbel gevoel aan deze wedstrijd overgehouden. Laat ik positief beginnen: Er is vandaag prima gevoetbald. Het is voor mij zeer motiverend dat ik de dingen terugzie die ik op de training erin probeer te brengen. Prima, daar doe ik het voor. Jammer genoeg ben ik vandaag echter niet aan spelen toegekomen en dat vind ik bijzonder zuur. Ik had erop gerekend het laatste kwartier te zullen spelen. Bij het intrappen voelde alles nog goed (zie foto). Echter de afspraken over het doorwisselen hebben me de wedstrijd gekost. Achteraf ook stom van mezelf maar ja, dat komt ervan als je jezelf niet altijd op de eerste plaats zet, zoals sommigen anderen wel plegen te doen. Samen met Jeroen heb ik deze week precies de koppels voor het doorwisselen aangewezen. Daarbij hebben we geen rekening gehouden met iemand die alleen het laatste kwartier wil voetballen. Toen de scheidsrechter in de rust ook nog eens moeilijk ging doen over het maximaal aantal wissels, heb ik mijn conclusie getrokken. In het belang van het elftal ben ik er niet meer ingekomen. Ik wilde het risico niet lopen dat de wedstrijd ongeldig zou worden verklaard vanwege een onreglementaire wissel van mijn kant. Volgende week beter."

Aanvoerder Jeroen te Nuyl is een tevreden man: "Ik wil niet overdrijven, maar we hebben vandaag één van de beste eerste helften van de afgelopen twee seizoenen gespeeld. Iedereen stond op de goede plaats. We waren fel op de bal. Men coachte elkaar. Ook zonder bal werd er bewogen. Klasse! Als we zo voetballen hoeven we voor geen enkel team uit deze competitie onder te doen. Maar ja, lekker duurde vandaag maar één helft lang. Waarom het de tweede helft dan toch weer inzakt is me een groot raadsel. Kennelijk heb ik de boel in de rust onvoldoende op scherp gezet. Zo blijkt dat er voor mij, ook coaching-technisch, nog wel degelijk wat te leren valt.
Ik startte vandaag met een 4-4-2 opstelling, maar heb dat na een aantal minuten al omgegooid, toen ik zag dat NVC ook met vier middenvelders speelde. Tegen ASV hebben we de fout gemaakt om niet om te schakelen, maar nu heb ik Frits gelijk de spits ingestuurd zodat de aansluiting vanuit de defensie wat beter plaats kon vinden, en de aanval niet op een eiland kwam te staan. Die zet heeft goed uitgepakt, dacht ik zo. NVC viel me een tikkie tegen. Een aantal goede spelers, maar geen hecht team. Misschien kwam het doordat alle spelers een verschillende achtergrond hadden. Er liepen jongens bij van het ouwe Ministerpark, de Vesting, sv. Naarden en CheFaNa. Er is natuurlijk tijd voor nodig om dat tot één Naarden-Vesting-Combinatie te smeden.
Jammer van die twee tegendoelpunten trouwens. Michiel had op voetbalschoenen (i.p.v. gymschoenen, red.) zeker de nul kunnen houden."
Doorwisselen
Jeroen: "Er was vandaag veel commotie over het doorwisselen, zowel bij de spelers als bij de scheidsrechter. Samen met Joost heb ik alle doorwissel-mogelijkheden voor deze wedstrijd uitgewerkt, en dat heeft goed uitgepakt dacht ik zo. In de eerste helft kwamen er drie nieuwe mensen in zonder dat we daarna verslapten. We bleven ons sterke spel spelen. Wat mij betreft gaan we op deze manier door.
W
at natuurlijk absoluut niet kan is dat er tijdens de wedstrijd onduidelijkheid ontstaat over de spelregels. Bij het begin van het seizoen is me verteld dat er onbeperkt mag worden doorgewisseld. Nu wordt me eerst verteld dat er maximaal vijf mensen mogen doorwisselen, daarna dat er per persoon maar één keer mag doorgewisseld worden. Nou ja, wie het weet mag het zeggen, maar ik weet wel dat ik er deze week een telefoontje naar de KNVB aan ga wagen. Bij de volgende wedstrijd zal ik een kopie van de spelregels voor dit onderdeel bij me hebben. Joost en ik kunnen helaas niet terugvallen op ons materiaal van de KNVB-scheidsrechtercursus die wij gevolgd hebben, en met succes hebben afgerond. In de tijd dat wij op cursus waren, was de regel heel simpel: Maximaal twee wissels per wedstrijd. Goeie ouwe tijd."

De toss

Pim: "Deze week heb ik mijn negenendertigste verjaardag in Cartouche gevierd. Jeroen was daarbij aanwezig en heeft zich kostelijk vermaakt. Tussen neus en lippen door heb ik hem de reserve-aanvoerder-kwestie nog eens voorgelegd. Al gauw waren we het erover eens dat de band in eerste instantie naar mij toekomt, als Jeroen zelf niet voetbalt, en pas daarna naar Roel. Ik begrijp niet dat mensen daar verder nog van opkijken. Iedereen die vond dat het de eerste helft zo lekker liep, zou eens moeten nadenken wie er die helft aanvoerder was. Verder wil ik er niets over zeggen. In de rust heb ik de aanvoerdersband weer aan Jeroen gegeven omdat die de discussie met de scheidsrechter aan moest omtrent het aantal keren dat er doorgewisseld mag worden."
"De aanvoerder van NVC was een aardige jongen. Goeie keeper ook trouwens. Hij had kennelijk geen last van het haar voor zijn ogen. De scheidrechter kennelijk wel, want die vond ik niet bepaald in ons voordeel fluiten. Het winnen van de toss was voor mij geen probleem. Wat dat betreft heeft Jeroen me een paar handigheidjes geleerd."

Terug in de Tijd

"Ieder elftal heeft pianosjouwers en pianospelers nodig."
Jan Boskamp

"Als speler hoefden ze me na een doelpunt nooit achterna te rennen. Daar had ik de snelheid niet voor."