Thuis Vorige  Volgende   


Website van SV 's-Graveland
         
  4 februari
  Weinig lijn bij Oude Beloften tegen Kismet 2: 6-4

Lag het dan misschien toch aan het feit dat de Oude Beloften moesten aantreden op een kunstgrasveld waar normaal gesproken American Football op wordt gespeeld? Hoe dan ook, op de Utrechtse mat met wel heel erg veel lijnen, viel tegen Kismet 2 juist opvallend weinig lijn in te ontdekken in het spel van de gasten die dan ook terecht verloren: 6-4. Vooraf waren de verwachtingen nog hooggespannen: de thuiswedstrijd tegen het laaggeplaatste Kismet 2 had een klinkende 6-1 overwinning opgeleverd en de Oude Beloften brachten liefst 11 topfitte spelers op de been: Job, Giliam, Niels, Harun, Menno, Michel, Pascal, Luc, Raymond, Jarno en Jeroen. Omdat de thuisclub weer zonder scheidsrechter en met eigen tijdwaarneming wilde spelen en SVS 2 daar toch minder goede herinneringen aan had, stelde Jeroen voor dan zelf maar te gaan fluiten, wat dankbaar werd geaccepteerd. Ook hij moest constateren dat Kismet in deze zeer sportieve wedstrijd vanaf het begin de bovenliggende partij was. De thuisploeg kwam al snel op 1-0 toen Job de bal niet onder controle kon krijgen. Jarno liet na een rappe counter weliswaar 1-1 aantekenen, maar door veel slordig balverlies kwamen de Oude Beloften niet in hun spel en keken de gasten bij rust zelfs tegen een 2-1 achterstand aan. Na in de kleedkamer enkele harde noten te hebben gekraakt onderling en Job ondanks een handblessure gelukkig verder kon keepen, leek het tij in de tweede helft meteen te keren toen Giliam na een mooie combinatie met Jarno voor 2-2 zorgde. Kismet was evenwel niet onder de indruk en bleef onder aanvoering van hun sterk spelende aanvoerder de aanval zoeken, wat resulteerde in een 4-2 voorsprong. .

Kismet 2 - 's-Graveland 2: 6-4
Ruststand: 2-1
Doelpunt 's-Graveland: Jarno van Diermen (2x), Giliam Hagen, Pascal Jongsma
 
Het moet gezegd, de Oude Beloften lieten zich daardoor niet ontmoedigen en bleven ondanks moeizaam spel het Utrechtse doel opzoeken. En zowaar: eerst scoorde opnieuw Jarno (foto rechts) met een bekeken schot, waarna Pascal zelfs voor de gelijkmaker zorgde na een handig overstapje van Jarno. Maar in plaats van alsnog een overwinning te kunnen afdwingen, moesten de Oude Beloften in de slotfase lijdzaam toezien hoe Kismet met bekeken combinatiespel toch nog tamelijk eenvoudig de 3 punten binnensleepte: 6-4. Een koude douche voor de gasten, wat dan weer enigszins werd gecompenseerd door een lekkere warme in de kleedkamer. Gauw vergeten maar dit duel en het komende vrije weekend gebruiken voor de nodige bezinning... Of zoals sommigen dat noemen: Alaaf!
 
         
 
         
 
         
 
         
In de rust
 
         
Supporters van de Week

Joep Steenvoorden, Teun en Kas Hagen en hun opa (van alle drie dus, red.) gingen vandaag behalve naar Kismet - 's-Graveland ook naar Fc Utrecht - Volendam. Vaders Niels en Giliam mochten daar ook mee naar toe. Ook in de Galgenwaard was het een mooie wedstrijd. Of ze daar ook als supporters van de week zijn gekozen, is niet bekend.

 
         
De Toss

Giliam Hagen: "Enerzijds was het fijn dat Jeroen als scheidsrechter wilde optreden, anderzijds leverden wij daar natuurlijk wel scorend vermogen mee in."
"Jeroen heeft gefloten zoals hij voetbalt. Niets op aan te merken dus."
"De aanvoerder van Kismet was een aardige jongen en vooral een uitstekende voetballer, die wel echt het verschil maakte."