's-Graveland 35+ 2

Seizoen 2019 - 2020
   THUIS           UIT         MAIL 

© Vijfde Dimensie, Jaargang 20

 
 
Onze Sponsor:Uitslagen 8 maart

Kismet

Nautilus afc

14 - 1

Ardahanspor2

Soest SO

2 - 8

sGraveland2

Maarssen

2 - 2

Kockengen

PVC

3 - 1Stand per 8 maart

1

Soest SO

13

33

72

18

2

NwUtrecht3

13

31

75

40

3

Kismet

13

27

65

30

4

Maarssen

14

26

69

42

5

sGraveland2

11

23

44

30

6

PVC

13

19

43

42

7

PVC2

13

10

31

50

8

Nautilus afc

13

9

23

79

9

Kockengen

13

8

25

55

10

Ardahanspor2

12

0

14

75


Programma

 13 maart
Thuis: SVS Cup 35+

15 maart 11:00
Uit: SO Soest

22 maart 11:00
Uit: Kismet

29 maart 11:00
Uit: PVC1

5 april 11:30
Thuis: Kockengen

19 april 11:00
Thuis: Ardahanspor

26 april, 3 mei
Vrij

10 mei 11:00
Uit: Nieuw Utrecht

17 mei: 11:30
Thuis: PVC2Topscorer
1 Jarno van Diermen 15
2 Sander de Leeuw 14
3 Frits van der Meer 7
4 Marc Heemskerk 6
5 Jeroen te Nuyl 5
6 Luc  te Nuyl 3
  Giliam Hagen 3
8 Ronald van Oostrum 2
9 Harun Sengul 1
     
     
   
21 juni
 Volgend seizoen "wilde" 7x7-competitie buiten de KNVB om

Jeroen te Nuyl: "De spreekwoordelijke kogel is door de KNVB-kerk. Van de week hebben we via ZOOM een overleg gehad met de andere teams die volgend seizoen ook gewoon 7x7 willen voetballen op de zondag. Op de club zat ik met Mark Jans en Remko Kempers (de vertegenwoordigers van de andere 's-Gravelandse twee 35+ teams, red.) voor de laptop. Of is het "achter de laptop"? Het was een goed en duidelijk gesprek. Michel, speler en voorzitter van PVC, had een mooi uitgewerkt voorstel. De KNVB leek op het laatste moment toch op de schreden terug te keren en alsnog 7x7-voetbal aan te bieden op zondag. Onduidelijk en met aanvullende voorwaarden. We waren het er snel over eens dat we het prima voor onszelf kunnen regelen. Let wel: we blijven gewoon lid van de club én van de KNVB, maar we organiseren een competitie met 12 andere teams buiten de KNVB om."
Lees meer...
   
29 mei
 KNVB stopt volgend seizoen met 7x7-voetbal op zondag

In de mailbox van de Webredactie viel van de week een mailtje van een speler van PVC met het verontrustende bericht dat de KNVB volgend seizoen geen competitie organiseert voor 7x7-voetbal. André Janmaat zocht namens het bestuur van de club contact met de KNVB en kreeg een teleurstellend bericht: De KNVB staat voor kwalitatief goede competities waarin wij zoveel mogelijk gelijkwaardige teams tegen elkaar proberen te laten spelen op een zo klein mogelijke reisafstand. Vanwege het bovenstaande hebben wij besloten om te stoppen met het aanbieden van 7-tallen op zaterdag en zondag.
André Janmaat: Een belachelijk besluit zonder enige afstemming met de clubs. Toch lijkt de KNVB er niet op te willen terugkomen. Heel slecht. 's-Graveland wilde volgend jaar drie teams inschrijven voor 7x7. De KNVB biedt wel een nieuwe veteranencompetitie aan op zondag maar dan 11 tegen 11. Daar krijgen we natuurlijk geen team voor op de been."
Jeroen te Nuyl: "Ik heb het wel eens zout gegeten, maar zo zout nog nooit. Waar slaat dat op? Ik hoop dat dit wordt teruggedraaid. Vanuit PVC is al contact met me gezocht om na te denken over het opzetten van een eigen competitie, buiten de KNVB om. Dat is natuurlijk ook nog een optie. Dacht ik een rustige zomer te hebben. En nu dit weer, zucht!."
   
31 maart
 Coronavirus maakt vroegtijdig einde aan seizoen 2019-2020

Vandaag werd bekend: De KNVB heeft vanwege de nieuwe coronamaatregelen besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. Er is ook besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen.
Jeroen te Nuyl: "Natuurlijk heb ik begrip voor de beslissing van de KNVB. Gegeven de huidige omstandigheden lijkt het niet logisch dat er voor de zomer nog gevoetbald gaat worden. Dat is natuurlijk verschrikkelijk balen. Ik ga het voetbal enorm missen. Afgelopen weken merkte ik al dat ik op zondag gewoon iets mis. Niet onlogisch als je net als ik al vijftig jaar elk weekend tegen een balletje trapt. Nou ja, dan gaan we de komende zondagen maar mee naar de schoonfamilie. Ook leuk, zal ik maar zeggen."
"Sommigen van de spelers zal ik nog wel zien buiten het voetbal om. Ik ga er vooralsnog vanuit dat iedereen doorgaat volgend seizoen. Ik stuur nog wel een mailtje."
   
10 maart
Jury van Looneytunes-trofee staat voor dilemma door afhaken PVCV

Luc te Nuyl: "Voor de uitreiking van de Looneytunes-trofee is het heel simpel. Aan het eind van het seizoen kijk ik op de website wie de meeste doelpunten heeft gescoord en die krijgt van mij de looneytunes-trofee. Dit seizoen volg ik het van week tot week omdat het nogal spannend is. Jarno en Sander wisselen elkaar af als topscorer. Hartstikke leuk. Nou had ik van de week Frank Scheltus aan de lijn en die begon een verhaal af te steken over een te corrigeren stand van de topscorers omdat PVCV niet meer actief is in de competitie. Hij had het helemaal nagerekend. Jarno had in de twee wedstrijden tegen PVCV twee keer een hattrick gescoord, dus zes doelpunten. Sander had in die twee wedstrijden in totaal drie keer gescoord. Als je dat van de totalen afhaalt, ziet de ranglijst er heel anders uit. Volgens Frank moest ik daar wel rekening mee houden voor de Looneytunes-trofee. Waar die jongen zich allemaal druk over maakt. Ik heb gezegd dat er bij me werd aangebeld en heb snel opgehangen. We kijken aan het eind van het seizoen wel. En trouwens de uitreiking van de trofee staat gepland in januari van 2021 op de nieuwjaarsreceptie. Dat is nog effe ver weg. In die tussentijd kan er nog zoveel gebeuren. We gaan eerst nog lekker de competitie uitvoetballen. Nog zeven wedstrijden te gaan. Nog eenentwintig punten te halen."
   
8 maart
's-Graveland niet ontevreden met gelijkspel tegen Maarssen: 2-2

 's-Graveland en Maarssen staan zo'n beetje gelijk in de competitie. Daarmee stond er vandaag een zes punten-wedstrijd op het programma. Niet voor het eerste dit seizoen. De heenwedstrijd ging ook al om zes punten. Toen trok 's-Graveland aan het langste eind. Daar zag het vandaag lange tijd niet naar uit. De Oude Beloften traden vandaag aan met: Jeroen, Luc, Ronald, Frank, Frits, Jarno, Harun, Marc, Giliam en Menno. Maarssen trad aan op volle oorlogssterkte, dat wil zeggen met Cor en Cor Spiegels, vader en zoon. De jonge Cor voetbalt en scoort meer dan makkelijk. De oude Cor -"Ouwe" voor wie hem wat beter kent- voetbalt en scoort makkelijk. Alle reden dus om strakke mandekking op de jonge Cor toe te passen. De eerste helft had Maarssen het betere van het spel en mocht 's-Graveland van geluk spreken dat het niet een paar doelpunten om de oren kreeg. De tweede helft ging het gelijker op.

Lees meer...
   
23 februari
Geen oefenwedstrijd, maar onderling potje in de smurfenbak: 18-16

Het op zondag voetballende 's-Graveland 4 wil het volgend seizoen ook toetreden tot de competitie van de 35+. Ze noemen zich alvast 's-Graveland 35+ 3 en wilden graag eens oefenen tegen 's-Graveland 35+2. Deze zondag leek uitstekend geschikt om te oefenen, maar het weer werkte niet bepaald mee. Geen nood, zou je zeggen, want de sv beschikt over een mooi kunstgrasveld. Dat viel tegen. Er hadden zich lucht en waterbobbels onder de kunstmat gevormd. Een oefenwedstrijd was daarmee niet mogelijk. Jammer! 35+3 ging oefenen op een bespeelbaar hoekje van het veld. 35+2 zocht de smurfenbak op. De volgende Oude Beloften waren aanwezig: Bert, Harun, Jeroen, Luc, Giliam,Niels, Frits, Fred, Frank, Stok, en Jarno. Bert hield het voor gezien en de rest speelde vijf tegen vijf. Vanaf het beging ging het er fanatiek aan toe. Gedurende de wedstrijd werd een nieuwe spelregel toegepast: Een team kan pas scoren als alle spelers van dat team zich op de helft van de tegenstander bevinden. Dat maakte het spel nog leuker. Het ging leuk gelijk op. Uiteindelijk won toch de beste partij met 18-16.

Foto-impressie...
   
2 februari
’s Graveland wint cruciale ‘aanhaakwedstrijd’ bij PVCV: 3-7

De voortekenen waren niet gunstig: webmaster Frits had de ’s Graveland 35+ 2 selectie flink op het verkeerde been gezet door op de site te melden dat een uitwedstrijd tegen het Utrechtse PVC zou worden gespeeld, terwijl het in werkelijkheid om PVCV 2 uit Vleuten ging. Bovendien waren dermate veel manschappen een week (endje) weg dan wel geblesseerd, dat de blauw-witten met slechts 8 spelers aantraden. En dan was het ook nog eens hondenweer, wat het veld – wel lekker echt gras – soms lastig bespeelbaar maakte. Maar al die factoren konden niet verhinderen dat ’s Graveland in deze cruciale ‘aanhaakwedstrijd’, zoals dat vooraf werd genoemd, net als vorige week met een 3-7 overwinning huiswaarts ging.

Lees meer...
   
26 januari
's-Graveland begint tweede seizoenshelft goed bij Nautilus: 3-7

De Kerstmis, Oud en nieuw, nieuwjaarsreceptie , zeven weken niet gevoetbald, dan is het altijd maar weer de vraag of de voetbaldraad weer opgepakt kan worden in de tweede seizoenshelft. De Oude Beloften kwamen vandaag bij het Amstelveense Nautilus goed uit de startblokken. Nautilus uit, altijd lastig.
's-Graveland trad aan met Luc, Frits, Jeroen, Ronald, Stok, Frank, Harun, Sander, Marc, Giliam en Jarno . Elf man, best veel, maar met een beetje doorwisselen kon iedereen toch lekker een balletje trappen. Van acquit af aan was 's-Graveland de bovenliggende partij. Er werd hoog druk gezet, waar Nautilus geen goed raad mee wist.
Doelpunten konden dan ook niet uitblijven.
Lees meer...
   
19 januari
Nieuwjaarsreceptie 2020 Oude Beloften in Aken
 

De Oude Beloften houden hun nieuwjaarsreceptie voor het vijfde achtereenvolgende jaar in Duitsland. Dit jaar had organisator Frank Scheltus de stad Aken vereerd voor een bezoek van vrijdag tot zondag.  Op de receptie waren aanwezig: Frank, Mark, Luc, Jeroen, Menno, Pim, Maarten, Harun, Frits, Sander, Jarno en Ronald. Op de receptie waren aanwezig: Frank, Mark, Luc, Jeroen, Menno, Pim, Maarten, Harun, Frits, Sander, Jarno en Ronald.  Na een voorspoedige treinreis werd vrijdagmiddag een pool-biljart toernooi afgewerkt. Op zaterdag startte de dag met een pub-quiz in het hotel met het thema Voetbal-Duits-Nederlands-sGraveland. De middag stond in het teken van de nieuwjaarsreceptie in restaurant Zum Goldenen Einhorn. In zijn speech stond aanvoerder Jeroen te Nuyl natuurlijk stil bij de grote afwezigheid van de Oudste Belofte, Joost te Nuyl. Jeroen vertelde dat hijzelf en Luc de warme reaccties van de club en teamgenoten enorm op prijs heeft gesteld. Verder sprak hij zijn tevredenheid uit over de eerste seizoenshelft en keek met vertrouwen uit naar de tweede. De receptie vervolgde met lofredes en prijzen voor deze en gene. Na het heerlijke eten werd natuurlijk het clublied van 's-Graveland aangeheven. Kortom een zeer geslaagde nieuwjaarsreceptie. Tijdens het avondprogramma werd de lokale horeca bezocht. Met name de Domkeller viel goed in de smaak. Op zondag  de terugreis die traditioneel verstoord werd. Dit keer door een Limburgse spoorloper. Met een kwartiertje vertraging werd uiteindelijk station Hilversum bereikt. Frank Scheltus werd bedankt voor de meer dan uitstekende organisatie. 
Fotoimpressie...

   
1 januari

Webredactie wenst iedereen een gelukkig 2020 en meer knalvuurwerk op het veld

De voltallige webredactie wenst alle spelers, supporters scheidsrechters, tegenstanders van de Oude Beloften, alsmede alle volgers van de Oude Beloften-website een gelukkig, gezond en sportief 2020. We zien elkaar op de nieuwjaarsreceptie in Aken!
In het hele land gaan stemmen op om het knalvuurwerk te verbieden, logisch. De Oude Beloften kunnen echter best wat meer vuurwerk in hun spel opnemen. Siervuurwerk zoals de grondtollen en voetzoekers zien we al genoeg. Graag wat meer zwaar knalwerk (met niet al te korte lontjes) ofwel: 's-Gravelandse Afstandsschoten...
   
19 december
Maarten Schaap vindt iets van Stok Thuis in Thailand

Stok van den Burg, de Oude Belofte gespecialiseerd in thuiswedstrijden, vertoeft in Thailand en laat van zich horen.
Het lokt bij Maarten Schaap een reactie uit:

Beste webmaster,

Even als reactie op het bericht van Stok ค้างคาวหัวล้าน van den Burg…
Laat Yani Sumbrumi maar lekker daar want door haar massage krijg je blijkbaar op een hele vreemde plek een erectie en ik kan je zeggen dat is heel lastig voetballen. En dat laatste is voor de meeste van die jongens toch al een dingetje

Gr. Maarten
   
10 december
Stok Thuis in Thailand

Stok van den Burg, de Oude Belofte gespecialiseerd in thuiswedstrijden, vertoeft in Thailand en laat van zich horen.

Beste zwoegers,
Wederom winst! Fijn dat de positieve flow weer in 35-2 terug is. In mijn top secret opdracht van captain Jeroen ben ik meer dan geslaagd. Die luidde om op zoek te gaan naar een vervanger van de reeds gestopte verzorger Ger v Brakel. De door fc Actief gepokt & gemazelde weldoener heeft een enorme staat van dienst en valt niet zomaar te vervangen. Welnu, van Jeroen groen licht gekregen om het grote (geen nep) nieuws bekend te maken. Na uitvoerige vergelijkingstests is Yani Sumbrumimathakousabai de momkaipathai als beste naar voren gekomen. Gelukkig voor ons mogen wij haar Yani noemen.
Gegroet maar weer, Stok 

Foto's...
   
8 december
's-Graveland sluit 2019 af met zes punten-overwinning tegen PVC1: 6-3

Na deze zondag begint de winterstop, precies op de helft van  het seizoen. Alle reden voor de Oude Beloften om nog even alles uit de kast te halen. Zeker tegen PVC1 dat op slechts drie punten van 's-Graveland op de ranglijst staat. Nog even een zes punten-wedstrijd spelen om de derde plaats, dus. De Oude Beloften traden aan met Luc, Frits, Jeroen, Ronald, Fred, Bert, Sander, Giliam, Alfred en gelegenheidskeeper Nicky. Tien man, precies goed.
In voorgaande seizoenen had 's-Graveland het meer dan lastig met PVC1. Vandaag was 's-Graveland echter de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Het leek dus alleen een kwestie van kansen creëren en kansen benutten.

Lees Meer...
   
5 december
Stok Thuis in Thailand

Stok van den Burg, de Oude Belofte gespecialiseerd in thuiswedstrijden, vertoeft in Thailand en laat van zich horen.

Beste zwoegers,
Bezoek aan de vele tempels heeft vruchten afgeworpen. Gefeliciteerd met de overwinning in Kockengen!
Groet uit Chamai!

Foto's...
   
1 december
's-Graveland in slotfase naar winst bij Kockengen: 3-5

Kockengen is ook dit seizoen geen hoogvlieger met nog maar vier punten uit zes wedstrijden. Voor 's-Graveland is Kockengen altijd een lastige tegenstander. Dat bleek vandaag ook weer. 's-Graveland was duidelijk beter dan Kockengen, maar kon dat niet direct overtuigend in doelpunten uitdrukken. Kockengen kwam er af en toe gevaarlijk uit. De Oude Beloften traden aan met Harun, Frits, Jeroen, Niels, Fred, Jarno, Sander, Giliam, Menno en gelegenheidskeeper Nicky. Tien man, precies goed.
's-Graveland begon de eerste helft goed. Een handvol kansen werd echter niet benut. Kockengen daarentegen had aan één kans genoeg en kwam 1-0 voor. De Oude Beloften kunnen dit seizoen vertrouwen op veerkracht om een achterstand goed te maken, dus de twijfel die in de ploeg had willen sluipen kreeg geen kans.

Lees Meer...
   
29 november
Stok Thuis in Thailand

Stok van den Burg, de Oude Belofte gespecialiseerd in thuiswedstrijden, vertoeft in Thailand en laat van zich horen.

Beste zwoegers,
Jammer van het gelijke spel tegen Kismet. Volgende week meer succes!
Hier alles 'Sabai'. Alleen de Bathjes vliegen als muskieten uit je zak. Het is hier een grote derde helft met Cow ipv
  bitter garnituur.
Zet m op makkers!

Foto's...
   
24 november
's-Graveland mag tevreden zijn met gelijkspel tegen Kismet: 2-2

"Van Kismet hebben we nog nooit verloren", klonk het voor de wedstrijd. Flauwe grap, want geen van de Oude Beloften had eerder tegen het Utrechtse Kismet gespeeld. Aan de resultaten tot nu toe te zien, zouden 's-Graveland en Kismet aardig aan elkaar gewaagd moeten zijn. En inderdaad, in de praktijk bleken de teams elkaar niet veel te ontlopen. Kismet heeft een aantal handige voetballers, 's-Graveland een goed team. 's-Graveland trad aan met  Harun, Frits, Luc, Jeroen, Niels, Fred, Jarno, Marc, Giliam en gelegnheidskeeprer Nicky. Tien man, precies goed.
Na de spontane teamsfoto, begon de eerste helft met twee teams die zich allebei niet uit de tent wilde laten lokken. Een soort schaak-vootbal.

Lees Meer...
   
17 november
's-Graveland laat het nog onnodig spannend worden tegen Nautilus: 4-1

Door de seizoenen heen is wel duidelijk geworden dat de Oude Beloften meer kwaliteit in huis hebben dan het Amstelveense Nautilus. Op een of andere manier zijn het toch altijd lastige wedstrijden voor 's-Graveland. Daar zag het vandaag aanvankelijk niet naar naar uit want 's-Graveland kwam al snel op een 2-0 voorsprong door goals van Sander de Leeuw en Giliam Hagen. Daarna kreeg 's-Graveland kansen genoeg, maar die leverde geen doelpunten op. Met een 2-0 stand op het bord werd ook de rust ingegaan. 'Snel dat derde doelpunt maken', was de opdracht van aanvoerder Jeroen te Nuyl. Dat gebeurde echter niet. Sterker nog, Nautilus kwam via een benutte strafschop terug op 2-1. Zo werd het toch nog onnodig spannend. 's-Graveland trad aan met Stok, Harun, Frits, Frank, Luc, Jeroen, Niels, Sander, Ronald, Menno en Giliam. Elf man voor zeven posities. Wisselen geblazen.
Lees Meer...
   
3 november
Uitgekookt SO Soest zet 's-Graveland in de tweede helft opzij: 0-3

Vorige week een zes punten-wedstrijd gewonnen. Deze week een zes punten-wedstrijd verloren. SO Soest speelde uitgekookt, wachtte de kansen af en greep die in de tweede helft. De Oude Beloften wilden wel, probeerden wel, maar dwongen geen grote kansen af. 's-Graveland trad aan met Stok, Harun, Frits, Frank, Luc, Jeroen, Niels, Alfred, Sander, Marc, Jarno en Giliam. Twaalf man voor zeven posities. Veel en vaak wisselen om een conditioneel voordeel uit te buiten, ook dat kwam er niet echt van. De eerste helft hielden de teams elkaar aardig in evenwicht met een soort schaak-voetbal in een laag tempo. Weinig echte kansen voor beide teams, hoewel 's-Graveland er best eentje had mogen maken. Met de brilstand (0-0) werd de thee opgezocht.
Lees Meer...
   
27 oktober
's-Graveland wint wedstrijd om koppositie bij Maarssen: 3-6

De wedstrijden tussen Maarssen en 's-Graveland zijn zelden saai, ook vandaag niet. Meetal trekt Maarssen aan het langste eind, maar vandaag niet. Sterkste wapens van Maarssen zijn Cor en Cor Spiegels, vader en zoon. Met name de jonge Cor voetbalt en scoort meer dan makkelijk. 's-Graveland trad aan met Fred, Frits, Frank, Luc, Jeroen, Niels, Menno, Alfred, Sander, Jarno en Ronald. Elf man leek aanvankelijk aan de ruime kant, maar zeker omdat het tempo van de wedstrijd redelijk hoog lag, kwam het eigenlijk goed uit. Voor de wedstrijd had aanvoerder Jeroen te Nuyl een aantal tactische tips meegegeven: niet te druistig beginnen, voetballen vanaf eigen helft en een goede dekking op de jonge Cor. Die tips pakten wonderbaarlijk goed uit. De Oude Beloften namen vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief, lieten Maarssen een beetje komen en braken af en toe gevaarlijk uit.
Lees Meer...
   
13 oktober
Stroef spelend 's-Graveland in de tweede helft naar winst bij Andaharspor2: 1-4

Andaharspor2 is de hekkensluiter van de competitie. 's-Graveland2 staat zo'n beetje bovenaan. Dat moest dus een makkie worden vandaag. Maar de Oude Beloften hebben het traditioneel lastig bij hun Turkse vrienden in Utrecht, zo ook deze ochtend.
's-Graveland trad aan met Frank, Giliam, Menno, Bert, Frits, Marc, Luc, Sander, en Ronald. Alle negen spelers werkten een goede warming-up af. Dat wil zeggen, doordat de verbouwing van de kleedkamers van Ardahanspor nog niet afgerond is, de kleedkamers van de buren gebruikt worden, er zo'n vijfhonderd meter heen en weer moest worden gewandeld. 's-Graveland begon stroef aan de wedstrijd. Toch kwamen er goede kansen voor de Utrechtse goal. Helaas was er in de afronding weinig scherpte. Ardahanspor kwam er anderhalve keer uit waarbij de spits een keer goed wegdraaide en goed binnnenschoot (1-0). Vanaf dat moment deed Ardahanspor rustig aan en ging 's-Graveland druk zetten. Een foute terugspeelbal werd daarbij door Marc Heemskerk op en binnengeprikt. Met een 1-1 stand werd de kantine opgezocht voor de thee. (De kleedkamer was te ver lopen.)
Lees Meer...
   
6 oktober
Matig spelend 's-Graveland afgetroefd door Nieuw Utrecht3: 3-6

Op het laatste moment is Nieuw Utrecht 3 toegevoegd aan de competitie. De kampioen van vorig jaar had zich vergeten in te schrijven, vandaar. Vandaag speelden de Utrechtenaren hun eerste wedstrijd van het seizoen, 's-Graveland de derde. Dat was niet aan de wedstrijd af te zien. De Oude Beloften staken niet in hun beste vorm. Met name het samenspel verliep verre van optimaal. Te veel combinaties eindigden in de voeten van de tegenstander. 's-Graveland trad aan met Frits, Luc, Harun, Giliam, Jeroen, Niels, Jarno, Sander, Alfred, en Frank. In de eerste helft kreeg 's-Graveland een paar kansjes en liet Nieuw Utrecht zien dat het nog steeds de gevaarlijke goed voetballende ploeg is. Waar 's-Graveland de kansen miste, maakte Nieuw Utrecht die twee keer koelbloedig af. Dat betekende een ruststand van 0-2 op het virtuele scorebord.
Lees Meer...
   
29 september
's-Graveland beslist wedstrijd bij PVC2 in de tweede helft: 2-5

Twee weken geleden was PVC2 de tegenstander in de oefencampagne van de Oude Beloften. Toen waren de Utrechtenaren geen partij en werd het een eenvoudige 7-1 overwinning voor 's-Graveland. Vandaag waren de omstandigheden compleet anders dan twee weken geleden: Niet thuis maar uit, Geen zon maar regen, Geen gewoon gras maar kunstgras, PVC dat zich wat meer in liet zakken dan in de oefenwedstrijd, noem maar op. Het liep daarom allemaal wat minder soepeltjes dan 's-Graveland verwacht had. 's-Graveland trad aan met Frits, Luc, Harun, Giliam, Bert, Niels, Menno, Sander, Alfred, Ronald en gelegenheidskeeper Hans Bolt. In de eerste helft werden een paar goeie kansen gecreëerd die echter op even fraaie wijze werden gemist. De thee werd zodoende met de brilstand  (0-0) op het scorebord, gedronken. Na de rust brandde de wedstrijd echt los. Vooral omdat Ronald van Oostrum al snel de 0-1 voor 's-Graveland scoorde. PVC ging toen verder van de goal af voetballen, ook al omdat zich in de rust twee spelers van PVC1 zich bij PVC2 hadden aangesloten.
Lees Meer...
   
22 september
Goede competitiestart 's-Graveland tegen PVCV2: 5-3

De afgelopen twee seizoenen begonnen 's-Gravelands Oude Beloften met een dikke nederlaag (vorig seizoen 11-3 bij Nieuw Utrecht). Dit seizoen kende een betere start voor de blauw-witten. Nieuwkomer PVCV2 werd met 5-3 verslagen. PVCV2 speelde vorig jaar nog op het grote veld en had zichtbaar moeite met de omschakeling naar het halve veld. 's-Graveland trad aan met Stok, Jarno, Frits, Harun, Giliam, Bert, Niels, Alfred, Sander en Frank. Jeroen en Luc ontbraken wegens familie-omstandigheden, het overlijden van hun oudste broer Peter.
Lees Meer...
   
8 september
's-Gravelandse organisatie staat meteen als een huis in oefenpotje tegen PVC2: 7-1

's-Gravelands Oude Beloften willen dit seizoen niets meer aan het toeval overlaten. In vorige seizoenen werd nogal eens onvoorbereid aan de eerste competitie-wedstrijd begonnen. Dit seizoen niets van dit alles. De teamleiding heeft een heuse oefencampagne georganiseerd, oftewel een oefenwedstrijd. Zo was PVC2 vandaag de tegenstander. En wonder boven wonder, bij de Oude Beloften liep het helemaal niet zo slecht. De bal ging vlot rond en af toe werd er ook nog gescoord. Kort door de bocht kan een snelle conclusie luiden: 's-Graveland is al klaar voor het nieuwe seizoen.
Jeroen te Nuyl: "Laten we niet te hard van stapel lopen. Natuurlijk ben ik ook blij met deze overwinning, maar laten we eerlijk zijn, PVC2 is misschien niet het sterkste team uit de competitie. Daarbij speelden zij vandaag maar met zeven man en hadden ze Johan en Nico er niet bij. Wij traden aan met negen man, behalve mezelf met Frank, Luc, Frits, Harun, Niels, Giliam, Sander en Stok."

Lees Meer...
   
23 augustus
Spelersraad Oude Beloften overlegt tijdens vaartocht over de Vecht

Jeroen te Nuyl: "Als aanvoerder voel ik me verantwoordelijk voor de resultaten van het team. Daarbij kijk ik niet alleen naar de uitslagen en de stand in de competitie. Ik kijk ook hoe het team functioneert, zowel binnen als buiten de lijnen. Dit seizoen wil ik daarbij een vertaalslag maken van 'Corporate Governance' naar het managen van de Oude Beloften.  Natuurlijk zal ik daar 'due dilligence' niet bij uit het oog verliezen. Zo wil ik meer verantwoordelijkheden bij het team gaan leggen, zodat ik het zelf wat rustiger aan kan gaan doen. Vandaar dat ik een paar belangrijke spelers uit het team bij elkaar heb geroepen en daarmee heb overlegd. We hebben het nuttige en het aangename verenigd. Menno van den Brand stelde zijn luxe sloep, de "AnnaMaria-Napoli" ter beschikking. Daarmee zijn we van Kortenhoef naar Utrecht gevaren. Nee, veel van het landschap en de stad hebben we niet gezien. We waren vooral druk met de bespreking. Over de resultaten zal ik iedereen vertellen komende donderdag op de training. Tot dan, iedereen."
Zie Foto-impressie
   
22 augustus
Aanvoerder ziet oude teamfoto in het café

In het Hilversumse café Cartouche vindt de 26e editie van de Fantasy Football League plaats. Een voetbalcoach-spel dat Pim van Leeuwen elk voetbalseizoen organiseert. Vanavond is de spelersveiling voor het nieuwe seizoen. Pim van Leeuwen: "Door de vakantieperikelen konden we geen datum prikken voor het begin van de competitie van de eredivisie. Daarom doen we het vandaag. Acht deelnemers moeten op de veiling 10 veel scorende spelers en een keeper zien te krijgen die punten voor ze gaan verdienen. Het leuke is dat een speler/keeper maar bij één deelnemer in het team kan. Zelf heb ik net Vrousai gekocht, de huidige topscorer van de eredivisie. Niet slecht, toch?"
Jeroen te Nuyl: "Ik heb zojuist Tadic gekocht en denk dat ik daarmee dit jaar eindelijk eens hoge ogen ga gooien in dit spel. Vorig seizoen werd ik laatste"
"Natuurlijk zie ik het seizoen van de Oude Beloften met vertrouwen tegemoet. Maar verder wil ik er nog niet veel over kwijt. Morgen heb ik een bijeenkomst met de belangrijkste spelers van het team, zeg maar de spelersraad gepland. Leuk om te zien dat in Cartouche oude teamfoto's van Hilversumse clubs zijn opgehangen. Zo ook een foto van ons oude actif-team Kan maar zo een jaar of dertig jaar geleden zijn."
Zie Teamfoto en Sfeer-impressie
   
20 augustus
Joost te Nuyl revalideert verder bij Merem (voorheen Trappenberg)

Vaste scheidsrechter van de Oude Beloften, Joost te Nuyl, heeft eind van vorig seizoen ernstig hersenletsel opgelopen na een val van het dak en een hersenbloeding. Door intensieve revalidatie vordert zijn herstel langzaam maar gestaag. Sinds enkele dagen is hij verhuisd van Naarderheem in Naarden naar Merem (voorheen de Trappenberg) aan de soestdijkerstraatweg in Hilversum.
Luc te Nuyl: "In Hilversum krijgt hij intensieve therapie, fysiotherapie, logopedie, noem maar op, vier sessies per dag. Vermoeiend voor hem, maar veel prikkels en veel oefenen moeten zijn toestand verder verbeteren. Hij doet het hartstikke goed. Ik heb het idee dat hij zo'n beetje alles begrijpt van wat er hem gezegd wordt, maar dat hij nog veel moeite heeft om zich te uiten. Hopelijk wordt dat de komende tijd beter. Fijn om te weten dat er de afgelopen tijd vanuit de club en vanuit ons team mensen bij Joost op bezoek geweest zijn. Dat doet hem goed, en ons natuurlijk ook". 
   
19 augustus
Poule-Indeling Oude Beloften voor seizoen 2019-2020 zonder loting

De nieuwe poule-indeling voor 's-Graveland 35+ 2, ook wel bekend als de Oude Beloften, is bekend. De KNVB vond loting dit jaar niet nodig.
Michael van Praag: "Naast mijn voorzitterschap van de KNVB houd ik me ook bezig met de indeling van de veteranen-elftallen. Ik ben tenslotte zelf ook een veteraan. Loting vind ik sowieso een dubieuze aangelegenheid omdat je van te voren nooit goed weet wat eruit gaat komen. Voor de poule van de Oude Beloften, -ja, ik lees ook elke week de website- zou loten sowieso een wassen neus zijn. We hebben binnen het district de teams weer zo'n beetje op sterkte ingedeeld. Paar teams eruit, paar teams erin, dat hou je toch. Ik denk dat 's-Graveland een aardige kans maakt, maar dan moeten ze wel het koppie erbij houden."
"Jeroen te Nuyl, is dit jaar 50 jaar KNVB-lid. Ik zal nog even met het bestuur bespreken wat we daarmee doen."
   
   
eXTReMe Tracker