Thuis Vorige  Volgende   


Website van SV 's-Graveland
         
  10 september
  Oude Beloften beginnen het seizoen goed tegen PVCV: 1-1

De goede voorbereiding van vorige week heeft deze week zijn vruchten afgeworpen. PVCV was de nummer twee van vorig seizoen en daarmee gelijk een sterke tegenstander voor 's-Graveland om het seizoen mee te beginnen. Vorig seizoen hadden de Oude Beloften nog met 10-1 slaag gekregen in de uitwedstrijd. Het was dus niet zo gek dat de Oude Beloften vandaag begonnen met de punt naar achteren. De Oude Beloften traden aan met: Martijn, Pascal, Sander, Luc, Frits, Harun, Rick, Giliam, Niels, Ronald en Menno. Elf spelers, vier reserves, dat was helemaal geen overbodige luxe gezien de weersomstandigheden. Bij temperaturen boven de dertig graden raakten veel spelers na het trekken van een sprintje snel buiten adem. Fijn dat er dan spelers langs de kant staan die uitgerust zijn.
Ondanks dat 's-Graveland behoudend begon, kreeg het wel de eerste kans. Martijn speelde zichzelf na een mooie loopactie vrij, maar zijn schot werd gekeerd door de doelman van PVCV.

's-Graveland 2 - PVCV: 1-1
Ruststand: 1-1
Doelpunt 's-Graveland: Pascal Jongsma
 
's-Graveland trok zich terug op eigen helft en liet PVCV het spel maken. Die tactiek werkte best goed. PVCV kreeg af en toe een kansje, 's-Graveland kwam er af en toe gevaarlijk uit.
Niels Steenvoorden: "Wijj speelden naar onze mogelijkheden. PVCV heeft er een paar handige jongens bij lopen die nog wel eens een actie willen maken. Dat gebeurde dus ook. Bij een zo'n actie stonden wij op het verkeerde been en schoot PVCV knap binnen (0-1). Daarna hielden we de boel achter goed dicht. Ondertussen bleek wel dat er af en toe wat gaten vielen in de verdediging van PVCV. Daar maakte Pascal handig gebruik van. Hij liep een gat in, kreeg de bal, kapte zijn tegenstander uit met links en schoot beheerst in met rechts (1-1). Een mooi doelpunt waardoor we weer op gelijke hoogte kwamen."
         
 Giliam Hagen: "De eerste helft kwamen de kansen over en weer. In de tweede helft werden we nog iets meer in het defensief gedrongen en waren de beste kansen voor PVCV. De 1-2 hing in de lucht. De 2-1 kon maar zo vallen. Dankzij goed keeperswerk van Rick - de blauwe reiger - Kalis viel de 1-2 niet. Dankzij het missen van een paar kansjes viel de 2-1 ook niet."
"Al met al kunnen we dus tevreden zijn met een gelijkspel. Na de wedstrijd hebben we er in ieder geval een lekker biertje op gedronken."
         
 
         
 
         
In de rust
 
         
Supporter van de Week

Rafaël Mensen was de enige supporter die vandaag de hitte trotseerde om de Oude Beloften aan te moedigen. Daarbij ging het natuurlijk vooral om zijn vader Martijn.
Rafaël speelt bij de jongens onder 12 en is een van de grote talenten bij de SV. Gisteren de eerste wedstrijd van het seizoen wel 5-3 verloren. Dat is dan weer jammer.

 
         
De Toss

Frits van der Meer: "Aanvoerder Jeroen te Nuyl geniet van een vakantie in Frankrijk. Ik snap ook niet goed hoe hij dat kan plannen bij de start van de competitie. Anyway, op een of andere manier komt die aanvierdersband bij mij om de arm. Geen probleem, in het dagelijks leven neem ik  ook vaak veel verantwoordelijkheden op me."
"We hadden graag op natuurgras gespeeld, maar vanuit de vereniging waren daar bezwaren tegen. Nou ja, het is op het kunstgras goed uitgepakt, mede omdat er goed gesproeid werd."
"Pim van Leeuwen heeft een uitstekende wedstrijd gefloten. Als er gefloten moest worden, floot ie. Dat was niet vaak."
"De aanvoerder van PVCV, Ben, is een aardige oudere jongere en een goede voetballer. Vorig seizoen was ie geblesseerd aan zijn kuitspier. Dit seizoen probeert ie het gewoon weer. Een voorbeeld voor iedereen in de 35+competitie."