Archief|

Archief

«Terug  2 mei 2004 Verder»

2 mei Ook de Vecht te sterk voor 's-Graveland 5 : 1 - 4

Het ziet er naar uit dat het seizoen voor s-Graveland 5 wel eens te lang kan gaan duren. In een thuiswedstrijd werd de Vecht 70 minuten partij gegeven, maar daarna stortte '-Graveland 5 in. Werd in de heenwedstrijd nog gelijk gespeeld (zie oud verslag) nu bleek de Vecht te sterk.
De eerste helft begon zoals we de laatste weken te vaak hebben gezien met een snelle achterstand. Het lijkt wel nodig om de blauw-witten een beetje wakker te schudden. Zo gebeurde gelukkig ook vandaag. Aanvoerder Jeroen te Nuyl maakte met een verwoestend schot van de rand van het strafschopgebied de 1-1. 's-Graveland werkte vervolgens geruime tijd aan een verzorgde opbouw, met zo nu en dan een spaarzame kans. Een kostbare fout in de opbouw zorgde ervoor dat de Vecht opnieuw op voorsprong kwam. Stok van de Burg had vijf minuten later een honderd procent kans op de 2-2. Hij wist de bal, uit een een onmogelijke positie voorgezet door Frits van der Meer, stijlvol naast het doel te werken.
Na de rust kwamen verse krachten Luc en Henk het team versterken. 's-Graveland mocht nog zo'n twintig minuten geloven in de gelijkmaker, totdat de Vecht uit een mooie aanval de 1-3 maakte. Zelfs de inbreng van Joost te Nuyl kon het tij niet meer keren. Na de 1-4 was de wedstrijd gespeeld. 's-Graveland probeerde het nog wel, maar kon geen echte kansen meer creëren.

Poffer
"Ik heb veel opmerkingen gekregen over mijn nieuwe schoenen." Aanvoerder Jeroen te Nuyl zit na de wedstrijd aan een kopje koffie en een broodje kroket. "Eigenlijk had ik op mijn oude sloffen het seizoen uit willen voetballen, maar het ging echt niet meer. Toen ik in de winkel aangaf op welke manier ik voetbal, was de verkoper er al snel van overtuigd dat gewone, goedkope schoenen niets voor mij waren. Hij had juist een nieuw modelletje binnengekregen die ik als eerste voetballer in de zesde klasse mocht uitproberen. Het zijn deze zilverkleurige geworden met de veters niet in de midden van de schoen maar ietwat aan ze zijkant zodat mijn wreeftrap extra goed uit de verf kan komen. Natuurlijk kreeg ik ook doelpuntengarantie op de schoenen. En inderdaad al vrij snel in de wedstrijd scoorde ik met een ouderwetse poffer van buiten de zestien. De rest van de wedstrijd heb ik nog een paar kleine kansjes gekregen, maar helaas had ik daarbij geen succes. Maar goed, één doelpunt per wedstrijd, daar teken ik voor.
"

Publiek
Jeroen: "Over de wedstrijd wil ik niet al te veel zeggen. We hebben vandaag terecht verloren van een tegenstander die de wedstrijd feitelijk negentig minuten gecontroleerd heeft. Ik mis bij sommige spelers net dat stukje extra waardoor we het spel niet alleen kunnen maken maar ook naar onze hand kunnen zetten. Jammer! Over het publiek vandaag weer niets dan goeds. In de eerste helft probeerden zij onze keeper Michiel vanachter zijn goal moed in te spreken, maar de scheidrechter vond dit een te gevaarlijke situatie. Hij had gelijk, maar toch leuk zoals die kinderen met elkaar omgaan." (op de foto v.l.n.r. Steijn, Jip, Fien, Bram, Werner en Tom).

Forceren
"
Ik ben niet ontevreden over mijn optreden van vandaag. Rarely-Playing- Elftalbegeleider Joost te Nuyl staat onder een warme douche waar slechts een spaarzaam straaltje water uitkomt. "Met Jeroen had ik afgesproken dat ik bij een achterstand, het laatste deel van de wedstrijd in het veld zou komen om nog iets te forceren. Zeg maar de rol die van Hooijdonk bij het Nederlands elftal heeft maar dan gespeeld vanuit de verdediging. Het heeft jammer genoeg niet gewerkt, maar dat lag zeker niet aan mij. Een aantal jongens geloofde er gewoon niet meer in. Kijk ik kan veel, maar de verdediging op orde houden, het middenveld beheersen en er voorin ook nog een paar inschieten; dat is op mijn leeftijd een beetje teveel gevraagd. Daarnaast moet ik ook nog veel aandacht en energie steken in ons uitje naar Gent."

De Toss

Jeroen: "Ook deze week door problemen met de auto's een raar begin van de wedstrijd. Vanochtend belt Luc me op met de boodschap dat hij waarschijnlijk niet op tijd voor de eerste helft is omdat hij met de auto van zijn vriendin moet komen. Wat blijkt: zijn Alfa Romeo heeft het op de terugweg van zijn vakantie in Frankrijk weer laten afweten. Net als de vorige keer in Frankrijk. Opvallend was dat de wagen hem weer bij het zelfde Franse kilometerpaaltje in de steek liet. Een voordeel daarbij was dat de Franse garagehouder zowel Luc als de auto al kende. Ik hoop dat hij volgende week een nieuwe auto heeft."