Verslagen

Thuis  Verslagen

Vorig Verslag Volgend Verslag
 22 april, 's-Graveland 5 hard onderuit bij De Meer: 6 - 3
~ Aan een mooie reeks wedstrijden zonder verlies is voor 's-Graveland 5 bruusk een einde gekomen. De Meer 7 liet 's-Graveland niet in de wedstrijd komen. Dit kwam niet in de laatste plaats omdat īs-Graveland met een enigszins gemankeerd team binnen de lijnen kwam.
De eerste helft startte 's-Graveland 5 met tien man. Kees Toes was wel op tijd weggegaan uit Hilversum, maar wist het veld pas na ruim een uur rondrijden te bereiken. De Meer profiteerde snel van het overtal in de eerste tien minuten en scoorde de 1-0. Met de komst van Kees binnen de lijnen ging het al wat beter, toch hield De Meer het initiatief. Met een hoekschop die in een keer binnenzeilde werd het 2-0. īs-Graveland kwam voor rust nog terug. Een hoekschop werd door Luc te Nuyl goed binnengekopt.
In de tweede helft had 's-Graveland 5 goede voornemens, maar daarvan kwam maar weinig terecht. Door gerommel in de verdediging kon De Meer al snel de 3-1 en de 4-1 scoren. īs-Graveland kwam op geen enkele manier in het eigen spel. Toch was het Luc te Nuyl die de hoop nog deed herleven door de 4-2 binnen te schieten. De Meer bleef echter dominant en profiteerde opnieuw van īs-Gravelands geklungel: 5-2, 6-2. Invaller Marco uit het zevende had geen geluk met zijn acties deze wedstrijd, maar rondde in de laatste minuut van de wedstrijd een solo knap af. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-3.

~ Het goede nieuws van vandaag was dat aanvoerder Jeroen te Nuyl terug is van een langdurige blessure. Hij voetbalde de volle negentig minuten mee. Jeroen te Nuyl: "Van de week had ik al wat getraind voor mezelf en dat ging eigenlijk boven verwachting goed. Ik ben blij dat ik vandaag weer een hele wedstrijd heb kunnen spelen."
"Jammer genoeg hadden we vandaag geen volledig en fit team. Zo zag je dat we een echte keeper best hadden kunnen gebruiken. Natuurlijk niets ten nadele van de inzet van Menno en Kees, maar ik denk dat Michiel en Stok er toch een paar doelpunten hadden voorkomen. De doelman van De Meer keepte behoorlijk goed. Hij heeft een paar zekere doelpunten voorkomen."

~ Voor de wedstrijd zagen (v.l.n.r.) Frank TjinAdjie, Wouter Takes en Gijsbert de Fokkert het nog zonnig in.
Frank: "De wedstrijden tegen de Amsterdamse clubs zijn me eigenlijk best meegevallen. De Meer en GeuzenMiddenmeer zijn goed voetballende teams."
Wouter: "Mij zijn de Amsterdamse velden erg tegengevallen. De vorige keer speelden we op kunstgras. Vandaag speelden we in een zandbak dat trainingsveld heette. Hoewel zoīn korfbalveld ernaast is dan toch wel weer leuk."
Gijsbert: "Ik was vandaag niet helemaal fit omdat ik het gisteren nogal laat had gemaakt. Ik baal ervan dat ik niet heb gescoord, zowel voor mijn team, als voor mijn positie op de topscorerslijst."

De Rust ...

Supporters van de week

~ Bij De Meer moeten ze vreemd opgekeken hebben dat de aanmoedigingen langs de lijn toch vooral voor īs-Graveland weerklonken. Op de foto staan Werner van der Meer en zijn moeder Carola vrolijk naast vader/man Frits en favoriete teamgenoot Menno.
Carola, Frits en Werner wonen op een kwartiertje fietsen van De Meer in Amsterdam Oost.
Werner: īVorige week heb ik met mijn voetbalteam, WV-HEDW D2, met 1-0 verloren van De Meer D3. Ik had mijn vader dus opdracht gegeven om familiewraak te nemen. Maar hij en zijn team bakte er helemaal niks van.`
Carola: `Ik heb vooral genoten van het mooie weer en vond het gezellig om de jongens weer eens te zien. Als īs-Graveland op fietsafstand lag zou ik zeer zeker vaker komen kijken.`

De aftrap

~ Jeroen te Nuyl: "Balen, met tien man beginnen en geen grensrechter. Gelukkig hadden de jongens van De Meer daar begrip voor. Zij zelf hadden wel genoeg mensen maar weer geen scheidsrechter kunnen regelen. Zodoende moesten ze zelf aan de bak. Nou ja, dat ging prima. Er werd heel eerlijk gefloten. Natuurlijk niet van het niveau van onze eigen clubscheidsrechter Joost te Nuyl, maar dat is ook appels en peren vergelijken. Joost neemt trouwens volgende week afscheid als clubscheidsrechter, als wij onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen spelen. Ik nodig hierbij iedereen van harte uit om te komen kijken en Joost nog een keer in actie te zien."
"De aanvoerder van De Meer, Daan, is een aardige jongen en een goede voetballer. Op papier hadden we vandaag een goede voorhoede met Marco, Gijsbert en Luc. Daan en zijn verdediging hebben hen op een goede manier afgestopt."