Archief|

Archief

«Terug  26 oktober 2003 Verder»

26 oktober Opnieuw drama voor ´s-Graveland 5 tegen OSM'75: 5-0

Het zat in de voorbereiding al niet erg mee. Dat de gebroeders Klap op vakantie waren, was bekend. Maar met het uitvallen van spelers door problemen met het gebit (Peter Krumpelman, Pim van Leeuwen) was geen rekening gehouden. Met ternauwernood elf spelers begon´s-Graveland 5 aan de wedstrijd. Hoewel de eerste helft aardig gelijk opging, stond OSM met de rust toch met 1-0 voor. In de tweede helft leek de wedstrijd te gaan kantelen.´s-Graveland begon te drukken totdat na een kwartier zowel Henk als Frits snel na elkaar een tweede gele kaart ontvingen van een overijverige scheidsrechter. Met negen tegen elf was het daarna geen echte wedstrijd meer. OSM speelde op het gemak de wedstrijd uit en maakte er nog vier doelpunten bij. Eindstand: 5-0.
(Vanwege een defecte camera deze week helaas geen actuele foto's. Ook dat nog.)

"We moeten de gifbeker kennelijk helemaal leegdrinken." Semi-playing-elftalbegeleider Joost te Nuyl (hier op een archief-foto tijdens het laatste teamuitje) klinkt teleurgesteld en boos. "Dit is een wedstrijd die we heel snel moeten vergeten. Hier kunnen we niets van leren. Ik had echt het gevoel dat we in de tweede helft de wedstrijd naar ons toe aan het trekken waren. De gelijkmaker was een kwestie van minuten, toen ik eerst Henk en daarna Frits langs de lijn zie staan. Achteraf hoor ik dat ze allebei een tweede gele kaart hebben gekregen. Ik had nog niet eens gezien dat ze een eerste hadden gehad. Volkomen belachelijk natuurlijk! Het was er de wedstrijd ook niet naar. Er was nog geen serieuze overtreding gemaakt. Aan die jongens van OSM lag het niet, maar de scheidsrechter voelde de wedstrijd totaal niet aan. Ja, zelf heb ik het negentig minuten volgehouden, wat dat betreft ben ik tevreden. Maar nee, mijn conclusie: wedstrijd snel vergeten, en de volgende wedstrijd vol ertegen aan om drie punten te pakken
Aanvoerder Jeroen te Nuyl (foto uit archief) is in de kantine van OSM maar moeilijk te verstaan. Op een groot scherm wordt live de wedstrijd PSV-Ajax vertoond, en de aanwezige OSM-ers laten merken dat ze het spannend vinden. "Wat een drama weer vandaag. Tegen deze jongens hebben we absoluut onnodig verloren. Thuis maken we ze met boter en suiker in, let op mijn woorden."
"
Het zit ons de laatste weken niet mee. Voor veel jongens is het niveauverschil tussen zevende en zesde klasse kennelijk toch even wennen. Wellicht moeten we dit seizoen gaan beschouwen als een overgangsseizoen, of er moet nog een wonder gaan gebeuren. Jammer, juist deze wedstrijd hadden Luc en ik de kans om wat doelpunten in te lopen op Erik, en dan gebeurt er dit. Zo slecht speelden we eigenlijk nu ook weer niet. De rechterkant waar ik samen met Joost en invaller Timo speelde, kwam een aantal keren sterk door. Nou ja, volgende week thuis tegen Laren moet het dan maar weer gaan gebeuren."

De toss

Jeroen: "Toss verloren, wedstrijd verloren" is een logica die dit seizoen wel eens zou kunnen gaan gelden. Ik weet niet waar het aan ligt maar deze scheidsrechter was heel moeilijk te peilen bij de toss, trouwens in de rest van de wedstrijd eigenlijk ook."
"
De aanvoerder leek me een aardige jongen. Een van de betere spelers van OSM trouwens. Hij vroeg me nog hoe het kwam dat we vorige week met 9-2 verloren hadden. Ik heb hem maar gezegd dat ik er niet bij was."