Thuis Uit mail

 

Stand 2015-2016
(na 1 mei)
#
P
+
-
1
DCG
19
55
127
45
2
BVV '31
20
43
96
51
3
Baarn sv
20
42
111
62
4
Elinkwijk
19
40
83
54
5
Weesp FC
19
34
99
76
6
Goy 't
19
29
65
63
7
SCH'44
17
18
48
60
8
UVV
18
17
75
96
9
Graveland 's
18
15
52
75
10
Nautilus
15
9
34
88
11
PVC
20
9
41
84
12
Ardahanspor
14
4
31
108

 

Programma
Dinsdag Trainen

8 mei, 11:30
Baarn, Thuis

 
15 mei, Vrij
 
22 mei, 12:30
Elinkwijk, Uit

 

5 mei, 12:00
Joop Norbart Toernooi
sv Loosdrecht

 

45+ Vrijdagavond
 
18 maart, 's-Graveland
1 april, Eemnes
8 april, WV-HEDW
15 april, Muiderberg
22 april, Huizen
 
 

 

 

 

 8 mei
 

's-Graveland maakt teveel fouten tegen Fc Baarn: 3-5

Na het goede resultaat tegen Fc Weesp vorige week, waren de verwachtingen bij de Oude Beloften hoog gespannen. Fc Baarn is immers een sub-topper uit dezelfde categorie. De eerste helft leek het er nog een beetje op. Baarn scoorde twee keer en had daarbij het nodige geluk. Vlak voor rust zorgde Luc te Nuyl voor de 1-2. Na de thee kwam 's-Graveland met veel goede bedoelingen de kleedkamer uit, maar daar kwam maar bitter weinig van terecht. Vooral vanwege slordig spel. Een aantal keer werd de bal onhandig ingeleverd bij een speler met een andere kleur shirt. Baarn accepteerde de cadeautjes zonder morren. Na de 1-3 zag Fred Fouraschen zijn zachte voorzet door de handen van de keeper in het Baarnse goal belanden (2-3). Baarn liep daarna makkelijk uit naar 2-5. Voor de statistieken scoorde Luc te Nuyl nog wel 3-5. Jammer, maar helaas. Gelukkig was het heerlijk weer.
Lees Meer...

 6 mei
 

Menno van den Brand moet afzeggen voor laatste thuiswedstrijd

Al sinds jaar en dag laat Menno van den Brand zich knippen door buurvrouw Monica. Nou ja buurvrouw, ze woont in dezelfde straat. De knipbeurt vindt echter plaats in de kapperszaak van Monica op de Amsterdamse Utrechtse straat. Elke zes weken laat de sympathieke inwoner van Kortenhoef hier zijn weelderige lokken bijwerken. Sinds dit seizoen extra gezellig want Menno spreekt na het knippen af met teamgenoot Frits van der Meer om de stand an zaken bij 's-Gravelands Oude Beloften en in de rest van de wereld door te nemen. Ook deze zonnige vrijdag was het tweetal te vinden in café Van Leeuwen. Kapper Monica sloot na haar werk gezellig aan. Menno: "Ik heb Jeroen laten weten dat ik zondag niet kan meedoen. Ik moet 's middags vlaggen bij het eerste. Zaterdag moet ik tennissen en alles. Dus ik denk dat het niet in het belang van het team en de club is dat ik zondag met de Oude Beloften meevoetbal. Ik ga er wel vanuit dat we na afloop gezellig een pilsie drinken op de 's-Gravelandse overwinningen."
Foto...

 5 mei
 

Mooie derde plaats 's-Graveland op Joop Norbart Toernooi

Op Hemelvaartsdag is het al meer dan twintig jaar vaste prik: het Joop Norbart Veteranen-toernooi bij de sv Loosdrecht. 's-Graveland doet ook al heel lang mee, met wisselend succes. Vorig jaar bijvoorbeeld, behaalden de Oude Beloften de tiende en laatste plaats. Dit jaar wilde Jeroen te Nuyl niets aan het toeval over laten. Jeroen: "Ik heb bij mijn selectie van spelers naar balans gezocht. Ikzelf, Frank, Luc, Mike en Frits uit ons eigen team, Wouter Takes uit het vierde, Richard Koelink uit het derde, ex-Oude Beloften Stok van den Burg en Pascal Jongsma die zijn tennisleraar Marcel meenam en mijn collega Raymond. Een mooi stel. Ik had me wel omgekleed, maar kreeg bij het warmlopen alweer last van mijn achillespezen en ben dus zelf niet in actie gekomen. Gewonnen van Loosdrecht 2, verloren van 't Gooi 1 en gewonnen van Allen Weerbaar. Vervolgens de kleine finale gewonnen met 1-0 van BZC. Derdes. Lekker weer. Gezellig. Pilsie erbij. Niks aan het handje."

 1 mei
 

's-Graveland verrast Fc Weesp en wint: 4-5

De Oude Beloften hebben zich vandaag gerevancheerd voor de laatste twee abominabele wedstrijden. Tegen subtopper Fc Weesp werd de positieve draad weer opgepakt. Eindelijk werd Frank Scheltus, die weer als een tijger stond te keepen, eens een keer beloond door zijn veldspelers. Onder een heerlijke lentezon op het mooie kunstgrasveld van Fc Weesp, zocht de thuisclub vaak de aanval, maar kwam het niet of nauwelijks tot scoren. Menno van den Brand hielp de Weeperzijde door een hard schot met het eigen hoofd in eigen goal te werken. Zo kan ik het ook, dacht Vincent Weggemans, die via een Weespenaar de 1-1 liet aantekenen. Voor rust maakte hij ook nog een echt doelpunt, de 1-2. Na de thee een zelfde spelbeeld, Weesp in de aanval, 's-Graveland op de counter. Spannend was het met doelpunten over en weer. Een paar minuten voor tijd 4-4, tot Marc Heemskerk verwoestend uithaalde: 4-5. Daar mocht op gedronken worden.
Lees Meer...

 17 april
 

's-Graveland levert wanprestatie tegen Nautilus: 0-2

Speciale verslaggever Luc te Nuyl geeft kort maar krachtig commentaar op een wedstrijd om snel te vergeten.

 

Lees Meer...

 12 april
 

Onverwachte ontmoeting van Frank en Frits bij werkbezoek koning

Frank Scheltus en Frits van der Meer kwamen elkaar vanochtend toevallig tegen op station Utrecht. Koning Willem Alexander was er op werkbezoek samen met de staatssecretaris. Frank legde een en ander vast met de camera voor RTL. Frits vertelde de majesteit en de stas over treinen en sporen.
Frank: "Ja, dat verwacht je toch niet. Ik keek door mijn zoeker en toen zag ik ineens een bekende kop. Ik ben gestopt met filmen en op Frits afgestapt. Natuurlijk hebben we het meteen gehad over de dramatische verliespartij van afgelopen zondag, waar we allebei niet bij waren."
Frits: "Ik herkende Frank eerts niet zonder keeperstenue en keepershandschoenen. Het viel me wel op dat hij zijn camera klemvast had. We snappen allebei niet hoe die jongens afgelopen zondag hebben kunnen verliezen. Het blijkt maar weer: Frank en ik kunnen eigenlijk nooit eens een wedstrijdje overslaan."
Lees Meer...

 11 april
 

Verlies 's-Graveland blijkt veroorzaakt door uit de hand gelopen Pokeravond

10-4 verliezen van SCH is niet normaal. Het team uit Harmelen is op z'n hoogst een gelijkwaardige tegenstander, waar normaal gesproken net van gewonnen of net van verloren kan worden. Wat zondag nog niet met zoveel woorden werd gezegd, is nu wel duidelijk. Een aantal spelers van de Oude Beloften heeft de vrijdagavond tot de zaterdagochtend doorgehaald op de traditionele pokeravond. Ditmaal werd de avond georganiseerd door Luc te Nuyl op de altijd gezellige Hilversumse Pieter Postlaan. Behalve Luc, waren Joost, Jeroen, Ton, Frits, Pim, Peter en Maarten van de pokerpartij.
Lees Meer...

 10 april
 

's-Graveland krijgt kous op de kop in zes-punten-wedstrijd bij SCH: 10-4

Behoorlijke wanvertoning vandaag, terwijl het nog wel zulk lekker weer was en we keurig met 9 man stonden. Edgar had de ideale warming-up gehad door met de racefiets uit Amsterdam te komen, maar het mocht niet baten. ’s Graveland was in het begin geheel niet bij de les en stond al snel met 2-0 achter, toen Jeroen iets terugdeed na een mooi hakje van Mike. Maar SCH verblikte of verbloosde niet en zorgde direct voor 3-1. Het werd er allemaal niet beter op toen Luc zich verstapte en met een dikke enkel aan de kant moest blijven. De ruststand kwam met 5-2 (bekeken intikker van Niels) en ’s Graveland dacht in de rust nog dat een overrompelend begin in de tweede helft het tij kon doen keren. Hoe anders liep het: SCH scoorde al snel weer, waarna Vincent uiteindelijk met twee fraaie treffers de eindstand op 10-4 bepaalde. Een wedstrijd om snel te vergeten. .
Lees Meer...

 3 april
 

's-Graveland laat kansen liggen tegen koploper DCG: 2-5

Als er een kans was om van de koploper te winnen, dan was dat vandaag wel. DCG stak niet in bloedvorm en bij de Oude Beloften liep het vandaag niet eens zo slecht. De Amsterdammers werden wat bleek om de neus toen Mark Heemskerk 's-Graveland na vijf minuten met een droog schot op een 1-0 voorsprong zette. Zeker toen daarna nog kansen kwamen om de score verder uit te bouwen. Het mocht niet zo zijn. Ondanks dat het bij DCG misschien niet heel goed liep, liep het wel goed genoeg om tegen te scoren. Met een 1-2 ruststand werd de thee opgezocht. Na rust gaf 's-Graveland nog niet op uit een mooie combinatie met Mike Visser, scoorde Giliam Hagen de 2-2. En weer waren er kansen om de score de 's-Gravelandse kant op te buigen. Maar net als inde eerste helft voetbalde DCG stug door ze maakten eerst hun honderdste competitiedoelpunt en daarna nog twee. Eindstand (wat geflatteerd volgens sommigen): 2-5.
Lees Meer...

 20 maart
 

's-Graveland boekt eerste zege 2016 bij Ardahanspor: 2-6

In 2016 hadden de Oude Beloften tot nu toe twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren. Daar werd vandaag de eerste winstpartij aan toegevoegd. Het Utrechtse UVV Ardahanspor werd aan de zegenkar gebonden. De Utrechters zitten niet vanaf het begin in de competitie, maar is er in de herfst van vorig jaar aan toegevoegd, net als Nautilus uit Amstelveen. De aftrap op sportpark Utrecht Lunetten was al om tien uur in de vroege ochtend. Even wennen dus. Ook wennen was dat aanvoerder Jeroen te Nuyl eens een keer een zondag oversloeg. Hij vond een weekendje in het Amstel hotel met zijn Linda belangrijker dan een zes-punten-wedstrijd in Utrecht met zijn kameraden. Het leven is nu eenmaal keuzes maken. Na afloop was iedereen het erover eens dat het eigenlijk best lekker ging zonder Jeroen. Iedereen hield zijn positie en als er op het doel van de tegenstander geschoten werd, liep er niemand in de weg.
Lees Meer...

 13 maart
 

's-Graveland komt net tekort tegen BVV: 1-2

In de herfst van vorig jaar werd de heenwedstrijd tegen BVV nipt met 1-0 verloren. Sportieve wraakgevoelens dus, ook al omdat Bert Schmidt die wedstrijd niet mocht meedoen van de scheidsrechter omdat zijn spelerskaart twee weken verlopen was. Maar dat was toen... Vandaag was er ook weer het nodige aan de hand. BVV had de tenues vergeten en trad aan in broekjes gekocht op de rommelmarkt in de kantine en 's-Gravelandse reserveshirts. Van die dingen. Er werd afgetrapt onder een magistraal stralende lentezon. Beide ploegen speelden voorzichtig, waarbij BVV af en toe gevaarlijk opdook voor keeper Frank Scheltus die ook deze zondag weer uitstekend werk verrichtte. 's-Graveland moest het hebben van een enkele uitval. Na de 0-1, speelde Frits van der Meer bij zo'n uitval zichzelf knap vrij en schoot in twee instanties de 1-1 binnen. Na de rust weinig kansen over en weer. BVV scoorde na een vermeend wissel-incident, waarbij niet duidelijk was of de Blaricumse doelpuntenmaker wel op reglementaire wijze het veld in was gekomen.
Lees Meer...

 28 februari
 

's-Graveland vergeet wedstrijd tegen 't Goy in het slot te gooien: 2-2

Eerder dit seizoen werd bij 't Goy een 2-0 voorsprong bij rust weggegeven en werd met 4-3 verloren. De Oude Beloften waren vandaag dan ook uit op sportieve wraak. Met een heerlijk zonnetje op het hoofdveld waren de omstandigheden ideaal om te pieken. 's-Graveland begon zwakjes en gaf de eerste tien minuten alle gelegenheid aan 't Goy om de score te openen. Keeper Frank Scheltus wilde daar echter niet aan meewerken en verrichte een paar knappe reddingen. Geleidelijk kreeg 's-Graveland wat meer grip op de wedstrijd. Een paar snelle uitvallen leverden echter net geen doelpunten op. Via combinatievoetbal speelde Ronald van Oostrum zich een paar keer goed vrij en rondde daarbij ook nog eens goed af. Hij zorgde voor een 2-0 ruststand. In de rust werd afgesproken toch vooral niet dezelfde fout te maken als in de heenwedstrijd. Na vijf minuten in de tweede helft kreeg 't Goy de 2-1 echter al op een presenteerblaadje aangereikt. Daarna herpakten de Oude Beloften zich en hing lange tijd de 3-1 in de lucht. De echte 's-Graveland-volger weet dan al hoe laat het is: Inderdaad, een paar minuten voor tijd scoorde't Goy de 2-2-.
Lees Meer...

 14 februari
 

's-Graveland deelt een punt met UVV in zes-punten-wedstrijd: 4-4

Jeroen te Nuyl: "Het was KN&V bij UVV, oftewel Koud, Nat en Vroeg. Brrr. Tien uur voetballen in Utrecht gaat in je koude kleren zitten. Mij een raadsel waarom het zo vroeg moest, want het UVV-sportpark was verder uitgestorven. Die jongens wilden zeker nog wat aan hun zondag hebben. Maar goed, wel een belangrijke wedstrijd want wij stonden in punten gelijk met UVV. We moesten winnen, dus. Om kort te gaan: het was een lekker potje. Zij hebben een sterspeler erbij lopen die met petje, kop en schotel boven de rest uitstijgt. Dat Frank scheltus een slechte persiflage van een Braziliaanse keeper is, neem ik terug. Hij heeft namelijk uitstekend gekeept vandaag en voor ons een punt uit het spreekwoordelijke vuur gesleept. Mike had de wedstrijd in de laatste minuut nog kunnen beslissen, maar een gelijkspelletje is wel een terechte uitslag. Goed dat ik in de kleedkamer hoorde dat het vandaag Valentijnsdag is. Op de terugweg heb ik bij het tankstation gauw nog een bosje bloemen voor Linda kunnen kopen."
Lees Meer...

 31 januari
 

's-Graveland laat kansen liggen tegen Fc Weesp: 3-5

Zou het wel doorgaan? Dat was de vraag waar de Oude Beloften vanochtend mee opstonden. Gisteren waren immers de wedstrijden bij 's-Graveland afgelast. Zonder de komst van de consul af te wachten, was erelid Bas Brouwer duidelijk aan de telefoon: "Waarom zou het niet doorgaan?". Met het motivatieweekend in Düsseldorf nog vers in het geheugen en in de wetenschap dat er in 2016 nog niet verloren was, verscheen 's-Graveland vol goede moed aan de aftrap. Aanvoerder Jeroen te Nuyl ontbrak bij het begin vanwege een blaar-blessure. Om kort te gaan: Weesp was de betere ploeg, maar ’s-Graveland was zeker niet kansloos. Met name in de tweede helft zakte Weesp wat in en kreeg ’s-Graveland kans om weer terug in de wedstrijd te komen. Deze werd echter niet met beide voeten aangepakt. Jammer, want zoals iedereen na de wedstrijd zei: “daar had meer in gezeten!”.
Lees Meer...

 17 januari
 

Studiereis naar Düsseldorf zeer geslaagd

Jeroen te Nuyl: "Dit keer wilde ik het traditionele voetbaluitje eens heel anders aanpakken. De focus ligt normaal gesproken altijd heel erg op het voetbal zelf. Ik heb geleerd dat het goed is om soms het vizier eens op iets heel anders te richten. In de herfst heb ik Frank Scheltus gevraagd of hij na wilde denken over een programma dat de andere menskant van de voetballers in ons team zou kunnen belichten. Hij heeft het onderste uit de kast gehaald en kwam met een studiereis naar Düsseldorf op de proppen. Ondertussen is de rest geschiedenis. Afgelopen weekend zijn we met de trein naar Düsseldorf geweest. Het programma in een notendop: IJshockey-wedstrijd Düsseldorf-Keulen, Rondleiding in een brouwerij, Nieuwjaarslunch. Seizoens-bokalen, Biertje drinken, Schnitzel eten. Zondagmiddag kwamen er elf gelukkige Oude Beloften terug in Nederland. Ik verwacht dat dit positief gaat uitwerken op de resultaten in de tweede seizoenshelft.
Foto-impressie...

 3 januari
 

Mooie start van 2016 met mix-toernooi en nieuwjaarsreceptie

De eerste zondag van het nieuwe jaar, je kunt je kalender er zo'n beetje gelijk op zetten, dan is er de nieuwjaarsreceptie van onze SV. Dit jaar weer eens gecombineerd met een senioren, dames en A-junioren-mix-toernooi. Een goede gelegenheid om de spieren aan het werk te zetten en de clubgenoten het allerbeste te wensen. De Oude Beloften waren op het veld goed vertegenwoordigd, natuurlijk met aanvoerder Jeroen te Nuyl, maar ook met Mike, Giliam, Frank en Frits. Misschien niet verrassend maar het team van Jeroen won de finale (van het team van Mike). Goed gedaan. Tijdens de aansluitende nieuwjaarsreceptie sloten ook nog Pim, Joost, Luc, Menno, Yvonne en Miriam aan. Gezellig!
Lees Meer...

 1 januari
 

Webredactie wenst iedereen de beste wensen en nog meer vuurwerk

De voltallige webredactie wenst alle spelers, supporters scheidsrechters, tegenstanders en volgers van de Oude Beloften-website een gelukkig, gezond en sportief 2016.
De vorig jaar gestarte campagne voor meer vuurwerk op het veld heeft in de eertse seizoenshelft nog niet bepaald vruchten afgeworpen. Af en toe wat siervuurwerk, maar veel te weinig van het zware kanalvuurwerk op het goal van de tegenstander. Dat moet beter! Volgend jaar worden de Kanonslagen en Astronauten wellicht verboden. Een goed moment voor de introdctie van wat lichter knalwerk: de Afstandsschoten der Oude Beloften. De beeldredactie heeft vooruitlopend al zijn best gedaan op bijbehorende afbeeldingen.
Lees Meer...

 26 december
 

Aanvoerder wenst iedereen een vrolijke Kerst

Jeroen te Nuyl: "Kerstmis is voor mij altijd heel speciaal. Het zijn dagen die voor mij eens een keer niet in het teken staan van het voetballen. In de Kersttijd maak ik mijn hoofd helemaal leeg in voorbereiding op het nieuwe jaar. Mijn aandacht en energie gaan vooral uit naar mijn gezin en mijn familie. Die kunnen dat goed gebruiken want gedurende de rest van het jaar ben ik druk met werk of met mijn aanvoerderschap van de Oude Beloften. Het is wel een hele omschakeling hoor als je het vergelijkt met waar ik de rest van het jaar mee bezig ben. Zo hoef ik me bijvoorbeeld geen zorgen te maken of we wel genoeg mensen hebben voor de Kerstmaaltijd en of dat iedereen wel komt opdagen. We hebben geen spelerskaarten nodig en intrapballen kunnen in de schuur blijven."
Lees Meer...

 24 december
 

Stok van den Burg herkent jeugdidool Gompie op foto

Beste Webmaster,
Verrast en met enige verontrusting en toch ook wel herkenning, heb ik naar de foto’s van de wedstrijd tegen PVC op uw mooie en altijd weer actuele site gekeken. Met name de actiefoto waarop Vincent Weggemans valt waar te nemen ontroerde me tot tranen aan toe. Overigens niet zo zeer om Weggemans maar wat op het beeld nog meer viel waar te nemen. Na de, inmiddels aan gewend, altijd weer hilarische inleiding van uw verslaggever (of geefster), dat kan ik even van mijn plek niet opmaken, meende ik Gompie de walrus te herkennen. Gompie was en is mijn jeugdidool. Van verre aan de imposante snor te herkennen. Pompompom daar kwam snorremans Gom in beeld. Zacht glijdend met zijn, toch voor zijn gewicht opvallend soepele tred, verscheen Gompie bijna onopvallend in beeld. Het totale plaatje ontroerde me. Ik ben hier bijzonder over in mijn sas. Dank!
SvdB

 6 december
 

's-Graveland overtuigend langs hekkensluiter PVC: 5-0

Een ouderwetse zes-punten-wedstrijd vandaag tegen PVC, de nummer laatst met nog maar nul punten. De Oude Beloften hebben punten en staan daarmee een na laatst. Met andere woorden: er moest gewonnen worden. Daar was voor, tijdens en na de wedstrijd eigenlijk weinig van te merken. Het was ontspanning wat de klok sloeg. Wat dat betreft lijken de gedachten van de 's-Gravelanders nu al uit te gaan naar het teamuitje naar Düsseldorf, half januari.
Heel spannend werd het niet. 's-Graveland nam vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief en gaf dat niet meer uit handen. Voor de rust, met windje mee, werd het doel van PVC vaak gezocht en gevonden. Het leverde vooral een aantal corners op die meestal voorbij het doel werden geslingerd. Met een intikker van Luc te Nuyl en een afstandschot van Frits van der Meer (met snor) was de stand bij rust 2-0. Na de thee, van hetzelfde laken een pak. 's-Graveland kreeg veruit de meeste kansen. Keeper Frank Scheltus moest een paar keer handelend optreden bij een Utrechtse uitval. Twee keer Marc Heemskerk en nog een keer "De Snor" bepaalden de eindstand op 5-0. De Oude Beloften gaan met een lekker gevoel de winterstop in.
Lees Meer...

 15 november
 

's-Graveland en SCH'44 delen punten in winderige wedstrijd: 2-2

De weergoden waren niet in een voetbalstemming vandaag. Het was wel droog, maar de wind waaide er lustig op los. Windje mee, of windje tegen ook voor de 35+voetballers een spelbepalende factor. SCH had de eerste helft de wind mee en het beste van het spel. De 's-Gravelandse Oude Beloften bakten er niet veel van. Hoewel, het eerste doelpunt (1-0) zat er lekker in. Giliam Hagen had een rush over de rechtervleugel en zette vanuit de hoek schuin hard voor. De instormende Jeroen te Nuyl rondde hard af. Daarna was het vooral geknoei bij de 's-Gravelanders en kwam SCH gevaarlijk vaak voor de goal van keeper Frank Scheltus. Hij redde diverse malen, maar moest ook twee keer buigen voor een hard schot. In zijn traditionele toespraak in de rust maande aanvoerder Jeroen te Nuyl zijn spelers tot meer overtuiging. Daarbij drukte hij hen op het hart om niet weer meteen een goal tegen te krijgen.
Lees Meer...

 8 november
 

's-Graveland legt DCG geen strobreed in de weg: 8-4

Wellicht dat de Oude Beloften te veel ontzag hadden voor DCG, de kampioen van vorig seizoen. In ieder geval werd het DCG niet heel moeilijk gemaakt, waardoor de Amsterdammers vrij makkelijk de ballen bij 's-Graveland in het netje schoten. Daarbij was het ook nog de snelste achterstand van het seizoen. Na precies 32 seconden, Pim van Leeuwen had meegeteld, lag de bal al achter keeper Edgar Lamaker, zonder dat een van de 's-Gravelandse spelers contact had gehad met het leder. Jammer, want vooraf had aanvoerder Jeroen te Nuyl iedereen nog wel duidelijk gemaakt dat er vanuit een compacte, gesloten verdediging moest worden gespeeld. Een plan B was er niet dus toen werd er maar het beste van gemaakt. 's-Graveland hield het achterin aardig dicht en maakte er voorin het beste van. Een minuut voor rust stond het nog 3-2. Je voelt hem al aankomen: bij de rust stond het 4-2.
Lees Meer...

 7 november
 

Hond Indie verpest traditionele pokeravond

Zoals de vaste volgers van de Oude Beloften weten, organiseert een select clubje beloften op regelmatige basis een pokeravond. Luc,Jeroen, Joost, Pim, Frits, Peter, Maarten en Ton proberen elkaar al jaren lang het leven zuur te maken aan de kaarttafel. Afgelopen vrijdagavond was Peter Krumpelman aan de beurt om het Pokertoernooi te organiseren. Het was gezellig, de hapjes en drankjes uitstekend verzorgd, maar de avond werd ontsierd doordat Peter zijn hond Indie af en toe liet invallen bij het kaarten. Als Peter de keuken in moest voor de hapjes, dan nam Indie zijn plaats over. Het beestje bleek vrij goed te kunnen kaarten en troggelde met fraaie pokerhanden en blufspel het nodige geld uit de zakken van de overige deelnemers.
Lees Meer...

 30 oktober
 

Geen best resultaat voor 's-Graveland in de 45-plus competitie

Drie weken geleden leek het of het lek boven was. Toen werden zeven punten uit vier wedstrijden gehaald. Dat zat er vrijdagavond bij Muiderberg niet in. Slechts een schamel puntje resteerde uit vier wedstrijden. In de eerste twee wedstrijden werd er eigenlijk nog best goed gevoetbald. Het geluk ontbrak echter of misschien deden zowel Muiderberg als Eemnes1 het net iets beter. Eemnes 2 vorig keer nog makkelijk opzij gezet, ging gelijk op met 's-Graveland. De laatste wedstrijd tegen Huizen ging met veel gemor verloren. Nou ja, Koen,Stok, Martin, Pim, Ronald, Luc, Mike, Raymond, Frits en Martin hadden toch een leuke avond. En de erevoorzitter was tot na de derde wedstrijd blessurevrij. Daarna ging hij snel naar het verjaardagsfeest van zijn dochter. Ook belangrijk.
Een fotoimpressie...

 30 oktober
 

Oude Beloften feliciteren Erelid Bas en Erevoorzitter Koen

Aan het einde van de afgelopen donderdagavond gehouden Algemene Ledenvergadering is Bas Brouwer gekozen tot erelid van de vereniging. Na 25-jarig onafgebroken lid van het bestuur te zijn geweest, zwaaide hij gisteren af en toonde zich aangenaam verrast en vereerd. Hij is hiermee het 10e lid in de 95-jarige geschiedenis van de vereniging die deze eer ten deel valt. Kort nadat voorzitter Koen Janmaat zijn lovende woorden aan Bas had uitgesproken werd hij zelf verrast met het tweede bijzondere besluit van de vergadering: Het benoemen van hem tot erevoorzitter van de vereniging. Hoe bijzonder dat is, blijkt wel uit het feit dat er slechts een voorzitter is geweest die hem voor is gegaan. Ook voor Koen geldt dat hij 25 jaar onafgebroken lid is van het bestuur en het grootste gedeelte daarvan als voorzitter.
Lees verder...

 18 oktober
 

's-Graveland laat punten liggen bij BVV: 1-0

Ook deze week heeft 's-Graveland geen loon naar werken gekregen. Natuurlijk, BVV had misschien over de hele wedstrijd gezien een licht veldoverwicht, maar 's-Graveland kreeg minstens even zo vele scoringskansen. Nou schijn je geluk af te kunnen dwingen, maar de Oude Beloften weten niet hoe. Beide teams speelden vandaag vanuit een gesloten verdediging. Dat resulteerde nogal eens in handbalachtige bal-rondspeel-taferelen. Misschien niet leuk voor de verwende voetballiefhebber, maar dat komt ervan als teams aan elkaar gewaagd zijn. Aan beide kanten had de bal er zo maar een keer in kunnen vallen. Het aluminium stond aan beide kanten meerder malen in de weg. BVV trok uiteindelijk toch aan het langste eind door een goal die in de tweede helft letterlijk en figuurlijk uit de lucht kwam vallen. Maar ja, die tellen ook.
Lees verder...

 11 oktober
 

's-Graveland houdt ook tegen Elinkwijk voorsprong niet vast: 4-6

Voor de verandering speelden de Oude Beloften een keer niet eens zo heel slecht. De organisatie, waar in andere wedstrijden zo naar gezocht wordt, stond goed. Daardoor hield 's-Graveland ook lange tijd het initiatief. Rustig werd de bal in eigen team rondgespeeld, waarbij langzaam de weg naar voren werd gezocht. Het liep allemaal niet slecht. De beste kansen in de eerste helft waren voor 's-Graveland, maar werden onvoldoende afgemaakt. Dit alles leidde tot een 2-2- ruststand. Na de thee hetzelfde spelbeeld. Uit twee snelle combinatie-counters wist 's-Graveland twee keer te scoren (4-2). De eerste thuisoverwinning van het seizoen leek aanstaande. Vraag niet hoe, maar het lukte Elinkwijk echter om terug te komen. Met harde doeltreffende schoten kwamen ze langszij en gingen ze erop en erover. IN de laatste vijfminuten kreeg 's-Graveland nog dotten van kansen. Deze waren echter niet aan de Oude Beloften besteed. Jammer.
Lees verder...

 9 oktober
 

's-Graveland doet het beter in de 45-plus competitie

Na het erg teleurstellende resultaat van twee weken geleden, heeft 's-Graveland zich gerevancheerd. Vandaag leverden vier wedstrijden zeven punten op, in plaats van het ene schamele puntje de vorige keer. Met Koen, Jeroen, Gerard, Luc, Martin, Mike, Frits, Martin en Pim werd er af en toe goed voetbal op de kunstmat neergelegd. Dit leverde een gelijkspelletje op tegen Muiderberg, winst tegen Huizen en Eemnes 2 en een verloren partij tegen Eemnes 1. Dat was na afloop toch even lekkerder evalueren dan vorige keer.
Een fotoimpressie...

 4 oktober
 

's-Graveland verspeelt voorsprong de tweede helft aan 't Goy: 4-3

Het zag er in de rust nog zo rooskleurig uit. Een 2-0 voorsprong, dat zouden de Oude Beloften toch niet meer uit handen geven, zeker? De vraag stellen is hem beantwoorden. Tussen de appelboomgaarden bij 't Goy voetbalde 's-Graveland inde eerste helft rustig en gedegen, ook al omdat 't Goy niet echt aandrong. 's-Graveland kwam een paar keer gevaarlijk voor de keeper. Niels Steenvoorden en Luc te Nuyl zorgden voor de 0-2 ruststand. Na de rust was het slappe hap bij 's-Graveland en deed 't Goy er een schepje bovenop. Binnen de kortste keren stond het 2-2-. Uit een mooie aanval kon Mike Visser de 2-3 maken, waarna 't Goy alweer snel op 3-3 kwam. '-s-Graveland had de 3-4 op de pantoffel maar ook hier miste de overtuiging. Uit de tegenaanval scoorde 't Goy de 3-4. Einde verhaal.
Lees verder...

 27 september
 

's-Graveland krijgt oorwassing van UVV: 1-11

De Oude Beloften staan weer met beide beentjes op de grond. De overwinning van vorige week zat misschien te vers in het geheugen, waardoor de scherpte tegen UVV vandaag ontbrak. Je kan ook zeggen dat UVV vandaag een of twee maten te groot was voor 's-Graveland. Vanaf de aftrap zaten de Utrechters er goed bovenop. 's-Graveland had geen antwoord op het technisch, tactisch en conditioneel overwicht. Binnen tien minuten stond het al 0-3. Dat was dus nog voordat het speciaal uitgedachte wisselsysteem van Jeroen te Nuyl in werking was getreden. Om de tien minuten zouden daarbij vier verse krachten het veld in komen. Door blessures en vermoeidheid heeft het systeem niet echt uit kunnen pakken zoals de Grote Kale Leider bedacht had. In ieder geval, het deed allemaal niets af aan de overmacht van UVV. Gauw vergeten deze nederlaag.
Lees verder...

 25 september
 

Geen gelukkige start van 45-plus competitie

Ook dit seizoen zijn Oude Beloften ook actief op de vrijdagavond, wanneer de leeftijd van de tegenstanders iets meer overeenkomst met de eigen leeftijd; De 45-plus competitie. De eerste competitieronde was wegens administratieve chaos op de club overgeslagen. Gelukkig kon nog ingestroomd worden in de tweede ronde. Weer zo'n beetje de zelfde tegenstanders als vorig seizoen: Muiderberg, Huizen en twee teams van Eemnes, VIer wedstrijden van twintig minuten, een keer gelijk, drie keer verloren. Jeroen te Nuyl: "We zochten nog erg naar onze vorm. Drie keer met maar een doelpunt verschil verloren. Dat biedt natuurlijk wel perspectief. Nou ja, ook even lekker kunnen bijkletsen met voorzitter Koen Janmaat. Over twee weken is het weer bij Eemnes."
Een fotoimpressie...

 21 september
 

Correctie!

Ingezonden mededeling:
Beste webredactie,
Laat ik beginnen met weer alle hulde voor het (foto)verslag van zondag. Toch zie ik graag een kleine correctie: niet Vincent Weggemans maar uw kale leider himself scoorde de eerste goal, met links nog wel. Wil ik toch ff kwijt…
Uw aanvoerder, Jeroente Nuyl


Naschrift redactie: Excuus Jeroen. Betreffende redacteur aangesproken. Verslag aangepast.

 20 september
 

's-Graveland zonder wissels naar winst bij PVC: 2-4

De eerste punten van het seizoen zijn binnen. Op het Utrechtse Kanaleneiland werd PVC door de Oude Beloften uit 's-Graveland verslagen. De Blauw-Witten moesten vol aan de bak want wissels waren de hele wedstrijd niet voor handen. Elk nadeel heb z'n voordeel, bleek maar weer eens. 's-Graveland speelde vanuit een organisatie die stond als een huis. Luc op de goal, achter Menno, Ronald en Frits, Vincent als verbindingsofficier en voorin Mike en Jeroen. PVC kwam nog wel op een 1-0 voorsprong maar voor de 's-Gravelandse spelers was van meet af aan duidelijk dat er hier met rust en regelmaat punten waren te halen. En zo geschiedde.
Lees verder...

 13 september
 

Oude Beloften verliezen ouverture nieuwe seizoen bij sv Baarn: 5-2

De eerste klap is een daalder waard, zeggen ze wel eens. Maar die eerste klap moeten de Oude Beloften uit 's-Graveland nog uitdelen. Vandaag werd er vooral geïncasseerd. Sv Baarn, nieuwkomer in de competitie, was duidelijk beter. Waar Baarn rustig aan de bal was, was 's-Graveland onrustig. Waar Baarn de bal een tijdje in de ploeg kon houden, was 's-Graveland hem vaak al weer snel kwijt. De eerste helft kon de schade nog enigszins beperkt worden. Met een 3-2- achterstand werd de thee geserveerd. Na de rust maakte Baarn snel 5-2 en nam toen gas terug. 's-Graveland probeerde het wel, maar kon geen spreekwoordelijke vuist maken.
Lees verder...

 14 augustus
 

Teruggekomen Oude Belofte Pim van Leeuwen: "Ik heb er zin an"

The Come Back Kid Pim van Leeuwen wil dit seizoen weer zijn opwachting maken bij de Oude Beloften. Pim: "Destijds was ik het plezier in voetbal een beetje kwijt geraakt en ben ik er mee gestopt. Nu, na een jaar of twee, begint het toch weer te kriebelen. Misschien komt het omdat ik vergeten ben af te bouwen. Mijn lichaam vraag t gewoon weer om beweging. En ja, voetballen is voor mij net als zwemmen, dat verleer je niet. Binnenkort ga ik maar eens een keertje trainen. Oh, is Jeroen te Nuyl al met trainen begonnen? Dat wist ik niet. Had ie wel eens mogen zeggen. Ik zal hem eens bellen en vragen om hoe laat het begint.
Pim van leeuwen organiseerde ook dit jaar weer de Fantasy Football League. Een soort "coach van het jaar", maar dan anders.
Lees verder...

 8 augustus
 

Indeling 7x7-competitie bijna identiek aan vorig seizoen

Het was een formaliteit maar de sectie amateurs van de KNVB wilde het toch feestelijk houden. Voor de vorm werden elf ping-pong-balletjes in een schaal gegooid met daarin de namen van teams die uit zouden gaan komen in de 1e klasse A van de Mannen Zondag, 35+ 1, 1e klasse A. Een van de fotomodellen, die auditie deden voor de loting van de EK in Frankrijk, haalde vervolgens de balletjes uit de schaal en las de namen van de teams voor. Een leuk gezicht. Kort en goed: de indeling komt zo'n beetje overeen met vorig seizoen, met de toevoeging van twee nieuwkomers Baarn en 't Goy.
André Janmaat, Bestuurslid van de sv 's-Graveland en Chef Technische Zaken, maakt een voorbehoud: "Ik heb aanvoerder Jeroen te Nuyl gewaarschuwd dat de indeling op het laatste moment nog wel eens wil veranderen. Daar doet geen Frans fotomodel wat aan."

 1 augustus
 

Aanvoerder Jeroen te Nuyl hervat de training

Jeroen te Nuyl: "Ja, lekker hoor. Ouderwets op de dinsdagavond lekker ballen. Zoals gewoonlijk zijn de jongens van 's-Graveland 4 en 3 al vroeg in de weer. Wij kunnen daar prima bij aansluiten. Dus bij deze roep ik alle Oude Beloften op om op dinsdagavond te komen trainen. Dan kunnen we eindelijk eens een keer scherp aan de competitie beginnen. Mijn ambitie is toch weer mee te doen in het linkerrijtje. Kortom: tot volgende week dinsdag, iedereen. Nee, ik heb nog geen nieuws over de selectie van volgend jaar. Ik ben nog in gesprek met een paar jongens. Wel twee andere nieuwtjes. Het bestuur heeft, na lang aandringen van mijn kant overigens, besloten een speciaal contributie-tarief in te stellen voor de 35+deelnemers. Daardoor nog aantrekkelijker om op zondag te gaan voetballen. Het andere nieuwtje betreft de vaste scheidsrechter van komend seizoen. Joost te Nuyl zal volgende week het contract tekenen. Het gaat nog even om de kleine lettertjes maar daar komen we wel uit."

   
   
   
 
eXTReMe Tracker