Voetbalplaatjes seizoen 2006 - 2007

's-Graveland 5

 Koppie erbij houden!!           Spaar ze allemaal!!

           
   

 Verslagen

   
Thuis  Verslagen  

  Vorig Verslag Volgend Verslag
  26 november, Zebra's drie kwartier te sterk voor 's-Graveland 5: 0 - 6
~ 's-Graveveland 5 moest het vandaag afleggen tegen de inzet en energie van de Zebra's 3. Alleen het laatste kwartier van de eerste helft en het eerste half uur van de tweede helft ging het enigszins gelijk op. 
De eerste helft was nauwelijks twee minuten oud of de bal lag, na een snelle aanval van de Zebra's, achter inval-doelman Ben Steenvoorden, 0-1. Tien minuten later was het al 0-2. Een monsterscore hing in de lucht. Gelukkig herpakte 's-Graveland 5 zich enigszins en kon in het laatste deel van de eerste helft zowaar een aantal keer gevaarlijk uitvallen. Jammer genoeg zonder resultaat.
Na de thee wist 's-Graveland 5 het nog een half uur een wedstrijd te houden. Keeper Ben Steenvoorden hield zijn goal goed schoon, en af en toe dook 's-Graveland voor het doel van de Zebra's op. De 1-2 bleef echter uit. Toen Zebra's een kwartier voor tijd de 0-3 scoorde, betekende dat het einde van de 's-Gravelandse dadendrang. Gemakkelijk liep de Zebra's uit naar de 0-6 eindstand.

~ Jeroen te Nuyl (half op de foto): "De Zebra's hebben vandaag natuurlijk verdiend gewonnen. Toch denk ik wel dat er voor ons meer in had kunnen zitten. We hebben ze immers heel lang op 0-2 kunnen houden. Als we op dat moment de 1-2 weten te maken krijg je toch een andere wedstrijd. Ik ben zelf begonnen als reserve. Misschien is dat ook niet zo slim als we tegen een sterke tegenstander spelen. Maar ja, je moet toch wat als aanvoerder. Echte doelkansen heb ik zelf niet gehad. De tweede helft stond ik linksbuiten en dat is toch iets minder mijn plek dan rechtsbuiten. Jammer, ik was graag een plaatsje op de topscorerslijst gestegen."


~ Mark de Jong speelde vandaag een degelijke wedstrijd, maar had de nederlaag al een beetje zien aankomen. Mark: "Kijk op een gegeven moment kan je een rekensom gaan maken. Wij hebben vijf wedstrijden gewonnen en vijf verloren. De laatste wedstrijd hebben we gewonnen en afgesloten met een boerenkoolmaaltijd bij Menno van den Brand. Dan is de kans groot dat je boerenkoolvoetbal gaat spelen vandaag en geen drie punten pakt tegen een team dat op de vierde plaats in de competitie staat."
"Ik vond het trouwens zeer geslaagd vorige week bij Menno, maar ik heb de hele week wel een beetje last gehad van winderigheid. Ik zeg niet dat het met de boerenkool te maken heeft, maar gek is het wel. Het was vooral vervelend omdat ik deze week twee keer meer dan twee uur in de file heb gestaan tussen Zwanenburg en Bussum. En als je dan ook nog een keer in je eigen winden moet zitten is dat geen pretje."
"Gelukkig was ik woensdag wel op tijd thuis om aan mijn democratische plicht te kunnen voldoen. Stemmen vind ik belangrijk. Nee, de partij van de dieren is niks voor mij. Dat is wat mij betreft de partij voor de klieren. Nee, meestal moet ik in het stemhokje kiezen tussen mijn sociaal hart en mijn ondernemersverstand. Nee, ik ga niet zeggen wat ik gestemd heb. Laat ik zeggen dat ik gekozen heb zoals ik altijd voetbal." (Steunkous aangehad in het stemhokje?, red.)" De Rust ...

 
  Supporters van de Week

~ Invalkeeper Ben van Steenvoorden: "In de rust hoorde ik iemand zeggen dat het vandaag de eerste wedstrijd zonder supporters was. Nu snap ik wel dat mensen mijn familie niet kennen, maar die stonden toch echt wel langs de lijn. Misschien vielen ze ook niet op omdat er zo weinig te juichen viel. Op de foto zie je mijn zwager Jeff, met zijn zoon, en mijn neefje, Luc. Waarom mijn vrouw niet op de foto staat weet ik niet. Kennelijk kon de fotograaf haar niet vinden." 

 

 

De aftrap

~ Pim van Leeuwen: "Bij de toss had ik nog een heel goed gevoel over de wedstrijd. Jammer dat het zo gelopen is. Toen er binnen de zestien een overtreding tegen spits Ralph werd gemaakt, liep ik al naar voren om de penalty te gaan nemen. Scheidsrechter Joost te Nuyl gaf echter een indirecte vrije trap. Ik was verbaasd, maar Joost heeft me na de wedstrijd haarfijn uitgelegd hoe op dat gebied de regels zijn. Eerlijk gezegd ben ik nog steeds verbaasd."
"De aanvoerder van de Zebra's leek me een aardige jongen. Hij heeft een goed team dat mooi combinatievoetbal kan spelen. Ze geven misschien wel wat teveel ruimte aan de tegenstander om echt voor het kampioenschap mee te kunnen doen. Maar toch, een goed team."
     Thuis   Verslagen

Vijfde Dimensie 06/07