Thuis Vorige  Volgende   


Website van SV 's-Graveland
         
  22 oktober
  Schalkwijk gewoon iets beter dan Oude Beloften: 4-7

Schalkwijk is al seizoenen lang een geduchte tegenstander van de Oude Beloften. Aan elkaar gewaagd en het gekke is: als er in 's-Graveland gespeeld wordt, trekt Schalkwijk vaak aan het langste einde en in Schalkwijk weten de Oude Beloften nog wel eens te winnen. Vandaag deed zich een bijzondere situatie voor want deze wedstrijd stond eigenlijk op het programma in Schalkwijk, maar werd op verzoek van Schalkwijk gespeeld in 's-Graveland. Vandaar veel verwarring wie nu eigenlijk thuis speelde en wie uit. Ook na de wedstrijd was dat nog niet helemaal duidelijk. Wel duidelijk was dat de Oude Beloften vandaag hun meerdere hadden moeten erkennen in Schalkwijk. De Oude Beloften traden aan met Niels, Giliam, Ronald, Luc, Jeroen, Pascal, Frits, Menno, Jarno, Martijn en Hans Bolt die vandaag uitstekend inviel als gelegenheidskeeper.
Het begon zo mooi. Al na twee minuten scoorde Luc te Nuyl de 1-0 na een mooie voorbereidende combinatie van Martijn en Pascal. Schalkwijk liet zich echter niet uit het veld slaan en tekende al snel de 1-1 aan. Inspelen, kaatsen, inschieten dat deden de Schalkwijkers goed. 's-Graveland had er vaak geen antwoord op. Bij de rust stond het zo al 1-3 voor Schalkwijk.

's-Graveland 2 - Schalkwijk 1: 4-7
Ruststand: 1-3
Doelpunten 's-Graveland: Luc te Nuyl, Jarno van Diermen, Jeroen te Nuyl, Frits van der Meer 
 
Jarno van Diermen: "We hebben wel vaker een achterstand tegen Schalkwijk weggewerkt, dus na de rust kwamen we goed gemotiveerd de kleedkamer uit. Dat pakte goed uit, want na zo'n tien minuten schoot ik zelf de 2-3 binnen. Je voelde daarna dat de 3-3 in de lucht hing. Dat mocht echter niet zo zijn. Schalkwijk maakte de 2-4 en daarna ook nog eens snel de 2-5 en 2-6. Toen was de wedstrijd gespeeld."  
         
  Giliam Hagen (rechts op de foto): "Voor mij was het vandaag dubbel negatief. In de eerste helft ben ik uitgevallen met een liesblessure. Dat had ik vooraf al een beetje voelen aankomen. De extra opgeroepen reserve kwam daarom goed van pas. Schalkwijk was vandaag gewoon beter. Ze leken fitter en ze hebben een hele goede speler, toevallig een buurman van me, die ons vaak op het verkeerde been zette. Maar laat ik ook een positief punt noemen. Na de 2-6 gaven wij niet op. En als beloning kwamen we via Jeroen en Frits nog terug tot 3-6 en 4-7. Wie weet wat er nog gebeurd was als we nog een half uur hadden doorgevoetbald."
         
 
         
 
         
 
         
In de rust
 
         
Supporter van de Week

Behalve dat Hans Bolt een uitstekende wedstrijd keepte, zorgde hij ook voor de supporter van de week.
Sandra kwam man Hans aanmoedigen en nam daarbij ook een aantal scherpe foto's die we op de webredactie goed hebben kunnen gebruiken.  Sandra is dus zowel supporter als fotograaf van week..

 
         
De Toss

Jeroen te Nuyl: "Bij Schalkwijk zagen ze de bui al hangen, letterlijk. Door de hevige regenval zouden de velden bij hun afgelast worden, vandaar dat ik het verzoek kreeg om de wedstrijd bij ons thuis af te werken. Geen probleem natuurlijk. Onze kunstgrasvelden liggen er prima bij."
"Ja, je ziet het goed, ik heb de One Love-aanvoerdersband weer uit de kast getrokken. Ook ik vind dat de KNVB zich onvoldoende hard maakt voor de acceptatie van mensen uit het LHGBTIQ-spectrum. En door het dragen van zo'n band probeer ik daar in de regio Gooi- en Vechtstreek toch wat aandacht voor te vragen. Alle kleine beetjes helpen, is mijn mening."
"Pim van Leeuwen heeft goed gefloten. Hij heeft weer geen foutje gemaakt."
"De aanvoerder Schalkwijk, Gijs, is een aardige jongen en een goede voetballer."