's-Gravelands Oude Beloften
 
SV 's-Graveland 35+ 2

iui 


 Seizoen 2022 - 2023 uiu
 
©  Vijde Dimensie    
Club Uit  Mail 
 Eindstand 2022-2023

 

 

 #

1

UVV1

24

63

156

42

2

PVCV1

25

59

106

54

3

SO Soest1

23

57

96

39

4

s Graveland3

26

51

102

46

5

s Graveland1

25

48

115

56

6

De Meern1

26

39

104

92

7

Kismet1

23

36

86

69

8

Schalkwijk1

23

25

79

110

9

De Meern2

23

24

67

104

10

SCH44 1

25

24

58

121

11

Kismet2

24

21

68

111

12

s Graveland2

25

17

58

118

13

PVC1

23

14

50

114

14

Ardahanspor1

21

11

40

109

Programma
       
       
       

Topscorer
1 Jarno van Diermen 23
2 Giliam Hagen 6
  Martijn Mensen 6
4 Frits van der Meer 4
  Sander de Leeuw 4
6 Alfred de Vreeze 3
7 Frank Scheltus 2
  Jeroen te Nuyl 2
9 Harun Sengul 1
  Stok van den Burg 1
  Niels Steenvoorden 1
  Luc te Nuyl 1
  Pascal Jongsma 1
  Michel van Eekert 1
  Rick Calis 1
     
Totaal overzicht competitie, programma en uitslagen

Actuele Stand

Wedstrijdreglement Wilde 7x7-Competitie


 
     
3 juni
  Meer dan geslaagde tweede editie Joost te Nuyl-Toernooi

Jeroen te Nuyl: "Het idee was ooit dat we het competitie-seizoen zouden afsluiten bij onze SV met een toernooi voor alle deelnemende teams. Vorig seizoen is daar het Joost te Nuyl-toernooi uit ontstaan. Toen op eerste Pinksterdag, nu de zaterdag na Pinksteren. Vorig jaar was het een groot succes en dat gold voor deze tweede editie ook zeker. Niet in de laatste plaats omdat Joost deze keer wél zelf aanwezig kon zijn. Ik weet zeker dat hij ervan genoten heeft om veel oude voetbalvrienden en -bekenden ontmoet te hebben. Ook de wedstrijden volgde hij met aandacht. Hartstikke leuk! Voordat ik het vergeet wil ik de organisatie van het toernooi ook vanaf deze plek nog een keer heel hartelijk bedanken. Daan Hoogenboom en Kees -One Touch - Langerak hebben er voor gezorgd dat alle teams lekker konden voetballen op veld 2 en ontspannen op het eigen toernooiveld. Grote Klasse!"
"Het was nog even goochelen met de toernooiopzet. Op het laatste moment zegde nog een team af. Er bleven er zeven over. Uit onze eigen competitie natuurlijk onze eigen SVS 1,SVS 2 en SVS 3 en daarbij De Meern 1. Aangevuld met gelegenheidsteams All-Stars, met als basis de 's-Gravelandse zaalvoetballers; FC Klap, opgebouwd rond de broertjes Rob en Erik van mijn oude werkgever FC Klap; en Actif, Oude bekenden van mijn ouwe club Sv Actif."
"Het ging natuurlijk vooral om de gezelligheid, maar er werd ook nog gevoetbald om de Joost te Nuyl-Schaal. Onder de leiding van uitstekende fluitende scheidsrechters ging het er serieus aan toe. Het niveau was best hoog te noemen, met hier en daar een uitschieter naar beneden. Aan het eind van de middag ging de laatste wedstrijd tussen twee potentiële toernooiwinnaars. Samengevat: FC Klap werd eerste, de All-Stars een goede tweede. En het bleef nog lang onrustig na de BBQ... Volgend jaar weer, Zekers te weten."
Foto-impressie...
     
21 mei
  Oude beloften "vergeten" laatste competitiewedstrijd tegen PVC

"Hilbert doorrije! Hilbert je moet nog een rondje!", legendarische woorden van de onlangs overleden schaatscoach Leen Pfrommer. Woorden van gelijke strekking zouden vandaag zijn besteed aan de Oude Beloften. "Toe nou, doorvoetballen. Jullie moeten nog een competitierondje." De SVS2 verzaakte vandaag de sportieve plicht, omdat men dacht dat het competitieseizoen al was afgelopen. Tegenstander PVC kwam voor niets naar Sportpark Berenstein. Een sportieve schande.
Frits van der Meer: "Vanochtend kregen we op de webredactie een telefoontje van Remko Kempers. PVC vroeg waar we bleven. Op de redactie keken we elkaar glazig aan. We hadden afgelopen woensdag in Schalkwijk toch de laatste competitiewedstrijd van het seizoen gespeeld? Niet dus. Een compleet afgelaste competitieronde van afgelopen december was naar vandaag verplaatst. En inderdaad, het was gewoon in het officiële competitieprogramma te lezen. Ontzettend stom van ons! Ik heb contact gehad met aanvoerder Jeroen te Nuyl op zijn vakantieadres in Frankrijk. Ook hij baalde hier enorm van. Hij heeft PVC een app gestuurd met excuses en aangegeven dat we ons diep schamen hiervoor. Wat mij betreft nog effe een onverwachte zwarte bladzijde in dit seizoensboek. Jeroen wilde zijn vakantie afbreken hiervoor, maar ik heb hem op het hart gedrukt in Frankrijk te blijven."
     
17 mei
  Oude beloften sluiten bij Schalkwijk seizoen positief af: 3-5

Nul punten uit de laatste zeven wedstrijden. Je zou verwachten dat er bij de Oude Beloften voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen een sombere en negatieve stemming in de kleedkamer zou hangen. Dat was zeker niet het geval. Daarmee is wellicht ook een grote kracht van het team aan het licht gekomen. Altijd voor de positieve benadering kiezen en geloven dat er na mindere wedstrijden ook weer betere wedstrijden kunnen komen. En dat was in Schalkwijk het geval. De Oude Beloften traden aan met Job, Jeroen, Giliam, Alfred, Martijn, Frits, Raymond, Jarno, Menno en Rick. En niet te vergeten Luc en Ronald die allebei nog geblesseerd waren, maar wel de moeite namen om hun team in Schalkwijk aan te komen moedigen. De eerste helft begon zoals veel wedstrijden dit seizoen: na tien minuten keek de SVS 2 tegen een 1-0 achterstand aan. Dit keer echter kreeg de wedstrijd een ander vervolg. Een van de redenen daarvan was dat Jarno in de spits de Schalkwijkse verdediging nogal eens wist te verschalken in de counter. En zo kwam het dat Jarno voor rust er twee in wist te schieten en 's-Graveland met een 1-2 voorsprong kon gaan rusten.
Lees meer...
     
14 mei
  'Blauwe' beloften afgestraft door PVCV: 9-1

(door Jeroen te Nuyl, Foto's Giliam Hagen)
Het was ook niet de beste voorbereiding die de Oude Beloften zich meenden te kunnen veroorloven tegen het sterke PVCV. Bijna de voltallige selectie laafde zich zaterdag uitgebreid en in een enkel geval tot in de kleine uurtjes aan de bar op het jaarlijkse dorpsfeest in 's-Graveland en dat bleef niet ongestraft. PVCV legde de 'blauwe' beloften genadeloos over de knie: 9-1.
Het kantelmoment in de wedstrijd? Dat de scheids, die overigens gewoon aan de zijlijn bleef, voor de aftrap floot, zoals Giliam na afloop snedig opmerkte. SVS 2 trad aan met Rick (op doel), Giliam dus, Niels, Menno, Stok, Sander, Jarno, Martijn en Jeroen. Op papier geen onaardige selectie, maar in de praktijk helaas een machteloos stel klungelaars. Nadat PVCV in de eerste minuten direct op 1-0 was gekomen, koesterden de blauw-witten nog heel even een sprankje hoop toen Martijn met een bekeken schot 1-1 aantekende, maar voor rust was die al diep de grond ingeboord: 5-1.
Lees meer...
     
7 mei
  Oude Beloften zakken bij Ardahanspor door de ondergrens: 5-1

Na al het gemors van punten de afgelopen weken, was het vandaag hoog tijd om uit Utrecht weer eens drie punten in de tas mee terug te nemen naar 's-Graveland. Bij voorbaat onmogelijk leek dat niet, want de tegenstander was hekkensluiter Ardahanspor. De Oude Beloften traden aan met: Jeroen, Stok, Menno, Alfred, Frits, Giliam, Martijn, Michel, Sander en Job die iets later de kleedkamer binnenkwam omdat hij dacht dat we een thuiswedstrijd speelden. Vol goede moed begonnen de Oude Beloften aan de eerste helft. Die was redelijk in evenwicht hoewel 's-Graveland wel de beste kansen kreeg. Bij deze uit en aanvallen was de opzet goed, maar het afmaken ver onder de maat. Met een 0-0 stand werd de mooie kleedkamer opgezocht. Ardahanspor heeft sinds dit seizoen een nieuwe nette kleedkamer-accommodatie, voor wie het nog niet wist. In de rust spraken aanvoerder en spelers vertrouwen uit in een goede afloop. Inspelen, doorlopen, inschieten, snel de tweede goal maken, de tweede helft leek een formaliteit te gaan worden.
Lees meer...
     
30 april
  Net geen punt voor Oude Beloften tegen 's-Graveland 1: 2-3

's-Graveland 1 is de kampioen van vorig seizoen. Dit seizoen draait het team boven in de competitie mee, maar het kampioenschap lijkt voor hen buiten bereik. Wedstrijden tussen 's-Graveland 1 en 's-Graveland 2 (de Oude Beloften) zijn wedstrijden op zich, die zich niets van de stand op de ranglijst aantrekken. Dat was vandaag ook het geval.
De oude Beloften traden aan met een elftal spelers: Jeroen, Luc, Sander, Jarno, Pascal, Harun, Frits, Niels, Giliam, Stok en Frank die graag supporter van de week had willen worden, maar toch aan de bak moest als keeper. De Oude Beloften waren vanaf de aftrap beter bij de les dan 's-Graveland 1. De wedstrijd was nog geen minuut oud of de bal kwam voor de voeten van Jarno van Diermen die gericht de bal in de hoek plaatste, 1-0 voor de Oude Beloften. Vanaf dat moment leunden de Oude Beloften achterover. SVS 1 mocht aanvallen, de Oude Beloften loerden op de counter. Zonder al te veel grote kansen over en weer, werd de kleedkamer opgezocht voor de thee.

Lees meer...
     
16 april
  Vernedering Oude Beloften door 's-Graveland 2: 9-2

Door verslaggever Frank Scheltus.
In het kort, maak er zelf maar een eenduidig verhaal van. 12 man,  Rick, job, fred, jarno, raymond, giliam, niels harun, alfred, sander, stok, das best veel te veel zodat Frank zichzelf toch maar heeft afgemeld en zich als wissel-coördinator heeft aangeboden. Zodat er op tijd werd gewisseld en ook iedereen klaar stond. Iets waar Sander nogal van in war raakte. Jeroen was afwezig, wilde liever bij de ladies run Hilversum kijken. Had wel via Bert Schmidt een motivatie coach geregeld om de manschappen moed in te spreken. Deze Gravie, waar vorige week nogal lacherig over werd gedaan, Ingravie, dood en begravie, wilde toch wel kort een speech houden. Was zeer inspirerend. Fred was aanvoerder, als enige overgebleven actif lid. Speech hielp niet, 3 minuten 1-0 achter, gelijk daarna, Rick breekt door, Jarno 1-1. Daarna meteen een dubieuze penalty, overtreding op 30 meter van het doel, buitenkansje voor het 3e. Maar gelijk uit de counter 2-2 door Rick.

Lees meer...
     
2 april
  Oude Beloften kunnen geen vuist maken tegen SCH: 1-3

Het zat de Oude Beloften van SVS 2 niet mee dit weekend. Was de selectie al behoorlijk gehandicapt door het ontbreken van diverse 'sterkhouders', vielen op het laatste moment ook Harun en doelman Job nog af. Daardoor traden de blauw-witten aan met Frank (gelukkig fit genoeg om te keepen), Giliam, Stok, Alfred, Fred, Sander, Luc en Jeroen. Dit achttal deed zijn best, maar het was niet genoeg om SCH te verslaan: 1-3.
Dat had de thuisploeg op het kunstgras van het hoofdveld uiteindelijk vooral aan zichzelf te wijten. Als in de beginfase enkele grote kansen waren benut - met name Jeroen had het vizier helaas weer niet op scherp staan - dan was het misschien allemaal anders gelopen. SCH speelde beslist niet groots, maar had aan één schietkans genoeg om de 0-1 ruststand te bereiken. 
Lees meer...
     
26 maart
  Koploper Soest kraakt taaie verdediging Oude Beloften: 3-0

De Oude Beloften zijn gekke Henkie niet en speelden dus ook deze week niet vol op de aanval. Soest staat niet voor niets bovenaan. Het team heeft aan halve kansen genoeg voor het maken van doelpunten. De 's-Gravelandse bus werd voor de goal geparkeerd. Dit tot ongenoegen van Soest, dat in de rust klaagde dat ze tegen ingraven-land speelde in plaats van 's-Graveland. De humor ligt op het kunstgras in Soest.
De Oude Beloften traden aan met Jeroen Voeten, Jeroen te Nuyl, Giliam, Frits, Luc, Pascal, Michel, Niels, Fred en Menno. Vanaf de eerste minuut ging het slot op de 's-Gravelandse deur. Het initiatief werd aan Soest gelaten en het wachten was op een gevaarlijke counter. En inderdaad, Soest drong aan en de counter kwam. Jeroen te Nuyl kwam oog in oog met de Soester doelman. Helaas wist Jeroen het niet af te maken. De 's-Gravelandse doelman, Jeroen Voeten, moest de nodige keren handelend optreden. Dat deed hij goed, maar hij kon helaas niet voorkomen dat Soest voor de rust toch een keer een gaatje vond (1-0).

Lees meer...
     
19 maart
  Oude Beloften revancheren zich ondanks verlies van UVV: 1-2

Ondanks een lekker doorwisselende brede selectie, prima grascondities op veld 2 en een foutloos fluitende Menno van den Brand is SVS 2 er net niet in geslaagd voor een stunt te zorgen tegen UVV. Na ruim 50 minuten stond er 1-0 op het scorebord, maar de wedstrijd duurde net te lang om ook een verdiend punt uit het vuur te slepen: 1-2.
De Oude Beloften traden aan met Rick (die een geweldige wedstrijd keepte en zich tot man of the match mocht kronen), Michel, Giliam, Alfred, Stok, Martijn, Fred, Sander, Jarno, Pascal en Jeroen. Ook Frank was eventueel nog beschikbaar; mocht Jeroen tot scoren komen, dan zou hij invallen. Zover kwam het niet. De thuisploeg had wat recht te zetten na de blamerende 9-0 nederlaag in Utrecht, maar werd in de eerste helft toch vooral ver teruggedrongen. Dankzij prima keeperswerk van Rick en het feit dat de UVV-aanvallers het vizier niet op scherp hadden staan, brak de rust aan met 0-0.
Lees meer...
     
19 februari
  Oude Beloften houden goede vorm vast tegen De Meern 1: 3-3

Wie de afgelopen twee weken de wedervaardigheden van de Oude Beloften gevolgd heeft, weet dat er sprake was van een opgaande lijn die vorige week weer werd opgepakt. Het goede nieuws is dat ook deze week de opgaande lijn in het spel van 's-Graveland was terug te zien. Opvallend omdat lang niet elke week in dezelfde samenstelling gespeeld wordt. Vandaag traden de Oude Beloften aan met: Job, Jarno, Giliam, Niels, Rick, Frits, Alfred, Fred, Sander en Stok. Tien man, voor aanvoerder Jeroen te Nuyl reden om een weekje over te slaan. De Meern 1 is een geduchte tegenstander, met wortels in de Utrechtse club Elinkwijk. Een 's-Gravelands trauma is een met dubbele cijfers verloren wedstrijd bij De Meern een paar seizoenen geleden. Maar goed, verloren wedstrijden bieden geen garantie voor de toekomst. 's-Graveland zat er vanaf het begin van de wedstrijd goed op tegen een technisch vaardig De Meern. Toch moest het met lede ogen toezien dat De Meern op een 0-2 voorsprong kwam: Balverlies werd afgestraft en een penalty werd goed ingeschoten. 's-Graveland kreeg ook goede kansen, maar de keeper van de Meern stond erg vaak op de goede plek. Dat wil zeggen op de goede plek voor De Meern, niet voor 's-Graveland. Toch konden de Oude Beloften de eerste helft nog terugkomen, via een mooi doelpunt van Jarno van Diermen. Ruststand 1-2.
Lees Meer...
     
12 februari
  Bevrijdende overwinning Oude Beloften bij De Meern 2: 4-5

Het werd ook wel weer eens een keertje tijd. Al zes wedstrijden op rij hadden de Oude Beloften geen punt meer gepakt. Voor zo'n reeks moeten we wel heel ver terug in de historie (hoewel, valt best mee, red.). Maar vandaag was het dan eindelijk weer zover. De opgaande lijn die vorige week in de tweede helft tegen Kismet was ingezet, werd deze week weer opgepakt. De Oude Beloften traden aan met Job, Jeroen, Harun, Luc, Fred, Frits, Michel, Pascal, Jarno en Giliam. De Meern2, met de wortels in vv Maarssen, is voor 's-Graveland altijd een lastige tegenstander waarvan in een uitwedstrijd nog niet eerder gewonnen werd. Maar vanaf de aftrap was direct duidelijk dat 's-Graveland vandaag niet met zich zou laten sollen. om het in trainersjargon te zeggen: Het stond gewoon goed. Toch was het De Meern die via een plipperkast-doelpunt een 1-0 voorsprong nam. Giliam Hagen tekende met een hard schot even later de 1-1 aan. Vlak voor rust tekende De Meern met een frommelgoal voor de ruststand 2-1.

Lees Meer...
     
5 februari
  Oude Beloften redden het net niet tegen Kismet 1: 5-7

Na de dramatisch verlopen wedstrijd van vorige week uit tegen Kismet2, was het de vraag of de Oude Beloften vandaag orde op zaken zouden kunnen stellen, thuis tegen Kismet1. De Oude Beloften traden aan met Luc, Stok, Frits, Niels, Giliam, Michel, Pascal, Frank, Harun en Jarno. Tien man is genoeg. Aanvoerder Jeroen sloeg daarom een weekje over, net als Fred.
Ondanks alle goede bedoelingen aan 's-Gravelandse kant, werden de Oude Beloften de eerste helft afgetroefd door Kismet, dat gewoon feller aan de wedstrijd begon. Veel van de 's-Gravelandse combinaties werden door Kismet in de kiem gesmoord. Het Utrechtse overwicht zette zich ook om in doelpunten. Al vrij snel keek 's-Graveland tegen een 0-2 achterstand aan. En na de aansluitingstreffer van Jarno van Diermen (1-2), liep Kismet binnen de minuut weer verder uit (1-3). 's-Graveland kwam er de eerste helft niet aan te pas en moest met een 1-5 achterstand de kleedkamer opzoeken voor de thee en een goed gesprek.

Lees Meer...
     
29 januari
  Abominabele Oude Beloften krijgen klop van Kismet 2: 6-1

Wat voor de Oude Beloften de succesvolle start had moeten worden van de tweede seizoenshelft, draaide uit op een fiasco. Was er op de nieuwjaarsreceptie in Düsseldorf nog optimistisch gesproken over een plek boven in het linker rijtje (dat was wel een gesprek na een paar biertjes), het vertoonde spel van vandaag gaf geen enkele reden tot optimisme. De Oude Beloften traden aan met Jeroen, Luc, Fred, Alfred, Stok, Frits, Niels, Giliam, Ronald en Bert. Voor de gelegenheid verdedigde Bert vandaag het doel (wat is zijn keepers-bijnaam eigenlijk?).
Jeroen te Nuyl: "Vanaf de aftrap tot het laatste fluitsignaal zijn we niet in ons spel gekomen. Het eerste doelpunt kreeg Kismet al na een paar minuten cadeau. Een paar minuten daarna was Kismet zo sportief om een klungelig eigen doelpunt te maken, waardoor de stand weer gelijk was (1-1). De rest van de wedstrijd bleven wij aanklungelen en lieten Kismet veel te makkelijk voetballen. Als we al eens een kans kregen, verprutsten we die. Geen van de Oude Beloften haalde zijn normale niveau. Ja, dan wordt het lastig, In de kleedkamer werd na de wedstrijd naar excuses gezocht. Het veld zou te hobbelig zijn voor ons technisch spel en ik weet wat ik allemaal hoorde. Allemaal onzin. Ons niveau was vandaag abominabel."

Lees Meer...
     
15 januari
  Nieuwjaarsreceptie in Düsseldorf meer dan geslaagd

Frank Scheltus: "Na twee jaar Corona heb ik dit jaar onze traditionele nieuwjaarsreceptie in Duitsland weer mogen organiseren. En als ik vanmiddag al die bleke koppies in de trein terug zag, dan denk ik dat we kunnen spreken van een meer dan geslaagde editie, al zeg ik het zelf. Er waren maar liefst achttien aanmeldingen. Helaas kon Pim vanwege trieste familieomstandigheden niet mee. We waren met Luc, Pascal, Michel, Job, Alfred, Mark, Jeroen te Nuyl, Jeroen Voeten, Frits, Menno, Maarten, Edgar, Giliam, Niels, Jarno, Sander en ikzelf. Ik had een beetje geheimzinnig gedaan over de bestemming. Sommige jongens dachten dat we naar Dortmund zouden gaan, maar het werd dus Düsseldorf. Daar hebben we acht jaar geleden onze eerste Duitse nieuwjaarsreceptie gevierd. Vorige zomer ben ik benaderd door een paar Alte Düsseldorfer Kameraden met de vraag of ik nog een keertje terug wilde komen. Ze deden een aanbod dat ik moeilijk kon weigeren."
"De treinreis verliep op de heen en terugreis vlekkeloos, mede door de Ossenworst en Kaasvlinders van Mark Jans. Op vrijdag zijn we naar een Duitse bowlingbaan geweest voor het sportieve element. Zaterdagochtend begon traditioneel met De Quiz "Welke kleur is Cyaan?". Vijfentwintig vragen over sport, spel en 's-Graveland. Verder stond de dag natuurlijk geheel in het teken van de nieuwjaarsreceptie. Daaromheen en tijdens de receptie hebben we wat gegeten en gedronken. We waren voor de receptie te gast in Brauhaus Füchschen waar ze een lekker glaasje Altbier schenken. Onze onvolprezen aanvoerder Jeroen te Nuyl hield daar een prachtige nieuwjaarstoespraak waarop vrolijk geproost werd. Daarna volgde het uitreiken van diverse prijzen. Zoals de Looney Tunes-trofee voor de topscorer, De Grote Kale leider-trofee en de aardige jongen-trofee."
Foto-impressie...
     
29 december
  Aanvoerder Jeroen te Nuyl wenst iedereen fijne feestdagen

"Het is misschien een beetje mosterd na de Kerstmaaltijd, maar ik wil vanaf deze plek iedereen hele fijne feestdagen wensen. Ietwat aan de late kant, hoor ik jullie denken. Dat is misschien waar, maar ik hoop dat jullie ook beseffen dat ik meer aan mijn kop heb dan iedereen fijne feestdagen wensen. Er moet namelijk ook nog radio gemaakt worden. Sinds dit jaar heb ik er naast het voetballen namelijk een tijdsbesteding bij. Ik noem het expres geen hobby, want daarvoor komt er toch echt wel wat te veel professionaliteit van mijn kant om de hoek kijken. Bij voetbal ligt dat misschien net wat anders. Alle spelers van de Oude Beloften weten inmiddels dat ik elke maandag van tien tot twaalf de radioshow Betonvlechten presenteer bij JinxRadio. Degene die naar mij geluisterd hebben, beloon ik op zondag met een basisplaats. Prima, toch? Ik was afgelopen weken druk bezig met het voorbereiden van mijn uitzendingen voor de Kerst. Twee afleveringen van mijn programma heb ik samengesteld met het thema Kerstmis. Vier uur genieten voor de muziekliefhebber die een broertje dood heeft aan Sky-Radio. Lekker, Kerstmuziek met een rauw randje (terugluisteren via deze link).
Enfin, het kwam er voor de Kerst effe niet van om deze kerstboodschap in elkaar te draaien. Neemt niet weg dat ik iedereen hele fijne feestdagen wens. Blijf gezond. Kijk uit met vuurwerk. Ik zie iedereen graag weer fit terug in het nieuwe jaar, misschien wel op de Duitse nieuwjaarsreceptie van de Oude Beloften."
Lees Meer...
     
11 december
  Oude Beloften grijpen net naast een punt tegen PVCV: 2-3

In de laatste wedstrijd van 2022 moesten de Oude Beloften het thuis opnemen tegen PVCV. Altijd lastig. Al heel wat seizoenen zijn de wedstrijden tegen PVCV spannend en leuk voor het publiek. 's-Graveland 2 en PVCV zijn altijd aardig aan elkaar gewaagd. De stand op de ranglijst van dit seizoen deed echter het ergste vrezen. PVCV doet met een derde plek nog bovenin mee. 's-Graveland bevindt zich in de onderste regionen. De Oude Beloften traden met tien man aan: Job, Jeroen, Frank, Alfred, Fred, Frits, Jarno, Pascal, Giliam en Niels. Drie reserves die zich langs de lijn warm moesten zien te houden. Snel doorwisselen was het devies van aanvoerder Jeroen te Nuyl.
Al snel werd duidelijk waarom PVCV dit seizoen veel beter presteert dan de andere seizoenen. Het team had duidelijk een verjongingskuur ondergaan. De oudere spelers stonden nog wel langs de kant aan te moedigen, maar in het veld waren de wat jongere aanwinsten aan het werk. Toch ging het aardig gelijk op in de eerste helft. Misschien dat PVCV iets meer schoten tussen de palen had. Keeper Job Blok stond echter zijn mannetje met een paar mooie reddingen. Daar stonden een paar goede kansen van 's-Graveland tegenover. De bal wilde er niet in. Derhalve was de ruststand 0-0.

Lees Meer...
     
4 december
  Oude Beloften komen er niet aan te pas tegen 's-Graveland 1: 10-3

'
s-Graveland 1 werd vorig seizoen afgetekend kampioen. Dit seizoen loopt het wat minder bij de concullega's van de club. Zij moeten hun best doen om in het linker rijtje te blijven. Niet dat het bij de oude beloften zo lekker loopt. Die moet er hun best voor doen om niet onder in het rechter rijtje terecht te komen. Bij clubderby's speelt de plek op de ranglijst echter geen rol. Het zijn allemaal wedstrijden op zich. De bal is rond. Waarom zou 's-Graveland 2 niet van 's-Graveland 1 kunnen winnen?
De Oude Beloften traden vandaag aan met acht man: Jarno, Frits, Sander, Menno, Job, Harun, Niels en Giliam. Niet een heel ruime selectie, maar teveel wissels is met het koude weer van vandaag ook geen pretje. Over de wedstrijd kunnen we het kort houden. De SVS1 speelde solide. De Oude Beloften (SVS2) probeerden mee te voetballen, maar moesten het vandaag tactisch en technisch afleggen tegen hun tegenstander. Doordat SVS2 net zo makkelijk naar voren ging, ontstond er veel ruimte op het veld waar de SVS1 dankbaar gebruik van maakte. Dat was zeker het geval als de Oude Beloften voorin of op het middenveld knullig balverlies lijden. De SVS1 scoorden in de eerste helf makkelijk uit de uitvallen die daarop volgden. Met rust stond het al 5-0.
Lees Meer...
     
27 november
  Oude Beloften laten het in tweede helft lopen tegen Schalkwijk: 2-6

Schalkwijk stond tot vandaag vier punten achter op de Oude Beloften. Weliswaar met drie wedstrijden minder gespeeld, maar van een zes punten wedstrijd wilde men bij 's-Graveland vanochtend niet spreken. Dat viel tegen, want Schalkwijk gaf meer dan aardig partij.  De Oude Beloften traden vandaag aan met tien man: Jeroen, Luc, Jarno, Frits, Sander, Menno, Job, Harun, Niels en Martijn.
De eerste helft begon best goed. Iedereen stond goed. De bal werd goed rond gespeeld, niets aan het handje. Al helemaal niet toen uit een uitval Jarno van Diermen de bal voorgaf op Frits van der Meer die beheerst de 1-0 binnenschoot. Niet veel later leek 's-Graveland de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken toen Martijn Mensen de bal knap in een hoekje schoot dat de Schalkwijkse keeper onbedoeld vrij had gelaten (2-0). De ploegen hielden elkaar aardig in evenwicht in de eerste helft. Schalkwijk scoorde nog wel 2-1, maar dat was in de rust geen aanleiding voor een donderspeech van de aanvoerder.
Lees Meer...
     
20 november
  Geen punt voor Oude Beloften tegen 's-Graveland 3: 1-3

In de eerste clubderby van het seizoen hebben de Oude Beloften geen potten weten te breken tegen 's-Graveland 3, in de app-taal ook wel SVS3 genoemd. De spelers van SVS3 zijn wat jonger en wat fitter dan de Oude Beloften, oftewel SVS2. In theorie zou SVS2 het van de voetballende kwaliteiten moeten hebben. In de praktijk betekende dat vooral inzakken op eigen helft en bij balbezit zo snel mogelijk de bal aan spits Jarno van Diermen geven. De Oude Beloften traden vandaag aan met negen man: Jeroen, Luc, Jarno, Frits, Sander, Giliam, Menno, Alfred, en Job.
In de eerste helft drong SVS3 aan maar vertoonde de verdediging van SVS2 geen barstje. Des te teleurstellender was dan ook dat de eerste goal van SVS3 een eigen goal van SVS2 was. Jarno van Diermen kreeg een afgeweerde bal ongelukkig op de schoen, waardoor keeper Job Blok kansloos was. Gelukkig kon Jarno tien minuten later sportief revanche nemen door na een mooie actie de 1-1 in te schieten. In de tweede helft deed SVS3 er nog een schepje bovenop. De druk op de goal van de Oude Beloften werd verder opgevoerd. En zo kon het gebeuren dat een afgeslagen bal door SVS3 hard werd ingeschoten (1-2). SVS2 wilde er nog een spannende wedstrijd van maken, maar na de 1-3 bleek het een gelopen race. SVS2 kon niet meer echt gevaarlijk worden.

Lees Meer...
     
13 november
  Oude Beloften naar late overwinning bij SCH'44: 2-3

Het Harmelense SCH'44 is een van de grote concurrenten van de Oude Beloften in het rechterrijtje. SCH had tot vandaag maar een punt minder met een wedstrijd minder gespeeld. Als we ooit van een zes punten-wedstrijd mogen spreken dan was het dus wel vandaag. 's-Graveland trad vandaag aan met maar liefst een heel elftal: Jeroen, Luc, Jarno, Frits, Sander, Niels, Giliam, Menno, Frank, Martijn en Fred. Fred die niet als elfde, maar wel als tiende man mee kon. Het kan raar lopen in de voetballerij.
De Oude Beloften begonnen voortvarend.  Na tien minuten wist Jarno van Diermen, na een mooie solo en een ziedend schot de 0-1 te scoren. SCH was echter niet uit het veld geslagen. Binnen enkele minuten trokken ze de stand gelijk met een zo mogelijk nog ziedender schot dat keeper Frank Scheltus kansloos liet (1-1). Datzelfde was het geval met een zacht geplaatst schot vijf minuten later waarmee SCH op een 2-1 voorsprong kwam. 's-Graveland had het moeilijk om een gaatje te vinden in de Harmelense verdediging. Veel aanvallen smoorden in de handbal-opstelling. Toch vond Luc te Nuyl een gaatje. Met een schot in de verre hoek bepaalde hij de ruststand op 2-2.

Lees Meer...
     
6 november
  Toch lichtpuntjes na duidelijke nederlaag tegen Soest: 2-6

(Door razende resporter Jeroen Te Nuijl)
Om met het goede nieuws te beginnen: 's-Graveland 2 verloor in de tweede helft maar nipt van het sterke SO Soest (2-3), maar had de pech dat ook nog een eerste helft werd gespeeld. Eindstand 2-6. De blauw-witten traden op het verse, natte gras van veld 2 aan met Job, Niels, Giliam, Harun, Alfred, Sander, Luc, Jarno en Jeroen. Dus zonder webmaster Frits, die nog even moest bijkomen van zijn zeer geslaagde 60e verjaardagsfeest. Op papier toch een veelbelovende opstelling, maar binnen vijf minuten lagen alle goede bedoelingen aan gruzelementen, want het knap combinerende Soest had toen reeds twee doelpunten gemaakt en voegde daar al snel een derde aan toe. 's-Graveland stond erbij en keek ernaar, probeerde wel met counters Jarno in stelling te brengen, maar uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Het is dat doelman Job nog een paar knappe reddingen verrichtte, anders was de schade in de eerste helft nog veel groter geweest
.
Lees Meer...
     
30 oktober
  UVV vandaag twee maatjes te groot voor Oude Beloften: 9-0

"
Het zat er niet in vandaag", dat is de samenvatting van de wedstrijd die de Oude Beloften vandaag speelden tegen koploper UVV. Maar vooruit, voor degenen die er niet bij waren nog maar een kleine toelichting op het geheel.
De Oude Beloften traden vandaag aan met Niels, Sander, Harun, Giliam, Frits, Fred, Jeroen, Alfred, Menno, Pascal en Rick 'de blauwe reiger' Calis die vandaag als keeper wilde optreden. En om met Rick te beginnen, aan hem lag het zeker niet. En aan de rest? Nou, natuurlijk zat er wel eens een verkeerd passje dan wel slordig balverlies bij, maar UVV was vandaag gewoon de veel betere partij. UVV heeft een ongeslagen status en lijkt met het vertoonde spel en behaalde resultaten, dé titelkandidaat van dit seizoen. Geeft niks dus.
Laten we de positieve punten van vandaag maar even benoemen. Bijvoorbeeld de terugkeer van Oude Beloften Pascal Jongsma en Fred Fouraschen. Met het goede nieuws dat zij de wedstrijd zonder blessureleed hebben uitgespeeld. Voor beiden was dat wel eens anders.
De wedstrijd in het kort: In de eerste helft vlogen ze er wel heel makkelijk in. Ruststand 6-0. In de tweede helft werd de 's-Gravelandse bus nog iets dichter voor het doel g
eparkeerd en de schade nog enogszins beperkt. Eindstand 9-0.
Lees Meer...
     
16 oktober
  Oude Beloften tevreden met gelijkspel tegen Ardahanspor: 3-3

(Verslag Giliam Hagen met hulp)

Zonder de GKL en Luc (Cannes), de gehele web-redactie en web-fotografen (het ging overigens lekker zonder jullie) traden de Oude Beloften aan met Niels, Sander, Stok, Martijn, Alfred, Jarno, Giliam, Job was net op tijd (de oppas kwam later), de multi-inzetbare Frank en Menno als man in het blauw.
Frank had een verrassing in petto: een (nieuwe) tactiek. Daarmee gingen we het natuurgras op. Na 20 minuten kwamen er enkele kansen voor SVS en de 1-2 van Jarno viel na een mooie aanval. Vlak voor rust nog een ongelukkige botsing, waarna Stok het veld moest verlaten met pijn aan zijn enkel (dat wil niet zeggen dat hij verder niet meer in het stuk voorkomt).
Na rust was het duidelijk dat we een Stok achter de deur hadden (hij bleef achter in de kleedkamer met diepvries-erwten om zijn enkel te koelen). En inderdaad: woordspelingen zijn het Stokpaardje van een van de vele inval-web-redacteuren vandaag (de Stokjes saté en Stokbrood hebben het verslag niet gehaald, ook de wedstrijdbal die door Frank ook niet met Stok uit de sloot achter het veld was te krijgen is nog niet terug). We kwamen op voorsprong door 2 mooie doelpunten van Martijn, dit alles natuurlijk mede door de besproken tactiek. Na een bekeken schot in de lange hoek kwam Ardahanspor weer op gelijke hoogte. De winnende gelijkmaker had in de laatste seconden ook nog kunnen vallen; kortom het had ook anders kunnen aflopen met een 4-4 overwinning, een 5-4 gelijkspel, (ver)tel het maar.

Lees Meer...
     
9 oktober
  De Meern 1 beslist wedstrijd in tien minuten: 6-2

  Vorige week De Meern 2 thuis, deze week De Meern 1 uit, altijd lastig. In vorige seizoenen hadden de Oude Beloften het zeker lastig tegen dit team, dat oorspronkelijk voor Elinkwijk speelde. Er zitten een paar jongens bij die erg handig zijn met de bal. Wat dat betreft zit er wat meer voetbal in De Meern1 dan in De Meern 2.  De Oude Beloften traden aan met Giliam, Niels Frits, Jeroen, Luc, Stok, Harun, Ronald, Jarno en Bert. Dat wil zeggen, Bert trad iets later aan omdat hij een tussenstop in De Bilt had gemaakt. In de eerste helft had De Meern zeker het betere van het spel. Keeper Stok van den Burg moest een aantal keer handelend optreden bij gevaarlijke doelpogingen van De Meern. Stok verrichtte een aantal mooie reddingen, maar kon de 1-0 niet voorkomen. Tegenover de goede kansen van De Meern kon 's-Graveland hooguit een paar kansjes zetten. 1-0 was ook de ruststand. In de rust werd afgesproken wat compacter te voetballen en veel energie te geven. En in de tweede helft nam Bert de keepershandschoenen van Stok over. De nieuwe strategie betaalde zich uit. Na een mooi uitgespeelde aanval kwam een afgehouden schot van Ronald van Oostrum voor de voeten van Jarno van Diermen. Die aarzelde niet en scoorde de 1-1. Even was er hoop aan 's-Gravelandse kant. De Meern weigerde echter mee te werken. In tegendeel, binnen tien minuten scoorde De Meern drie keer en was de wedstrijd gespeeld. Na de 4-1 liep De Meern nog verder uit naar 6-1. Gelukkig kon 's-Graveland nog iets terugdoen. Jarno zette met een poeier in de kruising de 6-2 eindstand op het bord.

Lees Meer...
     
2 oktober
  Oude Beloften laten punten liggen tegen De Meern 2: 2-3

  [Een beknopt verslag omdat de webfotograag zijn camera op de club heeft laten liggen (O nee, hij zat in de wastas bij de shirtjes, red.).]
De Meern 2, voorheen Maarssen, is altijd een tegenstander om rekening mee te houden voor de Oude Beloften. De wedstrijden zijn meestal spannend tot de laatste minuut. Zo ook vandaag. 's-Graveland trad aan met Giliam, Niels, Frank, Frits, Raymond, Alfred, Jarno, Sander, Menno en Stok. Inderdaad, de gebroeders Te Nuyl lieten een keertje verstek gaan. De eerste tien minuten waren de teams elkaar een beetje aan het aftasten. Daar kwam abrupt een einde aan toen Frits van der Meer een terugspeelbal van De Meern onderschepte en direct inschoot (1-0). Lang kon niet van de voorsprong worden genoten, want De Meern kwam al snel terug, d'r op en d'r over (1-2). De eerste helft had De Meern een klein veldoverwicht. De tweede helft controleerde voornamelijk 's-Graveland het spel. Dat resulteerde na tien minuten in de gelijkmaker (2-2) na een mooi uitgespeelde aanval ingeschoten door Niels Steenvoorden. Een miuut later scoorde De Meern alweer tegen door een door Frank Scheltus knap weggewerkt schot in tweede instantie toch nog in te schieten (2-3). "s-Graveland probeerde het daarna nog wel, kreeg ook nog wel kansjes en mogelijkheden maar wist helaas niet te scoren. Een beetje pech, gebrek aan geluk, onmacht, gewoon niet goed uitgevoetbald. Het zal allemaal wel, maar de overwinning was aan De Meern 2.
Alsnog de foto's uit de wastas....
     
25 september
  Kismet 1 laat Oude Beloften niet in hun spel komen: 6-2

  Met zes punten uit twee wedstrijden traden de Oude Beloften de wedstrijd tegen Kismet 1 met vertrouwen tegemoet. Een zonnetje, een malse grasmat en een ruime selectie, alle omstandigheden voor een goede wedstrijd. Helaas zou het wat anders lopen. De Oude beloften traden aan met tien man, te weten: Jeroen, Luc, Frits, Niels, Giliam, Stok, Harun, Jarno, Ronald en Menno. Omdat eerste en tweede keeper verhinderd waren, nam Stok de rol van derde keeper waar.
Aanvoeder Jeroen te Nuyl: "We hebben het altijd lastig met dit team. Op een of andere manier komen we nooit goed aan voetballen toe tegen ze. In de eerste helft ging het spel nog aardig op en neer. Wij kwamen door een schot van Giliam in eerste instantie voor, waarna Kismet al snel de gelijkmaker aantekende. De doelpunten waren aan beide zijde niet het gevolg van mooi uitgespeelde aanvallen. Dat kan eigenlijk ook wel gezegd worden van de 1-2 die door Jarno van dichtbij werd ingeschoten (je moet er toch maar staan, red.) en de gelijkmaker van Kismet. Helemaal een weggevertje was een ongelukkige terugspeelbal van Giliam op derde keeper Stok. Een staaltje van voetbalmiscommunicatie die de 3-2 op het scorebord zette.
Lees Meer...
     
18 september
  Bizar duel met Kismet 2 levert Oude Beloften drie punten op: 4-2

  (Verslag door Jeroen te Nuyl) Er viel veel te vertellen over SVS 2-Kismet 2, maar het belangrijkste was dat de thuisploeg met 4-2 won en dus zes punten heeft uit de eerste twee duels, een ongekende luxe. Na afloop werd al gesproken over het reserveren van de befaamde platte kar, maar dat is wellicht nog wat voorbarig. Een absolute hoofdrol deze zondag bleek weggelegd voor Frank Scheltus. Deze multi-inzetbare cameraman was van nog meer markten thuis dan we al wisten: hij ging eigenlijk op voor supporter van de week (zie foto), was ook bereid als scheidsrechter te fungeren (hoefde niet, Martijn Mensen hanteerde de fluit en deed dat foutloos. Hulde!) en stond ook klaar om Job Blok te vervangen als keeper indien nodig. Kom daar nog eens om tegenwoordig! Maar Job bleef heel, was uitstekend op dreef als keeper en dus kon Frank zich ineens richten op enkele invalbeurten als speler. En hoe! De welbespraakte bierliefhebber bleek zowaar ook een neus voor doelpunten te hebben, want in de tweede helft zorgde hij op aangeven van Stok voor 3-2. Waarmee de wedstrijd de zoveelste bizarre wending nam... SVS begon op het kunstgras van het verre veld 4 met Job, Giliam, Niels, Harun, Michel, Alfred, Stok, Raymond, Jeroen en eerder genoemde Frank en meteen werd duidelijk dat het een uitzonderlijk duel zou worden. Nota bene Harun opende de score met een bekeken dwarrelbal, waarna Giliam na een hoekschop op maat van Jeroen uitstekend de 2-0 inkopte.
Lees Meer...
     
11 september
  Oude Beloften starten seizoen met overwinning op PVC: 2-5

  Altijd spannend wat de eerste wedstrijd van het seizoen zal brengen. De Oude Beloften hadden zich op dit seizoen enigszins voorbereid met wat oefenen op de club. Onduidelijk was of de vorm er direct vanaf de eerste wedstrijd zou zijn. Tegenstander PVC speelde vorig seizoen nog met twee teams in de competitie, dit seizoen nog met één. Het was even de vraag welk team dat zou zijn. Uiteindelijk bleek het een mix van beide teams.
's-Graveland trad aan met negen man: Jeroen, Luc, Alfred, Jarno, Frank, Giliam, Frits, Menno en Ray. Ray Voorn speelde zijn eerste wedstrijd voor de Oude Beloften en deed dat niet onverdienstelijk. In de eerste helft keken beide teams een tijdje de kat uit de voetbalboom. Kansjes waren er over en weer, waarvan de beste toch wel voor 's-Graveland waren. De doelpunten in de eerste helft vielen uit twee uitvallen van Jarno van Diermen die hij zelf met harde schoten afrondde (0-2).
Na de thee, hield 's-Graveland het beste van het spel. PVC leek nog wel terug in de wedstrijd te komen toen een misverstand in de verdediging van de Oude Beloften afgestraft werd (1-2). PVC kon echter geen vuist maken en 's-Graveland bouwde de score al snel verder uit. De 2-5 eindstand werd bereikt met doelpunten van Jarno en Alfred. Een mooie start van het seizoen.
Lees Meer...
     
4 september
  Engerling beheerst laatste voorbereiding van de Oude Beloften

  Vandaag was de laatste mogelijkheid voor de Oude Beloften om in teamverband de laatste voorbereidingen te treffen voor de start van de competitie, volgende week zondag. Aanvoerder Jeroen te Nuyl had een oefenwedstrijd georganiseerd tegen een "makkelijke" tegenstander: Kockengen. Helaas kwam er donderdag een bericht van Kockengen dat zij onvoldoende mensen op de been konden brengen. Niet  lang getreurd, want de laatste voorbereiding afwerken met een onderlinge partij in de smurfenbak, kan natuurlijk ook. Voor deze partij waren behalve Jeroen, aanwezig: Giliam, Niels, Frits, Pim, Stok, Job, Frank en Kees - One Touch Cornelis- Langerak. 
De motivatie en concentratie van de spelers was voor de trainingspartij goed tot zeer goed te noemen, totdat Kees ging uitleggen dat de grasmat van veld 3 er rampzalig bijlag tengevolge van de Engerling. Het bleek hier te gaan om de larve van een insect. Dus geen relatie met de eerder beoogde tegenstander, die in de volksmond ook wel de "Kockengerling" wordt genoemd.
Lees Meer...
     
28 augustus
  Oude Beloften oefenen en verliezen van de SVS3: 5-2

  De echte competitie begint over twee weken. Dus een zonnige zomerse zondag is een uitstekende gelegenheid om te oefenen. De tegenstander werd dicht bij huis gevonden. 's-Graveland 35+ 3, de nummer twee van vorig seizoen, wilde voor het nieuwe seizoen ook wel eens kijken waar het stond. En zo was de afspraak met Mark Jans van de SVS3 snel gemaakt. De oude beloften traden aan met negen man: Luc, Jeroen, Bert, Jarno, Frits, Alfred, Giliam, Frank en Job. Inderdaad, Job Blok de nieuwe extra keeper. 
 Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Het was maar met moeite dat ik vandaag negen man bij elkaar had . Een selectie van zevenentwintig spelers op papier is nog geen garantie dat we zondag altijd genoeg mensen hebben, kennelijk. Toch viel het me vandaag qua spel niet tegen. We hebben de SVS3 goed partij gegeven. De 5-2 zou ik een beetje geflatteerd willen noemen. We hebben de Job/Frank-constructie goed uit kunnen proberen. Job begon met keepen en droeg vanwege een schouderblessure in de tweede helft de spreekwoordelijke keepershandschoenen over aan Frank. Ons veldspel was redelijk, hoewel de passing nog wel veel beter moet. Zoveel onnodig balverlies kunnen we ons in de competitie niet veroorloven. Luc maakte een leuke goal in de eerste helft. Jarno een mooie goal in de tweede helft. Volgende week oefenen we tegen Kockengen. Ik hoop dan ook wat andere spelers van onze selectie aan het werk te kunnen zien. We moeten er toch een paar automatismen inslijpen."
Zie ook Fotoimpressie...
     
14 augustus
  Aanvoerder Oude Beloften ziet seizoen met vertrouwen tegemoet

  Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Ik hoop dat alle Oude Beloften een goede zomervakantie hebben gehad. Ik zelf in ieder geval wel, o.a. door een heerlijke paar weken in Frankrijk. Natuurlijk kijk ik uit naar het nieuwe voetbalseizoen. Hopelijk is het bij de start op 11 september wat minder warm dan nu, want ik denk dat je bij deze temperaturen met je schoenen aan het kunstgras blijft kleven."
"Qua transfers heb ik ook een paar nieuwtjes. Ray Voorn heeft zich bij onze selectie gevoegd. Ray is geen onbekende op de club. Hij voetbalde zelf altijd bij ASV, maar is bij 's-Graveland al langere tijd leider van het team van zijn zoon. Eerder voetbalde Ray al eens mee toen we nog een competitie voetbalden op de vrijdagavond. Een ander nieuw gezicht in de selectie is Job Blok. Een aantal van jullie heeft Job misschien al zien keepen op het Joost te Nuyl-toernooi. Frank en Jogb gaan onderling kijken welke afspraken zij willen maken over wie er wanneer keept. Daar gaan ze wel uitkomen."
"Je zult me niet horen zeggen dat we favoriet zijn voor het kampioenschap. Een plek in het linkerrijtje zou al heel mooi zijn. We zien het wel. Ik heb er alle vertrouwen in dat we er een leuk seizoen van gaan maken.
     
7 augustus
  Nieuwe competitieindeling: drie teams eruit, vier erin

  In vergelijking met het vorige seizoen hebben drie teams de competitie verlaten. Voor de meeste zal het geen verrassing zijn dat het Kockengen en het Amstelveense Nautilus betreft. Nautilus haakte halverwege het vorige seizoen al af. Kockengen speelde alleen thuiswedstrijden, maar was dit seizoen zelfs niet meer in staat om daarvoor genoeg spelers op de been te brengen. Helaas is ook PVC2 ermee gestopt. Dit team had spelers met heel veel ervaring, mede vanwege de wat hogere leeftijd. Het was mooi om te zien dat er door hen altijd met veel voetbalplezier werd gespeeld, ondanks dat er niet veel punten werden gehaald.
Nieuw dit jaar is het Utrechtse Ardahanspor. Een oude bekende in het 7x7 voetbal. Zij hebben afgelopen twee seizoenen op zondag in de 11-tallen-competitie gespeeld, maar komen nu weer terug bij de 7x7. Ook een oude bekende is SCH'44 uit Harmelen. Zij waren een aantal seizoenen geleden ook al actief in de 7x7-competitie. Het Utrechtse UVV was al eerder actief in de 7x7-competitie, maar dan moeten we terug naar het seizoen 2015-2016. Teams speelde later verder bij PVCV. Nu is UVV zelf op sportpark Paperclip weer met een team present. Het vierde team dat er dit seizoen bijkomt is een tweede teeam van de vereniging Kismet.
     
31 juli
  Seizoen 2022 - 2023 gaat opnieuw buiten de KNVB om

 Ook in het nieuwe seizoen 2022-2023 was de  de KNVB niet van plan om een 35+/7x7-competitie te organiseren op de zondag. Michel Maree, bestuurlid van het Utrechtse PVC en competitieleider van onze 7x7-competitie, heeft opnieuw afgestemd met  het KNVB-district. Michel: "De insteek van de KNVB was niet veranderd. Ik heb verder niet lang gediscussieerd. Wij weten inmiddels dat we ons goed kunnen redden met een eigen competitie. Sterker nog, ik denk dat wij een competitie op kunnen zetten die meer aansluit bij de behoeften van de teams die eraan meedoen. Het onderlinge contact met de aanvoerders via Whatsapp loopt gesmeerd. Mede daardoor is er flexibiliteit als er wedstrjiden verzet moeten worden. Dus we doen we het dit seizoen gewoon weer op eigen kracht. John de Vos van de Meern heeft zich weer bereid verklaard om als wedstrijdleider de uitslagen te verwerken. Oudere jonge mannen die lekker een potje willen ballen en daarna gezellig aan de derde helft. Niks mis mee, volgens mij. Er zijn een paar teams gestopt en een paar teams bijgekomen. Persoonlijk vind ik het jammer dat PVC niet meer met twee teams meedoet, maar het is niet anders . Hopelijk houden we Corona buiten de deur en kunnen we een volledige competitie spelen. Ik wens iedereen een leuke en bovenal sportieve competitie."
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 
  eXTReMe Tracker