's-Gravelands Oude Beloften
 
Oude Beloften
 
   Vroeger Club Uit     Mail    
© Vijfde Dimensie, jaargang 21 
 
20 juni
Uitgestelde Nieuwjaarsbijeenkomst 2021 groot succes
Al vele jaren organiseren de Oude Beloften een eigen nieuwjaarsbijeenkomst. Veelal wordt daarbij een Duitse stad als locatie gekozen om er eens even helemaal uit te zijn. Dit jaar gooide Corona echter roet in het Duitse Nieuwjaarsbiertje. Jammer, maar organisator Frank Scheltus is niet voor één gat te vangen.
Frank Scheltus: "Ik ben onlangs nog door diverse Duitse steden benaderd om nog even te wachten met onze nieuwjaarsreceptie tot de Duitse horeca weer open ging. Dat duurde me te lang. Het is een ongeschreven regel dat je een nieuwjaarsreceptie organiseert in de eerste helft van het betreffende jaar, dus ik heb het nu veel dichter bij huis gezocht. Ottenhome aan de Wijde Blik leek me een prachtige locatie voor onze bijeenkomst, uitstekend per boot te bereiken vanaf onze vereniging. De traditionele ingrediënten van de Duitse nieuwjaarssrecepties heb ik zoveel mogelijk behouden: De gezamenlijke heenreis, een tussenpilsie, een nieuwjaarstoespraak door aanvoerder Jeroen te Nuyl, een heerlijke gezamenlijke maaltijd aan één grote tafel, een pub-quiz met als eerbetoon aan Oude Belofte Joost te Nuyl de openingsvraag "Welke kleur is Cyaan?", een tussenpilsie en gezamenlijke terugreis. Ik heb veel lachende gezichten gezien. Ik ga er maar vanuit dat het goed bevallen is. Wat mij betreft gaan we volgend jaar weer naar Duitsland, maar dat zien we dan wel weer."
Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie speelden de Oude Beloften nog een oefenwedstrijdje tegen 's-Graveland 35+ 3. De wedstrijd werd met 3-0 verloren.
Fotoimpressie...
   
13 juni
Jubilaris Stok van den Burg gehuldigd op Nationale Voetbaldag
Zondag 13 juni was het voor de senioren van de sv 's-Graveland de Nationale Voetbaldag (De officiële Nationale Voetbaldag was zaterdag 12 juni, red.). De club had er een waar voetbalfeest van gemaakt. Alle senioren werden gemixt in teams. Heren, dames, selectiespelers en veteranen werden in een team  ingedeeld dat samen een proeve van bekwaamheid mocht afleggen op voetbalgebied. Beach-footvolley, Passing, Latjeschieten, partijtje, van iedereen werd het uiterste gevraagd van techniek en teamwork. Het geheel was uitstekend georganiseerd. De deelnemers genoten volop. Na de feestelijke prijsuitreiking op het zonnig terras, volgde het hoogtepunt van de dag. Voorzitter Marc Degekamp riep Stok van den Burg  naar voren om hem te onderscheiden voor zijn 30-jarig jubileum. Op de reguliere jubilaris-vieringen op de nieuwjaarsreceptie was Stok de laatste jaren niet aanwezig. Vandaar dat vandaag de gelegenheid werd aangegrepen om de sympathieke brandweerman letterlijk en figuurlijk in het zonnetje te zetten.
Lees meer...
   
23 mei
Geen beachfootvolley maar een onderling partijtje
Jeroen te Nuyl: "Het was vandaag de bedoeling dat we met het team ons uit zouden gaan leven in de twee zandbakken met volleybalnetten die recent op de club zijn aangelegd. Dat had heel leuk geweest, maar het weer werkte niet bepaald mee. Voor beachfootvolley moet de zon schijnen en moet het een beetje droog zijn. Je moet op blote voeten het zand in, met bikini of zwembroek, net wat je wil. Vanochtend was het bewolkt en regenachtig dus het beachfootvolley werd met meerderheid van stemmen afgelast. Maar goed, omdat we toch op de club waren, hebben we met Giliam, Niels, Stok, Luc, Frits, Martijn, Rick, Jarno, Frank en ikzelf maar een onderling partijtje gedaan. Dat ging er serieus aan toe met kinderachtig en onsportief gedrag van de jongens waar ik met mijn team tegen speelde. Jammer! Ik zal geen namen noemen. Maar goed, weer effe lekker gevoetbald en daarna hebben we het onder het genot van een biertje op het terras allemaal uitgepraat. Wat mij betreft is dit iets om komende zondagen te herhalen."
Lees meer...
   
25 april
Ook Oude beloften vieren 100 jaar Blauw-Wit
100 Jaar en nog springlevend, sv 's-Graveland was eergisteren precies een eeuw oud.  Jeroen te Nuyl: "Ik wil, namens alle spelers van ons team, vanaf deze virtuele plek, de club van harte feliciteren met het honderdjarig bestaan. Nog vele sportieve, gezonde en gelukkige jaren gewenst. Ons Oude Beloften-team is vast van plan om nog heel wat jaartjes bij de SV door te voetballen. We hebben het enorm naar onze zin bij deze fantastische club."
"Wat jammer dat we dit heugelijke feit nu niet op gepaste wijze kunnen vieren. Dat gaan we zeker nog wel een keertje inhalen. Natuurlijk ben ik zaterdag naar de Meenthof gegaan om het jubileumboek te kopen. Ik moet zeggen: het ziet er fantastisch uit. Helemaal leuk was dat onze Oude Belofte Sander de Leeuw achter de feestelijk blauw-witte kraam stond om de boeken en andere 's-Graveland-artikelen te verkopen. Na het bezoek aan de Meenthof zijn we met de belangrijkste spelers uit het team nog samengekomen in de tuin van keeper Frank Scheltus, alles Corona-proof natuurlijk."
"Wat ik heel bijzonder vind, is dat Marc Degekamp (de voorzitter van de SV, red.) vandaag samen met Sander de Leeuw bij mijn broer Joost langs is geweest om hem een exemplaar van het jubileumboek te overhandigen.  Ik weet zeker dat Joost dit enorm op prijs stelt. En trouwens niet alleen Joost, maar alle Oude Beloften. Hulde! Dank! Super gedaan!"
Lees meer...
   
28 februari
Frank Scheltus verbaast zich over Elftallen van de eeuw
Frank Scheltus via de mail: "Misschien kijken spelers en supporters van de Oude Beloften, net als ik, wel eens op de website van de club. Dit seizoen hebben ze daar een nieuwe rubriek geïntroduceerd: 'Het elftal van de eeuw'. Leden mogen daar laten weten welke spelers ze in hun favoriete elftal van de eeuw zouden opstellen. Inmiddels hebben drie oude beloften dat gedaan: Menno van den Brand, Sander de Leeuw en Stok van den Burg. Bij de keuzes van deze teamgenoten moest ik meteen denken aan een uitspraak van Ome Joop: 'Nee, nou wordt ie mooi!!!'. Ze kozen de beste spelers ooit, maar ik mis nogal wat namen van ons aller Oude Beloften. Leuk, daar doe je dan elke week je best voor. Nou weten we dat het korte termijn-geheugen van Menno niet al te best is, dus het kan best zijn dat hij de laatste twintig seizoenen van de eeuw over het hoofd heeft gezien. Stok maakt het helemaal bont, door zichzelf in zijn elftal van de eeuw op te stellen. Hopelijk speelt zijn elftal alleen thuiswedstrijden, anders spelen ze met tien man. Over Sander de Leeuw wil ik het maar even niet hebben. Maar hij had op zijn minst onze aanvoerder Jeroen op kunnen stellen of anders mij bijvoorbeeld op de goal. Zou me niks verbazen als onze Grote Kale Leider dit niet over zijn kant laat gaan. Ik vraag me af of er een plekje voor deze drie jongens is in het zevental van volgend seizoen. Ja sorry, maar dit moest ik effe kwijt. Blijf fit en gezond allemaal! Groet, Frank."
   
24 december
Jeroen te Nuyl wenst iedereen een vrolijk kerstfeest
Bovenste beste voetbalvrinden,
Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om jullie en jullie naasten via deze onsympathieke weg voor de komende feestdagen het allerbeste te wensen in blakende gezondheid. Ik vrees dat het nog wel even zal duren voordat we elkaar weer snikkend in de armen kunnen vallen, dan wel liefdevol uitfoeteren na weer een gemiste kans…  Maar niet getreurd: deze kans is niet te missen en geeft jullie de mogelijkheid toch met mij in contact te blijven! Klik op deze link en word abonnee op het YouTubekanaal van BM. Mijn dank is groot en de beloning uit de ‘wonderpot’, oftewel de feestsigaar uit eigen doos, zal volgen zodra het mogelijk is. Bijgaand vindje nog als tip mijn favoriete Kerstrecept: Peking Eend zonder eend maar met komkommer.
Blijf fit allemaal, warme groet, uw toegenegen kapitein
Lees meer...
   
3 november
Giliam Hagen ziet Abraham 
Het is vandaag een heugelijke dag. Oude Belofte Giliam Hagen viert namelijk zijn vijftigste verjaardag. Zou je niet zeggen. De robuuste verdediger staat in het veld nog steeds prima zijn mannetje. Dit seizoen ging het tot de Corona-stop helemáál lekker. Giliam scoort aan de lopende band en hoeft in het topscorers-klassement alleen superspits Jarno van Diermen voor te laten gaan.
Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Op Giliam kan ik als aanvoeder echt bouwen. Volgens mij speelt hij al vanaf 2007 bij de Oude Beloften. Hij is een betrouwbare speler. Hij is er altijd. Speelt altijd een robuuste partij. Kopsterk. Hard Sschot. Is altijd fanatiek, nooit gemeen. Is soms wat brutaal tegen de scheidsrechter. Kortom: Een gouwe gozer. Ik wens hem een fijne verjaardag en hoop dat ie nog lang met ons zal blijven voetballen. Wat dat betreft hoeft leeftijd niet het probleem te zijn, weet ik uit ervaring."
Foto-impressie
   
1 november
Organisatie nieuwjaarsreceptie zorgt voor lichtpuntje aan de horizon
Frank Scheltus: "Verschillende Duitse steden hadden verregaande interesse in het binnenhengelen van onze nieuwjaarsreceptie 2021. Maar voorlopig hebben de organisatie en ik in goed overleg besloten ons uitje even in de koelkast te zetten, net naast de tussenpilsies. Neemt niet weg dat ik van het positieve wil uitgaan: Wil iedereen de datum 16 januari 2021 met dik potlood in de agenda noteren voor de nieuwjaarsreceptie van de Oude Beloften? Tegen die tijd zien we wel hoe we een beste-wensen-pilsje kunnen drinken met elkaar. Blijf fit en gezond. En de groeten van het hele comité ter organisatie van de receptie"
Een uitstekend initiatief van onze talentvolle doelman, naar wij dachten. Hulde!

En toeval of niet maar ook Kees Langerak steekt de Oude Beloften via de mail een hart onder de riem. Met zelfs een suggestie voor de locatie van de nieuwjaarsreceptie.
Aan de Oude Beloften,
Het valt allemaal niet mee en dus is het goed dat we een teken van leven geven. Ik weet zeker dat dit mooie lied daarbij zal helpen.
Lieve groeten, Cornelis One touch

Fritz Wunderlich: "Ich weiss auf der Wieden ein kleines Hotel"
   
18 oktober
Spelers 's-Graveland denken het hunne van stilleggen competitie 
Jeroen te Nuyl: "Ik had het vorige week al een beetje voorspeld. En inderdaad afgelopen dinsdag hebben we van premier Rutte gehoord dat we het sporten voor minimaal vier weken kunnen vergeten. Best logisch als je ziet hoeveel besmettingen er worden geregistreerd. Heel even hoopte ik nog dat er naast het prof-voetbal ook een uitzondering zou worden gemaakt voor het 35+ voetbal, maar dat bleek niet aan de orde. Via de competitie-app was er direct druk overleg of, en zo ja hoe, de gecancelde wedstrijden moeten worden ingehaald. Mijn mening is dat we zoveel mogelijk willen voetballen, dus alles graag willen inhalen op de zondagen die nu als 'vrij' gepland staan. Afgesproken is dat we over vier weken weer contact hebben met de team-aanspreekpunten. Hopelijk kunnen we dan weer gaan voetballen. Zoals we hopelijk zoveel andere dingen ook weer kunnen gaan doen. Trainen zit er voorlopig ook niet in, dus ik zou zeggen iedereen moet er zelf voor zorgen dat ie gezond en fit blijft in deze lastige periode. Tot gauw!"
Lees meer...
   
11 oktober
's-Graveland de meeste kansen, PVC 1 de meeste doelpunten: 4-2
Ook bij PVC vandaag het nieuwe normaal in het amateurvoetbal: kantine en douches gesloten. Een stuk minder gezellig, maar het is even niet anders. 's-Graveland heeft het traditioneel lastig met PVC 1. Meestal blijft het met lege handen achter. Heel af en toe een nipte overwinning, zoals de 8-7 van een paar seizoenen geleden. Vandaag leek het allemaal niet zo'n probleem te worden. Het eerste kwartier van de eerste helft kreeg 's-graveland een aantal goede kansen om de score te openen. Het leek een kwestie van tijd voordat de 0-1 zou vallen. Dat gebeurde echter niet. PVC kwam op 1-0, 2-0 en 3-0. Door mooie uitvallen en foutjes in de blauw-witte verdediging. 3-0 was ook de ruststand. Na de thee (goed geregeld PVC) had 's-Graveland de hoop nog niet opgegeven. Al eerder werd dit seizoen immers een 3-0 achterstand weggewerkt bij PVCV. In de tweede helft voetbalde PVC vooral in de achterste linie, waarbij de keeper ook veelvuldig mee mocht doen. Hun goed recht. 's-Graveland wachtte de kansen af, die ook sporadisch kwamen. Uit een uitval scoorde PVC echter de 4-0. 's-Graveland liet ook toen de moed nog niet zakken. Via een combinatie met Frits, scoorde Giliam de 4-1. Daarna scoorde Jarno eerst een ten onrechte afgekeurd doelpunt en daarna nog een goedgekeurd doelpunt (4-2). De tijd ontbrak echter om de score verder recht te trekken. Jammer maar helaas.
Foto impressie...
   
 4 oktober
's-Graveland niet in de problemen tegen PVC 2: 4-0
Het was vandaag een opmerkelijke voetbalzondag. Door de maatregelen tegen het Corona-virus bleef vandaag op de sv 's-Graveland de kantine dicht en mocht er niet gedoucht worden. Dan blijkt weer eens hoe belangrijk de derde helft in het voetbal is, en al helemaal bij de 35+. De 4-0 overwinning kon daarom niet echt gevierd worden. Tegenstander PVC2 kon geen drankje aangeboden worden. Jammer! Hopelijk wordt het allemaal snel weer een beetje normaal. 's-Graveland trad vandaag aan met: Jeroen, Jarno, Harun, Bert, Frank, Frits, Sander, Stok en Giliam. De start was uitstekend. Al na twee minuten lag de bal in het net bij PVC. Jarno maakt een combinatie met Giliam mooi af. Het leek of 's-Graveland na tien minuten gas terugnam. PVC mocht meer in de wedstrijd komen. Kansen waren er nog wel, maar met de rust bleef het 1-0. Na de thee, o nee, er was geen thee, hield 's-Graveland het initiatief. Een doelpunt zat er echter nog niet snel in, totdat  Sander uit een korte-corner-combinatie met Frits de 2-0 scoorde. Jarno scoorde uit een uitbraak knap de 3-0 en Giliam uit een vrije trap met een kanonskogel de 4-0. Een degelijke overwinning, niets aan het handje.
Natuurlijk ging er veel aandacht uit naar Jeroen die afgelopen week te zien was in de finale van Met het mes op tafel. Professor te Nuyl miste op een haar na de dubbele prijzenpot. In plaats van met vijfduizend euro, wordt de 's-Gravelandse wonderpot nu aangevuld met vijftienhonderd euro. Ook leuk.
Foto impressie...
   
 27 september
's-Graveland buigt 3-0 achterstand bij PVCV om in overwinning: 3-6
Jeroen te Nuyl: "De ziekenboeg bij ons zit behoorlijk vol, dus het was even de vraag of ik vandaag genoeg spelers in Vleuten op zou kunnen stellen. Gelukkig konden we de noodgevallen-optie bij Rick Kalis lichten en ging de vakantie van Jarno naar Luxemburg niet door. Vandaar dat we vandaag de beschikking hadden over mezelf, Rick, Jarno, Harun, Bert, Frank, Frits, Sander en Giliam. Bijna iedereen had zich thuis al omgekleed vanwege de Coronamaatregelen bij PVCV. In de praktijk bleek dat niet nodig. We kregen een mooie kleedkamer. Met PVCV hebben we het traditioneel lastig. Er lopen een paar handige jongens bij. Vandaag zag ik de bui ook alweer hangen. We begonnen slapjes. Na goed 10 minuten stonden we al met 2-0 achter. Gelukkig herpakten we ons enigszins. Wij kregen veel en ook goede kansen, maar via een uitvalletje werd het toch 3-0 voor PVCV. Gelukkig kon Jarno voor 's-Graveland nog iets terugdoen. Hij bepaalde de ruststand op 1-3. Na de thee pakten we het weer goed op en was het feitelijk eenrichtingsverkeer naar de Vleutense goal. Doelpunten konden niet uitblijven, zou je zeggen . Het duurde even, maar na de 3-2 van Giliam ging het hard. Opluchting was er na de gelijkmaker. De blauw-witte voetbalvechtmachine wist echter niet van ophouden. 's-Graveland benutte de kansen goed en liep in de laatste tien minuten van de wedstrijd uit naar 3-6. Klasse! Deze lijn moeten we zien vast te houden."
Foto impressie...
   
 20 september
Openingswedstrijd nieuwe seizoen tegen Soest gaat verloren: 2-5
Jeroen te Nuyl: "We weten dat So Soest een van de betere tegenstanders is uit deze competitie. Dus in die zin had ik eerlijk gezegd vandaag al rekening gehouden met een verlies. Onze oefencampagne is niet al te best verlopen, maar wat dat betreft zag ik vandaag zeker een stijgende lijn in ons spel. We kwamen aan de start met mezelf, Frits, Jarno, Sander, Harun, Bert, Giliam, Alfred, Frank en Menno. Voor de wedstrijd sloten nog wat geblesseerde spelers aan voor de officiele teamfoto. We begonnen de wedstrijd voorzichtig, Soest kreeg goede kansen, wij een paar kansjes. We waren bijna met 0-0 gaan rusten maar vlak voor tijd viel de 0-1. In de rust heb ik iedereen bemoedigend toegesproken. Wat mij betreft moesten we snel de 2-1 maken. Wat dat betreft zie je maar weer dat niet iedereen zit op te letten bij zijn kopje thee. In de tweede helft ging het hard. Voor we het wisten stonden we met 0-4 achter. Gelukkig toonden we veerkracht, of Soest liet zich wat terugzakken, dat kan natuurlijk ook. In ieder geval maakte ik zelf de 1-4, balletje achter het standbeen, nog veel complimenten na de wedstrijd over gekregen. Even later werkte de keeper van Soest een voorzet van Alfred in eigen doel (2-4). Weer later nam Frits een voorzet op zijn pantoffel waarmee bijna de 3-4 binnen viel. Helaas, het mocht niet zo zijn. Soest speelde het goed uit. Eindstand 2-5. Het goede nieuws is: We hebben alles nog in eigen hand."
Foto impressie...
   
 6 september
Oefenwedstrijd tegen 's-Graveland 35+ 3 gaat ook verloren: 6-0
Jeroen te Nuyl: "Natuurlijk had ik op een beter resultaat gehoopt vandaag. In theorie zouden wij wat meer voetballend vermogen moeten hebben dan het team dat dit seizoen voor het eerst op een half veld gaat voetballen. In de praktijk zie je echter dat wij het lastig hebben met de snelheid en het combinatiespel dat zij op de mat leggen. Niet zo gek misschien als je bedenkt dat er ongeveer dertig jaar verschil zit tussen onze oudste speler in de selectie en hun jongste speler in het team. Nou ja, we hebben weer veel geleerd vandaag. Kijk, als je elke oefenwedstrijd met 10-0 wint, zou het ook niet goed zijn. Doordat we nogal wat geblesseerden en afwezigen hadden vandaag, was er geen gedoe met wisselen en alles. We waren met negen man, behalve ikzelf met Frank, Jarno, Alfred, Harun, Niels, Giliam, Frits en Stok. Menno had er ook gewoon bij kunnen zijn, maar die viel in als scheidsrechter voor Pim die zijn dochter moest helpen verhuizen naar Eindhoven de gekste."
"Om nou te zeggen dat we helemaal klaar zijn voor de competitie, lijkt me wat overdreven. Misschien dat ik volgende week nog een laatste officiële training organiseer. De spelers moeten in ieder geval de mail in de gaten houden."
Foto impressie...
   
 30 augustus
Oefenen, oefenen, oefenen, oefenen...
Jeroen te Nuyl: "We nemen de voorbereidng op dit seizoen heel serieus. Vorige week was het natuurlijk voor iedereen de eerste keer dat er weer een bal werd aangeraakt. Willen we dit seizoen een beetje meedoen om de prijzen, dan moeten we er vanaf de eerste wedstrijd staan. Daarom wilde ik vandaag ook een lekker fanatiek partijtje met alle spelers. Dat is in zekere mate gelukt. Ik had natuurlijk op een grotere opkomst gerekend. Ronald is afgelopen vrijdag geblesseerd geraakt, waarschijnlijk een gekneusde rib. Dat is mijn mening. Hij gaat maandag nog even naar de huisarts voor een second opinion. Vandaag hebben we lekker vijf tegen vijf gespeeld met behalve mijzelf, Niels , Jarno, Giliam, Frank, Frits, Luc , Bert, Stok en Harun. Ging goed hoor. Jammer dat sommige jongens een beetje onsportief zijn. Mijn team stond ruim voor en met de "laatste goal heb alles" zouden we dan toch nog verloren hebben. Onzin natuurlijk. Ik merk dat de scherpte er langzaam begint te komen. Volgende week oefenen we tegen 's-Graveland 3, qua 35+. Dan kunnen we echt een beetje zien waar we staan, qua voorbereiding en alles."
Foto impressie...
   
 23 augustus
Nuttige oefenwedstrijd verloren van 's-Graveland 35+ 1: 7-1
Zonder enige voorbereiding namen de Oude Beloften het vandaag in een oefenwedstrijd op tegen het eerste 35+team van 's-Graveland.
Jeroen te Nuyl: "De uitslag van deze wedstrijd zegt me niet zoveel. We weten natuurlijk al langer dat er bij het eerste team behoorlijk wat kwaliteit aanwezig is. Waar ik ten eerste heel erg mee tevreden was, was de kwantiteit aan onze zijde. Onze selectie telde vandaag maar liefst 15 spelers. Hartstikke mooi, natuurlijk, In theorie hebben we 18 spelers, Fred, Bert en Rick waren er vandaag niet bij.
Ik heb ervoor gekozen om met twee teams te spelen, oftewel elke helft per kwartier zeven man in het veld. Dat ging best goed. Verdedigend stond het niet slecht. Aanvallend hadden we meer moeten brengen. Nou ja, we hebben nog een paar weken voorbereiding voor de competitie begint. Elke speler kan zich nog bewijzen."
Lees Meer...
   
 3 augustus
Aanvoerder roept op tot trainen en oefenwedstrijd
Jeroen te Nuyl (foto archief, red.): "Mannenbroeders, hoop dat jullie allen hebben genoten van een fijne vakantie, dat nog doen of nog gaan doen. Anyway, mij heeft via Niels het verzoek bereikt om op zondag 23 augustus een oefenpotje te spelen tegen 35+ 1. Dus de bekende vraag: wie wel en wie niet? Verder alvast gemeld dat de competitie, die dus 20 september zal beginnen, is uitgebreid met Schalkwijk en dus uit 14 teams zal bestaan! Een mooi succes voor initiatiefnemer Michel van PVC en een Gene Simmons-achtige uitgestoken tong richting KNVB, dunkt mij. Tot slot: de velden zijn en blijven gewoon open om te trainen, heb ik begrepen. Voor wie het even kwijt is: dat doen we normaal op donderdagavond, rond 20.30 uur. Tot donderdag!"
   
 1 augustus
Webredactie verwerft rechten op maken sigarenbandjes
Frits van der meer: "Ik struin op het internet wel eens veilingen af, voor mezelf. Bij een zo'n veiling zag ik dat ze er de rechten op de vervaardiging van sigarenbandjes van het merk Hudson aanboden. Dat leek mij meteen iets voor ons team en de website. Het merk Hudson bestaat al zo'n 60 jaar niet meer, maar stel dat ze weer sigaren gaan maken onder die naam, dan zijn wij  spekkoper, qua publiciteit dan. Mijn bedoeling is van alle spelers een eigen bandje te maken, die mogelijk dus echt gebruikt gaan worden. En denk eens aan alle mogelijke woordespelingen op de site: "sigaar uit eigen doos", "klapsigaar", "Oude Beloften de sigaar..",  noem maar op. Aflslag was op een mooi prijsje. Als ik van elke speler zeven tientjes krijg, legt de webredactie het verschil bij. Mooi toch?
   
 11 juli
KNVB betreurt gang van zaken indeling 35+ 7x7 district West 1
Jan Smit voorzitter van de Raad van Commissarissen van de KNVB is uiterst teleurgesteld: "Ik heb het afdelingsbestuur van het district West 1 persoonlijk op het kunstgras-matje geroepen. Door het Corona-virus is er natuurlijk veel verwarring bij iedereen, maar we hebben het hier nog niet over de gekke koeien ziekte. Waarom in West 1 een streep is gezet door de 7x7 op zondag is mij een raadsel. En inderdaad heel zuur voor een club als 's-Graveland die maar liefst drie teams actief heeft in de 35+. Extra zuur omdat de club volgend jaar 100 jaar bestaat. En misschien wel het zuurst omdat de club een mooi extra kunstgrasveld heeft neergelegd. Zoals je misschien weet, ben ik zelf fan van kunstgras. Ik beloof dat we volgend seizoen weer een competitie gaan verzorgen voor de oudere jongeren uit 's-Graveland.
   
 22 juni
Aanvoerder 's-Graveland 35+ 2 blij met nieuwe competitie
Jeroen te Nuyl: "De spreekwoordelijke kogel is door de KNVB-kerk. Gisteren hebben we via ZOOM een overleg gehad met de andere teams die volgend seizoen ook gewoon 7x7 willen voetballen op de zondag. Op de club zat ik met Mark Jans en Remko Kempers (de vertegenwoordigers van de andere 's-Gravelandse twee 35+ teams, red.) voor de laptop. Het was een goed en duidelijk gesprek. Michel Marree van PVC, had een mooi uitgewerkt voorstel. De KNVB leek op het laatste moment toch op de schreden terug te keren en alsnog 7x7-voetbal aan te bieden op zondag. Onduidelijk en met aanvullende voorwaarden. We waren het er snel over eens dat we het prima voor onszelf kunnen regelen. Let wel: we blijven gewoon lid van de club én van de KNVB, maar we organiseren een competitie met 12 andere teams buiten de KNVB om."
Lees Meer...
   
 21 juni
Michel Marree van PVC neemt initiatief voor wilde 7x7-competitie
Michel Marree is niet alleen begeleider van het het 1e 35+team van PVC, hij is ook voorzitter van de club. Michel: "Dit is natuurlijk een belachelijk besluit van de KNVB. Er zijn zoveel oudere jongens die nog genieten van een potje voetbal op de zondag, en dan dit. Bespottelijk! Voor mij was duidelijk dat ook de andere verenigingen gewoon door wilden gaan met 7x7 op zondag. Ik heb contact met de KNVB opgenomen, maar zij bleven bij hun besluit. Jammer, maar helaas. Ik ben niet bij de pakken neer gaan zitten en heb andere teams benaderd met de suggestie een eigen competitie op te zetten. Dat is gelukt. In een ZOOM-meeting hebben we met de afgevaardigden van alle teams dit besluit genomen. We hebben de KNVB niet nodig voor een lekker potje voetbal op zondag. Mooi toch!
   
 29 mei
Besluit KNVB: in West 1 geen 35+ 7x7 op zondag
District West 1 van de KNVB-amateur-sectie laat desgevraagd weten geen 7x7-voetbal voor vetereanen te organiseren op de zondag. De argumentatie bij dit besluit: De KNVB staat voor kwalitatief goede competities waarin wij zoveel mogelijk gelijkwaardige teams tegen elkaar proberen te laten spelen op een zo klein mogelijke reisafstand. Vanwege het bovenstaande hebben wij besloten om te stoppen met het aanbieden van 7-tallen op zaterdag en zondag. Wij bieden voor de veteranen een competitie aan voor 11-tallen.
   
 Eindstand per 11 oktober

 

 

G

P

+

-

1

Kismet 35+1

4

12

27

12

2

s Graveland 35+3

4

12

18

6

3

Afc Nautilus 35+1

3

9

14

7

4

SO Soest 35+1

4

9

20

8

5

De Meern 35+1

4

9

30

19

6

s Graveland 35+1

4

9

15

4

7

De Meern 35+2

3

6

9

13

8

s Graveland 35+2

4

6

14

12

9

PVC 35+1

4

3

14

22

10

PVCV 35+1

4

3

7

17

11

Kismet 35+2

3

0

9

13

12

vv Schalkwijk 35+1

3

0

6

21

13

Kockengen 35+1

4

0

9

22

14

PVC 35+2

4

0

6

22

Topscorer 2020-2021
1 Jarno van Diermen 5
2 Giliam Hagen 4
3 Sander de Leeuw 2
4 Jeroen te Nuyl 1
  Frits van der Meer 1
  Eigen Doelpunt Tegenstander 1

sgraveland Oude Beloften

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
eXTReMe Tracker