Thuis Vorige  Volgende   


Website van SV 's-Graveland
         
  29 oktober
  Goed combinerende Oude Beloften winnen van De Meern 2: 2-5

Het is een beetje raar om in dit stadium van het seizoen al te spreken over zes punten-wedstrijden, maar vandaag was het er eentje. De Meern 2 op de negende plaats, 's-Graveland 2 op de achtste plaats met een puntje verschil. Afwezige aanvoerder Jeroen te Nuyl had via de team-app de verwachtingen aardig opgeschroefd: "Ik reken op minstens 3 punten". Het team stelde Jeroen niet teleur. De Oude Beloften traden aan met: Niels, Jarno, Rick, Frits, Luc, Martijn, Ronald, Sander, Raymond en Job, die een degelijke wedstrijd keepte.
Vanaf de aftrap controleerden de Oude Beloften de wedstrijd, o.a. door de bal goed rond te laten gaan en al combinerend het doel van de tegenstander op te zoeken. 's-Graveland kreeg in het eerste kwartier een handvol mooie kansen, maar wist er geen te verzilveren. Het benutten van kansen zou ook later in de wedstrijd een probleem blijven. En als je de kansen benut, zegt een oude voetbalwet dat de tegenstander scoort, dat gebeurde dus ook. De Meern maakte via een klutsgoal de 1-1. De Oude Beloften lieten zich echter niet uit het veld slaan Dat leverde in de eerste helft nog veel kansen en twee mooie doelpunten op van Martijn Mensen (1-3). De tweede helft gaf een zelfde beeld als de eerste: 's-Graveland de bovenliggende partij, De Meern loerend op de counter.

De Meern 2 - 's-Graveland 2: 2-5
Ruststand: 1-3
Doelpunten 's-Graveland: Jarno van Diermen (2x), Martijn Mensen (2x), Raymond Voorn
 
Tweede helft, lang verhaal kort: 's-Graveland kreeg nog veel kansen: Jarno maakte de 1-4, De Meern kwam terug tot 2-4 en Raymond Voorn bepaalde met een gericht schot de eindstand op 2-5.
Luc te Nuyl: "We kunnen ondanks de gemiste kansen terugkijken op een goede wedstrijd. Ik zou van een 's-Gravelandse Braziliaanse voetbaltrein willen spreken. En de beste spelers missen wel eens een kansje. Ja inderdaad, ik had zelf ook wel een doelpuntje kunnen maken. Maar het begint bij goed opbouwend voetbal. We hebben een mooie basis gelegd voor volgende wedstrijden. Eigenlijk zou je deze opstelling effe niet meer moeten veranderen tot aan het eind van het seizoen. Maar dat zal Jeroen wel weer geen goed idee vinden."
 
         
  Frits van der Meer: "Volgens mij voetballen we al sinds we zeven tegen zeven voetballen (2014, red.) tegen Cor Spiegels. In eerdere seizoenen voetbalde hij bij Maarssen, waar hij met zijn zoon Cor een levensgevaarlijk duo vormde. Cor en Cor waren een begrip. De jonge Cor speelde in op oude Cor, de oude Cor hield vast en legde de bal neer voor de doorgelopen jonge Cor die meestal onberispelijk inschoot. Het klinkt misschien gek, maar als voetballiefhebber kon ik daarvan genieten."
"Dat was toen. De jonge Cor voetbalt vanwege een knieblessure al een tijdje niet meer. De Oude Cor gelukkig nog wel. Leuk om hem twee keer per seizoen tegen te komen."
         
 
         
 
         
 
         
In de rust
 
         
Supporters van de Week

Vandaag stond Job Blok, alias de Gele Tijger, weer eens onder de lat. En als Job keept zijn zijn vaste supporters ook meestal van de partij. Dochter Luuke en zoon Melle waren vandaag heel tevreden over de prestaties van hun vader. Melle: "Ook omdat we na de wedstrijd een lekker tosti kregen."

 
         
De Toss

Sander de Leeuw: "Vandaag mocht ik aanvoerder zijn. Ik weet niet goed waarom. Misschien heeft het ermee te maken dat we dit seizoen nog geen twee wedstrijden met dezelfde aanvoerder hebben gespeeld. Voor mij geen probleem hoor. In mijn dagelijks werk draag ik ook veel verantwoordelijkheid."
"We speelden zonder scheidsrechter. Daar ben ik op zich niet zo'n voorstander van. Niet alleen omdat er zo een toss door mijn neus werd geboord, maar ook omdat het soms toch handig is dat iemand bij onduidelijke situaties een beslissing neemt. Nou ja, het is allemaal goed gelopen. Het was een sportieve wedstrijd."
"De aanvoerder van De Meern 2, Cor, is natuurlijk een oude bekende, een goede voetballer en een aardige jongen. Hoewel, oud? Hij is pas drieënzestig, vertelde die."