Nieuw seizoen, nieuwe kansen. Ook in het nieuwe seizoen zal 's-Graveland 5 weer mee proberen te strijden om het kampioenschap. Als dat niet mogelijk blijkt, is een tweede plaats ook mooi. Mocht dat onhaalbaar blijken dan is de derde plek ook best goed. De vierde plaats wordt het streven als de tegenstand zodanig is dat er drie andere teams voor de eerste drie plaatsen strijden. Vijfde worden is leuk omdat dat weer leuk klinkt "vijfde wordt vijfde". In zekere zin geldt dat ook voor zesde worden, klinkt misschien nog wel leuker, maar is als resultaat toch echt minder. Zeven is een geluksgetal... Nou ja, we kijken wel.

 
           
         
   
31 augustus, Traditionele veilingavond Fantasy Footbal league
       

 

Al sinds 1995 organiseert 's-Graveland 5 verdediger Pim van leeuwen (foto rechts) de Fantasy Footbal league. Bij dit spel moet een team samengesteld worden met elf spelers uit de eredivisie die vervolgens gedurende het seizoen punten kunnen verzamelen. Zo levert een doelpunt tien punten op, een assist vijf punten en een gewonnen wedstrijd twee punten. Een keeper verdient tien punten als hij de nul houdt. Een gele kaart kost vijf punten en een rode kaart tien.
Afgelopen donderdag vond in het Hilversumse café Cartouche de veilingavond plaats voor het seizoen 2008/2009. Onder de acht deelnemers bevinden zich vele ’s-Graveland 5 prominenten, onder wie natuurlijk aanvoerder Jeroen te Nuyl.
De webredactie was erbij en peilde de stemming.

         
Jeroen te Nuyl (foto links en dan in het midden): "Ja natuurlijk heb ik er weer zin in. Voor diegenen die het nog niet wisten. Het trainen is alweer begonnen hoor. We hebben alweer twee keer op het veld gestaan. Twee keer een opkomst van zes man. Dat moet echt beter. Aanstaande dinsdag verwacht ik minimaal acht spelers."
"Vanavond is het gewoon gezellig. Dit spel is natuurlijk vooral geluk hebben, en dat zeg ik niet omdat ik het spel al tien jaar niet meer gewon
nen heb. Dit seizoen heb ik expres geen speler van Feyenoord in mijn team gekocht. Dan heb ik altijd een leuk seizoen. Of Feyenoord wordt kampioen of ik win dit spel. Dus altijd prijs."
Mark de Jong (foto rechts): "Natuurlijk was ik op trainen afgelopen dinsdag, en volgende keer weer. Jongens, als we dit seizoen wat willen bereiken, moet er gewoon getraind worden."
"Over vanavond kan ik kort zijn: Ik heb goed ingekocht. Dus of Ajax wordt kampioen, 's-Graveland 5 eindigt in de top drie of ik bij de bovenste vier van dit spel. Voor mij is het seizoen dus eigenlijk al geslaagd."
   
         
   
25 augustus, Varagids strikt kapitein 's-Graveland 5 voor mediacampagne

De niets vermoedende lezer van Vara TV Magazine staat morgen wat te wachten. Tussen alle programmagegevens van dinsdag 26 augustus staat een advertentie met een foto van aanvoerder Jeroen te Nuyl die in het zwart-wit een kleurig exemplaar van genoemd magazine aan de man lijkt te brengen. Chef knipseldienst Wouter Takes (van Takes Media) had het magazine alvast doorgebladerd en de webredactie onmiddellijk geïnformeerd. De aanvoerder zelf is niet bereikbaar voor commentaar...

Varagids strikt kapitein 's-Graveland 5 voor mediacampagne

De 's-Graveland5-knipseldienst stuitte op dit bericht. Vara TV Magazine - binnenkort weer gewoon Varagids- heeft onze kapitein Jeroen te Nuijl gestrikt als gezicht voor de nieuwe mediacampagne. Wanneer de tv-spots starten, wilde de Vara niet bevestigen. Er zijn echter al meerdere streekbussen in 't Gooi gesignaleerd met het gezicht van de sympathieke rechtsbuiten.
Dat onze aanvoerder een trendsetter is, was allang bekend bij intimi. Uw verslaggever schrok echter wel een beetje van het geboortejaar van Jeroen, onderaan de advertentie vermeld.

   
         
   
18 augustus, Stok van den Burg laat alweer van zich horen...

Stok van den Burg, ex-speler van 's-Graveland 5 vraagt zich af hoe het met de training zit. Met zijn mail lijkt hij te solliciteren naar een plaats bij het team. Voor iemand als Stok is altijd plaats lijkt ons. Is het niet in de basis, of als vaste invaller, dan toch zeker weer als columnist bij de webredactie.
Via de mail:

Beste web redacteur,
Menig maal heb ik de afgelopen periode op uw website gezocht naar informatie waar de “ten uitgekookte” selectie van het voormalig legendarisch vijfde haar voorbereiding afwerkt. Niets van dit alles te vernemen! Wordt de selectie met voorbedachte rade uit de wind gehouden? Moet dat nou in het grootste geheim plaatsvinden? Of zijn er enkele spelers actief in het uitgaansleven van Beijing? Tja, de technieken die voor dat spel nodig zijn vallen niet overal op te doen.
Tevergeefs sleep ik me iedere zondag naar het immense sportcomplex aan het overbekende Kininelaantje om te kijken of mijn voormalige teamgenoten daar aan het sparren zijn. Een enkele keer loop ik door naar de, prachtig in de bossen gelegen, trainingsaccommodatie aan de Schuttersweg om te kijken of de mannen daar hun rondjes afwerken. Niets van dit alles. Wandelwagens, rollators en ander slecht ter been zijn ondersteunend materiaal kom ik daar tussen de hondendrollen tegen. Enfin, werk mijn voorbereiding wel verder in eenzaamheid af.
Verder alle succes in het nieuwe seizoen!
Stokebrand

 
   
         
   
17 augustus, Start training dinsdag 19 augustus, Oefenwedstrijd 7 september

Via de mail zijn spelers en webredactie geïnformeerd door Jeroen te Nuyl en Marcel Cuiper over de eerste training van het nieuwe seizoen:
Dinsdag 19 augustus staat de eerste training gepland voor 's-Graveland 5 (20:15).
Ook is een eerste oefenwedstrijd aangekondigd:
Zondag 7 september oefenen tegen Nautilus 3/4 combinatie (14:00, Amstelveen, sportlaan).

 
   
         
   
17 augustus, Uitbreiding technische staf 's-Graveland 5?

Een aantal 's-Graveland 5-watchers voorspelde het al: Er gaat iets veranderen in de managementstructuur van 's-Graveland 5. Het lijkt erop dat Jeroen te Nuyl, door velen aangeduid als de Grote Kale Leider, in het nieuwe seizoen hulp gaat krijgen van Marcel Cuiper (foto links).
Marcel liet vorig seizoen al merken dat zijn coachingsvaardigheden zeer behoorlijk waren. Volgens anonieme bron krijgt Marcel een plek in het management direct onder Jeroen te Nuyl.

   
         
   
16 augustus, Indeling seizoen 2008 - 2009 bekend

De KNVB-amateursectie heeft er weer een harde dobber aan gehad, maar men is eruit: 's-Graveland 5 blijft 's-Graveland 5 en is weer ingedeeld in de reserve 6e klasse (poule 616). Zoals we ons van vorig seizoen nog herinneren is de kans aanwezig dat de indeling nog voor de start van de competitie wordt gewijzigd.
Zoals het er nu naar uitziet begint 's-Graveland 5 de competitie 21 september met een uitwedstrijd bij HSV.

 

 

Elftal

Voorkeurstijd

1

BVV 31 8

14:00

2

Gooi 't sc 4

11:00

3

HSV'69 2

11:00

4

Vecht de 3

14:00

5

Buitenboys 3

12:00

6

Batavia '90 3

12:00

7

AS 80 5

12:00

8

Graveland 's 5

11:30

9

NVC 5

11:00

10

Geinburgia 4

12:00

11

Allen Weerbaar 3

14:30

12

Almere FC 3

14:00

 
   
         
   
5 juli, Webredactie denkt op Sicilië na over nieuw seizoen

De voltallige webredactie heeft de webburelen gesloten en gaat zich op Sicilië bezinnen op het seizoen 2008-2009. Natuurlijk is er daarbij ruimte voor vrjie tijd. Het bezoek aan het Italiaanse eiland staat echter vooral in het teken van diverse trainingen, o.a. optimaler schrijven naar je lezers toe, en een uitwisselingsprogramma. Ditmaal is een afspraak gemaakt met het in de Serie A uitkomende Catania over een werkbezoek. Hierbij zal informatie worden uitgewisseld over zowel het technisch-tactische aspect van het voetbal als ook alle mediazaken daaromheen. Catania is afgelopen seizoen als zeventiende geëindigd, en was daarmee net veilig. Er werd van grote teams gewonnen. Zo werd AC Milan bijvoorbeeld door Catania uitgeschakeld voor de Italiaanse beker. Catania is ook bekend vanwege de laatste grote supportersrellen in Italië. Dit gebeurde bij een wedstrijd tegen eilandgenoot Palermo en kostte een politieagent het leven. De Serie A werd voor meerdere wedstrijden stilgelegd.

Catania speelt sinds 2006 in de Serie A en wordt getraind door de nog immer populaire Walter Zenga. Net als 's-Graveland 5 heeft Catania grootse plannen voor volgend seizoen. Zo werd bijvoorbeeld Pablo martin Ledesma overgenomen van Boca Juniors en wordt Michele Paolucci gehuurd van Juventus.

De webredactie wenst iedereen een fijne vakantie. De web-postbus blijft open voor vakantie-mailtjes en web-suggesties voor het volgend seizoen.

Laatste nieuws: Catania koopt Roemeens international Dica

Nicolae Dica alla scoperta del Catania

Grande entusiasmo all’atto della presentazione ufficiale del giocatore della Nazionale romena, designato nuovo numero 10 del Catania dall’amministratore delegato rossazzurro Pietro Lo Monaco. In conferenza stampa, il talentuoso trequartista ringrazia la dirigenza dell’Elefante, il tecnico Walter Zenga, già compagno d’avventura alla Steaua Bucarest, ed i tifosi catanesi per la caldissima accoglienza, promettendo il massimo impegno.
   
         
    Naar Boven    
         
   

                                                                            © Vijfde Dimensie                                                                                       eXTReMe Tracker