Van Harte Aanbevolen: 

Eindstand 2019-2020

1

Nw Utrecht3

16

39

92

39

2

Maarssen

16

37

81

48

3

sGraveland2

16

32

79

50

4

PVCV

16

31

80

52

5

Nautilus

16

24

42

42

6

Kockengen

16

24

37

41

7

PVC

16

16

40

62

8

Ardahanspor2

16

6

32

84

9

Abcoude

16

3

32

97Programma

Donderdagavond

Trainen
 

2 juni Toernooitje bij NautilusTopscorer
1 Jarno van Diermen 22
2 Sander de Leeuw 17
3 Marc Heemskerk 9
4 Luc te Nuyl 8
5 Stok van den Burg 5
  Frits van der Meer 5
7 Giliam Hagen 4
  Jeroen te Nuyl 4
9 Niels Steenvoorden 2
10 Alfred de Vreeze 1
  Pascal Jongsma 1
     


     Thuis Uit        Mail
   
  19 mei

's-Graveland 35+1 wint geflatteerd van 's-Graveland 35+2: 4-1

Het seizoen zit er voor beide 35+ veteranenteams van de sv 's-Graveland op, maar het is veel te mooi weer om niet te voetballen. Deze zondag dus een uitstekende gelegenheid om onderling de krachten te meten. 's-Graveland 35+1 is vijfde van de tien geworden in de competitie. 's-Graveland 35+2 is derde van de negen geworden. Voor beide teams had er meer in gezeten, maar kwam het met name in het slot van de competitie er niet uit.
In de voorbereiding op de competitie speelden de teams al een keer tegen elkaar. Toen werd het 5-4 voor 's-Graveland 35+1. Ook vandaag was het een aardig gelijkopgaande wedstrijd. De Oudste Beloften traden aan met: Jeroen, Luc, Stok, Frits, Harun, Niels, Giliam, Ronald en Niki de meevoetballende keeper. In de eerste helft waren de beste kansen voor 's-Graveland 35+2. In de tweede helft waren de doelpunten voor 's-Graveland 35+1.
Lees Verder...

   
  19 mei

Joost te Nuyl revalideert in Naarderheem

Luc te Nuyl: "Afgelopen maandag is Joost overgebracht naar Naarderheem in Naarden-Vesting. De bedoeling is dat hij daar gaat revalideren. Het is nog steeds een hele moeilijke situatie. Joost moet herstellen van zwaar hersenletsel. Met de overgang naar Naarderheem gaan we toch weer een stukkie vooruit kijken. Het is en blijft lastig dat echte communicatie met Joost nog steeds niet mogelijk is. Hij is bij kennis en kan aangeven als hij dingen echt wel of niet wil. Het is voor ons wel duidelijk dat hij mensen herkent. Soms moet hij ook lachen om grappen. Hij reageert goed op bezoek. We hopen dat Joost met de revalidatie die hij nu gaat krijgen stapje voor stapje weer verder vooruit gaat. Fijn, om te merken dat iedereen van het team en op de club met Joost en met ons meeleeft."

   
  8 mei

Clubicoon Bas Brouwer overleden

Zijn gezondheid liet al een tijd te wensen over. Het o zo vertrouwde gezicht van Bas Brouwer was steeds minder vaak en steeds minder vrolijk op de club te zien. Vorige week is Bas overleden.  Bas had een actief (betaald-) voetbalverleden bij sc Gooiland en 't Gooi. Na zijn actieve loopbaan kwam hij als trainer bij de sv 's-Graveland terecht. Daar is hij blijven hangen 's-Graveland werd zijn club. Hij heeft er zowat alle mogelijke functies als vrijwilliger, al dan niet in het bestuur, uitgevoerd. Ook voor 's-Graveland 5 en de Oude Beloften heeft Bas Brouwer de afgelopen twintig jaar veel betekend. Bas was altijd op de club. Ballen nodig? Reserve-shirtjes? De sleutel van het hek? Bas stond paraat. Er was ook een bijzondere klik met het team. Na de training of na de wedstrijd kwam Bas er vaak even bij zitten. Praatjes over voetbal, maar ook over de serieuzere zaken in het leven
Menno van den Brand: Bas was altijd positief en was altijd bereid zijn steentje bij te dragen aan de club.
Lees Verder...

   
  7 mei

Joost te Nuyl is herstellende van zijn val van het dak

Joost te Nuyl, die na een ongelukkige val van zijn dak met ernstig hersenletsel was opgenomen in het AMC in Amsterdam, is inmiddels  weer verhuisd naar de verpleegafdeling neurologie in ziekenhuis Tergooi Blaricum. Het blijft onzeker hoe zijn herstel verder zal verlopen. Hij heeft op dit moment geen specifieke behandeling. De hersenen moeten zelf weer een soort van herstellen/nieuwe verbindingen gaan maken, zodat hij revalideerbaar is. Daar hoopt de familie uiteraard vurig op. “We hebben het idee dat het met hele kleine stapjes vooruitgaat. In elk geval voelen we ons gesteund door de vele blijken van medeleven,” aldus Jeroen te Nuyl. “Ook via deze weg wil ik daarvoor iedereen bedanken.”

   
  14 april

's-Graveland in laatste competitiewedstrijd uitgespeeld door Maarssen: 9-3

Jeroen te Nuyl: "Ik had slecht nieuws voor het team vandaag. Mijn broer en onze vaste scheidsrechter Joost is afgelopen vrijdag bij het ramenlappen van een dakje op zijn hoofd gevallen. Hij is met de traumahelikopter naar het AMC afgevoerd en heeft operaties aan zijn hoofd moeten doorstaan. Hij is bij kennis en mag waarschijnlijk vandaag van de intensive care-afdeling af. Het was natuurlijk enorm schrikken voor ons allemaal. Laten we hopen dat hij weer goed hersteld."
Vandaag stond voor de Oude Beloften de laatste competitiewedstrijd tegen Maarssen op het programma. Dat heb je van zo'n kleine competitie, met maar negen clubs. Keeper Frank Scheltus sloeg vandaag nog een keertje over. Hij werd, net als in de laatste wedstrijd tegen PVCV uitstekend vervangen door de mee-voetballende Niki la Maitre. Verder waren van de partij tegen Maarssen:  Jarno, Frits, Harun, Giliam, Fred, Sander, Jeroen en Luc.
Lees Verder...

   
 7 april

De kansen voor 's-Graveland, de overwinning voor leep Kockengen: 1-2

Het was onwennig zonder de Uyleballetjes in het team. Luc vierde zijn zesenvijftigste verjaardag, samen met Olga, in het mooie Parijs. Vanaf de boot op de Seine wenste hij het team veel succes en plezier. Jeroen hield vandaag de eer aan zichzelf. Bij het tellen van alle potentiele aanwezigen kwam de teller op twaalf. Dat vond hij wat teveel van het goede, vandaar dat hij zich een potje vrijwillig afmeldde. Ook keeper Frank Scheltus liet een keertje verstek gaan vanwege besognes en alles. Jeroen had  overigens gezorgd voor een uitstekende vervanger in de persoon van Jurgen Troost. Daarnaast waren van de partij tegen Kockengen:  Frits, Marc, Harun, Menno,  Niels, Giliam, Fred, Sander, Stok en Ronald. In de wedstrijd bleek al snel dat 's-Graveland de dominante partij was op het veld. Kockengen parkeerde daarom de spreekwoordelijke bus voor de goal en liet de Oude Beloften komen.
Lees Verder...

   
 31 maart

Ondanks veel gemiste kansen wint 's-Graveland toch van Abcoude: 1-4

Met de teamspirit zat het wel goed na de teambuildingsessie van afgelopen vrijdagavond, in het Hilversumse café Cartouche. De Oude Beloften aten daar gezellig met partners en desgewenst andere familieleden. Goed georganiseerd door Luc en Mirjam. Hoe gezellig ook, het scorend vermogen was er vandaag niet beter op geworden. De Oude Beloften traden bij Abcoude aan met Jeroen, Luc, Frits, Frank,  Marc, Harun, Menno, Jarno Bert en Fred. Al snel bleek dat 's-Graveland  het beste van het spel had tegen Abcoude, dat dit seizoen nog maar drie puntjes bij elkaar heeft gesprokkeld. 's-Graveland kreeg veel kansen, maar wist er daarvan maar weinig te verzilveren. Jarno, die zijn nieuwe schoenen een herkansing gaf, opende de score gelukkig. 's-Graveland bleef aandringen en kansen missen, Abcoude kwam er een enkel keertje uit. Met 0-3 werd de kleedkamer voor de rust opgezocht. Na de rust veranderde het spelbeeld niet echt. Veel kansen en maar één doelpuntje voor de 's-Gravelanders. Abcoude wist zowaar uit een uitval nog tegen te scoren. Nou ja, het was lekker weer.
Lees Verder...

   
 24 maart 's-Graveland walst in tweede helft over Ardahanspor heen: 1-7

Na het teleurstellende gelijkspel vorige week tegen Nautilus, was het de vraag of 's-Graveland deze zondag de draad weer op zou kunnen pakken bij het Utrechtse Ardahanspor. Al helemaal omdat naar Utrecht werd afgereisd zonder topscorers Jarno en Sander. De Oude Beloften traden wel aan met Jeroen, Luc, Frits, Frank,  Niels, Giliam, Marc, Harun en Menno.
Al snel bleek dat 's-Graveland de bovenliggende partij was. En waar vorige week de bal maar niet in het doel wilde, punterde Luc te Nuyl al na drie minuten de 0-1 binnen. 's-Graveland hield het beste van het spel. Ardahanspor probeerde het soms, maar liep vast op de solide 's-Gravelandse verdediging. In de eerste helft kwamen meer kansen voor de Oude Beloften, maar geen doelpunten. Na de thee kwamen er behalve kansen ook doelpunten. Met name vanuit de omschakeling doken spelers van 's-Graveland vaak gevaarlijk op voor de goal van Ardahanspor.
Lees Verder...
   
 17 maart Als je de kansen niet benut, kan je niet winnen. Gelijkspel tegen Nautilus: 1-1

Voor de wedstrijd werd er door de spelers van 's-Graveland nog eens goed naar de ranglijst gekeken. Met een overwinning op Nautilus et meer dan zes doelpunten verschil zou vandaag goede zaken worden gedaan en zou een eerste plek binnen handbereik liggen. Hoe anders zou het lopen. De Oude Beloften traden aan met Jeroen, Luc, frits, Frank, Ronald, Niels, Giliam, Harun, Sander, Stok en Jarno.
 's-Graveland had de hele wedstrijd tegen Nautilus een groot veldoverwicht. Maar kon dat niet in omzetten in doelpunten. Kansen genoeg, maar benutten: ho maar! Om in voetbaltermen te blijven, parkeerde Nautilus de Amstelveense bus voor de goal. Voor de Oude Beloften was er nauwelijks doorkomen aan. Schoten op de goal gingen recht op de keeper af, of hoog over de goal. Nautilus had aan één uitval genoeg voor een doelpunt. In de rust was er veel discussie over de te volgen tactiek door de Oude Beloften.  Vol druk zetten of Nautilus laten komen waardoor er wat meer ruimte op het veld zou ontstaan. Ondanks een tegenstem van aanvoerder Jeroen te Nuyl, werd ervoor gekozen om de tweede helft wat meer in te zakken.
Lees Verder...
   
 10 februari Gemengde gevoelens bij gelijkspel tegen PVCV: 3-3

De eerste wedstrijd van 2019 na een lange winterstop leverde ’s Graveland gemengde gevoelens op. Aan de ene kant had er meer in gezeten tegen medekoploper PVCV dan het 3-3 eindresultaat, maar toch was er ook opluchting omdat Jarno vlak voor tijd alsnog de onverwachte gelijkmaker inkogelde.   Het door afwezigen en blessures geteisterde ’s Graveland moest wat improviseren om compleet en representatief voor de dag te komen. Zo had keeper Frank zijn nek te veel bewogen met het achteroverslaan van pilsglazen en ontbrak webmaster Frits wegens een onwillige kutspier, of nee, kuitspier, maar beiden werden meer dan uitstekend vervangen door Niki la Maitre en Pascal Jongsma. Behalve deze twee giganten trad ’s Graveland aan met Niels, Giliam, Harun, Marc, Sander, Luc, Jarno en Jeroen. Al direct werd duidelijk dat PVCV zich wilde beperken tot massaal verdedigen en gokte op de eenzame aanvaller Samir, die bij ’s Graveland de Vleutenaren zo’n beetje in zijn eentje de overwinning had bezorgd. Hij was nu een stuk minder gevaarlijk, ook al omdat ’s Graveland in de eerste helft goed stond en een ruim veldoverwicht had. Tot veel kansen leidde dat echter niet, al raakte Jarno met een vlammend schot wel een keer de paal.
Lees Verder...
   
 20 januari Geslaagde Nieuwjaarsreceptie laat sporen na in Münster

De nieuwjaarsreceptie wordt door de Oude Beloften traditiegetrouw gehouden in een Duitse stad. Deze keer was het de beurt aan het mooie Münster. De receptiegangers waren Jeroen, Luc, Joost, Niels, Bert, Giliam, Pim, Maarten, Martijn, Frits, Jarno, Ronald, Mark en Menno. Reisleider Frank Scheltus had weer een prachtig programma in elkaar gedraaid.
Vrijdagmiddag, na aankomst in de stad gaf Carl, ooit getuige op Jeroens huwelijk, een stadsrondleiding op de fiets. Er werd stilgestaan bij culturele hoogtepunten , zoals het astronomisch tijdwerk in de Dom. Daarnaast was er natuurlijk ook tijd voor een tussenpilsie. De zaterdagochtend zat iedereen na het hotelontbijt klaar voor de pubquiz (eigenlijk hotelquiz, dus) die weer uitstekend in elkaar was gestoken door Joost te Nuyl. Bijzonder genoeg werden twee teams winnaar met allebei 50 goede antwoorden op de 100 moeilijke vragen. De middag stond in het teken van de nieuwjaarsreceptie. Grote verrassing was dat de reis daarnaar toe per paardenkar ging. In het prachtige restaurant Pinkus opende aanvoerder Jeroen te Nuyl de receptie met een gedenkwaardige toespraak waarin hij voor alle spelers een apart woordje had met allerlei verwijzingen naar het dierenrijk. Daarna was het tijd voor heerlijk eten en drinken met tussendoor een prijsuitreiking of toespraakje. Mark Jans mocht namens het bestuur van de SV een rondje geven. Luc te Nuyl had mooie woorden en prijzen. De Grote Kale Leider-trofee ging dit seizoen weer niet verrassend naar zijn broer Jeroen te Nuyl. De Looney-Tunes-Trofee voor de topscoorder van het seizoen ging naar Jarno van Diermen die maar liefst 35 keer gescoord had. Pim van Leeuwen kreeg de Edgar-blessure-wisseltrofee, een kleine verzachting voor de gebroken heup die hij in februari vorig jaar opliep. Menno van den Brand stak de loftrompet voor Webredacteur Frits van der Meer.  Luc had een mooie pet, met Zwarte Panter, voor reisleider Frank Scheltus. Frits complimenteerde Joost te Nuyl met zijn optreden als scheidsrechter in het afgelopen jaar. Na veel toosten, proosten en het zingen van het clublied liep de receptie op zijn eind. Wat volgde was een vrij avondprogramma. Hoogtepunt daarvan waren de optredens van Menno en Jarno in de Piano-Karaoke-bar.  Om de stad een kleine herinnering te geven aan ons bezoek werden hier en daar wat voetbalplaatjes van 's-Gravelandse spelers achtergelaten. Op zondag werd de trein terug gekomen. Moe, tevreden en met een uurtje vertraging kwam de groep op station Hilversum aan.

Foto-impressie...
   
 24 december Aanvoerder Jeroen te Nuyl is klaar voor de Kerst

Jeroen te Nuyl: "Fijne voetbalvrinden, wie van mij op deze plaats een terug en/of vooruitblik verwacht, moet ik teleurstellen. Met de Kerst ben ik druk met heel andere blikken. Na de Kerst begin ik te schrijven aan mijn toespraak voor bij onze nieuwjaarsreceptie in Münster. Daar heeft Frank Scheltus iedereen hartelijk voor uitgenodigd. Deze keer nemen we de partners eens niet mee. Het gaat vast heel gezellig worden."

Lees Verder...
   
 9 december Bliksemstart bij PVC levert ’s-Graveland ruime overwinning op: 1-9

Harde wind en regen raasden dit weekend over de Nederlandse voetbalvelden. Gelukkig was het droog in Utrecht toen de Oude Beloften op het Marco van Basten-sportpark aftrapten voor de terugwedstrijd tegen PVC2. En 's-Graveland had er duidelijk zin in met Jeroen, Luc, Ronald, Frits, Jarno, Menno, Niels, Marc, Frank en Sander. Direct vanaf de aftrap werd met snelle en ragfijne combinaties het doel van PVC gezocht en gevonden. Waar het inspelen en kaatsen anders nog wel eens problemen oplevert, liep het vandaag gesmeerd. Na tien minuten stond 's-Graveland met 0-3 voor. De combinaties liepen over meerdere schijven en op de laatste schijf was het meestal Jarno van Diermen of Sander de Leeuw die het werk afmaakte. PVC kon er niet veel tegenover stellen. Gevaarlijkste man Johan schoot een aantal maal op doel, maar keeper Frank Scheltus stond paraat. Met 0-5 op het bord, werd de kleedkamer opgezocht voor de thee.  
Lees Verder...
   
 2 december Revanche ’s-Graveland in negen-punten-wedstrijd tegen Nieuw Utrecht: 7-3

De slechtste wedstrijd van de Oude Beloften in dit seizoen was zonder twijfel de openingswedstrijd bij Nieuw Utrecht. Deze werd met 11-3 verloren. Toen werd ook al wel duidelijk dat Nieuw Utrecht behoorlijk goed kan voetballen. Niet voor niets was Nieuw Utrecht tot vorige week de koploper in de competitie. 's-Graveland had dus iets goed te maken en moest winnen om uitzicht te houden op een kampioenschap. Een soort van negen-punten-wedstrijd dus, zeg maar. De Oude Beloften traden aan met Jeroen, Luc, Stok, Frits, Jarno, Giliam, Niels, Frank en Sander. Vooraf liet aanvoerder Jeroen de motivatiespeech over aan keeper Frank Scheltus. Deze benadrukte het belang van de wedstrijd en riep iedereen op om geconcentreerd te spelen. En dat hielp.  
Lees Verder...
   
 25 november ’s-Graveland wint makkelijk van Maarssens zestal: 8-2

Maarssen 2 staat bekend als het team met de vader, de zoon en de geinige geest. Het team is voor de doelpuntenproductie voor een groot deel afhankelijk van vader Cor en zoon Cor die elkaar binnen de lijnen uitstekend weten te vinden. Bij de Oude Beloften was er dan ook sprake van enige opluchting toen bleek dat de zoon er vandaag niet bij was. Jammer genoeg waren enkele ander spelers van Maarssen ook afwezig, waardoor ze de wedstrijd met slechts zes spelers moesten voetballen. 's-Graveland zat ruim in de poppen en trad aan met Jeroen, Luc, Fred, Frits, Frank, Niels, Marc, Giliam Jarno en Stok. En dan was Menno ook nog eens staande bij. De wedstrijd bleek al snel geen wedstrijd te willen worden. Maarssen kon alleen maar tegenhouden. Het was aan 's-Graveland om de man meer-situatie uit te buiten. De Oude Beloften hadden het daar niet makkelijk mee.  
Lees Verder...
   
 18 november ’s-Graveland trekt overwinning over de streep bij Kockengen: 2-3

Kockengen was de vorige seizoenen geen hoogvlieger, maar wist het 's-Graveland toch altijd erg moeilijk te maken. De wedstrijd in de winter en het 5-1 verlies van twee seizoenen geleden, staat bij veel Oude Beloften nog vers in het geheugen. Dit seizoen heeft Kockengen al negen punten uit vijf wedstrijden. 's-Graveland was dus gewaarschuwd. 's-Graveland trad aan met Jeroen, Luc, Fred, Frits, Frank, Niels, Harun, Giliam en Jarno. 's-Graveland startte geconcentreerd en had al snel het betere van het spel. Dat betaalde zich na een kwartiertje uit in een doelpunt van Jarno van Diermen. Kockengen kon daar weinig tegenover stellen, totdat de bal uit een kluts pardoes voor de voeten van een geel-zwarte viel. Die bedacht zich geen twee keer en zette de 1-1 ruststand op het virtuele scorebord.  
Lees Verder...
   
 11 november ’s-Graveland heeft geen kind aan Ardahanspor 2: 7-2

Ardahanspor zat vorig jaar, net als 's-Graveland, met één team in de competitie. Ook bij Ardahanspor zijn ze gaan doorselecteren en dit seizoen met twee teams van start gegaan. Het eerste speelt in de 1e klasse A. Het tweede bij 's-Graveland 2 in de 1e klasse B. Omdat het andere seizoenen ook niet altijd heel gemakkelijk ging tegen Ardahanspor, prentte  aanvoerder Jeroen te Nuyl zijn jongens toch in dat er geen sprake mocht zijn van onderschatting. 's-Graveland trad aan met Jeroen, Luc, Sander,  Fred, Frits, Frank, Alfred, Menno, Niels, Stok, Harun, Ronald en Menno. Een wel heel uitgebreide selectie voor zeven tegen zeven. Maar is het niet zo dat de kwaliteit van de bank de doorslag kan geven voor een kampioenschap? Wij dachten van wel. Een echte wedstrijd is het eigenlijk nooit geworden. Al snel was duidelijk dat 's-Graveland de bovenliggende partij was.  
Lees Verder...
   
 4 november ’s-Graveland heeft aan een helft genoeg bij Nautilus: 2-6

 Nautilus was vorig seizoen een laagvlieger in de competitie. In de huidige stand van dit seizoen stond de ploeg uit Amstelveen tot vandaag twee punten voor op de Oude Beloften. Vandaar dat 's-Graveland rekening hield met een heel andere tegenstander dan vorig jaar. Dat viel gelukkig mee. 's-Graveland trad aan met Jeroen, Luc, Stok, Frits, Niels, Sander, Jarno, Harun en Menno. Dus zonder keeper Frank Scheltus die andere besognes had. In de eerste helft was 's-Graveland heer en meester op het veld. Langs de lijn werd zelfs gesproken van een Braziliaanse voetbaltrein. Met mooie combinaties werd het doel van Nautilus opgezocht. De eerste tien minuten leverde dat nog geen doelpunt op. Maar toen Sander De Leeuw eenmaal de 0-1 had binnengetikt, ging het snel. Een hard schot van Jarno van Diermen; een mooie combinatie met Harun Sengul, afgerond door Frits van der Meer, Nog een keer Jarno en nog een keer Sander. Bij het rustsignaal stond een 0-5 stand op het scorebord. Verre van geflatteerd.
Lees Verder...
   
 28 oktober ’s-Graveland 5 geeft voetballes en verslaat Abcoude met 11-3

 Op deze zonnige maar frisse zondagochtend moesten De Oude Beloften aantreden tegen Abcoude, dat uit 2 wedstrijden nog nul punten had vergaard. Zou het dan vandaag zonder de Grote Kale Leider (shopweekend met schoonmoeder) en zonder de Webmaster (op rail-away weekend met zijn nieuwe liefde) gaan lukken om de matige start van dit seizoen te doen vergeten? Het antwoord is kort maar krachtig: Ja! Met Frank, Giliam, Harun, Niels, Sander, Luc, Jarno, Alfred, Fred en met Bert en Menno achter de hand gingen de Oude Beloften gelijk vol op de aanval. Nog maar amper begonnen schoot Jarno een nieuw record in de boeken; namelijk dat van snelste openingsdoelpunt gescoord door een elftal van ‘s-Graveland. Het oude stond op naam van Eddie de Pape uit zaterdag 1 en dat was nog geen dag oud.  Jarno had er precies 33 seconden voor nodig en Eddie nog altijd 54. Dat Eddie dat deed op een groot veld, doet nu even niet ter zake.
Lees Verder...
   
 7 oktober Zevental PVCV troeft 's-Gravelands Oude Beloften af: 3-5

 Vooraf kon het volgens de voetbalanalisten alle kanten op. PVCV had de wedstrijd tegen PVC net verloren. Voorige week hadden de Oude Beloften net gewonnen van PVC.  Vijf minuten na de aftrap waren de analisten er snel uit. PVCV was een gevaarlijk ploegie, gevaarlijker dan 's-Graveland in ieder geval. De Oude Beloften traden aan met het tiental Jeroen, Sander, Frank, Frits, Harun, Bert, Marc, Giliam, Fred en Niels. PVCV trad aan met een zevental. Conditioneel gezien zou 's-Graveland de overhand moeten hebben. Dat was echter niet genoeg. PVCV was gevaarlijker, met name via handige spits Samir. Een beetje ruimte was genoeg voor deze balgoochelaar die na tien minuten verantwoordelijk was voor de 0-1. 's-Graveland herstelde zich enigszins van het zwakke begin en voor de rust kon Giliam Hagen met een hard schot gelijk maken (1-1). Ondanks goede bedoelingen ging het na de rust toch mis. 's-Graveland probeerde het wel maar stuitte onder andere op goed Vleutens keeperswerk. PVCV ging een stuk efficienter met de kans om. Fouten van 's-Graveland werden genadeloos afgestraft.
Lees Verder...
   
 30 september 's-Gravelands Oude Beloften in tweede helft naar winst op PVC 2: 3-2

Het was de vraag of 's-Graveland de klap van vorige week te boven kon komen. En om maar snel een antwoord te geven: Ja, dat kon.  's-Graveland trad aan met een elftal: Fred, Luc, Jeroen, Frank, Frits, Sander, Harun, Bert, Alfred, Gilliam en Niels. Net als vorige week liep het niet soepeltjes. 's-Graveland is nog niet de Braziliaanse voetbaltrein van vorig seizoen. Dat bleek wel in de eerste helft. Een machteloos 's-Graveland creëerde wat kansjes, maar eigenlijk geen echte kans. Niet dat PVC daar nou zoveel tegen had in te brengen. In de tweede helft ging het al wat beter. 's-Graveland combineerde beter en kwam vaker voor de goal van PVC terecht. Sander de Leeuw brak de ban met een bekeken schot (1-0). De wedstrijd leek gespeeld, zeker toen Jeroen te Nuyl de 2-0 aantekende. De wedstrijd werd echter niet in het slot gegooid. PVC mocht blijven hopen op meer, want scoorde twee keer de aansluitingstreffer. Eerst de 2-1 en na de 3-1 van Sander in de laatste minuut ook nog de 3-2. Maakt niet uit. De eerste drie punten voor de Oude Beloften  zijn binnen.
Lees Verder...
   
 23 september Belabberde seizoensopening Oude Beloften met verlies bij Nieuw Utrecht 3: 11-3

De Oude Beloften speelden vandaag hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen in de regen tegen een nieuw team van Nieuw Utrecht. Dat pakte niet bepaald goed uit. Sterker nog, het werd de slechtste seizoenstart ever. Na afloop werden excuses gezocht voor het slechte spel, maar die werden niet gevonden. 's-Graveland trad aan met Stok, Fred, Frank, Frits, Sander, Marc, Luc, Harun en Ronald . Het team was geen schim van dat van vorig seizoen. Het leverde alle ballen in bij de tegenstander. De tegenstander, een team met behoorlijk goede voetballers, wist daar wel raad mee. Keeper Frank Scheltus kreeg de ene na de andere goal om de oren. Alle 's-Gravelandse spelers deelden in de malaise. Een balletje overspelen naar iemand van de eigen kleur was in de meeste gevallen teveel gevraagd. Voor de rust was het slecht en stond er een 5-2 ruststand op het scorebord. Na de rust was het zo mogelijk nog slechter en werd Nieuw Utrecht aan nog meer doelpunten geholpen. Heel gauw vergeten deze wedstrijd. Goed dat er geen supporters bij waren.
Lees Verder...
   
 16 september 's-Graveland 35+ 2 verliest nipt van 's-Graveland 35+ 1 in Vriendschappelijke oefenpot

Jeroen te Nuyl: "Het was een mooie opwarmer, die helaas wel met 5-4 verloren ging maar waarbij ’s Graveland 35+ 2 wel absoluut de morele winnaar was. We traden aan met invaldoelman Jurgen Troost, die het uitstekend deed, Bert, Ronald, Stok, Marc, Sander, Luc en mezelf; 8 man dus, omdat topscorer Jarno van Diermen tijdens de SVS Cup op vrijdagavond lelijk door zijn enkel was gegaan; dat zag eruit als gescheurde of in elk geval flink opgerekte enkelbanden. ’s Graveland 1 trad aan met een veel bredere selectie en begon ook beter en scherper aan de wedstrijd. Binnen mum van tijd stonden we met 3-0 achter en leek een stevige afstraffing onvermijdelijk, maar gaandeweg begon het beter te draaien, met meer rust aan de bal en veel lopende mensen, en zorgde Marc ervoor dat we met 3-1 gingen rusten. In de tweede helft een prima combinerend 2e, dat alleen vergat zichzelf ruimer te belonen. Kansen genoeg, maar het 1e maakte tegen de verhouding in toch 5-1, voordat Luc en Stok de spanning terugbrachten. En toen Marc met een plaatje van een doelpunt – verre lob over doelman Remco Kempers, applaus alom – de 5-4 liet aantekenen, leek een terecht gelijkspel nog mogelijk, maar verder lieten onze clubgenoten het in deze zeer sportieve wedstrijd onder de vakkundige leiding van Martin het niet komen. Het was daarna zeer prettig toeven op het buitenterras, waar ook supporter Joost van de partij was, evenals later Frank ‘Reiseleiter’ Scheltus, die dacht dat we om 14.30 uur zouden spelen… Voor de schrik nam hij toen maar een pilsie en dat hebben wij dus ook maar gedaan. Zondag de competitiestart, waar ik helaas moet ontbreken wegens een wijntrip in de Elzas, maar ik reken uiteraard op 3 punten, de eerste van de in totaal 54. Nou goed, 50, want we spelen waarschijnlijk 2x gelijk. Alles Gute! Uw kapitein."
   
 19 augustus Oude Beloften worden 's-Graveland 35+ 2 in plaats van 's-Graveland 35+ 1

Jeroen te Nuyl: "Ik heb inderdaad een mail van Frank gekregen. Vooral allemaal geneuzel over de nieuwjaarsreceptie. Dat ie er zoveel werk aan had en of er nog geld in de wonderpot zat waarmee hij misschien zijn vrouw in kon huren om hem te helpen. Nou, de wonderpot is vorig seizoen schoon opgegaan, dus hij zal alle voorbereidingen nog even zelf moeten doen. Dat kan ie best."
"Frank had wel een punt ten aanzien van de indeling. De jongens van het derde van vorig seizoen, gaan dit jaar ook 35+ spelen. Op papier zijn die jongens sterker dan wij (op het gras moeten wij het nog zien, red.) dus het is logisch dat zij het eerste team worden en hoog ingedeeld worden. Wij worden dan het tweede team en komen bij de tien laagst geklasseerde teams van vorig seizoen. Dat biedt iets meer kans dat we onze seizoensdoelstelling, drie punten meer dan vorig seizoen, waar kunnen maken. Ik heb contact opgenomen met André Janmaat die de namens de club met de KNVB afstemt. Hij heeft direct met Zeist gebeld en de zaken geregeld. Het zal wennen zijn maar vanaf nu zijn we dus sv s-Graveland35+ 2."
   
 5 augustus Frank Scheltus' vakantie bestaat voornamelijk uit voorbereiden van de nieuwjaarsreceptie

Frank Scheltus:  "Best frustrerend, hoor. Terwijl al mijn teamgenoten lekker vrij hebben van het voetbal en van hun werk, lekker met vakantie gaan naar koelere streken, zit ik hier in het snikhete Kortenhoef dag in dag uit de nieuwjaarsreceptie van de Oude Beloften voor te bereiden. Daar komt namelijk heel wat bekijken. Zeker, omdat ik de afgelopen nieuwjaarsreceptie in Osnabrück wil overtreffen. Ik ben nog in onderhandeling met verschillende Duitse steden, maar de LangeListe is ondertussen wel een KurzListe geworden waar o.a. Hamburg en Münster nog op staan. Ik wil in september met beide gemeentebesturen  om tafel en dan maar zien wat voor aanbieding dat oplevert."
"De nieuwe competitie-indeling vind ik drie keer niks. Het 2e sv's team zit in een andere competitie met allemaal zwakkere teams. Weet niet wie dat tweede team van ons zijn, maar wellicht is ruilen een optie, of niet natuurlijk. Doelstellinkio technisch lijkt mij de competitie waar we nu inzitten echt ondoenlijk. Maar wie ben ik. Ik zal er eens een mailtje aan wagen aan onze Grote Kale leider Jeroen. Tot gauw, allemaal!"
   
 3 augustus Luc te Nuyl denkt na over zijn voetbaltoekomst

Luc te Nuyl:  "Je zou het aan mijn lijf en prestaties in het veld misschien niet zeggen, maar ik word ook een dagje ouder. De zomervakantie was  voor mij een periode om eens goed na te denken over mijn voetbaltoekomst. Wat wil ik nog bereiken sportief en financieel gezien? Wil ik nog hogerop? Een financiële klapper maken? Die vragen speelden door mijn hoofd. Ik heb op de club gezocht naar professionals die me bij dit vraagstuk konden helpen. Daarbij kwam ik uit bij penningmeester Koen Janmaat voor het financiële gedeelte en bij Bas Brouwer voor het voetbaltechnische verhaal. Met Koen en Bas heb ik alle opties op tafel gelegd. Koen heeft alles uitgelegd over de contributieverhoging en zo. Heel ingewikkeld. Bas heeft verteld over zijn betaald-voetbal periode bij Gooiland. Na een intensief gesprek, kwamen we erachter dat het voor mij verstandig is om nog een seizoen bij de Oude Beloften te blijven. Dat had ik vooraf niet gedacht, maar ik kan er prima mee leven. Ik heb Jeroen gebeld en verteld dat ik nog een seizoen voor het team behouden blijf. Jeroen vond het prima, maar moest ook snel ophangen omdat hij verder moest met de krant lezen. Maakt niet uit. Ik heb zin in het nieuwe seizoen!"
Foto Koen Bas Luc...
   
 31 juli Marco van Basten:  "zeg maar een soort van 'de Van Diermen Eredivisie'.."

De grote voetbalvernieuwer bij de FIFA, Marco van Basten, is door de amateursectie van de KNVB gevraagd mee te denken over de opzet van de 35+ competitie in de district West 1 voor het nieuwe seizoen. Een grote competietie met twintig teams of alternatieven als een knock-out-systeem waarbij ook het aantal ontvangen gele kaarten meetelt of een team een ronde verder gaat. Lang hoefde Marco niet na te denken. In de persconferentie op het sportcentrum in Zeist lichtte hij de gemaakte keuze toe. "We hebben rekening gehouden met de wensen van alle betrokken teams en met die van 's-Graveland in het bijzonder. We hebben de eindstand van vorig seizoen genomen en in tweeën geknipt. De bovenste helft zit bij elkaar in een competitie en de onderserste helft zit bij elkaar in een competitie. Het nieuwe team van 's-Graveland hebben we toegvoegd aan de onderste helft. Als we de sponsoring erbij zouden denken,  krijg je zeg maar een soort van 'de Van-Diermen Eredivisie' en de 'Piepenbrock-League'. Prima, toch? Nee, we gaan de videoscheidsrechter voorlopig niet invoeren in deze competities. Alleen al vanwege het feit dat er daar zeer competente scheidsrechters rondfluiten als een Joost te Nuyl, om maar eens een andere bekende pannenkoek te noemen."
   
   
   
   
   
   
 
eXTReMe Tracker