Thuis Vorige  Volgende   


Website van SV 's-Graveland
         
  8 oktober
  Kismet 1 troeft de Oude Beloften op alle fronten af: 0-5

Tuurlijk, Kismet 1 had alle drie wedstrijden dit seizoen gewonnen, maar de Oude Beloften zaten ook in een soort van positieve flow. Vandaar dat de 's-Gravelanders hun kansen vooraf helemaal niet zo slecht hadden ingeschat. Helaas. Kismet 1 bleek een degelijke ploeg zonder echt zwakke plekken. De oude beloften werden afgetroefd en kwamen eigenlijk geen moment goed in de wedstrijd. 's-Graveland 2 trad aan met:  Niels, Frits, Pascal, Sander, Giliam, Luc, Ronald, Michel, Martijn en Jurgen Troost, die vandaag gevraagd was als inval-keeper. Jurgen keepte een uitstekende wedstrijd, werd ook door de tegenstander gecomplimenteerd. Het zegt dus wel iets als je met zo'n goede keeper alsnog 5-0 verliest.
Kismet 1 pakte vanaf de aftrap het initiatief. De Oude Beloften werden teruggedrongen op eigen helft. Op zich niet erg, maar het lukte de Oude Beloften niet goed om onder de druk uit te voetballen. De rust ontbrak om de bal goed in de ploeg te houden. Het spel was te statisch. Kismet zat er telkens goed tussen. Met een klein beetje geluk was 's-Graveland op een 1-0 voorsprong gekomen. Helaas strandde Martijn Mensen op de Utrechtse keeper.

's-Graveland 2 - Kismet 1: 0-5
Ruststand: 0-2
Doelpunten 's-Graveland 2: 
 
De 0-1 viel uit een situatie waarbij 's-Graveland de bal niet goed vanuit de eigen verdediging wist weg te werken. Balverlies en een overtreding leverden vervolgens een penalty en de 0-1 op. Jammer, maar kan gebeuren. De 0-2 viel op een moment dat de Oude Beloften met een man meer in het veld stonden. Scheidsrechter Pim van Leeuwen had een speler van Kismet voor vijf minuten eruit gestuurd wegens commentaar op de leiding. Dat weerhield de Utrechters er niet van om toch vooruit te blijven voetballen en de 0-2 te maken.
 
         
  Pascal Jongsma: "In de rust hebben we elkaar nog moed ingesproken en dachten we dat het een wedstrijd met twee gezichten zou kunnen worden. Dat werd het dus niet. Ook de tweede helft werd gedomineerd door Kismet. We mochten blij zijn dat onze keeper Jurgen vandaag goed in vorm was. Zelf hebben we niet veel kansen gecreëerd. Ik zeg "we", maar de tweede helft ben ik langs de kant gebleven. Een soort van preventieve actie, omdat ik vreesde voor een hamstringblessure."
"Laten we niet bij de pakken neer gaan zitten. De sterkste tegenstander hebben we nu gehad. We moeten vanaf nu weer punten gaan pakken."
         
 
         
 
         
 
         
In de rust
 
         
Supporter van de Week

Rafaël Mensen kwam vandaag zijn vader Martijn aanmoedigen. Jammer genoeg viel er niet veel te juichen. Toch fijn om te weten dat Rafaël de volgende keer weer komt supporteren.

 
         
De Toss

Niels Steenvoorden: "Wat een heerlijk weer was het vandaag om te voetballen. Jammer dat het kunstgras niet gesproeid werd vandaag. Ik heb het idee dat ons spel gebaat is bij een nat veld."
"Pim van Leeuwen heeft vandaag prima gefloten. Hij hield het goed strak. Opvallend was natuurlijk dat hij na een handsbal van Michel van Eekert in ons strafschopgebied, floot. Niet voor een penalty maar voor de rust."(Pim verklaarde na afloop dat hij al had geconstateerd dat het rust was en er een nanoseconde later hands werd gemaakt. Vandaar dat hij bleef bij het rustsignaal, red.)
"De aanvoerder Kismet 1 was een aardige jongen en een hele goede voetballer. Ik durf te zeggen een van de betere voetballers uit de competitie."