Thuis Vorige  Volgende   


Website van SV 's-Graveland
         
  17 maart
  Blamage Oude Beloften bij Schalkwijk: 9-1

De Oude Beloften hebben na de winterstop nog niet de goede vorm te pakken gekregen. Van vorm is eigenlijk helemaal nog geen sprake. Schalkwijk is normaal gesproken een tegenstander van ongeveer gelijk gewicht. Zeker in uitwedstrijden pakken de Oude Beloften nog wel eens punten. Hoe anders was dat vandaag. 's-Graveland was geen partij voor Schalkwijk. De Oude Beloften traden aan met Niels, Giliam, Frits, Luc, Fred, Jeroen, Menno, Jarno en Frank die sinds lange tijd weer eens zijn keepershandschoenen had aangetrokken. Negen man, net aan voldoende gezien de fysieke gesteldheid van de selectie. De eerste helft ging het de eerste tien minuten redelijk gelijk op. Schalkwijk dicteerde het spel, maar werd niet echt gevaarlijk. Toch kwam het daarna snel op voorsprong, mede door enige hulp van 's-Graveland. Het eerste doelpunt was een carambole tussen Frank, de paal en een speler van Schalkwijk; de 2-0 een makkelijk gegeven pinantie; de 3-0, vooruit, een aardige Schalkwijkse combinatie. De Oude Beloften konden er aanvallend weinig tegenover stellen. Gelukkig wist Jarno van Diermen uit een uitval de 3-1 binnen te knallen. Dat was ook de ruststand.

Schalkwijk - 's-Graveland 3: 9-1
Ruststand: 3-1
Doelpunt 's-Graveland: Jarno van Diermen
 
Jeroen te Nuyl: "In de rust zag ik nog wel perspectief voor ons. Goed gegroepeerd voetballen en snel die tweede en derde goal forceren. Ik had het idee dat mijn pep-talk aardig aansloeg. Hoe jammer is het dan dat de 4-1 al na twintig seconden in onze goal ligt. Toen was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Van de spreekwoordelijke veerkracht waarover we anders nog wel eens beschikken, was vandaag niets te merken. We kwamen er niet aan te pas. Dit seizoen leken we op weg naar een puntenrecord. Maar als dat zo doorgaat, zit dat er niet in."
 
         
Frank Scheltus: "Het clublied van 's-Graveland begint met de strofe: "Hup 's-Graveland, en waarom zouden we treuren?" Nou, vandaag was die vraag niet moeilijk te beantwoorden. Om wat konden we eigenlijk niet treuren? Ik heb ik ieder geval heel veel getreurd. Vanuit mijn goal heb ik een goed overzicht over het veld. Dan zie ik dus ook hoe bij ons een aanval wordt opgebouwd en hoe iedereen zijn verdedigende werk doet. Als ik het in één woord zou moeten samenvatten dan zou ik het woord 'treurig' gebruiken en dan heb ik het nog mild uitgedrukt.  Mijn verwachting was dat ik een rustige wedstrijd zou kunnen keepen, maar dat is dus niet gebeurd. Die penalty (gemene overtreding Menno van den Brand binnen de zestien, red.) had ik bijna te pakken. Ach, ik wil over de wedstrijd eigenlijk ook helemaal niets meer zeggen. Toedeloe!"
 
         
 
         
 
         
 
         
 
         
In de rust
 
         
Supporter van de Week

Waar was iedereen?

 
         
De Toss

Jeroen te Nuyl: "Ik vind het altijd leuk om bij Schalkwijk te spelen. Een dorpsclub met een mooi complex en een lekker grasveld voor de zeven tegen zeven. Ook het weer was van dien aard dat het aangenaam was om te voetballen, om het maar eens ingewikkeld uit te drukken."
"Schalkwijk had genoeg mensen. Elf fitte spelers en dan ook nog een scheidsrechter leveren. Een gevalletje van luxe zou ik willen zeggen."
"De scheidsrechter van vandaag heeft prima gefloten. Die pingel vonden sommigen van ons dubieus, maar ik vind dat we daarover niet moeten zeuren."
"De aanvoerder van Schalkwijk is een aardige jongen en een goede voetballer."