Thuis Vorige  Volgende   


Website van SV 's-Graveland
         
  1 oktober
  Oude Beloften winnen eerste clubderby van het seizoen van SVS 3: 1-3

De clubderby's die de Oude Beloften elk seizoen spelen tegen SVS 1 en SVS 3 zijn wedstrijden op zich. Niet zelden trekken de Oude Beloften daarbij aan het kortste eind. Vandaag was alles anders. De Oude Beloften wisten het positieve spel van vorige week vast te houden tegen de jonge jongens van SVS 3. De Oude Beloften traden aan met: Niels, Frits, Harun, Pascal, Jarno, Frank, Sander, Giliam, Menno en Rick, die vandaag zijn rol als inval-keeper mocht spelen omdat Job afwezig was door ziekte. Rick keepte een uitstekende wedstrijd.
De SVS 3 had gekozen voor een tacktiek waarbij de Oude Beloften het spel mochten maken en spits Jarno van Diermen strakke bewaking kreeg. Geen onlogische aanpak want het spel maken is niet het sterkste punt van de Oude Beloften en Jarno is dit seizoen goed op schot. Toch was het niet Jarno, maar Sander de Leeuw die na tien minuten in de eerste helft de 0-1 aantekende. Na een knappe combinatie kon hij vrij voor de goal inschieten. De rest van de eerste helft hadden de Oude Beloften de wedstrijd onder controle. Er waren wat kleine kansjes over en weer, maar doelpunten leverden die niet op.

's-Graveland 3 - 's-Graveland 2: 1-3
Ruststand: 0-1
Doelpunten 's-Graveland 2:  Sander de Leeuw, Jarno van Diermen, Frits van der Meer
 
Menno van den Brand: "In de rust hebben we eigenlijk niet zo heel veel tegen elkaar gezegd. Dat scheelt als die jongens van te Nuyl er niet bij zijn. Dan is het meteen wat serieuzer in de kleedkamer. Iedereen zat nu boven zijn bekertje thee z'n eigen verbeterpunten te overdenken. Ja, ik ook, daarom was ik voor de tweede helft ook wat later uit de kleedkamer."  
         
  Niels Steenvoorden: "De tweede helft bleven we goed geconcentreerd spelen. We hadden het verdedigend goed voor elkaar. En als we in balbezit waren speelden we het rustig uit. Dat vond ik van vandaag het grote pluspunt."
"Jarno maakte na tien minuten uit een uitval knap de 0-2. Toen tien minuten later Frits van der Meer de bal tegendraads tegen de touwen schoot (0-3) was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Hoewel, de SVS 3 kwam nog snel terug op 1-3 en perste er daarna nog een soort van offensief uit. Dat deerde ons niet. We bleven overeind. De mooiste overwinning van dit seizoen tot nu toe, wat mij betreft."
         
 
         
 
         
 
         
In de rust
 
         
Supporter van de Week

Het mooie weer lokte een aantal toeschouwers naar ons fraai gelegen sportpark. Roos de Leeuw was er al vanaf het begin van de wedstrijd, en trouwens, ze is er bijna elke week om vader Sander en de andere jongens van de Oude Beloften aan te moedigen. Eerder nam ze nog wel eens een stokpaard mee, maar vandaag niet.

 
         
De Toss

Frank Scheltus: "Vandaag was ik aanvoerder, coach en invaller. Het aanvoerderschap vond ik nog het makkelijkste van de drie. Wat dat betreft merk ik nu dat Jeroen elke week een makkie heeft."
"Qua coaching heb ik het team voor en tijdens de wedstrijd en in de rust, een aantal aanwijzingen gegeven. Die werden over het algemeen goed opgevolgd. Als invaller heb ik wat minder mijn stempel op de wedstrijd kunnen drukken. Nou ja, kan niet alles hebben."
"De scheidsrechter van vandaag heeft prima gefloten. Toch altijd lastig bij zo'n derby. Het was een sportieve wedstrijd."
"De aanvoerder 's-Graveland 3, Daan Hoogenboom, is een aardige jongen en een goede voetballer. Volgens mij doet hij het ook goed in het bestuur. Klasse!"