s
 
 AB


Club Uit   Mail  Stand na 29 mei
    # P + -

1

sGraveland1

19

54

83

29

2

sGraveland3

18

43

87

36

3

Schalkwijk1

21

36

96

86

4

SO Soest1

17

33

81

42

5

De Meern1

21

33

118

79

6

De Meern2

20

31

79

85

7

PVC1

18

23

58

74

8

PVCV1

18

21

60

76

9

Kismet1

19

20

68

68

10

sGraveland2

20

18

51

80

11

Kockengen1

9

4

8

45

12

PVC2

20

4

26

115

13

Nautilus1

0

0

0

0

Programma
       
     

Topscorer
1 Jarno van Diermen 14
2 Sander de Leeuw 10
3 Frits van der Meer
4 Luc te Nuyl 4
  Jeroen te Nuyl 4
6 Giliam Hagen 3
  Niels  Steenvoorden 3
8 Michel van Eekert 2
  Martijn Mensen 2
10 Stok van den Burg 1
  Rick Kalis 1
  Kees - One Touch Cornelis- Langerak 1
  John de Ruig 1

Totaal overzicht competitie, programma en uitslagen

Actuele Stand

Wedstrijdreglement Wilde 7x7-Competitie
 

     
4 juni
  Afsluiting seizoen met meer dan geslaagd Joost te Nuyl Toernooi
Op een mooie pinksterzaterdag werd bij de sv 's-Graveland de eerste editie van het Joost te Nuyl Toernooi gevoetbald. Acht voetbalteams gingen met elkaar de strijd aan om de Joost te Nuyl-schaal. De meeste teams kwamen uit de reguliere competitie: 's-Graveland 1, 2 en 3, PVCV, De Meern. Zij werden aangevuld met een team dat volgend jaar ook graag aan de competitie meedoet: Ardahanspor en twee gelegenheidsteams met daarin oude tot zeer oude bekenden van Joost: sv Actif en All-stars.
Lang verhaal kort. Het was heerlijk voetbalweer. De teams lieten voetbal zien van een belachelijk hoog niveau op het lekkere malse natuurgras. Met supporters langs de lijn was het meer dan gezellig. Enige minpunt van de dag was dat Joost te Nuyl zelf niet aanwezig kon zijn bij "zijn eigen" toernooi. Joost revalideert in het ziekenhuis van een galblaasoperatie. Hopelijk is hij volgende week daar weer goed van hersteld.
Na de poulewedstrijden volgden de kruisfinales. Niet geheel onverwacht werd de finale gewonnen door 's-Graveland 1, dat enkele weken geleden ook al het kampioenschap in de competitie had behaald. Het toernooi werd afgesloten met een afterparty in de speciaal aangelegde theetuin. Hier vond de prijsuitreiking plaats door Sofie de dochter van Joost. Onder het genot van een lekker zonnetje, een drankje en de BBQ bleef het nog lang onrustig. De verwachting werd uitgesproken dat vandaag een traditie was gestart, oftewel: volgend jaar graag weer.
Alle lof voor iedereen die heeft gezorgd het organiseren en laten slagen van dit toernooi, waarbij speciale dank voor de onvermoeibare Mark Nestor Jans.

Fotoimpressie...
     
22 mei
  Collectieve offday Oude Beloften tegen Kismet: 1-6
Wat voor de Oude Beloften een feestelijke laatste competitiewedstrijd moest worden, draaide uit op een blamage. Tegenstander Kismet werd vooraf ingeschat als gelijkwaardig (de heenwedstrijd eindigde in 5-5, red.). Het was ook niet dat Kismet vandaag zoveel sterker was, het was vooral dat 's-Graveland er een enorm potje van maakte. De Oude Beloften traden aan met een brede selectie: Jeroen, Luc, Michel, Harun, Alfred, Frits, Stok, Niels, Giliam, Sander en Bert die voor de gelegenheid dienst deed als keeper. En om met de laatste te beginnen: aan Bert lag het niet. Alle andere Oude Beloften bakten er echter weinig van. De eerste helft leek het misschien nog ergens op. Hoewel, Kismet had weinig moeite om in het eerste kwartier twee keer te scoren . Het tweede kwart van de eerste helft leek het erop alsof de Oude Beloften makkelijk zouden terugkomen. Vandaar ook de optimistische praatjes in de rust, samengevat in de uitspraak:  "dit hoeven we niet te verliezen". Was de eerste helft niet veel soeps, de tweede helft vertoonden de Oude Beloften een soort persiflage op voetbal. Slordig en sloom, de bal naar de verkeerde kleur en de kansen die er waren werden hopeloos gemist. Nog heel even leek het erop dat 's-Graveland terug in de wedstrijd kon komen, nadat Sander de Leeuw via een penalty de 1-3 scoorde. Het was ijdele hoop. Kismet hoefde er zelf niet veel aan te doen. 's-Graveland zette de poort open voor de bezoekers.
Nou ja, volgend seizoen beter.

Lees meer...
     
1 mei
  's-Graveland 3 niet in moeilijkheden tegen Oude Beloften: 2-0
(door Jeroen te Nuyl)
Ondanks uitstekende voetbalomstandigheden en keurig 9 man op het eerste kunstgrasveld, zijn de mannen van SVS 2 er niet in geslaagd om hun clubgenoten van SVS 3 te verslaan. Het werd 2-0 voor het derde, dat daarmee wist de voorkomen dat SVS 1 (dat op het veld ernaast met 4-2 won van PVC 1) zich al officieel kampioen mag noemen. Wat ze natuurlijk al wel zijn. SVS 3 trad aan met Jeroen Voeten op doel – die het weer uitstekend deed – en verder Niels, Giliam, Rick, Michel, Stok, Luc, Jarno en Jeroen. De eerste helft een gelijk opgaande strijd met schaarse kansen, maar de blauw-witten van het tweede hadden wel degelijk twee goede mogelijkheden om tot scoren te komen. Maar zoals zo vaak ging de bal er aan de andere kant in. Een met links geschoten wegtrapper van Mark Jans zeilde zomaar de rechterbovenhoek in – een verradersstreek van onze voormalig ploeggenoot en nieuwjaarsreceptiebezoeker die we natuurlijk niet licht gaan vergeten! Ruststand 1-0, waarna in de tweede helft eigenlijk weinig opzienbarends meer gebeurde. De kansen bleven erg schaars, al hadden Jarno en Michel in de laatste minuut, toen ze samen alleen op doelman Niki la Maitre af gingen, dat beter kunnen afmaken dan ze deden. Maar toen stond het al 2-0 en was de wedstrijd gespeeld.
Tot zover. En laat iedereen vooral zaterdag 4 juni omcirkelen in de agenda, want dan vindt vanaf 12.00 uur het Joost te Nuijl Toernooi plaats met in totaal 10 teams, inclusief een All Star Team waar ik mijn best voor ga doen om dat samen te stellen. En BBQ na afloop, dus komt allen! 
Foto Impressie...
     
10 april
  Eenvoudige overwinning 's-Graveland op PVC2: 5-1
Het Utrechtse PVC2 is al een paar seizoenen tegenstander van de Oude Beloften en meestal trekken de 's-Gravelanders in deze wedstrijden aan het langste eind. Het is bij voorbaat echter geen uitgemaakte zaak. Vandaag zijn de Oude Beloften echter geen moment echt in gevaar geweest. Vanaf de aftrap was 's-Graveland de dominante partij. De Oude Beloften traden aan met: Harun, Fred, Frits, Michel, Luc, Jarno, Sander, Niels, Giliam en gelegenheidskeeper Jeroen Voeten.  Het duurde niet lang voordat 's-Graveland via een mooie combinatie tussen Sander De Leeuw en Jarno van Diermen de score opende. PVC maakte ook al snel weer gelijk door een fout in de 's-Gravelandse verdediging koelbloedig af te straffen. Wellicht kwam het door het ontbreken van aanvoerder Jeroen te Nuyl, maar in de eerste helft zochten de Oude Beloften een beetje naar een gemeenschappelijke tactiek. Vastzetten, opvangen, doordekken, laten komen, hoog druk zetten het was nogal rommelig. 's-Graveland kreeg een paar goeie kansen, maar keeper Jeroen Voeten moest ook een paar keer handelend optreden. Het was opnieuw Jarno die de ruststand op 2-1 bepaalde.
Na de thee speelde 's-Graveland compacter en gedisciplineerder. PVC kwam er nog minder aan te pas. Van de vele kansen die 's-Graveland in de tweede helft kreeg, werden er drie verzilverd. Doelpuntenmakers waren Jarno van Diermen (1x)  en Sander de leeuw (2x).
Lees Meer...
     
3 april
  's-Graveland doet zichzelf te kort bij PVCV: 7-3
PVCV uit Vleuten en de 's-Gravelandse Oude Beloften blijken de afgelopen seizoenen aardig aan elkaar gewaagd. De ene keer valt het spreekwoordelijke kwartje de ene kant op, de andere keer de andere. Vandaag viel het na lang wikken en wegen de ene kant op. 's-Graveland verscheen aan de aftrap met: Jeroen, Kees, Fred, Frits, Frank, Harun, Giliam, Martijn en Niels. Best spannend want niet iedereen leek honderd procent okseltje fris. Zo had Jeroen net Corona achter de rug en een zware val bij het skiën.  Fred kwam terug van twee seizoenen blessureleed en een recente scheuring van de hamstring. Gelukkig leverde de wedstrijd vandaag geen extra blessure-gevallen op.
In de eerste helft hielden de partijen elkaar in evenwicht. De beste kansjes waren misschien nog wel voor 's-Graveland. Toch was het PVCV die  via een leep steekpasje en dito afmaken de 1-0 op de scorebord zette. Uit een van de vele aanvallen wist Frits van der Meer gelijk te maken door een voorzet met een creatief omhaal-hakje in de goal te werken. Daarmee was tevens de 1-1 ruststand bepaald. Na de rust was 's-Graveland niet geheel bij de les. In tien minuten liep PVCV uit naar 4-1. De wedstrijd leek gespeeld. Maar als zo vaak dit seizoen toonde 's-Graveland veerkracht.
Lees Meer...
     
27 maart
  Oude Beloften maken geen vuist tegen kampioen SVS1: 1-5
Bij de SV 's-Graveland spelen drie teams in de 35+ competitie: SVS1, SVS2 (de Oude Beloften) en SVS3. De SVS1 mag zich al enkele weken de kampioen noemen. Ze staan, zonder puntverlies, bovenaan en zijn eigenlijk niet meer te achterhalen door de SVS3, die op de tweede plaats staan. Vandaag mochten de Oude Beloften proberen of er een puntje te pakken viel van de SVS1. De Oude Beloften traden aan met Giliam, Kees, Alfred, Frank, Frits, Pascal, John, Menno, Sander en Jarno. Inderdaad, grote afwezigen waren de gebroeders Luc en Jeroen te Nuyl. Zij zaten thuis met een positieve Corona-test na een verder zeer geslaagde skivakantie.
In de eerste helft zochten beide teams elkaar direct op. Na een snelle openingstreffer van de SVS1, bracht John de Ruig, met een mooie actie en dito schot de stand ook weer snel in evenwicht (1-1). Daarna was SVS1 de betere partij met een veldoverwicht, wat nou ook weer niet leidde tot enorm veel kansen. Foutjes in de verdediging van de Oude Beloften werden echter koelbloedig afgestraft. Ruststand 1-3. Na de thee liet SVS1 het initiatief over aan de Oude Beloften. Die probeerden het wel maar konden niet echt een krachtige vuist maken. Een paar kansen en kansjes voor de Oude Beloften leverden geen doelpunten op. De SVS1 prikten er nog twee bij. Eindstand 1-5.
Lees Meer...
     
20 maart
  's-Graveland laat punten liggen bij Schalkwijk: 3-3
Eindelijk weer de wei in. Na drie weken zonder wedstrijdprogramma mochten de Oude Beloften vandaag weer eens aan de slag. Het niet te onderschatten Schalkwijk was de tegenstander. Alle mooie weersvoorspellingen ten spijt, werd de wedstrijd afgewikkeld in een koud, winderig maar mooi polderlandschap. De heenwedstrijd tegen Schalkwijk was op ongelukkige wijze verloren gegaan. Alle aanleiding voor een sportieve revanche. De Oude Beloften traden aan zonder aanvoerder Jeroen te Nuyl, maar met: Harun, Menno, Alfred, Luc, Frits, Jarno, Niels, Sander en Giliam. Zowel Schalkwijk als 's-Graveland liet niet het achterste van de tong zien. Beide teams opereerden voorzichtig vanuit een gesloten defensie. 's-Graveland zorgde daarbij voor het meeste gevaar. Via een ragfijne combinatie bracht Niels Steenvoorden na tien minuten de 1-0 op het scorebord. Niet veel later bracht Sander de Leeuw de stand op 2-0 door een penalty in twee instanties in te schieten. 's-Graveland leunde nog iets meer achterover en liet Schalkwijk voor de rust terugkomen tot 2-2. Na de thee speelden beide teams opnieuw met de handrem erop.  Daarbij was het 's-Graveland die toch de meeste kansen creëerde. Zeker nadat Schalkwijk de 3-2 had gemaakt. De 3-3, mooi schot Sander de leeuw, liet niet lang op zich wachten. En daarna kwamen er nog een handvol kansen op de 3-4. Helaas voor de Oude Beloften werden deze niet verzilverd.
Lees Meer...
     
20 februari
  Algehele malaise 's-Graveland tegen De Meern2: 7-1
Net als twee weken gelden was het vandaag bijzonder regenachtig en winderig. Twee weken geleden bewezen de Oude Beloften niet louter mooi weer-voetballers te zijn door tegen de Meern 1 een 4-1 achterstand om te buigen in een 5-5 gelijkspel. Die kans was vandaag weer aanwezig. Maar het zat er op geen enkele manier in. Vanaf de eerste minuut was de wil bij 's-Graveland wel aanwezig, maar
kon die niet omgezet worden in behoorlijk voetbal. De Oude Beloften traden vandaag aan met: Jarno, Martijn, Menno, Frits, Luc, Frank, Kees en Stok. Inderdaad, aanvoerder Jeroen te Nuyl liet een keertje verstek gaan. Hij verkoos een romantisch weekend met zijn Linda in het wonderschone Düsseldorf boven een koude regenachtige wedstrijd op oud kunstgras bij De Meern. Naast Jeroen ontbraken er ook een paar sterke defensieve krachten. Het was dus even wennen voor een paar spelers om de boel achterin goed te organiseren. Die tijd om te wennen was er echter niet want al na een minuut profiteerde De Meern van een slippertje in de gelegenheidsdefensie van 's-Graveland. Het wilde niet erg vlotten met de blauw-witten. Gelukkig stond keeper Frank Scheltus een paar keer zijn mannetje om de stormschade te beperken. De Meern liep voor rust uit naar 3-0 waarna Jarno van Diermen met een vlammend schot de ruststand op 3-1 bepaalde. 
Lees Meer...
     
13 februari
  Oude Beloften verrassen Jonge Beloften
Vorig seizoen zijn de seniorenteams  van de sv 's-Graveland financieel gecompenseerd.  Vanwege de door Corona vele afgelaste wedstrijden werd een deel van de contributie aan de teams uitgekeerd. Dit alles onder de voorwaarde dat er voor dat geld een goede  bestemming werd gezocht voor het team, of voor de club.
Jeroen te Nuyl: "Natuurlijk was dat aanleiding voor veel discussie binnen het team. Alles omzetten in snackschotel-bonnen was zo ongeveer nog het minst gekke idee. Toen Niels Steenvoorden (lid van de SVS jeugdcommissie, red.) voorstelde om shirts beschikbaar te stellen aan de smurfen van de club, was het voor mij snel duidelijk.  Als aanvoerder heb ik toen de knoop doorgehakt. Het is natuurlijk ook grappig dat wij als Oude Beloften iets kunnen doen voor de Jongste Beloften. Gisterenochtend heb ik samen met Niels, Frank Scheltus en Sander de Leeuw  in alle vroegte de shirts overhandigd. De kinderen en hun ouders waren er erg blij mee. Daarna hebben we nog een potje gevoetbald. Oude tegen Jonge Beloften. Dat ging voor ons iets te snel. Voor we het goed en wel wisten stonder we 3-0 achter. Nou ja, het was een super leuke ochtend. Alle Oude Beloften bij deze hartelijk bedankt voor hun bijdrage. Er was trouwens onvoldoende animo om vandaag onderling een partijtje af  te werken. Ik ga er vanuit dat iedereen vandaag voor zichzelf getraind heeft.
Foto-impressie...
     
6 februari
  's-Graveland toont veerkracht tegen De Meern 1: 5-5
Op de Buienradar-app kreeg deze dag qua weer-kwaliteit een rapportcijfer 1. Dat was tijdens de wedstrijd van de Oude Beloften tegen De Meern1 vandaag ook goed te merken. Regen, wind, en hagel joegen over het kunstgras. De weersomstandigheden waren dus goed voor een trieste wedstrijd, maar dat werd het niet, integendeel. 's-Gravend trad aan met Frank, Giliam, Niels, Frits, Kees, Jeroen, Luc, Harun, Menno en Jarno. In de heenwedstrijd had De Meern met een 11-1 overwinning fors uitgehaald. Vandaag vielen er in de return ook veel doelpunten, maar die waren iets evenwichtiger over de teams verdeeld. Daar zag het aanvankelijk trouwens niet naar uit. De Meern dicteerde in de eerste helft het spel en kwam af en toe gevaarlijk voor de goal. Doelman Frank Scheltus moest daarbij een aantal keer handelend optreden. 's-Graveland moest het van de omschakeling hebben en kreeg daarmee een aantal goede kansen. Daar werd er uiteindelijk eentje door Jarno van Diermen afgerond (1-0). De Meern liet het er niet bij zitten en kwam nog voor de extreme hagelbui bij rust langszij: ruststand 1-2. De tweede helft speelden de Oude Beloften met de wind in de rug. Een stuk lekkerder zonder de striemende regen in je gezicht.  Opnieuw was het De Meern die het beste van het spel had. Via individuele acties kwamen ze af en toe gevaarlijk voor de 's-Gravelandse goal. Opvallend daarbij was de doelman van de Meern die twee keer een fraaie solo vanuit zijn  goal afrondde met een doelpunt. Mede daardoor kwam De Meern op een 1-4 voorsprong.
Lees meer...
Interview Jeroen SVSTV op Twitter
     
30 januari
  Mooi verjaarskado voor aanvoerder: Overwinning op Soest: 4-3
Jeroen te Nuyl: "Dank je wel. Ja, net als vorig jaar ben ik op 30 januari jarig. Daar kan ik ook niets aan doen. Eenenzestig ja, dat zou ik zelf ook niet zeggen. Ik voel me nog vijfentwintig op het voetbalveld. Vandaag was dat er misschien niet aan af te zien omdat ik zelf niet voetbalde maar de scheidsrechtersfluit ter hand heb genomen. Dat kwam zo omdat onze eerste scheidsrechter Pim een meniscus-blessure heeft opgelopen toen ie van de week uit bed stapte. Onze inval-scheidsrechter Menno had last van een positieve Corona-test, dus die moest ook een keer overslaan. Nou ja, met mijn leiderschapskwaliteiten, spelinzicht en blaasvermogen ben ik prima in staat om een wedstrijdje te fluiten. Ondanks dat zich voor de wedstrijd en in de rust spelers zich spontaan aanboden, heb ik de hele wedstrijd afgemaakt."
"De mooiste verjaardagskado's zijn voor mij verrassingen, dingen die ik niet aan zie komen. Zo was dat vandaag ook. Ik had niet gedacht dat we van Soest zouden gaan winnen. Maar ja, we konden ook een leuk team op de been brengen met Frank, Giliam, Niels, Sander, Frits, Kees, Pascal, Stok, en Jarno. Er is goed gevoetbald. In de eerste helft waren de beste kansen voor ons. Via Jarno kwamen we al snel op een 1-0 voorsprong.  Soest kwam goed terug en scoorde o.a. via knappe schoten van linkspoot Bert. Ruststand 1-3."
Lees meer...
     
23 januari
  Nuttige oefening voor Oude Beloften op onderling toernooitje SvS
Jeroen te Nuyl: "Fijn dat we weer kunnen voetballen op de club. En dan hebben we ook nog eens de mazzel dat we meerdere teams 35+ op de club hebben. We hebben als aanvoerders van de week de koppen bij elkaar gestoken en een onderling toernooitje georganiseerd. Leuk, toch? Ik was even bang dat ik niet genoeg poppen op de been zou kunnen brengen, maar we waren maar liefst met z'n elven. Behalve ik zelf speelden we met Stok, Sander, Frits, Luc, Frank, Kees, Alfred, Giliam, Niels en Jarno. Het eerste potje tegen SvS1 bleef het lang spannend. De SVS1 had misschien het veldoverwicht, maar wij hadden vanuit de omschakeling toch echt wel de beste kansen. Sander maakte het doelpunt van het toernooi, met een dubbele poort vanaf de achterlijn. Helaas moesten we de overwinning aan de SvS1 laten. Tegen SvS3 ging het ook lang niet slecht. Fijn om te merken dat mijn neusje voor de goal niet heeft geleden onder de Corona. Toen ik er twee in had liggen vond ik het welletjes en wisselde mezelf bij een 2-2 stand. Dat we daarna alsnog met 4-2 verloren is een soort van jammer. Ik vind dat we vandaag overall goed hebben gevoetbald. Dat geeft vertrouwen voor de tweede seizoenshelft. Volgende week zijn er nog geen competitiewedstrijden gepland. Ik laat iedereen via de mail nog wel even weten of er nog wat georganiseerd wordt."
Foto impressie...
     
24 december
  Droevige Kerstwens aanvoeder Oude Beloften
Jeroen te Nuyl: "Zoals elk jaar een Kerstgroet van mij, maar dit maal onder zeer droeve omstandigheden. Zoals de meeste Oude Beloften inmiddels weten, is onze teamgenoot Ronald van Oostrum enkele weken geleden zijn dochter Isotta verloren. Een onvoorstelbaar drama voor Ronald, familie en vrienden. Ik wil dan ook beginnen om Ronald een hart onder de riem te steken en alle sterkte te wensen bij het verwerken van dit niet te bevatten verlies. Wij leven allemaal enorm met hem mee. Hij is een Oude Belofte van het eerste uur. Op deze site is normaal gesproken en zeer terecht alleen plaats voor jolige onzinteksten van onze webmaster, maar hier past een bloedserieuze noot. Ik kan alleen maar hopen dat we Ronald in het nieuwe jaar weer in onze gelederen mogen begroeten.
En verder wens ik natuurlijk iedereen bijzonder fijne en bovenal gezonde feestdagen toe. Om met onze doelman te spreken: keep fit!’"
     
5 december
  's-Graveland speelt niet voor Sinterklaas bij Kockengen 0-4
In de laatste wedstrijd van 2021 speelden de Oude Beloften vandaag tegen Kockengen. Een uitwedstrijd, want Kockengen speelt dit seizoen alleen maar thuiswedstrijden. Waarschijnlijk omdat ze niet meer elke week voldoende spelers op kunnen trommelen. Ook vandaag stond Kockengen niet met een heel ruime selectie aan de aftrap. Wat dat betreft kunnen de Oude Beloften terugvallen op een uitgebreid spelersbestand. Dat was vandaag ook wel nodig. Er waren veel basis-spelers die Sinterklaas vierden. Vandaar dat aanvoerder Jeroen te Nuyl er deze week de nodige telefoontjes aan moest besteden om negen man op de been te brengen. Jeroen deed vandaag  zelf niet mee, nog niet hersteld van zijn kuitblessure. Toch vond hij de wedstrijd belangrijk genoeg om zijn team te coachen. De Oude Beloften traden aan met: Giliam, Niels, Frits, Menno, Patrik, Pascal, Kees, Rick en Sander.
Vanaf het begin van de wedstrijd was de tactiek van Kockengen duidelijk: de bus werd voor het eigen doel geparkeerd. Kockengen hing met vijf man voor eigen doel en hied een spits voorin. 's-Graveland liet zich niet van de wijs brengen en bleef voetballen. Zaalvoetbalervaring van Giliam, Pascal en Patrik kwam daarbij goed van pas. Inspelen, doorlopen, terugleggen, dat soort werk. Kansen kwamen er voor 's-Graveland en doelpunten ook. Sander de Leeuw rondde twee keer een combinatie doeltreffend af. Voor de rust verlengde Frits van der Meer met zijn grote teen een inzet van Patrik Zeldenthuis. Ruststand 0-3. Na de thee veranderde weinig in het spelbeeld. 's-Graveland drong aan, Kockengen loerend op een uitval. Keeper Rick Kalis, alias De Blauwe Reiger, werd maar één keer echt op de proef gesteld. De keeper van Kockengen had het een stuk drukker. Kees Langerak bepaalde de eindstand met een hard schot op 0-4.

Lees meer...
     
28 november
  's-Graveland verspeelt voorsprong tegen PVC1: 2-4
Met de overwinning op het tweede van PVC nog vers in het geheugen, ontvingen de Oude Beloften vandaag het eerste van PVC op sportpark Berenstein . Normaal gesproken zijn het spannende wedstrijde tegen PVC 1. Waarbij PVC1 boven gemiddeld aan het langste eind trekt. Zo ook vandaag. De Oude Beloften traden aan met: Giliam, Niels, Luc, Frits, Frank, Jarno, Jeroen, Harun, Ronald en Sander. Voor de aftrap moest Jarno echter al afhaken met rugklachten. Ook andere spelers bleken niet topfit. Keeper Frank Scheltus kreeg na twintig minuten last van de knie en kon worden vervangen door Nicky Lemaitre die net klaar was met het verzorgen van een voetbal-clinic voor de talentvolle 's-Gravelandse jeugd. Ook aanvoerder Jeroen te Nuyl moest geblesseerd afhaken. Martijn van de SVS1 was zo aardig om de tweede helft de Oude Beloften te versterken. PVC1 deed het trouwens de hele wedstrijd met zeven man. Dat kan gewoon als je een fitte selectie hebt.
 De eerste helft ging aardig gelijk op. PVC kwam op een 1-0 voorsprong door een weggevertje van de 's-Gravelandse verdediging. Enorme grote kansen waren er voor beide teams niet in de eerste helft. Na de rust pakte 's-Graveland het goed op. Eerste een weggevertje van PVC en daarna een mooie combinatie werden door Sander de leeuw fraai afgerond (1-2). Met nog een kwartier op de klok, scheelde het niet veel of 's-Graveland had daarna de wedstrijd op het spreekwoordelijke slot kunnen gooien door de 3-1 binnen te tikken. Dat gebeurde echter niet. De wedstrijd kantelde. PVC kwam al snel door een 's-Graveland foutje op 2-2. Daarna kon 's-graveland niet echt meer een vuist maken en liep PVC uit naar 2-3 en 2-4
. Jammer, maar helaas!
Lees meer...
     
21 november
  's-Graveland wint met gedisciplineerd spel bij PVC2: 0-4
Aanvoerder Jeroen te Nuyl had voor de wedstrijd even wat werk te verrichten. De moraal van de Oude beloften was na de smadelijke nederlaag van vorige week namelijk niet al te best. "Kom op, Jongens. Koppie omhoog. Deze week zijn ik en Menno er weer bij." Met deze woorden praatte hij het team moed in. En, scorebord journalistiek of niet, Jeroens woorden misten hun uitwerking niet.
Het was vandaag een soort van zes punten-wedstrijd. PVC2 staat ook in het rechterrijtje met evenveel punten als 's-Graveland 2. De Oude Beloften traden aan met: Menno, Giliam, Niels, Alfred, Luc, Frits, Kees, Frank en Jeroen. Al snel bleek dat 's-Graveland een veldoverwicht had. Nou is een veldoverwicht fijn, maar het levert niet vanzelf doelpunten op. Het is daarbij ook zaak om de knip op de deur te houden. Dat lukte de eerste helft (en (spoileralert) ook de tweede helft.) PVC2 werd niet echt gevaarlijk. 's-Graveland moest het hebben van de uitvallen waarbij een balletje achter de Utrechtse verdediging werd neergelegd voor een diepgaande 's-Gravelandse speler. In de eerste helft was het Giliam Hagen die zo de 0-1 mocht aantekenen. Na de thee een zelfde spelbeeld. Jeroen te Nuyl, Luc te Nuyl en Frits van der Meer brachten een 0-4 eindstand op het bord. Meeste opwinding ontstond bij de doelpogingen van Menno van den Brand. De, sinds kort 65-jarige, sympathieke inwoner van Kortenhoef vuurde tot twee keer toe een venijnig schot af op de goal van PVC. Twee keer stond de keeper van PVC een doelpunt in de weg.
Lees meer...
     
14 november
  Krachteloos en machteloos 's-Graveland tegen PVCV: 2-6
Vorige week een 2-0 verlies tegen de koploper leek perspectief te bieden op eindelijk weer eens een overwinning tegen een ploeg uit het rechter rijtje. Vandaag kwam PVCV op bezoek. PVCV waar de SVS3 vorige week met 11-1 van had gewonnen. Inderdaad, PVCV waar de Oude Beloften vorig seizoen een 3-0 achterstand ombogen in een 3-6 overwinning. Hoe anders zou het vandaag allemaal lopen... De Oude Beloften traden aan met: Sander, Giliam, Niels, Harun, Luc, Frits, Kees, Frank, Jarno, Thiemo en Marc. Elf man opgetrommeld door aanvoerder Jeroen te Nuyl die zelf nog met een kuitblessure thuis in zijn bijna oude huis zit. Vier wissels. Wie een beetje moe is, kan meteen wisselen.
De eerste helft begon uitstekend voor de 's-Gravelanders. Luc te Nuyl scoorde uit een combinatie de 1-0 en Giliam Hagen kort daarna, via een bal die terugkwam van de keeper, de 2-0. Niks aan het handje, zo leek het. De Oude Beloften zouden toch niet net als het Nederlands elftal een 2-0 voorsprong uit handen geven. Lang verhaal, kort: toch wel. PVCV speelde vanuit de verdediging met een paar snelle aanvallers. De spelers van 's-Graveland hadden pap in de benen. PVCV kwam voor rust met 2-3 voor.
Lees meer...
     
7 november
  Koploper SVS 1 niet in de problemen tegen 's-Graveland 2: 2-0
Onderlinge wedstrijden tussen de 's-Gravelandse teams zijn wedstrijden op zich. Er staat vooral prestige op het spel. De meeste jongens kennen elkaar goed. Vandaag stond er een club-derby op het programma waarbij de Oude Beloften het op moesten nemen tegen de koploper van de competitie: 's-Graveland 1.
De Oude Beloften moesten het stellen zonder aanvoerder Jeroen te Nuyl die daags tevoren bij het hardlopen op de hei een Dirk-kuitspier had verrekt. Wel aanwezig waren: Sander, Giliam, Niels, Harun, Luc, Frits, Alfred, Frank, Ronald en Jarno. SVS1 is een uitgekookte ploeg die de bal goed rond speelt en wacht op de kansen die meestal vanzelf komen. In de eerste helft lieten de Oude Beloften de bal vooral aan SVS1. Dat drong niet echt aan. De Oude Beloften verdedigden geconcentreerd en probeerde af en toe om te schakelen en uit te vallen. Maar ja, de kansen voor SVS1 kwamen er en de doelpunten ook. Voor de rust werd twee keer gescoord door SVS1. De Oude Beloften hadden er ook best eentje in kunnen schieten. Dat was al helemaal het geval na de rust. SVS1 was weer veruit het meest aan de bal maar speelde nog een versnelling lager. De Oude beloften braken af en toe venijnig uit. Doelpunten leverde dat helaas niet op. Zo bleef de ruststand ook de eindstand.
Lees meer...
     
31 oktober
  's-Graveland laat te veel kansen liggen tegen Schalkwijk: 3-4
"Van Schalkwijk hebben we nog nooit verloren.", klonk het voor de wedstrijd stoer in de 's-Gravelandse kleedkamer. Voetbalhumor voor wat eigenlijk betekent "Volgens mij hebben we nog nooit tegen Schalkwijk gespeeld.". De Oude Beloften lachten voor de wedstrijd, de spelers Schalkwijk lachten als laatste, terwijl ze drie punten in de tas stopten.
De Oude beloften traden aan met: Luc, Jeroen, Sander, Harun, Niels, Giliam, Frits, Jarno en Frank. Negen man. Niet te veel spelers als daarbij een aantal twijfelgevallen zitten met problematische hamstrings, achillespezen, kuitspieren en kniegewrichten. Gelukkig hoefden er geen voortijdige uitvallers genoteerd te worden. 's-Graveland begon goed aan de wedstrijd. Na vijf minuten een mooie uitval waarbij Niels Steenvoorden vanuit de verdediging mee naar voren sprintte, de bal kreeg, de keeper omspeelde en de 1-0 scoorde. Tien minuten later kreeg 's-Graveland een penalty. Aan Sander de Leeuw de beurt om zijn team op een comfortabele 2-0 voorsprong te brengen. Helaas, de penalty ging er niet in. Van een comfotabele voorsprong was geen sprake. Integendeel, Schalkwijk scoorde direct uit de volgende aanval en een aanval die daar weer op volgde. In plaat van een 2-0 voorsprong keken de oude beloften tegen een 1-2 achterstand aan.
Lees meer...
     
17 oktober
  's-Graveland 2 in de laatste seconde tenonder tegen SVS 3: 2-3
Jeroen te Nuyl: "  Uw kapitein begint meteen met het boetekleed aan te trekken: een minuut voor tijd alleen op de keeper af gaan, die kans niet benutten en dan in letterlijk de laatste seconde de 2-3 om de oren krijgen, dat is natuurlijk om even in een hoekje te gaan zitten huilen…   Het duel met SVS 3 werd al meteen op scherp gezet toen Mark Jans vertelde dat hij als hoofd van de accommodatiecommissie moest melden dat de wedstrijd op kunstgras moest worden gespeeld ‘volgens de clubregels’, maar dat de thuisspelende ploeg – wij dus, als SVS 2 – het laatste woord had. Het werd dus op gewoon gras op veld 2, dat er prima bij lag. We traden aan met Rick Calis op doel, de Blauwe Reiger die het uitstekend deed, en verder Niels, Giliam, Menno, Alfred, Marc, Sander, Jarno en Jeroen, waar in de rust ook Kees ‘one touch’ Langerak nog aanhaakte." 
Lees meer...
     
10 oktober
  's-Graveland houdt het lang spannend bij SO Soest: 4-1
Uitgekookt, zo zou je de speelwijze kunnen noemen waarmee de Oude Beloften lange tijd van de wedstrijd, SO Soest in bedwang konden houden.  Een stevig opgetrokken verdediging voor de eigen goal en regelmatig een venijnige uitval. Met de 11-1 oorwassing tegen De Meern nog in het achterhoofd, een logische keuze. De oude Beloften traden aan met: Jeroen, Menno, Martijn, Frits, Frank, Harun, Marc, Giliam, Niels en Sander. Tien man en goed doorwisselen, het liep vandaag prima.
SO Soest is dit seizoen weer  een van de titelkandidaten. Het team combineert goed en schiet makkelijk.  's-Graveland gaf ze vandaag weinig ruimte en daar hadden ze het niet makkelijk mee. 's-Graveland had zelfs de beste kansen. Toch kwam Soest op een 1-0 voorsprong doordat een diepe bal niet goed werd ingeschat  in de 's-Gravelandse verdediging. Martijn Mensen scoorde daarna al snel de gelijkmaker, na een mooie combinatie met Sander en Marc. En daarna bleef het heel lang 1-1. De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. Soest drong aan, maar 's-Graveland kreeg via uitvallen de beste kansen. Die werden niet verzilverd. Tien minuten voor tijd raakte het verband even uit de 's-Gravelandse verdediging en het duurde niet lang voordat Soest daarvan profiteerde. In 5 minuten stond de 4-1 einduitslag op het scorebord. 
Lees meer...
     
3 oktober
  Nautilus te weinig poppen, wedstrijd uitgesteld
Jeroen te Nuyl: "Ik zat zaterdagavond lekker op de bank TV te kijken, toen er ineens een appje binnenkwam. Normaal heb ik het geluid van mijn telefoon altijd uit staan, maar nu was ik het toevallig vergeten uit te zetten. Het is namelijk erg irritant als je lekker aan het buizen bent en er komen steeds van die piepjes tussendoor. Anyways, een appje van Ramiro van Nautilus, dat ie net twee ziekmeldingen had binengekregen. Nautilus kon geen compleet team op de been brengen. Gevalletje van overmacht, denk ik dan maar. Het zal wel. We hebben wel meteen afgesproken dat de wedstrijd op 24 oktober wordt ingehaald. Dat was het enige vrije weekend, maar dat moet dan maar. "
"Ik heb trouwens ook geregeld dat alle 's-Graveland-teams, als ze thuis spelen, altijd tegelijk om 11:30 aftrappen. Wel zo gezellig na de wedstrijd. Toch?"
     
26 september
  's-Graveland geknipt en geschoren bij De Meern 1: 11-1
Jeroen te Nuyl: "Ja, wat zal ik er eens van zeggen. Met dubbele cijfers verliezen is ons nog niet eerder overkomen, volgens mij. Je kunt dus wel spreken van een zwarte bladzijde in het boek van de Oude Beloften. Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Ik had gedacht dat we met dit team al veel verder op de rit waren. Vanaf mijn vakantieadres heb ik de verslagen van de twee vorige competitiewedstrijden gevolgd. Nou is het niet zo dat dat een en al hosanna was, maar toch leek mij het team toch al aardig naar elkaar toe gegroeid. Dat heb ik vandaag niet teruggezien. We zijn op alle fronten afgetroefd door De Meern. Na de 1-0 en de 2-0 dacht ik nog dat we weer terug in de wedstrijd zouden komen, maar dat was ijdele hoop. Slordige passing, geen beweging, geen felheid, als ik het in twee woorden zou moeten samenvatten, zou ik zeggen 'slappe hap'. Bij de rust stonden we 5-0 achter en spraken we af de schade te beperken. Dat is niet echt gelukt."
"Als aanvoerder twijfel ik of we als groep veel van deze wedstrijd moeten gaan leren, of dat we deze wedstrijd maar snel moeten vergeten. Ik heb het idee dat de meeste spelers van vandaag voor dat laatste kiezen."
Lees meer...
     
19 september
  's-Graveland boekt rechttoe rechtaan overwinning op De Meern 2: 4-1
De eerste thuiswedstrijd van de Oude Beloften was vandaag een feit. Een beetje vroeg was het wel: om half elf aftrappen tegen de Meern 2. Voor wie het nog niet wist. De Meern 2 was vorig seizoen nog Maarssen, het team  Cor en Cor Spiegels, vader en zoon. De jonge Cor was er vandaag niet bij vanwege een blessure en dat was te merken aan de kracht van de Utrechtenaren. De Oude Beloften traden aan met: Giliam, Frank, Harun, Frits, Ronald, Michel, Pascal, Stok, Menno, en Luc. Inderdaad aanvoerder Jeroen te Nuyl was er nog niet bij, waardoor Sander de Leeuw de taak op zich had genomen om voor voldoende spelers te zorgen. Gelukkig maar, want drie wissels is geen overbodige luxe gezien de nog matige conditie van veel Oude Beloften.
's-Graveland had vanaf het begin het initiatief en speelde de bal goed rond. Na tien minuten schoot Michel van Eekert de 1-0 binnen. Hierop volgde nog een aantal goede kansen voor 's-Graveland waar op z'n zachtst gezegd heel slordig mee werd omgesprongen. De Meern kwam er af en toe uit en probeerde het met schoten uit de tweede lijn of een lange bal op ouwe Cor. Na de rust bleef 's-Graveland de bovenliggende partij. Het tempo lag niet al te hoog, mede door het heerlijke zomerzonnetje. Michel van den Eekert maakte er nog eentje en Luc te Nuyl nog twee. Keeper Frank Scheltus had graag het hele seizoen thuis de nul gehouden, maar dat gaat niet meer lukken want De Meern scoorde ook nog een keertje tegen.
Lees meer...
     
12 september
  Spectaculair gelijkspel in openingswedstrijd bij Kismet: 5-5
Het publiek had de grote winnaar geweest, als dat er tenminste geweest was. Nu waren er twee teams die lekker gevoetbald hadden en beide konden leven met een gelijkspel. De wedstrijd kende een bijzonder scoreverloop: Kismet 2-0 voor, 's-Graveland d'r op en d'r over naar 2-4, 4-4, 4-5, eindstand 5-5.
Giliam Hagen: "Het was voor iedereen weer even wennen, maar al snel voelde het ook weer als vanouds. Vooraf was het even de vraag of we wel genoeg spelers zouden hebben. Sander de Leeuw had echter zijn best gedaan om met genoeg mensen aan de aftrap te staan. Een mooie selectie met Niels, Frank, Martijn, Harun, Frits, Ronald, Rick, Pascal, Stok en laat ik mezelf niet vergeten. We speelden op een nieuw kunstgrasveld. Mooi, maar ook bijzonder stroef. Dat merkte ik toen ik een bal kreeg aangespeeld, die ik zo in het doel van Kismet had kunnen trappen. Het werd echter een worsteling om de bal onder controle te krijgen. Doet er verder niet toe. Het was een leuke wedstrijd waarin wij onze beste periode vlak na de rust hadden. Van 2-1 brachten we de score in tien minuten op 2-4. Ik dacht eigenlijk dat de wedstrijd toen gespeeld was. Die jongens van Kismet dachten daar echter anders over."
Lees meer...
     
5 september
  Oefenwedstrijd tegen SVS 35+1 blijkt geen slechte generale
Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Op ons zonovergoten sportpark werd in onderling overleg besloten dat wij in onze eigen tenues van de onvolprezen hoofdsponsor Jarno van Diermen zouden spelen en 35+1 in het wit. Bovendien kozen we voor het natuurgras van veld 2, prima natuurlijk. Met als bonus dat we zo alsnog twee supporters van de week wisten binnen te slepen, de toevallig langsfietsende Ben en Miep Steenvoorden (zie foto). Ze zijn niet heel lang blijven kijken, wat jammer was, want het was een spektakelstuk van jewelste. We traden aan met Frank, Giliam, Niels, Harun, Ronald, Marc, Luc, Jarno, Alfred en Jeroen en kwamen snel op voorsprong via Jarno, maar het eerste stelde meteen orde op zaken. Waar wij een aantal goede kansen misten, scoorden zij wel heel koelbloedig en ook 1 keer dankzij een ongelukkig eigen doelpunt van Giliam. Ruststand 5-1…
Lees meer...
     
22 augustus
  Geen transfers verwacht bij Oude Beloften
Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Voor zover ik het kan overzien, hebben alle Oude Beloften de zomervakantie overleefd. Ik heb van Bert Schmidt gehoord dat hij op het moment een beetje in de lappenmand zit, qua knieblessure. Maar hij vertelde er wel meteen bij dat hij intensief aan zijn herstel werkt.  Verder geen slechte berichten of afmeldingen. Dat betekent dus dat we een nagenoeg complete en fitte selectie hebben. Waarbij ik er voor het gemak van uitga dat iedereen conform afspraak aan zijn conditie heeft doorgewerkt afgelopen weken. Ik reken op iedereen de eerste, de tweede, maar zeker ook de derde helft. Het zal dit seizoen wel wennen zijn, met op zondag alleen 35+ actief op ons sportpark. We zullen er qua gezelligheid zelf wat van moeten maken. Bij deze daarom ook een dringende oproep aan de supporters om ons in ieder geval bij de thuiswedstrijden alle drie de helften te ondersteunen. Ik zie iedereen snel op de training en anders bij onze enige oefenwedstrijd op 5 september tegen 's-Graveland 35+ 1. Reageer nog even op mijn mailtje als je dat nog niet gedaan hebt. Ik heb er zin an!."
     
15 augustus
  Competitieschema aangepast op verzoek Mark Jans
Mark Jans: "Als bestuurslid kijk ik natuurlijk wat verder dan de neus lang is van de meeste 35-plussers. Volgend seizoen speelt ons eerste elftal op zaterdag en de drie 35-plus teams op zondag. Ik verwacht dat als het eerste op zaterdag thuis speelt, het zo maar behoorlijk laat in de kantine kan worden. Grote kans dat we dan geen fitte supporters en misschien ook wel spelers, zondag op het veld hebben. Met het schema van het eerste elftal in de hand heb ik de onze competitieleider daarom gevraagd of de wedstrijden van de 's-Gravelandse 35+teams zoveel mogelijk gespeeld kunnen worden op de zondagen na de zaterdagen dat ons eerste uit heeft gevoetbald. Nou dat schijnt voor het grootste deel gelukt te zijn. Mooi toch, of niet dan? Nee, ik heb geen aanpassingen gevraagd in verband met het programma van de formule 1. Ik houd topsport en hobby gescheiden."
     
5 juli
  Mooie opnamen met Drone van 7x7 toernooi sv 's-Graveland
Jeroen te Nuyl: "Ik heb nu alweer helemaal zin in het nieuwe seizoen, kan ik je melden. Afgelopen seizoen liep alles prima qua organisatie, dus als het nieuwe seizoen weer een wilde competitie wordt, dan vind ik het best. Michel Maree van PVC heeft het weer goed geregeld volgens mij. Ik heb contact gehad met de aanvoerders van de andere teams van 's-Graveland en die willen ook graag op deze manier door."
"Ik heb Michel Maree trouwens gisteren nog kort gesproken bij het 7x7-toernooi dat we georganiseerd hebben en waar PVC ook aan meedeed. Michel had een drone bij zich waarmee hij mooie opnamen van ons complex en het voetbal heeft gemaakt. Als je goed kijkt herken je ook diverse spelers. Als het goed is, is het filmpje nog op Youtube te vinden." (Link)
     
1 juli
Seizoen 2021 - 2022 gaat opnieuw buiten de KNVB
Ook in het nieuwe seizoen is de KNVB niet van plan om de 35+/7x7-competitie te organiseren op de zondag. Michel Maree, voorzitter van het Utrechtse PVC, heeft opnieuw afgestemd met  het KNVB-district. Michel: "Ik kreeg andere mensen te spreken, maar de insteek van de KNVB was niet veranderd. Ze bieden 35+/7x7-voetbal aan op vrijdagavond, maar niet op de zondag. Ik ben wel weer in discussie proberen te gaan, maar dat had niet veel nut. Nou ja, ook goed. We hebben vorig seizoen aangetoond dat het zelf opzetten van een competitie best goed werkt.  Dan doen we het toch dit seizoen weer. Mannen op leeftijd die lekker een potje willen ballen en daarna gezellig aan de derde helft. Niks mis mee, volgens mij. Alle veertien teams doen weer mee. Hopelijk zijn we van dat Corona-gedoe af en kunnen we een volledige competitie spelen."
     
     
     
     
     
     

eXTReMe Tracker