Thuis Uit mail

 

Eindstand 2014-2015
#
P
+
-
1
DCG
16
42
105
28
2
Elinkwijk
16
35
94
42
3
BVV '31
16
34
78
42
4
UVV
16
28
73
60
5
Weesp FC
16
26
68
71
6
Graveland 's
16
20
54
74
7
SCH'44
16
14
35
58
8
PVC
16
7
25
92
9
Zwaluwen
16
4
38
103

 

Programma
 
Competitie is klaar...
 
 

14 mei (Hemelvaartsdag)
Joop Norbart Toernooi
sv Loosdrecht

 

45+competitie
Vrijdagavond

 
8 mei 20:00
Muiderberg

 

 

Joost te Nuyl
40+Zaterdagmiddag
 
Gezellie onderling op de SV voor idereen van 40 jaar of ouder...
25 april
23 mei
13 juni

 

 16 mei
 

Wanvertoning 's-Graveland op Joop Norbart Toernooi

Jeroen te Nuyl: "We doen al meer dan 15 jaar mee aan het Joop Norbart Toernooi op Hemelsvaartdag bij sv Loosdrecht. Regelmatig gooien we er hoge ogen. Vorig jaar stonden we bijvoorbeeld nog in de finale. Daarom stonden we (ik, Luc, Bert, Frits, Sander, Koen, Martin, Harun, marcel en Joost als toeschouwer) positief aan het begin van deze editie. We maakten bij het bekijken van de teams nog grapjes wie van de andere teams we zouden treffen in de finale. Het liep helemaal anders. Alle vier de poulewedstrijden gingen verloren: Loosdrecht met 5-1, De Vecht met 1-0, BFC met 2-0 en 't Gooi met 1-0. Daarna mochten we uitkomen in de kruisfinale om de negende en tiende plaats tegen Loosdrecht 2. Ternauwernood sleepten we daar een 1-1 gelijkspel uit (doelpunt van het toernooi door Sander met een prachtge bal over de keeper, red.). Met de penalty's hadden we geen geluk: eindresultaat een tiende plek. Ik heb mijn speech kort gehouden en na een paar biertjes werd het gelukkig toch nog gezellig.
Een Foto-impressie...

 19 april
 

Pim van Leeuwen wil come-back maken bij Oude Beloften

Dat Dirk Kuyt volgend seizoen weer bij Feyenoord komt voetballen, was vorige week groot en goed nieuws voor iedereen die het voetbal in Nederland een warm hart toedraagt. Een zelfde spectaculaire terugkeer op het oude nest, maar dan op de schaal van de Wijde Meren, wil Pim van Leeuwen gaan maken bij de Oude Beloften.
Pim van Leeuwen: "Ik ben er twee seizoenen geleden mee opgehouden omdat ik het plezier in het voetbal kwijt was geraakt en omdat mijn aandacht naar heel andere zaken uitging toentertijd. Nu merk ik dat ik graag weer een balletje wil trappen. Kijk, als je lichaam gebouwd is voor topsport, kan je natuurlijk niet gaan stilzitten. Ik verheug me er weer op om te trainen en wedstrijden te spelen. En of het nou zeven tegen zeven is, of elf tegen elf, mij maakt het niet uit. Voetbal is net als zwemmen: dat verleer je niet. Ik begrijp dat Jeroen op zoek is naar nog meer versterkingen. Dat is mooi, want ik wil wel altijd meedoen om de prijzen.

 10 april
 

's-Graveland komt te laat op gang bij vrijdagse 45+ competitie

Stok van den Burg: "Voetballen met de te Nuyl-brothers is altijd weer een verrassing. Ook nu weer vooraf had de kale te Nuyl (Jeroen red.) gemaild dat iedereen wel weg mocht blijven omdat we teveel mensen hadden. Je raadt het al: we staan met ternauwernood acht mensen klaar voor de eerste wedstrijd. Nou ja. De eerste wedstrijd tegen Muiderberg, op papier niet de sterkste tegenstander, maar we voetbalden op gras, was ronduit slecht met een 3-0 verlies. De tweede wedstrijd tegen Huizen ben ik zelf maar gaan keepen. Het ging niet veel beter. We kwamen nog wel 1-0 voor, en verloren met 3-1. De wedstrijd tegen Eemnes ging het redelijk, we wonnen zowaar met 3-1. De laatste wedstrijd tegen Fc Breukelen speelden we niet slecht en gelijk 1-1. In de kantine hebben we nog lang nagepraat hoe dit volgende keer beter moet. Toch een leuke avond gehad met Jeroen, Luc, Bert, Gerard, Martin, René, Harun en Frits. En, o ja, Joost, André en Tristan hebben uitstekend gefloten.
Een Foto-impressie...

 22 maart
 

's-Gravelandse Voetbaltrein komt pas tweede helft op gang bij SCH: 1-4

Met een 4-1 overwinning bij het Harmelense SCH, hebben de 's-Gravelandse Oude Beloften de zesde plaats op de ranglijst veilig gesteld. Hoe gek het misschien mag klinken, maar 's-Graveland is hiermee, met zestien wedstrijden op de teller, uitgevoetbald in de competitie. Alle andere clubs spelen volgende week nog een keer tegen elkaar, 's-Graveland is dan vrij.
In Harmelen had 's-Graveland vanaf de eerste minuut het beste van het spel. Het verzuimde echter de vele kansen om te zetten in vele doelpunten. Allleen Vincent Weggemans was in de eerste helft trefzeker. SCH verzilverde in de eerste helft de enige kans die ze kreeg. In de tweede helft begon het bij de 's-Gravelanders goed te lopen. Ragfijn combinatiespel leidde al snel tot succes. 's-Graveland liep vrij makkelijk uit naar 1-4.

 21 maart
 

Lekker Joost te Nuyl 40+ Lente Toernooitje bij 's-Graveland

Joost te Nuyl heeft van de club Carte Blanche gekregen om het veteranenvoetbal bij de sv 's-Graveland naar een hoger plan te tillen. Met een lente-toernooi werd iedereen van 40 jaar en ouder uitgenodigd om een balletje te trappen op de zaterdagmiddag. De animo hield nog niet heel erg over, maar lekker gevoetbald werd er wel. Joost: "Alle grote dingen zijn klein begonnen, dus dit wordt ook echt nog wel wat. Misschien dat ik het de volgende keer combineer met de verteranen van 't Gooi, maar misschien ook niet. De mazzel."
Een foto-impressie

 15 maart
 

's-Graveland laat twee punten liggen bij hekkensluiter PVC: 3-3

Op papier moest de wedstrijd van vandaag een makkie zijn. PVC had nog maar drie punten en 's-Graveland al zestien. De wedstrijd werd echter niet op papier gespeeld, maar op een soort van kunstgras. De wedstrijd begon precies op tijd. Dat wil zeggen conform de tijd die op deze site vermeld was, wat een half uurtje later was dan de KNVB bedoeld had (Excuses nog, red.). Vooraf heeft aanvoerder Jeroen te Nuyl nog wel even de kantine gebeld om aan te kondigen dat sommigen van ons wat later waren. Dat werd op prijs gesteld, ook door de Oude Beloften die al vroeger de weg naar het Utrechtse Kanaleneiland hadden gevonden.
Lees meer...

 13 maart
 

Weer even wennen voor 's-Graveland: 45+ competitie op vrijdagavond

's-Graveland is de eerste ronde van de 45+ competitie op de vrijdagavond met wisselend succes begonnen. In Huizen stonden drie wedstrijden op het programma voor Koen, Mark, Jeroen, Luc, Frits, Harun, Bert, Martin, René en Stok. De eerste wedstrijd werd met 3-1 verloren van een vernieuwd Muiderberg. De tweede wedstrijd werd met 2-0 gewonnen van een sterk Huizen, met Henk in de spits. De derde wedstrijd ging jammer genoeg met 2-1 verloren tegen Eemnes, dat eerder op de avond nog niet gewonnen had. Nou ja, het was een leuke avond en je doet nog eens wat. Minder leuk was dat Koen Janmaat in de tweede wedstrijd traditioneel geblesseerd moest afhaken. Hopelijk is hij over twee weken hersteld voor de tweede competitieronde.
Een Foto-impressie...

 12 maart
 

Ex-Oude Belofte Mark Jans wordt ook al weer vijftig

Je zou het niet zeggen, maar ook Mark Jans wordt een jaartje ouder. De onverzettelijke verdediger heeft dit seizoen zijn voetbalcarriere voortgezet bij 's-Graveland 4. De keuze voor een heel veld gaf voor hem daarbij de doorslag. Dat de man er nog uitziet als een jonge god, blijkt wel uit het feit dat tegenstanders vaak vragen of hij als dispensatiespeler meedoet met het 35+voetbal.
Mark nodigt vrienden en bekenden uit op zijn verjaardag.
Zie uitnodiging...

 8 maart
 

's-Graveland toont veerkracht tegen Zwaluwen Vooruit (thuis): 6-5

(Gastredacteur Luc te Nuyl)
Het is duidelijk dat de oude beloften niet meer sprankelend uit de startblokken komen. Na 20 minuten stonden we al met 4-1 achter en was Frank er helemaal klaar mee.. dit was zijn laatste wedstrijd als keeper. Gelukkig is hij net zo standvastig als de AEX index en moeten we na de 6-5 overwinning nog heel lang met elkaar doorgaan en is het dit jaar zeker weer een goed idee om met het hele team op pad te gaan .......naar Vlieland.
Lees meer...

 8 maart
 

Webmaster Frits mist wedstrijd

(Gastredacteur Luc te Nuyl)
Frits heeft vandaag helaas de wedstrijd moeten missen. Op zijn eigen website las hij voor vandaag dat we tegen zwaluwen Voor, uit moesten. Dus hij is extra vroeg richting Utrecht gegaan.  Helaas bleek het Zwaluwen Vooruit, thuis te zijn. Kwam op zich goed uit want nu kon hij wel richting Huis Ter Duin in Noordwijk gaan om de verjaardag van peetoom Kees (90. red.) te vieren.

 22 februari
 

's-Graveland kan het koploper DCG niet echt moeilijk maken: 1-6

Ondanks alle regen die op vrijdag en zaterdag was gevallen, was linkerzijde van veld 3 bij de sv 's-Graveland vandaag prima bespeelbaar. Met de vakantieperiode en de wintersport was het even afwachten of aanvoerder Jeroen te Nuyl voldoende mensen op de been zou kunnen krijgen. Ook dat viel alles mee. Er stonden acht oude beloften aan de aftrap. Dat wil zeggen: zeven in het veld en een buiten de lijnen. Het blijft tenslotte voetballen met zeven tegen zeven. Koploper DCG kwam vandaag op bezoek. In de heenwedstrijd was 's-Graveland met 9-2 afgedroogd. In andere wedstrijden draaien de veteranen uit Amsterdam hun hand ook niet om voor een uitslag met dubbele cijfers. Dat vroeg vandaag dus om een speciale tactiek.
Lees meer...

 15 februari
 

Sympathiek bedankje van Menno van den Brand

Via de mail:
Zeer gewaardeerde webmaster,
Een blik op de website leerde mij, dat er weer op zeer smaakvolle wijze verslag  is gedaan, waarvoor hulde, van de boerenkoolmaaltijd.
Ook zijn de diepte-interviews met zowel Yvonne als mij zeer waarheidsgetrouw weergegeven. Je maakt het met het hedendaagse Journaille namelijk maar al te vaak mee dat ze hun fantasie de vrije loop laten! Gelukkig is daar in dit geval in het geheel geen sprake van!
dank en tot snel, Menno

 9 februari
 

Boerenkool-spektakel bij de Van den Brandjes opnieuw groot succes

Zondagavond was het meer dan reuzegezellig aan de Kortenhoefse dijk. De Oude Beloften genoten van de boerenkool-avond die door de familie van den Brand was georganiseerd. In 2006 vond de eerste editie plaats van dit Boerenkool-spektakel (zie archief) ter ere van Menno's vijftigste verjaardag. Was Menno in eerste instantie van plan dit om de vijftig jaar te organiseren, in tweede instantie bleek de avond het begin van een jaarlijkse traditie. Op de boerenkool-avond worden de voetbalzorgen even aan de kant gezet en kunnen spelers en spelersvrouwen eens over hele andere dingen praten dan voetbal.
Lees meer...

 8 februari
 

's-Graveland laat te veel kansen onbenut tegen UVV: 4-6

Gaat het door of gaat het niet door? Achteraf een rare vraag, want de omstandigheden waren meer dan geschikt om een potje te voetballen, zelfs op gewoon gras. De Oude Beloften gingen met veel goede bedoelingen het veld op, maar stonden uiteindelijk toch weer met lege handen. Jammer, want kansen waren er genoeg. De 's-Gravelanders wisten er echter te weinig te verzilveren. UVV deed dat beter. Eind van het liedje was dus dat de Utrechters met drie punten in de tas huiswaarts konden keren en dat de Oude Beloften met lege handen stonden. Lekker dan.
Lees meer...

 1 februari
 

Afgelasting vriendschappelijke wedstrijd ondanks mooi voetbalweer

Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Ik werd vanochtend om een uurtje of negen gebeld door de club dat het afgelast was. Een verrassing voor me want ik dacht dat het wel door zou gaan met dat mooie weer. Volgens mij was het geen beslissing van de consul, maar van de club zelf. Menno van den Brand kan het ook niet afgelast hebben, want die ligt normaal gesproken om negen uur nog achter de wollen onderbroek."
"Nou ja, ik ga er van uit dat iedereen vandaag een persoonlijke training heeft afgewerkt. Zelf ben ik de hei opgegaan met mijn hond Tippie. Het beestje krijgt een aardige conditie omdat het alle oefeningen met mij mee probeert te doen. Volgende week, tegen UVV, dan moeten we er staan. Wat mij betreft gaan we dan de eerste drie punten van 2015 binnenslepen. Ik reken op iedereen. O ja, diegenen die me afgelopen vrijdag met mijn verjaardag hebben gefeliciteerd, kunnen rekenen op een basisplaats. Voor wat, hoort wat. Toch?"

 25 januari
 

Vrije dag voor Oude beloften met druk vooruitzicht

Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Ik neem aan dat iedereen vandaag voor zichzelf heeft getraind om de conditie op peil te houden. Ik in ieder geval wel. Ik ben met mijn hond Tippie de hei op geweest en heb daar mijn oefeningen gedaan. We krijgen het met de Oude Beloften druk genoeg de komende weken. Volgende week waarschijnlijk oefenen tegen 's-Graveland 4. Een week later spelen we thuis tegen UVV en eten we misschien een Boernkoolmaaltijd bij Menno. Wil iedereen nog even reageren op mijn e-mail.
Daarnaast start de 45+-competitie op vrijdagavond en gaat mijn broer Joost de 40+-zaterdagmiddagen nu echt van de grond tillen. Trouwens, de KNVB heeft besloten om onze competitie een vervolg te geven. We gaan 1,5 competitie spelen. Eerst zouden we eind maart al zo'n beetje klaar zijn. Ik denk nu dat we tot in mei doorvoetballen. Leuk toch?

 18 januari
 

's-Graveland begint nieuwe jaar met net-niet-wedstrijd tegen BVV: 2-3

De beste wensen waren natuurlijk niet van de lucht bij de eerste wedstrijd van de Oude Beloften in 2015. Een enkeling had elkaar al gesproken op de nieuwjaarsreceptie van de club, maar voor de meesten was dit de eerste gelegenheid. Op de eerste training van 2015 had trouwens niemand elkaar gezien. (Voor degene die het niet wist: ook in 2015 wordt er gewoon getraind op dinsdagavond. Dit kost ook dit jaar geen extra contributie. red.)
Met meer dan genoeg spelers werd vandaag afgetrapt tegen BVV. Met de 11-3 nederlaag van vorig jaar nog in het geheugen, was 's-Graveland meer dan gewaarschuwd. Vanuit een gesloten verdediging werd BVV tegemoet getreden, oftewel: effe laten komen. Deze strategie werkte best goed, ook al omdat keeper Frank Scheltus een paar fantastische reddingen verrichtte. 's-Graveland nam met een strak schot van Vincent Weggemans een 1-0 voorsprong, maar moest toch twee knappe goals van BVV toestaan voor de rust (ruststand 1-2).
Lees meer...

 1 januari
 

Webredactie wil in 2015 vuurwerk zien van Oude Beloften

De voltallige webredactie wenst alle spelers, supporters en volgers van de Oude Beloften een gelukkig, gezond en sportief 2015.
Geïnspireerd door het vuurwerkspektakel bij de jaarwisseling hoopt de webredactie op wat meer vuurwerk in het veld. Natuurlijk willen we veel siervoetbal zien, maar misschien nog wel liever zwaar knalvuurwerk bij de goal van de tegenstander. De beeldredactie heeft vooruitlopend al zijn best gedaan op bijbehorende afbeeldingen.
Lees meer...

 24 december
 

Alles loopt mis bij Kerstboodschap van aanvoerder Jeroen te Nuyl

Aanvoerder der Oude Beloften, Jeroen te Nuyl, had het zo mooi uitgedacht. Een mooie kerstboodschap met fotoshoot om het team iets mee te geven waarmee de tweede seizoenshelft een succes zou kunnen worden. Helaas kwam zowel de boodschap als de fotoshoot niet helemaal uit de Kerstverf.
Lees meer...

 13 december
 

Pokeravond bij Maarten Schaap: weer gedoe met de kaarten...

DIt weekend komen de Oude Beloften niet in actie, dus was er alle gelegenheid om een potje te kaarten. Afgelopen vrijdagnacht was de huiskamer van Maarten Schaap aan de Hilversumse Dahliastraat omgetoverd in een pokerhol. De beste acht pokeraars van Hilversum, Kortenhoef en Amsterdam hadden zich verzameld voor een avondje plezier met de pokervariant Hilversum Hold 'em. Twee jaar geleden was het pokeren bij Maarten behoorlijk vreemd verlopen. Na een half uur pokeren bleek dat er gespeeld werd met een stok kaarten met vijf zevens, twee klaver heren en maar drie boeren. Maarten had daarom deze keer niets aan het toeval overgelaten en zijn kaarten rechtstreeks uit Las Vegas over laten komen. Dan zou er toch niet fout kunnen gaan, of toch wel?
Lees meer...

 7 december
 

's-Graveland zet inhaalrace bij Fc Weesp net te laat in: 8-7

Het werd bijna nog heel spannend. Na een wedstrijd waarin de 's-Gravelandse Oude Beloften ouderwets de kaas van het brood hadden laten eten, kwamen er in de laatste tien minuten ineens onvermoede krachten vrij bij de 's-Gravelanders. Met een daverend slotoffensief kwam 's-Graveland terug van 8-3 naar 8-7. De wedstrijd was ook al goed begonnen. 's-Graveland kwam 0-1 voor door een uitgekiend schot van Frits van der Meer. Daarna strafte Fc Weesp drie keer stom balverlies van 's-Graveland kundig af. Pascal Jongsma slalomde de 3-2 binnen waarna Fc Weesp alsnog een 5-2 russtand op het bord zette. Na de rust zag het er even goed uit voor's-Graveland toen FC Weesp de 5-3 in eigen goal scoorde. Niet echt een probleem voor de Weesper moppen, want daarna liepen ze vrij eenvoudig naar 8-3. Daarmee vond Weesp het wel best en kon 's-Graveland in de laatste tien minuten een inhaalrace inzetten. Pascal en Frits kregen de geest en maakten allebei een valse hattrick. Helaas was het niet meer genoeg om een puntje uit het vuur te slepen.
Lees meer...

 30 november
 

's-Graveland kan niet winnen van Elinkwijk: 3-7

In vergelijking met de wedstrijd van vorige week tegen BVV, ging het een stukje beter. De doelpunten werden tegen Elinkwijk minder gemakkelijk weggegeven. Het scoren blijft voor de 's-Gravelandse Oude Beloften echter een groot probleem. Schieten als er geschoten moet worden, combineren als er gecombineerd moet worden, het is nog best lastig allemaal. De wedstrijd was nog geen minuut oud toen keeper Edgar Lamaker de bal al uit het net kon vissen. Bal verspeeld, harde poeier van Elinkwijk: 0-1. Het goede nieuws was dat 's-Graveland wel kansen kreeg, het slechte nieuws was dat er niet gescoord werd. Dat deed Elinkwijk wel. Ruststand 1-3. Na de rust liepen de emoties nogal eens hoog op. Scheidsrechter Joost te Nuyl moest het spel even stil leggen om beide teams tot bedaren te brengen. 's-Graveland kreeg aardig wat kansen, maar Elinkwijk speelde het toch gewoon beter uit. Eindstand 3-7.
Lees meer...

 29 november
 

Lekker fris onderling 40-plus-toernooi bij de sv 's-Graveland

"Lekker fris" was het aan het eind van de middag, toen een aantal mannen van gevorderde leeftijd de korte broek had aangetrokken en de kicksen had ondergebonden. Onder de bezielende leiding van Joost te Nuyl, met Duitse pet, werd een onderling toernooitje gespeeld. Felxibel als de man is, had Joost last minute de totale opzet van het toernooi aangepast. Geen wedstrijdjes zeven tegen zeven, maar gewoon een wedstrijd negen tegen negen, op half groot veld.
Joost te Nuyl: "Voor mij was dit even kijken hoe het loopt met de organisatie. Ik heb grote plannen om van het voorjaar een groot Berenstein-toernooi te organiseren, met dus ook veertig-plussers van andere clubs. Ik weet dat het bestuur mij met argusogen volgt. Vandaar dat vandaag de voorzitter, secretaris, penningmeester en chef technische zaken meevoetbalden. Ik vond de roden beter, maar de oranjes hebben 4-2 gewonnen."
Een foto-impressie...

 23 november
 

's-Graveland speelt voor Sinterklaas bij BVV en verliest: 11-3

Hoewel het nog geen 5 december is, waren de 's-Gravelandse Oude Beloften de beroerdste niet. Er werden veel cadeautjes gegeven aan BVV. De Blaricummers pakte deze met beide voeten aan. Natuurlijk, BVV was vandaag gewoon beter dan 's-Graveland, maar wat een fouten werden er door 's-Graveland gemaakt. De eerste helft was het nog enigszins een wedstrijd, hoewel ook toen twee van de drie goals vielen door slordig spel van 's-Graveland. In de tweede helft sloeg de vermoeidheid het hardst toe aan 's-Gravelandse zijde met nog meer foute passes en balverlies tot gevolg. BVV profiteerde gretig en strafte alle slordigheid bekwaam af. Een lesje effectief voetbal in de Blaricumse zon.
Lees meer...

 21 november
 

Derde plaats op vrijdagavond-toernooitje bij OSO

Via, via werden de Oude Beloften vorige week uitgenodigd voor een toernooitje bij OSO. Vervolgens peilde kapitein Jeroen te Nuyl het enthousiasme onder de spelers. En op vrijdagavond stonden er tien oudere jongeren bij OSO op het veld. De organisatie was niet helemaal geslaagd want er hadden twee teams op het laatste moment afgezegd. Met de overgebleven teams, OSO en een team van de NOS, werd een complete competitie afgewerkt. Alle teams speelden twee keer een kwartier tegen elkaar. Twee verloren, een gelijk: derde plaats voor 's-Graveland.
Jeroen te Nuyl: "We zijn effe lekker bezig geweest. En ik heb Henny en Tineke de Waard weer eens gesproken. Die ken ik van mijn tijd bij Actif waar zij jaren in het bestuur hebben gezeten. Enige nadeel van vanavond is dat Fred Fourasschen met een hamstring-blessure is uitgevallen. En o ja, na afloop zijn we natuurlijk nog even wezen kijken op de Beaujolais Primeur-avond bij ons eigen 's-Graveland.""
Lees meer...

 16 november
 

Niet inhalen voor Oude Beloften 's-Graveland

Vandaag stond er een beker- en inhaalronde op het programma. Voor 's-Graveland een vrije dag, want er viel niets in te halen of te bekeren. Op deze regenachtige grijze zondag, niet zo heel erg. Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Ja, het was geen lekker voetbalweer vandaag. Gisteren was het ook al niet best. Toen kwamen er trouwens drie spelers van de Oude Beloften in actie..... als scheidsrechter. Dat krijg je ervan als je voetbal en spelregeltechnisch veel kwaliteiten hebt. Menno van den Brand heeft de A2 gefloten, die moest tegen CSW A4. Hij kon na afloop van de wedstrijd aan de beademing, want hij heeft enorm veel op zijn fluit moeten blazen. De A2 heeft met maar liefst 15-3 verloren. Mijn broer Luc heeft de B3 gefloten. Die hebben 2-0 van Nederhorst B2 gewonnen. Ik weet niet of ik het goed begreep, maar het schijnt dat Luc drie goals van Nederhorst heeft afgekeurd. Zelf was ik arbiter bij de D3. Die maakte er echt een ouderwets voetbalfestijn van tegen SDO D4. Reuzespannend. Uiteindelijk werd het toch nog 4-3 voor de Bussummers. Nou ja, we hebben onze goede daad op de club weer gedaan en eigenlijk was het nog best gezellig."
(De enige inhaalwedstrijd vandaag was SCH - BVV: 1-4, red.)

 9 november
 

Vrije zondag voor Oude Beloften 's-Graveland

Als je met negen teams in de competitie speelt, is er elke zondag eentje vrij. Vandaag was dat 's-Graveland. Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "We zitten bijna op de helft van de competitie. Met een derde plaats op de ranglijst ben ik niet ontevreden. Het is tenslotte een overgangsseizoen. DCG is voor mij de favoriet voor de titel, maar je weet nooit hoe een 's-Gravelandse koe een Amsterdamse haas vangt. haha.."
"Marc Heemskerk liet weten dat hij voorlopig uitgeschakeld is door een zweepslag. Het is te begrijpen dat het hem ook emotioneel allemaal erg aangrijpt. Hij is een beetje in de war. Zo heeft hij voor vandaag en volgende week afgeschreven. De man beseft kennelijk niet dat we beide zondagen niet hoeven te voetballen. Ik heb met hem te doen, want ik weet wat het is om geblesseerd te zijn. Misschien is het leuk om hem een fruitmand te sturen. Ik zal wel even met de electronische pet rondgaan en kijken wat voor mand we kunnen bestellen."

 2 november
 

's-Graveland heeft beetje geluk nodig voor overwinning op SCH'44: 3-2

Dat je in het voetballeven niet altijd krijgt wat je toekomt, blijkt maar weer eens een mooie waarheid. ‘s-Graveland heeft vandaag flink gescoord bij het NK Zwijnen maar heeft met de 3-2 overwinning wel weer gewoon 3 puntjes in de tas. De robuuste mannen uit Harmelen hebben zeker hun best gedaan maar stonden aan het eind van de wedstrijd met lege handen. 
Lees meer...

 26 oktober
 

Rechttoe, rechtaan overwinning 's-Graveland bij Zwaluwen Utrecht: 0-4

Op papier moest het een makkelijke wedstrijd worden. Zwaluwen Utrecht stond immers met nul punten onderaan. En eerlijk is eerlijk, het is niet de moeilijkste wedstrijd van het seizoen geworden. De Oude Beloften van 's-Graveland hebben tegen Zwaluwen Utrecht hun plicht gedaan, niet meer en niet minder. In de eerste helft kreeg 's-Graveland al snel goede kansen. Daarbij blijkt maar weer dat het afmaken niet de sterkste kant is van de 's-Gravelanders. Tegenover deze goede kansen plaatste Zwaluwen een aantal uitvallen, waarbij keeper Frank Scheltus zich opnieuw onderscheidde als een uitstekende doelman. Mark de Jong schoot de 0-1 binnen en Jeroen te Nuyl de 0-2. Met deze stand was het prettig thee drinken, de wedstrijd was echter nog allerminst gespeeld.
Lees meer...

 19 oktober
 

Voetballoze zondag nuttig besteed

Frits van der Meer: "Voetballoze zondag of niet, bij de webredactie staat elke zondag iemand ingeroosterd om een stukje op te leveren. En je raadt het al: vandaag was ik de Sjaak, of de sigaar, net hoe je het noemen wilt."
"Vanochtend vroeg ben ik eerst zelf mijn looptraining af gaan werken hier in het park. Alles bij elkaar een kilometer of vijf denk ik. Daarbij gewoon de oefeningen gedaan die we met Jeroen op de training ook altijd doen. Toen snel gedoucht en omgekleed om naar de Amsterdamse marathon te gaan kijken. Die komt zo ongeveer bij mij door de straat. Ik sta elk jaar met mijn fototoestel zo'n beetje op hetzelfde stekkie en volgens mij hebben die marathonlopers dat door."
Lees meer...

 12 oktober
 

Moeizame maar verdiende overwinning 's-Graveland tegen PVC: 2-1

Zonder aanvoerder Jeroen te Nuyl moesten de 's-Gravelandse Oude Beloften vandaag de wedstrijd spelen tegen PVC. De man zat voor zaken in Cannes. Zijn broer Luc moest toevallig ook voor zaken in Cannes zijn. Zal je net zien. Gelukkig zijn de overige spelers niet te lang stil blijven staan bij dit gemis. Onder uitstekende omstandigheden werd op het verse gras van veld 3 afgetrapt. 's-Graveland creëerde al snel een paar goede kansen. Al even snel bleek echter de doelman van PVC een grote 'sta in de weg'. Met een aantal knappe reddingen hield hij 's-Graveland de eerste helft van scoren af. PVC kreeg op haar beurt een paar kleine kansen waarbij doelman Martin Brug liet zien dat hij was uitgeslapen.
Lees meer...

 9 oktober
 

Nederlaag van 's-Graveland bij DCG professioneel op foto vastgelegd

Zal je net zien: wordt 's-Gravelandse slechtste wedstrijd van het seizoen door een professionele fotograaf vastgelegd. DCG-speler Marco Homma attendeerde ons dat op de facebook-pagina van DCG 35+ is een mooie fotoserie te vinden van de wedstrijd van afgelopen zondag. Natuurlijk zijn er vooral beelden spelers van DCG-spelers te vinden, maar ook een aantal van 's-Gravelands Oude Beloften. Volgens onze eigen webfotograaf is het nog niet makkelijk om goede sportfoto's te maken. Behalve complimenten voor het voetbal krijgt DCG ook complimenten voor de foto's. 't is niet anders.

 5 oktober
 

's-Graveland afgedroogd door DCG: 9-2

De 's-Gravelandse Oude Beloften staan weer met beide beentjes op de grond. In een soort van demonstratiepartij werd vandaag met ruime cijfers verloren bij het Amsterdamse DCG.
Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Dit is natuurlijk bijzonder jammer en de cijfers zijn nog niet eens geflatteerd. Vooraf hadden we het allemaal nog zo goed afgesproken. Na het verlies van vorige week heb ik het team opgedragen om vanuit een gesloten verdediging te spelen. Wat de Italianen NatteCaccio noemen, zeg maar. Ik heb niet het idee dat iedereen zich aan deze opdracht gehouden heeft. Het was geen NatteCaccio, maar meer een soort kat en muisio."
Lees meer...

 28 september
 

's-Graveland loopt bij UVV tegen eerste nederlaag op: 5-2

(Van onze verslaggever Jeroen te Nuyl)
Aan de omstandigheden lag het niet dat ’s Graveland met 5-2 verloor van UVV. Prachtig voetbalweer, een wat gedateerd maar wel lekker compact kunstgrasveld, een leuke tegenstander op een prachtig complex en een prima scheidsrechter. Hij nam voor de wedstrijd ruim de tijd om de spelregels nog even aan iedereen uit te leggen – tegen paal of lat van het doel langs de zijlijn gewoon doorspelen, keeper mag bal oppakken bij terugspelen, dat soort zaken. Menno dacht er het zijne van… En alsof het om de Champions League ging: met iedereen even handen schudden voor de aftrap.
Lees meer...

 22 september
 

Maarten Schaap laat zich van grappige kant zien.

(Via de Mail een reactie op onderstaand bericht van 17 september)

Geachte webmaster,
Het lijkt mij dat u met uw loopje wel voor subsidie in aanmerking komt bij het Ministry of Silly Walks. Ik zie dat u er behoorlijk aanleg voor lijkt te hebben! En als er een Ministry for Silly Smiles was geweest dan had Jeroen waarschijnlijk flink binnengelopen. Maar dat terzijde!
Gr. Martin Twolumps Sheep.
P.s. Is die smile trouwens met of zonder Turkse facings?

 21 september
 

's-Graveland vergeet kansen te benutten tegen Fc Weesp: 3-3

Na de overwinning van vorige week bij Elinkwijk waren de verwachtingen hoog gespannen voor de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Op het (halve) hoofdveld traden de Oude Beloften aan tegen Fc Weesp. Omdat beide teams over een ruime selectie van tien man beschikten, kwamen de aanvoerders overeen om met acht tegen acht te spelen. Scheidsrechter Menno van den Brand vond het goed. De eerste helft waren de twee teams aan elkaar gewaagd. Fc Weesp opende de score. 's-Graveland was echter niet van het stuk gebracht. Vincent Weggemans schoot de gelijkmaker in, waarna Frits van der Meer en Jeroen te Nuyl de score uitbouwden naar 3-1. Dat was ook de ruststand.
Lees meer...

 17 september
 

Aanvoerder hervat na Turkse vakantie direct de training

Jeroen te Nuyl: "Ik ben vanochtend teruggekomen uit Turkije. Daar heb ik een dag of tien gezeten in een mooi huis in de buurt van Bodrum. Het is me uitstekend bevallen, dank je. Ik wilde per se op dinsdag terug zijn zodat ik de training 's avonds nog zou kunnen meemaken. Dat is me gelukt. In Turkijke heb ik natuurlijk gewoon mijn oefeningen en looptraining 's ochtends en 's middags afgewerkt. Maar je mist dan toch en beetje het balgevoel. Dat heb ik vanavond op de club weer te pakken gekregen. Van ons team waren er niet heel veel mensen Bert Schmidt was er, Frits van er Meer en Kees Langerak die natuurlijk grote verhalen had over de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Elinkwijk. Dat het lekker ging zonder ons, enzo..
Lees meer...

 14 september
 

's-Gravelands Oude Beloften starten competitie met overwinning bij Elinkwijk: 4-5

Een goed begin is het halve werk en de de eerste klap is een daalder waard. 's-Gravelands Oude Beloften zijn de 7x7-competitie goed begonnen met een klinkende 5-4 overwinning op het gerenomeerde Elinkwijk. Prima. En dan waren Kapitein Jeroen en de webredactie er nog niet eens bij. Gastverslaggever Luc te Nuyl doet verslag:

De oude mannen zijn van start gegaan. Meteen uit naar de legendarische Utrechtse club Elinkwijk.  Na gedegen onderzoek bleek dat we nog nooit hadden verloren bij Elinkwijk. Deze sterke reeks hebben we goed doorgezet met een zeer zwaar bevochten 4-5 overwinning.
Lees meer...

 29 augustus
 

Voltallige webredactie op werkvakantie naar Kroatië

"Wat hebben we daar nu weer te zoeken?" De webfotograaf klonk niet heel erg enthousiast in zijn eerste reactie op de mededeling in de redactievergadering dat er een werkvakantie naar Kroatië aan zat te komen. "Maar dan missen we de voorbereiding en ook de eerste competitiewedstrijd. We hebben vorig jaar nog zo gezegd dat we gewoon net als iedereen in de reguliere schoolvakantie op werkvakantie willen." De hoofdredacteur maakte duidelijk dat dit punt bij mededelingen op de agenda stond en verder niet ter discussie was. Frits van der Meer: "Ja, ik snap die reacties wel, maar veranderen kunnen we het toch niet meer. Laten we er nou gewoon maar een leuke tijd van maken. We hebben in ieder geval een uitwisselingsweek met de webredactie van Hajduk Split. Ik ben benieuwd of wij wat van hun opsteken of zij wat van ons. Zij schrijven in ieder geval voor de fanatiekste en oudste georganiseerde supportersclub in Europa: Torcida, opgericht op 28 oktober 1950. Wij zijn al blij als we een supporter van de week kunnen aanwijzen. Laat staan dat we een supportersclub hebben."

 21 augustus
 

Amsterdamse gezelligheid en voetbal natuurlijk

Het was gezellig in het amsterdamse cafe Spargo aan de rand van het Oosterpark. Een prima locatie voor de veilingronde van de eenentwintigste editie van de Fantasy Football Leauge. Het lijkt op het spel dat in laatste jaren door veel mensen gespeeld wordt onder de naam 'Coach van het Jaar'. Groot verschil is echter dat in de Fantasy Football League de spelers uit de eredivisie via een veiling onder de deelnemers worden verdeeld. Een speler kan dus maar door één deelnemer in het team gekocht worden. Op de veilingavond is daarom de spanning te snijden. Wie wil de grote vis in zijn team en wat moet ie er voor betalen? Een kwestie van de prijs opdrijven of achteroverleunen?
Lees meer...

 16 augustus
 

Aanvoerder denkt er het zijne al van

Jeroen te Nuyl: "Ik merk dat bij mij de voetbalkriebels alweer een beetje beginnen te komen. We hebben natuurlijk dat hele leuke WK achter de rug. Ik heb zo'n beetje alle wedstrijden wel gezien, geloof ik. En eerlijk is eerlijk, ook ik gaf niet bepaald veel voor de kansen van het Nederland elftal. Maar zo zie je maar wat je met een beetje teamgeest kan bereiken. Dat aspect zal ik in mijn speech voor de eerste wedstrijd ook nadrukkelijk gaan benoemen. Verder wil ik als Louis van Gaal ook voor de spelers van ons team uitgaan van de totale mens. Ja inderdaad, dat betekent dat vrouwen en kinderen gewoon welkom zijn bij de trainingen en natuurlijk ook bij de wedstrijden. En ik kan nu al zeggen dat het interessante partijtjes gaan worden. Het Utrechtse voetbal ligt ons volgens mij wel. Tegen Elinkwijk heb ik altijd al eens willen spelen en UVV ken ik ook nog van heel vroeger. En na afloop effe Utrecht in, lijkt me echt wel lachen. Nou alleen nog even weten wanneer we kunnen beginnen."

 9 augustus
 

Indeling 7x7-competitie bekend: Mannen Zondag, 35+ 1, 1e klasse A

In overleg met André Janmaat, Bestuurslid van de sv 's-Graveland en Chef Technische Zaken, heeft aanvoerder Jeroen te Nuyl de 7x7-mogelijkheden verkend. In feite waren er twee opties: 45+ en 35+. Jeroen: "Het leek een lastige keuze die ik ook nog even heb teruggelegd bij mijn achterban. Kijk, met 45+ spelen we allemaal tegen ouwe mannen en zouden we tot in de kop van Noord-Holland naar uitwedstrijden moeten. Toen ik de geboortedata in de selectie nog eens ben nagelopen blijkt toch dat er een aantal jongen van onder de 45 bij zitten. Daarnaast kreeg ik van mijn vrouw Linda weer eens te horen dat ik er nog zo jong en appetijtelijk uitzie. Toen heb ik samen met André de knoop doorgehakt. We gaan voor de 35+. We konden als team bij de KNVB nog net in een vaas met de balletjes mee. In de loting heeft Ruud van Nistelrooy ons een plek bezorgd in de 1e klasse A. Een leuke klasse met veel teams uit de Utrechtse regio."

 1 augustus
 

Oude Beloften gaan verder in 7x7-competitie

De kogel is door de kerk! De Oude Beloften gaan verder, maar niet meer op een heel veld. Aanvoerder Jeroen te Nuyl heeft zijn knopen geteld. Een enquête onder alle mogelijke spelers van een nieuw team, maakte hem duidelijk dat het er niet in zit om voor het seizoen 2014-2015 een volledig team op de been te brengen. Vervolgens heeft de man eieren voor zijn geld gekozen. Er is immers nog genoeg animo en energie aanwezig om met de Oude Beloften door te voetballen. Dan maar met zeven tegen zeven. Dan maar op een half veld. Dan maar wat verder rijden naar de uitwedstrijden. Niet langer zeuren. Het goede nieuws is dat de Oude Beloften ook het komend seizoen de wei weer in mogen. Leve de Oude Beloften! Leve kapitein Jeroen te Nuyl!
   
   
   
 
eXTReMe Tracker