Thuis Vorige  Volgende   


Website van SV 's-Graveland
         
  28 januari
  Oude Beloften winnen eerste wedstrijd in het nieuwe jaar met moeite van PVC: 3-2

Het was duidelijk weer even wennen De Oude Beloften speelden vandaag hun eerste wedstrijd na zes weken zondagsrust door feestdagen en afgelastingen. Het sportieve 2024 werd goed begonnen met een zwaar bevochten 3-2 overwinning op het Utrechtse PVC.
In de tweede wedstrijd van het seizoen had 's-Graveland bij PVC met 4-0 verloren. De Oude Beloften waren dus gewaarschuwd. Er werd aangetreden met Harun, Ronald, Jeroen, Giliam, Niels, Michel, Pascal, Sander, Jarno en Jurgen Troost op wie vandaag een beroep werd gedaan als invalkeeper. In de eerste helft had 's-Graveland een klein veldoverwicht, maar kon dat niet echt in veel grote kansen omzetten. Natuurlijk trekt Jarno van Diermen zich nooit wat van veldoverwicht of spelbeeld aan. Na zich bij een aanval mooi vrij te draaien, schoot hij knap de 1-0 binnen. Lang duurde de 's-Gravelandse vreugde niet. Met een schot van afstand maakte PVC bijna onmiddellijk weer gelijk (1-1). Nog geen minuut later had Ronald van Oostrum, na een knappe loopactie, de 2-1 op zijn linkerschoen. Helaas lukte het hem niet de bal binnen te schieten. Met een gelijke stand werd de kleedkamer opgezocht.

's-Graveland 2 - PVC: 3-2
Ruststand: 1-1
Doelpunt 's-Graveland: Jarno van Diermen, Jeroen te Nuyl, Michel van Eekert
 
Jeroen te Nuyl: "Ik was er bij de heenwedstrijd niet bij, maar ik moet zeggen dat PVC op een of andere manier sterker lijkt dan in eerdere seizoenen. In de rust heb ik tegen de jongens gezegd dat zij het koppie erbij moesten houden. Verslappen tegen dit PVC kan dodelijk zijn. De tweede helft ging even stroef als de eerste helft. Toch leuk dat ik dan zelf de 2-1 kan binnen schieten na een mooie combinatie. Ook weer jammer dat het een minuut daarna alweer 2-2 staat, ingeleid door slordig balverlies."
"Goed dat Frank Scheltus (rechts op de foto rechts) er vandaag bij was. Ik zet hem graag in als wissel-coach. In het verleden gebeurde het nog wel eens dat een te wisselen speler al het veld uitliep, terwijl de wisselspeler nog niet gereed was. Met Frank als wisselcoach voorkom je dat soort slechte wissels. Prima, toch?"
 
         
  Ronald van Oostruum (Rechts op foto links): "Ik vond dat we vandaag te weinig acties maakten. Daardoor was het een wat statisch geheel en bleven we tegen de muur van PVC aanlopen. Ik had me dus voorgenomen om een actie te maken toen ik weer het veld in kwam. Het werd opnieuw een loopactie, waarna ik Jeroen de 2-1 kon laten maken".
"Michel van Eekert maakte ook een mooie actie door op Pascal in te spelen, die als een soort Brobbey de bal afschermde en terugkaatste op Michel, die op zijn beurt beheerst scoorde. Wat mij betreft de mooiste goal van de wedstrijd."
         
 
         
 
         
 
         
In de rust
 
         
Supporter van de Week

Het mooie weer zorgde vandaag ook voor supporters langs de lijn. Niet in de laatste plaats de aardige dochters van aardige jongen Sander de Leeuw, Charlotte en Roos.
 James van Eekert viert vandaag zijn zesde verjaardag en werd wel heel erg verwend. Een wedstrijd van de Oude Beloften waarin zijn vader Michel het winnende doelpunt maakt. Wat wil je nog meer? Gefeliciteerd James!

 
         
De Toss

Giliam Hagen: "Het was frisjes, maar met het zonnetje erbij was het prachtig weer om te voetballen."
"Pim kon niet. Menno kon niet. Frits van der Meer kon wel en was vandaag niet te beroerd om als scheidsrechter op te treden. Hij is op de weg terug van een knieblessure en dit paste goed in zijn revalidatie-traject. Hij heeft goed gefloten. Het was een hele sportieve wedstrijd."
"De aanvoerder van PVC, Remco, is een aardige jongen en een goede voetballer. Normaal zijn zijn dochter en vader erbij als supporters, maar die heb ik vandaag niet gezien."